Προς το περιεχόμενο

Βιβλίο για Μαθηματικά Πανεπιστημίου

footballer20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω κάποιο/α καλό/α βιβλίο/α με αρκετά παραδείγματα και θεωρία για μαθηματικά πανεπιστημίου (π.χ. ολοκληρώματα, παραγώγους, ακολουθίες και σειρές συναρτήσεων, σειρές Taylor, συναρτήσεις πολλών πραγματικών μεταβλητών, πολλαπλασιαστές Langrange, μερικές παραγώγους, πολλαπλά ολοκληρώματα κλπ.)...

Όποιος ξέρει κάποιο/α ας μου προτείνει γιατί ως πρωτοετής στην Μηχανικών Η/Υ σε Πολυτεχνείο, δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα με τον τρόπο διδασκαλίας και πολλά πράγματα (ειδικά στα μαθηματικά) μου φαίνονται εντελώς ακατανόητα....Στη σχολή κάποιοι μεγαλύτεροι φοιτητές μου πρότειναν τα βιβλία του Γκαρούτσου (και του Κρόκου)αλλά έχω διαβάσει ανάμεικτες κριτικές στο Ίντερνετ και προβληματίζομαι...

Τέσπα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας και αναμένω με αγωνία τις προτάσεις....

Δημοσ.

"Γκαρούτσος κλασσικά" = για να μάθεις το "ζουμί" και να περνάς τα μαθήματα φυσικά, όχι για να το παίξεις επιστήμη.

Υπήρχε και ένα άλλο στις διαφορικές νομίζω ... θέλω να πω "Μπαρλάς" αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Ο Γκαρούτσος είναι ό,τι πιο μπακάλικο παίζει, συνήθως σε βοηθάει απλά να περάσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα μαθήματα-καθηγές, τα οποία περνιούνται άνετα με γκαρούτσο, άλλα πάλι όχι. Αυτό μπορείς να το μάθεις μόνο απ'τους παλιότερους.

Ο κρόκος έχει και θεωρία μέσα, ίσως σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα βασικά σημεία της θεωρίας. Βασικά πήγαινε στον Παπασωτηρίου, έχει ολόκληρο section με τέτοια βοηθήματα. Αν καταλήξεις σε γκαρούτσο, κοίτα μήπως το βρείς από κανέναν παλιότερο.

Πέρα από τα βοηθήματα, το πιο σημαντικό είναι νά'χεις παλιότερα θέματα και τις σημειώσεις-σειρές ασκήσεων του μαθήματος. Για καλύτερη κατανόηση θεωρίας, δοκίμασε να βρεις κάτι στη βιβλιοθήκη της σχολής σου.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ....Πραγματικά η βοήθειά σας είναι πολύτιμη και θα ψαχτώ περισσότερο στη βιβλιοθήκη της σχολής και στον Παπασωτηρίου....

Όσο για τα βιβλία που προτείνουν στη σχολή μου στα μαθηματικά ειναι η "Μαθηματική Ανάλυση" του Louis Brand και τα " Εφαρμοσμένα Μαθηματικά 1 και 2" του Β.Μάρκελλου...

Δημοσ.
Εφαρμοσμένα Μαθηματικά 1 και 2" του Β.Μάρκελλου...

τα έχω και εγώ αυτά αλλά γενικά δεν μου γέμισαν το μάτι, επειδή όμως ο καθηγητής έκανε απο αυτά αναγκάστηκα να τα πάρω...

Δημοσ.
τα έχω και εγώ αυτά αλλά γενικά δεν μου γέμισαν το μάτι, επειδή όμως ο καθηγητής έκανε απο αυτά αναγκάστηκα να τα πάρω...

Και γω δήλωσα το άλλο βιβλίο του Louis Brand...Θα δούμε τι είναι βέβαια και αυτό αλλά μου φάνηκε πιο καλό....

Δημοσ.

Ρε παιδιά του Γκαρούτσου τα σήματα και συστήματα είναι καλό;

Δημοσ.
Ρε παιδιά του Γκαρούτσου τα σήματα και συστήματα είναι καλό;

Εξαρτάται πάντα από τον καθηγητή. Από τον Γκαρούτσο δεν περιμένεις να μάθεις το οτιδήποτε, απλά ελπίζεις να πέσουν παρόμοια θέματα με αυτά που έχεις διαβάσει/λύσει. Αν ο καθηγητής βάζει γκαρουτσοfriendly θέματα, θα το μάθεις από κάποιον που έχει ξαναδώσει το μάθημα.

ΥΓ: είναι νωρίς στο εξάμηνο για να ψάχνετε για γκαρούτσο. Ο γκαρούτσος είναι λύση της τελευταίας στιγμής, «να πάρουμε το 5 και να φύγουμε». Αν το ψάχνετε ήδη από τώρα, όλο και κάποια καλύτερη λύση θα βρείτε για να κατανοήσετε καλύτερα το μάθημα.

Δημοσ.
Εξαρτάται πάντα από τον καθηγητή. Από τον Γκαρούτσο δεν περιμένεις να μάθεις το οτιδήποτε, απλά ελπίζεις να πέσουν παρόμοια θέματα με αυτά που έχεις διαβάσει/λύσει. Αν ο καθηγητής βάζει γκαρουτσοfriendly θέματα, θα το μάθεις από κάποιον που έχει ξαναδώσει το μάθημα.

ΥΓ: είναι νωρίς στο εξάμηνο για να ψάχνετε για γκαρούτσο. Ο γκαρούτσος είναι λύση της τελευταίας στιγμής, «να πάρουμε το 5 και να φύγουμε». Αν το ψάχνετε ήδη από τώρα, όλο και κάποια καλύτερη λύση θα βρείτε για να κατανοήσετε καλύτερα το μάθημα.

Δηλαδή αν θέλω να κατανοήσω τα Μαθηματικά (σε κάποιο βαθμό) και να λύνω ασκήσεις με παρόμοια φιλοσοφία ή να πάρω καλύτερο βαθμό από το 5, πέρα από την παρακολούθηση και τις σημειώσεις, ποιο βιβλίο να κοιτάξω?Αφού ακόμα είναι νωρίς για Γκαρούτσο και δεδομένου οτι δεν έχουμε ακόμα τα συγγράματα που μας δίνονται?

Δημοσ.
Τόμος 1

Τόμος 2

Στα βρήκα αλλά μην βιαστείς να τα αγοράσεις.Αρκετές σχολές τα χρησιμοποιούν σαν βιβλίο του μαθήματος.Μπορεί και η δικιά σου να είναι μια από αυτές.

Συμφωνω με τον Νικο. Πολυ καλα αυτα τα βιβλια. Και εγω αυτα ειχα και με βοηθησαν πολυ!!!

Αλλα οντως, περιμενε να δεις και τι σου προτεινουν σαν συγγραματα και πραξε αναλογα!!!

Δημοσ.
Τόμος 1

Τόμος 2

Στα βρήκα αλλά μην βιαστείς να τα αγοράσεις.Αρκετές σχολές τα χρησιμοποιούν σαν βιβλίο του μαθήματος.Μπορεί και η δικιά σου να είναι μια από αυτές.

EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!

+10000 απο εμένα

για σχολες εκτος του Μαθηματικού ο τόμος Ι ειναι υπεραρκετος imo

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...