Προς το περιεχόμενο

inox 18/10

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. ...τί ακριβώς είναι αυτή η μονάδα μέτρησης (την έχω βρεί σε inox δοχεία λαδιού)?

2. δεν καταλαβαίνω πως κάποια άλλα δοχεία, με την ίδια ποσότητα 18/10 έχουν άλλη λάμψη κ δεν είναι ματ σαν κάποια άλλα!

Δημοσ.

thanx, έχω βρεί δοχεία λαδιού με 18/10 κ διαφορετικής επίστρωσης όπως το λες, που άλλα είναι ματ, άλλα είναι γυαλιστερά.

Θέλω κάτι υγιεινό κ προβληματίζομαι με όλα αυτά τα ποσοστά επιστρώσεις! Ξέρεις κάτι; Πώς μπορώ να το ψάξω,από κάποιο οργανισμό ίσως για το ποιό είναι αποδεκτό σαν υλικό κλπ.;

Δημοσ.
... Θέλω κάτι υγιεινό κ προβληματίζομαι με όλα αυτά τα ποσοστά επιστρώσεις! Ξέρεις κάτι; Πώς μπορώ να το ψάξω,από κάποιο οργανισμό ίσως για το ποιό είναι αποδεκτό σαν υλικό κλπ.;

Α-νοξείδωτο (stainproof) μέταλλο δεν υπάρχει σε SAE grade.

Υπάρχουν απλά stainless μέταλλα (οξειδώνονται λιγότερο).

Από stainless αποδεκτό είναι το 316 (το παλιό 18/10) για μαγειρική χρήση.

(Αρκεί να το έχει τυπωμένο πάνω του ;) )

Η διαφορετική εμφάνιση που βλέπεις είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας θερμότητας, συνήθως για την βελτίωση της σκληρότητας του υλικού.

[Εφόσον μιλάμε με νούμερα (316, 18/10) η σύσταση του υλικού είναι δεδομένη]

Το κορυφαίο υλικό για αποθήκευση τροφίμων πάντος, παραμένει το γυαλί.

/sc

Δημοσ.

[Εφόσον μιλάμε με νούμερα (316, 18/10) η σύσταση του υλικού είναι δεδομένη]

Δε ξέρω τι γίνεται με τις κατσαρόλες αλλά το 316 νομίζω ότι έχει "όρια" και όχι συγκεκριμένες τιμές για τα ποσοστά Cr & Ni

http://www.engineersedge.com/stainless_steel.htm

Στον πίνακα στο wikipedia τουλάχιστον αντιστοιχεί το X5CrNi18-10 στο 304 αν και δεν είναι απόλυτα σωστό να "συγχέονται" standards

http://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel

...

δε ξέρω για τι ποσότητα μιλάμε αλλά αν είναι για πολλά λίτρα δε νομίζω να αξίζει τον κόπο. Τενεκέδες σε κατάλληλο χώρο θερμοκρασίας/ήλιου μια χαρά μου ακούγεται.

Δημοσ.

Το κορυφαίο υλικό για αποθήκευση τροφίμων πάντος, παραμένει το γυαλί.

Γιατί το λες αυτό πως το γυαλί είναι καλύτερο κ από το inox?

Δημοσ.
... Στον πίνακα στο wikipedia τουλάχιστον αντιστοιχεί το X5CrNi18-10 στο 304 αν και δεν είναι απόλυτα σωστό να "συγχέονται" standards

http://en.wikipedia.org/wiki/Stainless_steel ...

Στο link που δίνεις δες πιο κάτω:

Type 304—the most common grade; the classic 18/8 stainless steel. Also referred to as "A2" in accordance with ISO 3506.[13]

Γιατί το λες αυτό πως το γυαλί είναι καλύτερο κ από το inox?

Γιατί είναι χημικά και βιολογικά ουδέτερο για αποθήκευση τροφίμων, το αναφέρει και ο gtroza από πάνω.

Απλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, αν πέσει κάτω σπάει. :P

/sc

Δημοσ.
Γιατί είναι χημικά και βιολογικά ουδέτερο για αποθήκευση τροφίμων, το αναφέρει και ο gtroza από πάνω.

Απλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, αν πέσει κάτω σπάει. :P

1. Εάν κάτι δεν είναι χημικά κ βιολογικά ουδέτερο σε τί ενοχλεί;

2. Το inox δεν είναι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...