Προς το περιεχόμενο

Stargate Universe

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά κρίμα κι εμένα άρχισε να με απογοητεύει. Επαναλαμβάνει συνεχώς το ίδιο φτηνό μοτίβο που ξεκίνησε. Μπορεί για 2-3 επεισόδια να ήταν καλό, τώρα άρχισε να γίνεται κουραστικό. Έχω την εντύπωση πως όλα γίνονται για να κρατηθεί χαμηλά ο προγραμματισμός. Λίγα εφέ, λίγη ιστορία, λίγα λεφτά. Θα άξιζε αυτό αν είχε ένα πολύ δυνατό σενάριο, πράγμα που δεν συμβαίνει. Αν δείξει κι άλλο ένα επεισόδιο πώς την γλυτώνουν από το άστρο τότε θα την παρατήσω.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω πως ήταν γνωστό εξ αρχής ότι δε θα ήταν καμιά σειρά με θέμα επικές διαστημικές μάχες, αλλά την επιβίωση και το πώς την αντιλαμβάνεται και την κυνηγάει ο καθένας.

Ο Rush για άλλη μια φορά εξαιρετικός χαρακτήρας, ειδικά στις εκρήξεις του. Προσωπικά θα προτιμούσα, όμως, να μην υπήρχε επικοινωνία καθόλου με τη Γη από τη στιγμή που βρέθηκαν στο Destiny. Χαλάει όλη την ατμόσφαιρα αυτή η "επιστροφή" σε οικεία τοπία κάθε τόσο.

Μέχρι στιγμής η σειρά κρατάει πάρα πολύ καλό επίπεδο, αλλά σίγουρα πρέπει να ανανεώσει τις εικόνες της στα επόμενα επεισόδια.

Δημοσ.

...και πάνω που είχε αρχίσει να με παίρνει από κάτω... light

Δεν ξέρω αν είδατε το τελευταίο επεισόδιο αλλά εμένα με ενθουσίασε.

Νομίζω πως έφτασε ο καιρός να ενηλικιωθεί η Ε.Φ

Δημοσ.

εμενα με χαλαει λιγο η ροη του σεναριου.

ο τηλεοπτικος χρονος αναλωνεται σε στυλ σαπουνοπερας (ελπιζω να σταματησει οταν μαθουμε τους χαρακτηρες των ηθοποιων και τι ρολο βαραει ο καθενας) ειπαμε να ειναι scifi σειρα με κοινωνικα στοιχεια, οχι ομως το αντιθετο.

αυτο που επαναλαμβανεται μεχρι τωρα και με προβληματιζει (για το αν θα τραβηξουν ολα τα επεισοδια ετσι) ειναι το οτι με την υποτιθεμενη απειλη στο καθε επεισοδιο εχουμε πολυ μπλα μπλα και στα τελευταια λεπτα, (κορυφωση και καλα της αγωνιας) τσακ και η λυση.

θα ηθελα η δραση και το σασπενς να ειναι μοιρασμενα απο την αρχη μεχρι το τελος οχι μονο τα τελευταια 2-3 λεπτα να ξεδιπλωνεται η λυση του προβληματος.

κι αν συνεχισουν στο ιδιο μοτιβο, προβλεπω μεχρι να μαθουν που ειναι η κουζινα, οι τουαλετες και τι κανουν τα διαφορα λαμπακια μεσα στο σκαφος κ.τ.λ. να τελειωσει ο κυκλος.

βεβαια μεχρι τωρα χρονικα μας πηγαινουν κατι σε real time σε καθε επεισοδιο. (οποτε μην ελπιζουμε στο επομενο να εχουν ηδη ανακαλυψει κατι νεο για το σκαφος, θα το...ανακαλυψουμε μαζι τους)

ελπιζω ολα αυτα να ειναι η αρχη για να μην δωσουν μια αισθηση πεζου σεναριου, ειδικα αν εχουν σκοπο να το τραβηξουν πολλες σεζον.

