caveneo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Είχα περάσει πρώτα τα XP και μετά κατέβασα και εγκατέστησα την RC των 7. Έχω ενεργοποιήσει την κονσόλα αποκατάστασης στα XP. Στα 7 την βγάζει στην αρχή από μόνο του. Θέλω να σβήσω τα 7. Το θέμα είναι ότι όποια από τις 2 κονσόλες αποκατάστασης να διαλέξω μου βγάζει να συνδεθώ στην ίδια έκδοση των Windows. 1:> C:\WINDOWS. Γράφω μετά το Fixmbr, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Πως θα σβήσω τα 7; Θέλω να κρατήσω μόνο τα XP.
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Aν εννοείς πώς θα σβήσεις την επιλογή στον bootloader, μπορείς και μέσω κάποιου software, π.χ vistaboot pro. Δουλεύει και στα Xp και στα 7.
caveneo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Θέλω να σβήσω τα Windows 7. Αν πάω να σβήσω το partition που έχω τα 7, χωρίς να κάνω fixmbr τότε θα έχω πρόβλημα. Θα κρατήσει τον bootloader των 7 και δεν θα βρίσκει τα 7. Εγώ θέλω να γυρίσω στον bootloader των XP να έχω μόνο αυτόν. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:45 ---------- Τελικά βρήκα τη λύση. Μπήκα από τα XP. Έβαλα μέσα το dvd των 7 την 32bit έκδοση όμως, γιατί την 64 δεν την έτρεχε, προφανώς γιατί τα XP που έχω είναι τα 32bit (έγραφε όταν έτρεχα από τα 64άρια ότι η εφαρμογή bootsect δεν είναι έγκυρη εφαρμογή Win32). Τέλος πάντων. Έβαλα το 32 bit των 7, ενώ ήμουν στα XP και από command line έγραψα τα εξής (όπου 'x' το γράμμα του DVD-ROM): x:\boot\bootsect.exe /nt52 c: και enter. Το διόρθωσε και τώρα είμαι κομπλέ!!
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Cool. Εγώ είχα κάνει το αντίθετο πριν από λίγο καιρό, αφού δοκίμασα κάνα μήνα τα 7 σε dual boot, θεώρησα πωςτα Xp δε μου χρεάζονται πλέον. Έσβησα την επιλογή των Xp από το bootloader με το προγραμματάκι που παρέθεσα παραπάνω, και προσπάθησα να κάνω format στο partition των Xp μέσω windows. (7). Δεν με άφηνε να σβήσω όλα τα αρχεία, προφανώς κάποια χρειάζονταν ακόμα στο mbr, τα έσβησα με πλάγιο τρόπο, και έκανα recovery στο mbr με το DVD των 7. (και όλα αυτά επειδή δεν ήξερα μια εντολή ε)..
caveneo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δες και κάτι ακόμη που βρήκα. "ΝΤ52 is the MBR(Master Boot Record) used by WInXP and Windows Server 2003, while Vista uses NT6. So if you're uninstall Windows 7 in Vista/7 dual boot system, change the NT52 in the command to NT60". Άρα εσύ μάλλον θα έπρεπε να γράψεις το ίδιο, απλώς θα άλλαζες μόνο το NT52 με το NT60.
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Πάντως και το recovery του DVD των 7 ασπροπρόσωπο με έβγαλε. Και τα έκανε σχεδόν όλα μόνο του...
JIMBOAthens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Για να μην ανοίγω νέο θέμα: Εγκατέστησα (clean install) Win7 σε 500άρι δίσκο. Το σύστημα δημιούργησε και ένα επιπλέον partiton των 100ΜΒ για τις ανάγκες του λειτουργικού. Εγώ δημιούργησα και ένα επιπλέον partition 100GB για να βάλω τα XP μετά (προκειμένου να έχω και τα 2 λειτουργικά στο pc μου και να επιλέγω ένα από τα δύο κάθε φορά που bootάρει). Σύνολο λοιπόν 3 τα partition. Tα Win7 32-bit εγκαταστάθηκαν κανονικά και λειτουργούσαν. Στο καπάκι ξεκίνησα fresh installation των XP 32-bit στο partition των 100GB που προανέφερα. Εγκαταστάθηκαν και αυτά κανονικά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν ξεκινάει το pc, ξεκινάει απευθείας με τα XP (που ήταν και η πιο πρόσφατη εγκατάσταση) και δεν μου δίνει την επιλογή να bootάρει με τα Win7. Tα φώτα σας παρακαλώ: Τι δεν έκανα σωστά, τι παρέλειψα να κάνω προκειμένου να έχω δυνατότητα dual boot σε Win7 και XP κατά την εκκίνηση του υπολογιστή...
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε να φτιάξεις τον bootloader με το προγραμματάκι που παραθέτω στο 2ο ποστ.
JIMBOAthens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η διαδικασία που περιγράφεται εδώ για Vista-XP δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στην δικιά μου περίπτωση για Win7-XP?
liopyr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Η διαδικασία που περιγράφεται εδώ για Vista-XP δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στην δικιά μου περίπτωση για Win7-XP? Πιθανότατα ναι, θα δουλέψει και στην δική σου περίπτωση.
JIMBOAthens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δούλεψε κανονικότατα! Τα διάφορα προγράμματα (π.χ. Nero) θα πρέπει να εγκατασταθούν ξεχωριστά για το κάθε λειτουργικό, σωστά?
JIMBOAthens Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Λετιτουργεί κανονικά. Απλά στα XP ο boot δίσκος είναι ο G: (το partition των 100GB που είχα δημιουργήσει) και στα Win7 είναι ο C: ο οποίος δεν είναι τα 350GB περίπου (όπου εγκαταστάθηκαν τα Win7) αλλά το partition των 100MB που είχε δημιουργηθεί από το σύστημα κατά την εγκατάσταση των Win7. Μπορώ να αλλάξω Drive letters μέσα από το Disk Management για κάθε λειτουργικό ξεχωριστά ή θα γίνει μπέρδεμα?
NOPSTRIM Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2009 θέλω βοήθεια στο εξής πρόβλημα: Έχω 4 σκληρούς, 1 για λειτουργικό κ 3 για προγράμματα, κτλ. Όταν έκανα install σ έναν σκληρό τα 7, μου δημιούργησε το partition των 100mb. Για κάποιο λόγο μετα απο καιρό έκανα install τα 7 σε αλλον σκληρό, με αποτέλεσμα ο ένας σκληρος να έχει το λειτουργικό και ο προηγούμενος το partition των 100mb. Με τα πολλά το διέγραψα και τωρα δεν ανοίγουν τα 7 διότι μαζί με τα 100mb διέγραψα και το bootloader. Δοκίμασα startup repair απο το cd των 7 αλλά τπτ, τη μία μου βγάζει ότι δεν βρίσκει το boot\bcd την άλλη Disk boot failure, please insert system disk and press enter καμιά ιδέα; Ευχαριστώ πολύ! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:08 ---------- Το έφτιαξα!
thanasis00 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 και μια ψιλό off topic ερώτηση: έχω τα 7 σε εναν σκληρό(120gb) και τα win xp σε έναν άλλο(250gb). για να τα σβήσω και τα 2 αρκεί απλά να φορμάρω και τους 2 δίσκους ε? βασικά θέλω να καταργήσω τελείως τα xp αλλά να έχω τα 7 στον 250άρη και όχι στον 120άρη. γι' αυτό σκέφτομαι να τους φορμάρω και τους 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.