Προς το περιεχόμενο

Άνοιγμα λογαριασμού σε τραπεζα

scorpionsrc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια εχω αυτην την ερωτηση θελω να ανοίξω τραπεζικω λογαριασμο

αλλα δεν θελω να μαθουν οι γονεις μυ τπτ αμα παει και ρωτηση ο πατερας

αν αυτο το ονομα ειχη τραπεζικω λογαριασμο θα του πουνε ???

και να πει οτι ειναι ο γιος μου και τετοια θα του πουνε ???

Δημοσ.

Είσαι ανήλικος??

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:01 ----------

Απ' ότι είδα στο προφιλ σου είσαι 19 οπότε μπορείς να βγάλεις. Δεν νομίζω οι γονείς σου έτσι στο άκυρο να πάνε στην τράπεζα και να ρωτήσουν αλλά ακόμα και έτσι δεν νομίζω να του το πουνε,

αν είναι έτσι ο οποισδήποτε θα μπορούσε να το μάθει, εκτός και αν έχει κανένα φίλο μέσα. ;)

Δημοσ.

μπορείς να πας και καλά να καταθέσεις ένα ποσό στο όνομα Τάδε. Οπότε μαθαίνεις αν ο Τάδε έχει λογαριασμό.

Βέβαια δεν ξέρω αν οι γονείς τρώγονται τόσο ώστε να πάρουν σβάρνα τις τράπεζες και να καταθέτουν ποσά στο όνομα Τάδε...

Δημοσ.

To θέμα είναι μη ξεχάσεις να τους πεις να μη σου στέλνουν το χαρτί της κίνησης του λογαριασμού κάθε μήνα σπίτι, εγώ το έχω ζητήσει να μην έρχεται στον έναν λογαριασμό και θα δω αν μπορώ να το κόψω να έρχεται και για τον άλλο λογαριασμό όχι για θέμα γονιών βέβαια. Υπάρχει και το e-banking και τα ΑΤΜ s .

Δημοσ.

Scorpionsrc....βασικά ακούγετε σχετικά ύποπτο να θές να έχεις λογαριασμό κρυφά απο τους δικούς σου.....να ξέρεις πως πλέον εδώ και περίπου 2 χρόνια σχεδόν όλες οι τράπεζες....ζητάνε υποχρεωτικά ΑΦΜ και ταυτότητα όταν πάς να ανοίξεις λογαριασμό....αν δεν έχεις οπότε...περίμενε μέχρι να αποκτήσεις...

Τώρα ώς προς την ουσία της ερώτησης σου....όχι δεν είναι και τόσο εύκολα να πάει μια ωραία μέρα και να πεί .."γειά σας μήπως ο Τάδε που είναι γιος μου έχει λογαριασμό??? " Είναι στα πλαίσια του Τραπεζικού απορρήτου...αλλα σιγά να μην κάτσει ένας υπάλληλος να ασχοληθεί με κάτι το οποίο δεν ακούγετε και τόσο νορμάλ....εκτός και άν οι δικοί σου έχουν κανένα κολλητό στη συγκεκριμένη τράπεζα....οπότε βρούν την άκρη....

leftermann δεν ξέρω αν είναι πλεόν τόσο απλό...να πας απλά και μόνο με ένα όνομα....σύμφωνα με αυτή την λογικη αύριο μπορώ να πάω εγώ πχ σε μια Τράπεζα και να πω "γιά σας θέλω να βαλω 1 Ευρώ στο όνομα Κάρολος Παπούλιας"....

:-P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:56 ----------

To θέμα είναι μη ξεχάσεις να τους πεις να μη σου στέλνουν το χαρτί της κίνησης του λογαριασμού κάθε μήνα σπίτι, εγώ το έχω ζητήσει να μην έρχεται στον έναν λογαριασμό και θα δω αν μπορώ να το κόψω να έρχεται και για τον άλλο λογαριασμό όχι για θέμα γονιών βέβαια. Υπάρχει και το e-banking και τα ΑΤΜ s .

μπορείς να ζητήσεις να το παραλαμβάνεις απο την τράπεζα σου....;)

Δημοσ.

