Sephir Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα, Πριν από λίγες ημέρες έστησα ένα νέο PC Core i7 920 με Foxconn Flaming Blade mobo, 3GB RAM Adata 1333Mhz, SATA 640 GB δίσκο και 275 Cuda Nvidia. Ο υπολογιστής από την πρώτη στιγμή έκανε νερά, αλλά σήμερα εμφάνισε σοβαρά σφάλματα. Συγκεκριμένα όταν τον ανοίγω, σχεδόν αμέσως κλείνει μόνος του, ανοίγει ξανά μόνος του και στην πρώτη οθόνη μετά το bootάρισμα εμφανίζεται το μήνυμα: "Warning! Overclock recovery occcurred. System running in safe mode" και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μπω στις ρυθμίσεις του BIOS με το Delete. Το μήνυμα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς δεν έχω κάνει overclock σε κανένα υποσύστημα. Το μυαλό μου αρχικά πήγε στις μνήμες, οπότε κατέβασα την ταχύτητα από τα 1333 στα 1067 και όντως το PC ξεκίνησε και άρχισε δουλεύει κανονικά. Αφού όμως το έκλεισα για να πάω δουλειά, το βράδυ το δοκίμασε ο αδερφός μου και εμφανίστηκε το ίδιο μήνυμα. Αυτή τη φορά όμως με κανένα τρόπο δεν περνούσε πέρα από αυτή την οθόνη. Τι λέτε να συμβαίνει στην περίπτωση αυτή; Είναι όντως οι μνήμες ή κάτι άλλο πάει στραβά με το σύστημα; Να ενημερώσω ότι όταν λειτουργούσε κανονικά ο υπολογιστής δεν είχα ούτε κολλήματα ακόμα και σε βαριές εφαρμογές ούτε επανεκκινήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Με τι τροφοδοτικό είσαι; Memtest για τις μνήμες, για τις οποίες θα ήθελα να δω το SPD τους, και κάνε ένα Clear CMOS μήπως έχει σκαλώσει πουθενά το μόμπο. Μετά απ' αυτά εδώ είμαστε.
Sephir Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 To τροφοδοτικό είναι ένα PC Power & Cooling στα 750W. Θα δοκιμάσω ένα memtest πάντως, είναι από τις πρώτες κινήσεις που σκέφτομαι να κάνω. Πιθανότητα να φταίει ο σκληρός δίσκος υπάρχει; Γιατί όταν πρωτοδοκίμασα το σύστημα έβγαζε μήνυμα ότι δεν είναι εγκατεστημένος ο AHCI (Advanced Host Controller Interface) και δεν μου επέτρεπε να κάνω boot, άσχετα αν είχα βάλει ως πρώτη επιλογή στο Boot sequence το DVD-RW. Αλλάζοντας σχετική ρύθμιση στο BIOS (δεν θυμάμαι δυστυχώς ποια ήταν αυτή ακριβώς να σου πω), μόνο τότε μπόρεσα να κάνω boot και να εγκαταστήσω τα Windows (7 Ultimate 64bit) κανονικά.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Πιθανότητα να φταίει ο σκληρός δίσκος υπάρχει; Γιατί όταν πρωτοδοκίμασα το σύστημα έβγαζε μήνυμα ότι δεν είναι εγκατεστημένος ο AHCI (Advanced Host Controller Interface) και δεν μου επέτρεπε να κάνω boot, άσχετα αν είχα βάλει ως πρώτη επιλογή στο Boot sequence το DVD-RW. Αλλάζοντας σχετική ρύθμιση στο BIOS (δεν θυμάμαι δυστυχώς ποια ήταν αυτή ακριβώς να σου πω), μόνο τότε μπόρεσα να κάνω boot και να εγκαταστήσω τα Windows (7 Ultimate 64bit) κανονικά. Το πρόβλημα που λες πως αντιμετωπίζεις δεν παραπέμπει σε δίσκο, αλλά περισσότερο στη μητρική κι έπειτα στις μνήμες. Αν οι μνήμες περάσουν memtest (προσοχή όμως: στην υψηλότερη συχνότητα στην οποία υποτίθεται ότι λειτουργούν από default), μάλλον η μητρική κάνει τη δουλειά. Τώρα BIOS είναι (άρα και εφικτό να λυθεί με ενδεχόμενο BIOS update), ελαττωματική γενικότερα, χου μύτη..
Sephir Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Καθάρισα το BIOS και όλα φαίνονται ΟΚ μέχρι στιγμής. Να δούμε αν θα το ξανακάνει. Thanks phanispal για τις απαντήσεις!
phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Όντως, ένα καθάρισμα στις τιμές της CMOS συνήθως λύνει τέτοιου είδους προβλήματα.. τώρα γιατί και πώς προκλήθηκαν, ποιος ξέρει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.