περασαν ομως 5 επεισοδια και θα πρεπει να ανεβασουν τα γκαζια.

και να αλλαξει λιγο σιγα σιγα το ολο στησιμο.

οσον αφορα τα ειδυλια τους ερωτες σεξ κ.τ.λ. ειπαμε, να υπαρχουν, αλλα μεχρι τωρα ρε παιδι μου εψαχναν για αερα νερο ενεργεια κ.τ.λ. και αυτοι το χαβα τους. τι να κανουμε ψιλοαμερικανακια.

ας ειχαμε στο σκαφος μια ομαδα απο το insomnia και θα σου ελεγα εγω για ποτε θα ειχαμε κανει φυλλο και φτερο το σκαφος :P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναληψη ηταν αυτο το επεισοδιο?.... :P Πολυ αχταρμας απο Event Horizon, Stargate και BSG με κακογραμμενα επεισοδια μου φαίνεται μεχρι στιγμης η σειρα. Τουλαχιστον εχει κανα 2 καλες ερμηνιες, οποτε με βλεπω να το συνεχιζω προς το παρον μηπως και στρωσει.

Δημοσ.

Είδατε το τελευταίο επεισόδιο;

Έξυπνη πλοκή και ουσιαστικοί διάλογοι, η σκηνοθεσία συνεχίζει υπέροχη, τα παιδιά βγήκαν από το πλοίο.

Αν και, ειδικά από το σημείο όπου πέθανε η Chloe, ήταν αρκετά προφανές το πώς θα καταλήξει.

Δημοσ.

Είδα τα πρώτα 4 επεισόδια και μετά το παράτησα επειδή μου φάνηκε ανούσιο και βαρετό.

Πως πάει από τότε; Βελτιώθηκε καθόλου; Έχει αποκτήσει κάποιο σκοπό η σειρά; Αξίζει να δω τα υπόλοιπα;

Δημοσ.

Εγώ είμαι hardcore φάν του Atlantis και του SG1 (ειδικά στις δύο τελευταίες seasons με το cast από το Φάρσκέηπ, ie Claudia Black και Ben Browdy, αλλά το Universe δεν το αντέχω καθόλου είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Τα stargate μου άρεσαν γιατί ήταν happy go lucky sci-fi, με πολύ δράση και ψιλο-καγκούρο humour και κάλυπταν ένα κενό στο χώρο που αποτελούνταν από 'σοβαροφανή' sci-fi.

Το universe πάει να το παίξει battlestar galactica αλλά αποτυγχάνει γιατί κατα τη γνώμη μου:

1) δεν έχει κάνει το research του BSG και δεν έχει το epic story,

2) οι ηθοποιοί βγήκαν από σαπουνόπερα και σειρές τύπου beverly hills 3ης διαλογής.

Τα ratings της σειράς είναι πάτος, σε σχέση με το Atlantis, το οποίο ακυρώσαν για να βγάλουν το Universe - έλεος, ενώ η σειρά κοστίζει τα διπλάσια περίπου από ότι κοστίζαν τα Atlantis-SG1 μαζί. Συνταγή για αποτυχία, και χαίρομαι που τα πάνε χάλια, γιατί ελπίζω να πάει στον καιάδα η ελεεινή αυτή σειρά, και να βγάλουν επιτέλους το νέο SG1 film και το Atlantis film όπως λέγαν.

SG1/Atlantis fanboy rant off!

:lol:

Δημοσ.

Δεν είναι έτσι όπως τα λες αγαπητέ μου...

http://www.metacritic.com/tv/shows/stargateuniverse

Τα stargate είχαν τελματώσει οριστικά με αυτού του είδους το χαζοχαρούμενο χιούμορ και τα συνεχή απίθανα σενάρια τύπου replicator κτλ.

