Προς το περιεχόμενο

Access Point και μεταφορά ιντερνετ

seer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Έχω ένα USRobotics 9108 και ένα access point Tp-link WA 500G.

Θέλω να μεταφέρω το ιντερνετ από το router στο access point ασύρματα και από εκεί με lan στον αποκωδικοποιητή ή στο λαπτοπ .

Παλεύω αρκετές ώρες αλλά δεν έχω βρει άκρη. Το access point φαίνεται ότι έχει δεχτεί το ιντερνετ από το router αλλά ο αποκωδικοποιητής τίποτα.

Το access point δεν μπορεί να μεταφέρει ιντερνετ στον αποδικοποιητη η στο λαπτοπ μεσω Lan? Χρειάζομαι κάτι άλλο?

Θα παρακαλούσα μία απάντηση σε όσους γνωρίζουν.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Υποθέτω ότι το USR9108 έχει ασύρματο interface σε Access Point mode και το Tp-link υποστηρίζει wireless client mode, το βάζεις να συνδεθεί στο USR9108 και το association γίνεται κανονικά, έτσι;

Αν ναι, τι ρυθμίσεις IP έχεις ορίσει σε όλα τα μέρη;

Υποθέτοντας ότι το Tp-link κάνει by default bridge το ethernet με το wifi interface του (νομίζω είναι το πιθανότερο), τότε όλα τα μηχανήματα θα πρέπει να έχουν διεύθυνση στο ίδιο subnet (π.χ. 192.168.0.x/255.255.255.0).

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις, τα μηχανήματα που συνδέονται στο TP-link, π.χ. το laptop, έχουν επικοινωνία (π.χ. κάνουν ping) με το USR9108;

Αν ναι, τότε αρκεί να δηλώσεις ως gateway σε όλα τα μηχανήματα τη διεύθυνση του USR9108. Για DNS server δοκίμασε να ορίσεις επίσης τη διεύθυνση του USR9108, εκτός αν αυτό δεν τρέχει DNS proxy/relay server, οπότε όρισε απευθείας του ISP σου -ή κάποιου άλλου δημόσιου, π.χ. OpenDNS.

Δημοσ.
Με τις οδηγίες σου το πρόβλημα λύθηκε.

Σε ευχαριστώ

τς τς τς τς γιατι βρε, οι δικες μου τι διαφορετικο ελεγαν?

με πληγωσες τωρα!

:mad:

Δημοσ.
τς τς τς τς γιατι βρε, οι δικες μου τι διαφορετικο ελεγαν?

με πληγωσες τωρα!

:mad:

έγραψες κάτι εσύ;που;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...