τα εχω ολα ρε παιδια και ειμαι 18 θεμα ειναι 1ο θα μου πριζουν τα @@ τι το θες και τετοια γονεις.... και 2ο ειναι οτι τα θελω για το μελον γτ δουλευω ολο το καλοκαιρι και τα σπαταλαω σε μλ...ες και 3 αν μαθουν οτι εχω λεφτα στιν ακρη θα τους ζιταω και θα μου λενε αφου εχεις τι μας ζιτας λιπον θα τους πουνε ΝΑΙ η ΟΧΙ ?

Δημοσ.

όχι δε θα τους πουν, υπάρχει τραπεζικό απόρρητο και είσαι ενήλικος, εκτός κι αν ο ταμίας είναι ο κολλητός του πατέρα σου.

Δημοσ.
όχι δε θα τους πουν, υπάρχει τραπεζικό απόρρητο και είσαι ενήλικος, εκτός κι αν ο ταμίας είναι ο κολλητός του πατέρα σου.

+1. Όπως είχα πει σε κάποιο άλλο ποστ στην τράπεζα που έκανα πρακτική πριν αποκτήσουμε πρόσβαση στο σύστημα, σε αυτά που μπορούσαμε να δούμε τελοσπάντων ( έβλεπες τις πληροφορίες που είναι σχετικά με το αντικείμενο του τμήματός σου) υπογράψαμε ειδική σύμβαση περί απορρήτου των πληροφοριών, να μην παρακρατήσουμε έγγραφα της τράπεζας κ.λ.π. με ισχύ πολλά πολλά χρόνια και όχι απλά για τους 6 μήνες που κάναμε πρακτική.

Πάντως τον καταλαβαίνω τον scorpionsrc, είχα έρθει σε διαμάχη κάποτε με τον πατέρα μου λίγο μετά την ενηλικίωση μου, είχε δει έναν φάκελο τράπεζας και του έκατσε ότι έχω μπλέξει, ότι χρωστάω και τα σχετικά και ας ήξερε ότι λόγω δουλειάς είχα λογαριασμό μισθοδοσίας και επέμενε να τον ανοίξει...:lol::lol: Εννοείται έγινε της τρελής, τον έβαλα στη θέση του και από τότε κουβέντα :X Αφού παίρνει χαρτζηλίκι τότε καλύτερο είναι να μην ξέρουν για τον λογαριασμό οι δικοί του. Η αποταμίευση είναι προσωπική υπόθεση. scorpionsrc μην ανοίξεις όπου να ναι λογαριασμό, ψάξε που έχει ένα αξιοπρεπές επιτόκιο.:-)

Δημοσ.
+1. Όπως είχα πει σε κάποιο άλλο ποστ στην τράπεζα που έκανα πρακτική πριν αποκτήσουμε πρόσβαση στο σύστημα, σε αυτά που μπορούσαμε να δούμε τελοσπάντων ( έβλεπες τις πληροφορίες που είναι σχετικά με το αντικείμενο του τμήματός σου) υπογράψαμε ειδική σύμβαση περί απορρήτου των πληροφοριών, να μην παρακρατήσουμε έγγραφα της τράπεζας κ.λ.π. με ισχύ πολλά πολλά χρόνια και όχι απλά για τους 6 μήνες που κάναμε πρακτική.

Πάντως τον καταλαβαίνω τον scorpionsrc, είχα έρθει σε διαμάχη κάποτε με τον πατέρα μου λίγο μετά την ενηλικίωση μου, είχε δει έναν φάκελο τράπεζας και του έκατσε ότι έχω μπλέξει, ότι χρωστάω και τα σχετικά και ας ήξερε ότι λόγω δουλειάς είχα λογαριασμό μισθοδοσίας και επέμενε να τον ανοίξει...:lol::lol: Εννοείται έγινε της τρελής, τον έβαλα στη θέση του και από τότε κουβέντα :X Αφού παίρνει χαρτζηλίκι τότε καλύτερο είναι να μην ξέρουν για τον λογαριασμό οι δικοί του. Η αποταμίευση είναι προσωπική υπόθεση. scorpionsrc μην ανοίξεις όπου να ναι λογαριασμό, ψάξε που έχει ένα αξιοπρεπές επιτόκιο.:-)

αξιοπρεπες επιτοκιο μόνο αν τα κλείσει και μόνο αν είναι αξιπορεπές και το ποσόν.....;)

Δημοσ.
leftermann δεν ξέρω αν είναι πλεόν τόσο απλό...να πας απλά και μόνο με ένα όνομα....σύμφωνα με αυτή την λογικη αύριο μπορώ να πάω εγώ πχ σε μια Τράπεζα και να πω "γιά σας θέλω να βαλω 1 Ευρώ στο όνομα Κάρολος Παπούλιας"...