Αυτά τα σχόλια περί soap opera τα βλέπω σαν αντιγραφή από τις ξένες σελίδες χρηστών που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι soap opera είναι αυτά που έβλεπαν τόσο καιρό.

Το SGU πέρασε σε ενήλικη sci-fi και αυτό ενοχλεί αυτούς που νομίζουν ότι η sci-fi δεν είναι παρά φυγή από τη καθημερινότητα.

Το SGU είναι προφανώς χαμηλότερου προϋπολογισμού από τα υπόλοιπα, ίσως και λόγω της κρίσης. Πάντως αν έχει κάποιος στοιχεία για αυτά που λέει, παρακαλώ να τα παραθέσει.

Τέλος αν κάποιους ενοχλεί η σειρά και δεν τους αρέσει, παρακαλώ πολύ να σταματήσουν να την βλέπουν και να μην το κουράζουν το θέμα με συνεχή αρνητικά σχόλια που δεν προσφέρουν τίποτα.

Τώρα το αν θα ξαναβγάλουν άλλη μια σαχλαμάρα με τον πρωην McGuyver δεν με απασχολεί, έτσι κι αλλιώς αρκετά χάλια ήταν αυτές που έπαιξε, κοντεύει να γίνει μπάρμπας άλλωστε.

Δημοσ.
Δεν είναι έτσι όπως τα λες αγαπητέ μου...

http://www.metacritic.com/tv/shows/stargateuniverse

Τα stargate είχαν τελματώσει οριστικά με αυτού του είδους το χαζοχαρούμενο χιούμορ και τα συνεχή απίθανα σενάρια τύπου replicator κτλ.

Αυτά τα σχόλια περί soap opera τα βλέπω σαν αντιγραφή από τις ξένες σελίδες χρηστών που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι soap opera είναι αυτά που έβλεπαν τόσο καιρό.

Το SGU πέρασε σε ενήλικη sci-fi και αυτό ενοχλεί αυτούς που νομίζουν ότι η sci-fi δεν είναι παρά φυγή από τη καθημερινότητα.

Το SGU είναι προφανώς χαμηλότερου προϋπολογισμού από τα υπόλοιπα, ίσως και λόγω της κρίσης. Πάντως αν έχει κάποιος στοιχεία για αυτά που λέει, παρακαλώ να τα παραθέσει.

Τέλος αν κάποιους ενοχλεί η σειρά και δεν τους αρέσει, παρακαλώ πολύ να σταματήσουν να την βλέπουν και να μην το κουράζουν το θέμα με συνεχή αρνητικά σχόλια που δεν προσφέρουν τίποτα.

Τώρα το αν θα ξαναβγάλουν άλλη μια σαχλαμάρα με τον πρωην McGuyver δεν με απασχολεί, έτσι κι αλλιώς αρκετά χάλια ήταν αυτές που έπαιξε, κοντεύει να γίνει μπάρμπας άλλωστε.

Παρόλο που τα σχολία σου είναι κάπως επιθετικά φίλε Τάσο έχω να σου πω το εξής.

Το sci fi, έχει πολλές εκδοχές μέσα από την αμέτρητη literature, ταινίες, κλπ από όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτή τη μεγάλη γκάμα, και το sci fi έχει την εκδοχή του 'χαζοχαρούμενου' όπως λες εσύ space action, που λίγο πολυ καθιερώθηκε μαζικά με την αρχική τριλογία Star Wars, κλπ. Space battles, ξύλο, περίεργοι εξωγήινοι, χιούμορ, χαβαλές, κλπ, κλπ. Τα stargate κινούνταν λοιπόν κατ'εμέ σε αυτήν την κατηγορία και ήταν πολυ επιτυχημένα (10 seasons το sg1 !) γιατί είχαν πολύ μεράκι και πολύ καλούς (κωμικούς) ηθοποιούς. Τα απίθανα σενάρια που λές με replicators είναι για μένα tribute στην Jack Kirby περίοδο των κόμιξ των Fantastic Four, κατα πολλούς και μια από τις πιο επιτυχήμενες περιόδους της σειράς.

