militarist Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Εδώ και λίγες μέρες ακούω έναν περίργο θόρυβο από τον σκληρό μου δίσκο,λέτε να χρειαστεί αλαγή? Ο θόρυβος δεν είναι συνεχόμενος,ακούγετε συνήθως οταν ανοίγω τον υπολογηστή.
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αν αυτός ο θόρυβος παραπέμπει σε κάτι σαν "τακ-τακ", κράτα backup καλού κακού τώρα που μπορείς. Τώρα αν δεν είναι καλά βιδωμένος και κάνει θόρυβο γι' αυτό το λόγο όταν αρχίζει να στροφάρει, δεν είναι τίποτα, αλλά πάλι κράτα backup και βίδωσέ τον καλά.
militarist Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Ναι έτσι ακούγετε, έχω laptop τι σκλήρο δίσκο λέτε να πάρω??
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Έτσι πώς ακριβώς; Αν και λογικά εννοείς το πρώτο αφού έχεις laptop..
nikos903 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 To S.M.A.R.T νομίζω αποθηκεύει πληροφορίες σχετικές με προβλήματα του δίσκου, δες τι γράφει (μέσα στο speedfan υπάρχει ανάλλογη καρτέλα) αλλά όπως προείπαν βίδες+beaucup....
militarist Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Τώρα αν δεν είναι καλά βιδωμένος και κάνει θόρυβο γι' αυτό το λόγο όταν αρχίζει να στροφάρει, δεν είναι τίποτα, αλλά πάλι κράτα backup και βίδωσέ τον καλά. Δεν το πιστεύω μόλις άνοιξα το καπάκι του σκληρού και είδα πως δεν υπάρχει μια βίδα καλά μιλάμε τώρα έχω νευρειάσει γιατί ειχα μου είχαν αλάξει σκληρό σε κατάστημα πριν 2 μήνες περίπου...... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:28 ---------- Φίλε nikos903 αυτό το S.M.A.R.T. είναι πρόγραμμα? δεν ξέρω και πολλα,που το βρίσκω??
nurse Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 http://www.freedownloadmanager.org/downloads/smart_hdd_monitor_info/ http://www.passmark.com/products/diskcheckup.htm Δύο δωρεάν επιλογές για να δεις την SMART καταγραφή του δίσκου σου.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δεν το πιστεύω μόλις άνοιξα το καπάκι του σκληρού και είδα πως δεν υπάρχει μια βίδα καλά μιλάμε τώρα έχω νευρειάσει γιατί ειχα μου είχαν αλάξει σκληρό σε κατάστημα πριν 2 μήνες περίπου...... Μιας και ρώτησα κι έμαθα (δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με laptop), μου είπαν ότι οι δίσκοι σε αυτά δεν είναι βιδωτοί, αλλά "κουμπωτοί" ας το πούμε έτσι. Οπότε μην είσαι σίγουρος ότι κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, ίσως απλά έτσι να είναι από σχεδιασμού τους. Τώρα σχετικά με το θόρυβο, πρέπει να μας κατατοπίσεις όσο μπορείς καλύτερα. Αν φέρνει σε "τακ-τακ", σου είπα ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Αν ο θόρυβος προέρχεται απλά απ' τις δονήσεις, δεν είναι κάτι ανησυχητικό..