χθες το πρωί κατέθεσα στον λογαριασμό μου απλά λέγοντας το όνομά μου. Υποθέτω πως αν έλεγα το όνομά σου, ή θα τσιμπούσες τα λεφτά μου, ή θα μου έλεγαν "λάθος κάνετε, δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα Afanis"... :-)

Δημοσ.
χθες το πρωί κατέθεσα στον λογαριασμό μου απλά λέγοντας το όνομά μου. Υποθέτω πως αν έλεγα το όνομά σου, ή θα τσιμπούσες τα λεφτά μου, ή θα μου έλεγαν "λάθος κάνετε, δεν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα Afanis"... :-)

......υποθέτω με ταυτότητα....και σε τράπεζα που σε γνωρίζουν ίσως....:-)

οπότε άνετα έρχομαι οπότε και καταθέτω στον λογαριασμό σου λεφτά που προέρχονται απο παράνομες δραστηριότητες....και στο άνοιγμα των λογαριασμών όταν επέμβει (λέμε τώρα) η δικαιοσύνη βρίσκεσαι....μπλεγμένος....!!!

Δημοσ.

δεν ξέρω. Ταυτότητα δεν έδωσα, και δεν πιστεύω ο ταμίας να θυμάται την φάτσα μου. Δεν καταθέτω συχνά :-)

Τώρα από που προέρχονται τα λεφτά δεν ξέρω αν τους νοιάζει. Υποθέτω πως αν πάω να καταθέσω 200χιλάρικα πχ, κάπως θα ψαχτούν.

Άκου τι θα κάνουμε για να πεισθείς: θα σου πω ονοματεπώνυμο και την τράπεζά μου, και την δευτέρα το πρωί θα πας να καταθέσεις λέγοντας απλά το όνομά μου 50 ευρώ. Αν δεχτούν την κατάθεση χάνεις, αν δεν την δεχτούν κερδίζεις :-D .

Καλύτερα κατέθεσε 100 ευρώ. Ή μάλλον 200 :lol::lol::lol:

Δημοσ.
δεν ξέρω. Ταυτότητα δεν έδωσα, και δεν πιστεύω ο ταμίας να θυμάται την φάτσα μου. Δεν καταθέτω συχνά :-)

Τώρα από που προέρχονται τα λεφτά δεν ξέρω αν τους νοιάζει. Υποθέτω πως αν πάω να καταθέσω 200χιλάρικα πχ, κάπως θα ψαχτούν.

Άκου τι θα κάνουμε για να πεισθείς: θα σου πω ονοματεπώνυμο και την τράπεζά μου, και την δευτέρα το πρωί θα πας να καταθέσεις λέγοντας απλά το όνομά μου 50 ευρώ. Αν δεχτούν την κατάθεση χάνεις, αν δεν την δεχτούν κερδίζεις :-D .

Καλύτερα κατέθεσε 100 ευρώ. Ή μάλλον 200 :lol::lol::lol:

ρε γαμώτο Δευτέρα δεν μπορω να το κάνουμε Τρίτη???? :-D :-D :-D

Δημοσ.

leftermann δεν ξέρω αν είναι πλεόν τόσο απλό...να πας απλά και μόνο με ένα όνομα....σύμφωνα με αυτή την λογικη αύριο μπορώ να πάω εγώ πχ σε μια Τράπεζα και να πω "γιά σας θέλω να βαλω 1 Ευρώ στο όνομα Κάρολος Παπούλιας"....

Οταν πρόκειται για κατάθεση δεν τους πολυενδιαφέρει. Μπορείς να καταθέσεις όπου θέλεις χρήματα.

Οταν πρόκειται για άλλες συναλλαγές... αναλήψεις, μεταφορές χρημάτων κλπ τότε σαφώς και επιβάλλεται το βιβλιάριο και η ταυτότητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...