Τώρα για τα ratings του universe, σε βάζω link από τα επίσημα φόρα

http://forums.syfy.com/index.php?showtopic=2338729&st=960&start=960

Το sgu ξεκίνησε με 2.3 mil. viewers και κατέληξε στο πρόσφατο επεισόδιο στα 1.9 mil viewers. Το atlantis, στην 5η season πρίν το λήξουν, είχε περίπου 3 mil + viewers.

Τώρα εσύ μιλάς για ενηλικίωση της sci fi και κάθεσαι να υπερασπίσεις το sgu που:

1) οι χαρακτήρες αλληλοπηδιούνται σε στύλ τόλμη και γοητεία και κάθονται μετά και μαλώνουν ποιος απάτησε ποιόν :-D

2) κλαίνε για τουλάχιστον 10 λεπτά από τα 40 κάθε επεισόδιο :-D . 'I am not supposed to be here' τότε γιατί μπήκες στο stargate program ρεεεεεεεεεεεεε :-D

3) έχουν τον μπούλη (genius και καλά) που μπήκε στο πρόγραμμα 'για τη φουκαριάρα τη μάνα του' (που έχει ΑΙDS γιατί ήταν νοσοκόμα και την τρύπησε με μια βελόνα ένα junkie - LOL ΕΛΕΟΣ :-D).

4) και λοιπά τραγελαφικά.

Προφανώς εσύ μπορείς να εντοπίσεις τί θέλει να πεί ο ποιητης ενώ εμείς κοιμόμαστε. Αλλά τα ratings don't lie και τη βλέπω τη σειρά στα αζήτητα γιατί τσατίσαν χοντρά το fan base τους, εκτός και αν τη γυρίσουν στο παλαιό στύλ, που δεν είναι και καθόλου απίθανο.

Φιλικά :-D

Δημοσ.

Έπρεπε να σοβαρευτεί κάποια στιγμή η σειρά. Είδαμε 15 σεζόν με το χιούμορ του SG-1 και του Atlantis, ευχάριστο θα το χαρακτήριζα, αλλά μόνο ανησυχητικό θα ήταν αν οι δημιουργοί του δεν άλλαζαν προσέγγιση κάποια στιγμή στη συγγραφική τους καριέρα.

Δημοσ.

Never touch a running system. Αυτό έχω να πω μόνο.

Επίσης έπρεπε να την ονομάσουν αλλιώς, πχ. "This ship is really old and we are not supposed to be here:Universe". This is not Stargate. Άντε να την κόψουν και να κάνουν κανένα prequel με τους Αncients να περνάνε μέσα από την πύλη, να γουστάρουμε.

Δεύτεροεπίσης μην ξαναπεί κανείς "αν δε σου αρέσει μη τη βλέπεις και μη ποστάρεις" γιατί θα απαντήσω "αν σου αρέσει να τη βλέπεις και να μην ποστάρεις".

Over and out.

...Το SGU πέρασε σε ενήλικη sci-fi και αυτό ενοχλεί αυτούς που νομίζουν ότι η sci-fi δεν είναι παρά φυγή από τη καθημερινότητα...

Όταν περάσει σε τρίτης ηλικίας sci-fi τι θα κάνουμε δηλαδή; :-) Το "fiction" πάντως εμένα μου κάνει σε φυγή από τη καθημερινότητα, αλλιώς θα το ονόμαζαν documentary (και πάλι θα ήταν πιο ενδιαφέρον).

Δημοσ.

Είδα τα 4 πρώτα επεισόδια και μου άρεσε αρκετά.Τέρμα σπαστικός ο Δρ Ρας όμως.

Καλά ο R.Dean Anderson πως πάχυνε έτσι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...