Προς το περιεχόμενο

Κανείς με ECS X58B-A2 motherboard?????

sazistas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, έχω την συγκεκριμένη μητρική και έναν i7 920 cpu με D0 stepping. Έχω όμως πρόβλημα με το overclocking ,δε μπορώ να πάω τον επεξεργαστή πάνω από 3,8Ghz και να είναι stable. Έψαξα στο google για άλλους που έχουνε κάνει overclock με αυτή την μητρική και αυτό το cpu για να βάλω κι εγώ τις ίδιες ρυθμίσεις στο bios ώστε να το φτάσω τουλάχιστον 4,4 ghz αλλά δε βρίσκω. Μόνο από ένα review αλλά ήτανε με το 920 C0 stepping cpu και βάζω ίδιες ρυθμίσεις όπως αυτοί αλλά μου πετάει μπλε όθόνες :-( .

Είναι ανάγκη να φτάσω το cpu όσο ψηλότερα γίνεται γιατί παραδίδω διπλωματική εργασία στη σχολή και έχω να βγάλω rendering και animation στο 3ds Max χρειάζομαι να κάνει όσο το δυνατόν πιο γρηγορα , έχω πάρει και κατάλληλη ψύκτρα. Το cpu θα δουλέψει στο 100% για 7 μέρες συνεχόμενα περίπου!! Αν έχει κανείς την ίδια μητρική με ίδιο cpu και ασχολήθηκε με overclock pls τα φώτα του!!

thanksss:-)

Δημοσ.

Χμμμ ,, η ECS δεν φημίζεται και για της δυνατότητές της στο oc.... μάλλον εκεί σκαλώνει το πράγμα.... τώρα όσο αφορά της ρυθμίσεις εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό οπότε η καλυτερη οδός είναι η οδός των δοκιμών....

Πέρα από αυτά όμως δύσκολα θα δουλέψεις τον 920 στα 4,4 σταθερα και με λογικές θερμοκρασίες μην κοιτας που τον πάνε εκει οι αλλοι... αυτοι το κανουν για bences συνηθως οι περισσοτεροι τους λειτουργουν στα 3,8 με 4 για 24/7.

και επίσης μην νομίζεις οτι θα κερδισεις τπτ ιδιαίτερο σε χρονο ψιλά πράγματα!!!

Δημοσ.

Επίσης μην έχεις την εντύπωση ότι όλα τα D0 κομμάτια είναι ίδια.. άλλα θα ανεβαίνουν περισσότερο, άλλα λιγότερο, άλλα θα απαιτούν περισσότερη τάση από κάποια άλλα, άλλα θα είναι πιο κρύα κ.ο.κ..

Δημοσ.

Οκ, το έπιασα το νόημα παιδιά. Τουλάχιστον πιστεύω όμως ότι θα είναι εφικτό ένα stable 4.0Ghz, που μετά από πολλές προσπάθειες μάλλον το πλησίασα. Για πείτε μου όμως 1.43volt στον επεξεργαστή για 4.0ghz είναι καλό νουμερα ή τον ταίζω με πολύ ρευμα για αυτή τη συχνότητα? γιατί προς το παρόν έτσι το έχω και δείχνει stable στα crash tests (rendering) :-)

Δημοσ.

Το ρεύμα είναι αρκετούτσικο για 24/7 καλό θα ήταν να είναι κάτω από 1,4V... δοκίμασε να στρεσσάρεις με linpack και πες μας και θερμοκρασίες σε full load!!!

Δημοσ.
Το ρεύμα είναι αρκετούτσικο για 24/7 καλό θα ήταν να είναι κάτω από 1,4V... δοκίμασε να στρεσσάρεις με linpack και πες μας και θερμοκρασίες σε full load!!!

λοιπόν επειδή το άφησα από χθες το βράδυ να μου κάνει ένα rendering στο max (και ακόμα δεν έχει τελειώσει), που σημαίνει κιόλας ότι είναι stable πλεον με αυτές τις ρυθμίσεις (στα 4.0ghz), δουλεύει με full load με ολους τους πυρήνες και με θερμοκρασίες από 70 μέχρι 75 C, κι αυτό γιατί παρατηρώ ότι κάνει σκαμπανεβάσματα το cooler,δίνει δηλαδή εντολή η μητρική μόλις ανέβει παραπάνω η θερμοκρασία να ανεβάσει στροφές το cooler και μόλις αρχίζει να πέφτει τότε ρίχνει στροφες αλλα αυτό έχει αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνει και η θερμοκρασία. Υπάρχει κάνα πρόγραμμα να κάνω control τα cooler? δε με ενδιαφέρει να μην κάνουν θόρυβο, θα ήθελα να δουλεύουν όλα στο full ;)

Δημοσ.

Πας @ BIOS -> PC Health Status. Τσεκάρεις αν οι ρυθμίσεις CPU/SYSTEM SMART Fan Control είναι ενεργοποιημένες. Αν είναι, τις απενεργοποιείς. Έτσι το CPU Fan θα λειτουργεί πάντα @ full speed.

Δημοσ.

@sazistas:

Επειδη εχω την ιδια μητρικη και εχω πειραματιστει αρκετα με το OC της, μπορεις να παραθεσεις εδω τις ακριβεις ρυθμισεις (της καρτελας MIB II στο ΒΙΟS) για cpu και ραμ ωστε να τις συγκρινω με τις δικες μου?

