Προς το περιεχόμενο

Προγραμμα Ulead DVD Workshop 2 Trial

Eleanor_Rigby

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας!!!

Σε μια προσπαθεια μου να βαλω υποτιτλους σε μια ταινια κατεβασα το προγραμμα Ulead DVD Workshop 2 Trial. Σε προηγούμενο μου μηνυμα είπα ότι εχω τους υποτιτλους σε μορφη κειμενου word, χωρις μπροστα να υπαρχουντα δευτερολεπτα κτλ.

Μου ειπαν οτι γινεται κ χειροκινητα. Μου προτειναν κατι προγραμματα. Κατεβασα το συγκεκριμενο, Μου φαινεται λιγο δυσκολο αλλα θελω να τα καταφερω..Μηπως γνωρίζει κανείς πως λειτουργρεί αυτό το πρόγραμμα?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Νομίζω με το Subtitle Workshop 2.51 θα κάνεις πιο εύκολα δουλειά.

Την πρώτη φορά που θα ανοίξεις το πρόγραμμα πήγαινε στο μενού Settings και στην καρτέλα General-Charsets και βάλε και στα δύο Greek.

Μετά, πας μενού Movie-Open και φορτώνεις την ταινία.

Μετά βρίσκεις την αρχή περίπου του 1ου διάλογου, πατάς PAUSE (CTRL+SPACE). Με τα πλήκτρα ALT+left και ALT+Right πηγαίνεις λίγο μπροστά ή λίγο πίσω και όταν είσαι εντάξει πατάς το 5ο κουμπάκι από δεξιά (Start Subtitle (ALT+Z)).

Συνεχίζεις και πας στο τέλος του διαλόγου και πατάς το 4ο από δεξιά κουμπάκι (End subtitle (ALT+X)).

Σου δημιουργεί την θέση του 1ου διαλόγου και κάνεις επικόλληση την 1η πρόταση.

Με τον ίδιο τρόπο προχωράς και στους υπόλοιπους διάλογους. Μάθε γρήγορα τις συντομεύσεις πλήκτρων (CTRL+SPACE, ALT+Z, ALT+X, ALT+Left arrow, ALT+Right Arrow, CTRL+S) για τις βασικές εργασίες για να κάνεις την δουλειά πιο γρήγορα.

Κάποια στιγμή κάνε ένα save as και σώσε σε μορφή SubRip το αρχείο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πάτα και ένα Save (CTRL+S) για να μην φας κανένα κόλλημα και τα χάσεις όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...