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 αυτό το S.M.A.R.T. είναι πρόγραμμα? δεν ξέρω και πολλα,που το βρίσκω?? εδώ , και στα λινκ του nurse βρίσκεις προγράμματα που βοηθάνε να το έχεις υπό επιτήρηση. (σε γενικές γραμμές, είναι πληροφορίες που παρέχει ο ίδιος ο δίσκος - κάτι σαν "αυτοδιάγνωση" δηλαδή, και καλό είναι που και που να του ρίχνεις καμμιά ματιά - αν και όταν αποφασίσει να ψοφήσει ένας δίσκος, το κάνει συνήθως πριν προλάβεις καν να πεις "ινσόμνια")
datanet Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Ρε παιδια καμια φορα κ εγω ακουω ενα "κλακ" - "κλακ" συνεχομενο οταν ανοιγω το pc κ αμα το κλεισω κ το ξανα-ανοιξω ειμαι κομπλε. Ο θορυβος ειναι παρομοιος οπως οταν σβηνω το pc! Εχω σταθερο υπολογιστη κ σκληρο IDE. Ειναι ο σκληρος αυτο που ακουγεται ή καμια μητρικη? Υ.Γ. Προσθεσα κ μια εικονα απο speedfan. *edit: εκανα online analysis του SMART των σκληρων, κ απο οτι καταλαβα.... τον 80αρη τον κραταμε στη ζωη με τα "μηχανηματα" κ προσευχες!
washcloud Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Οι μητρικές δεν έχουν στόμα/γλώσσα (τεσπα δεν έχουν κινητά μέρη, ούτως ώστε να προξενηθούν "θόρυβοι". Στην χειρόοοοοοοοοοτερη, το μόνο που μπορώ να φανταστώ, να είναι κανένα βούισμα από κανένα ηλεκτρονικό μαραφέτι, το οποίο για ν' ακουστεί θα πρέπει να κολλήσεις αυτί πάνω του) Τους θορύβους στα πισιά, τους βγάζουν τα μοτόρια/τ' ανεμιστήρια (με τα μοτόρια/τα φτερά τους) - άντε και κανένας μηχανισμός κεφαλών δίσκων. Και το τελευταίο, μάλλον περιγράφει και το δικό σου ζήτημα. Τώρα τί ακριβώς παίζεται.....δύσκολο. ΑΝ μπορείς, ηχογράφησέ το και ανέβασέ το, το δικό σου συγκεκριμένο "κλακ-κλακ", μπας και μπορέσουμε να εκτιμήσουμε καλύτερα (παίζει να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τον μηχανισμό κεφαλών, ίσως κι όχι όμως - ίσως είναι "φυσιολγικός" ο θόρυβος. Έχω μερικούς WD που κάνουν κάτι παρόμοια θορυβάκια, αλλά δουλεύουν οκ χρόνια τώρα.) Κρίνοντας πάντως μόνο από το SMART του, δε θα έλεγα ότι συντρέχει η εντατική που λες. ΕΙΝΑΙ βέβαια μια ένδειξη ότι πρέπει να έχεις το νου σου, αλλά εφ' όσον το reallocated sectors count είναι πιο παρθένο κι από παρθένα από τις Παρθένες Νήσους (Virgin Islands), μάλλον δε θα πρέπει να τρελλαίνεσαι. Κάνε κατ' αρχάς ένα φουλ τεστ με το διαγνωστικό που παρέχει η WD στη σελίδα της να δεις τη γνώμη του, και βγει-δε βγει οκ, πάτα του ένα "write zeros" (μέσω του ίδιου διαγνωστικού-και καπάκι full έλεγχος). Αυτό το τελευταίο βέβαια, έχοντας πάρει αντίγραφα των αρχείων σου (αν είναι δίσκος λειτουργικού, πάρε το image του με το Acronis True Image), γιατί μετά το wz δε θα μείνει "ούτε κοκκαλάκι" που λένε... ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ (κι αφού του ξαναφτιάξεις file system), δεν εμφανίζεται πλέον πρόβλημα στο raw read. *παίζει επίσης να έχεις κάποιο θεματάκι, ΜΑΛΛΟΝ με το ρεύμα (και μάλλον με το τροφοδοτικό). Αν δεν τροφοδοτείται σωστά, ζορίζεται (αλλά συνήθως μετά από κάτι τέτοιο κολλάνε τα windows -ή δε φορτώνουν- ή χάνεται ο δίσκος από το λειτουργικό κτλ...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.