Δημοσ.
@sazistas:

Επειδη εχω την ιδια μητρικη και εχω πειραματιστει αρκετα με το OC της, μπορεις να παραθεσεις εδω τις ακριβεις ρυθμισεις (της καρτελας MIB II στο ΒΙΟS) για cpu και ραμ ωστε να τις συγκρινω με τις δικες μου?

κανένα πρόβλημα, να στο βγάλω και μια φωτό, αλλά το περίεργο με αυτή τη μητρική είναι επίσης πως ενώ κάνεις τις ρυθμίσεις στο MIBII , κάνεις restart και αν ξαναμπείς μέσα να δεις τι έχεις βάλει τα μισά είναι γυρισμένα στο default, ενώ είναι κρατημένες οι ρυθμίσεις που κάνω. Γιαυτό τώρα που βρήκα stable ρύθμιση δε τολμάω να ξαναμπώ στο bios γιατί έχω και να βάλω το pc να κάνει render για μια εργασία και δεν θέλω να ψαχνομαι πάλι, ήδη αρκετές μέρες μου πήρε μέχρι να το κάνω stable .:-(

Αν θες όμως ανεβάζω ένα screenshot από cpu-z, στο οποίο δείχνει την τάση ελαφρως χαμηλότερη από ότι έχω όρισει εγώ στο bios. Και αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα της μητρικής που το διάβασα σε ένα review, πάντα η τάση που επιλέγεις στο bios είναι στην πραγματικότητα λίγο μικρότερη....

Δημοσ.
κανένα πρόβλημα, να στο βγάλω και μια φωτό, αλλά το περίεργο με αυτή τη μητρική είναι επίσης πως ενώ κάνεις τις ρυθμίσεις στο MIBII , κάνεις restart και αν ξαναμπείς μέσα να δεις τι έχεις βάλει τα μισά είναι γυρισμένα στο default, ενώ είναι κρατημένες οι ρυθμίσεις που κάνω. Γιαυτό τώρα που βρήκα stable ρύθμιση δε τολμάω να ξαναμπώ στο bios γιατί έχω και να βάλω το pc να κάνει render για μια εργασία και δεν θέλω να ψαχνομαι πάλι, ήδη αρκετές μέρες μου πήρε μέχρι να το κάνω stable .:-(

Αν θες όμως ανεβάζω ένα screenshot από cpu-z, στο οποίο δείχνει την τάση ελαφρως χαμηλότερη από ότι έχω όρισει εγώ στο bios. Και αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα της μητρικής που το διάβασα σε ένα review, πάντα η τάση που επιλέγεις στο bios είναι στην πραγματικότητα λίγο μικρότερη....

Φιλε μου ξερω ακριβως τι εννοεις με το bios... Και σε μενα τα ιδια κανει αν επιλεξεις κατι αλλο εκτος του standard προφιλ.Αυτο που δεν μπορω να κανω εγω με τιποτα ειναι να βαλω τις μνημες στα 1600mhz με fsb 133mhz, ο μονος τροπος ειναι να ανεβασω το fsb στα 160.

Επισης το αλλο κουλο που μου κανει, ειναι οταν ανεβαζω τον επεξεργαστη να τη βγαζει λαδι σε δυσκολες καταστασεις (24ωρα prime, βαρια παιχνιδια οπως crysis, μια φορα δε του εβαλα να κανει ταυτοχρονα viruscan sta παντα, dvd conversion,winrar bench,αναπαραγωγη 2 ταινιων 1080p και virtual machine ανοιχτο χωρις να κανει κιχ) και μου κολλαει βλεποντας flash περιεχομενο σε website!

Οπως και να χει, θα με βοηθουσε εαν περεθετες 2 screenshots απο τις καρτελες CPU και memory του CPU-Z

Δημοσ.

έγω αυτο που έκανα ήταν να επιλέξω στο bios το Enhanced και τις μνήμες στα 800mhz γιατί ούτως η αλλως θα ανέβουν τα mhz τους μέσω του overclocking , και από ότι είδα δουλέβουν κάπου στα 1250mhz εμένα με το overclock. Το ξέρω, χάνω από τις μνήμες αλλά τουλάχιστον στην παρούσα φάση το χρειάζομαι για άλλη δουλεια και δε με νοιάζει, όταν τελειώσω με την εργασία θα το ψάξω περισσότερο με το overclocking. Πάντως η μητρική για μένα έχει πολλά αρνητικά, χαζομάρα μου που δεν έδωσα ακόμα 50ευρώ να πάρω καποια άλλη....:mad:

Δημοσ.
Πάντως η μητρική για μένα έχει πολλά αρνητικά, χαζομάρα μου που δεν έδωσα ακόμα 50ευρώ να πάρω καποια άλλη....:mad:

Ε μα κι εσύ.. έδωσες ~250€ για 1KW τροφοδοτικό και πήρες ECS μητρική σε high end σύστημα;

Δημοσ.
Ε μα κι εσύ.. έδωσες ~250€ για 1KW τροφοδοτικό και πήρες ECS μητρική σε high end σύστημα;

τι ψυξη εχεις αν επιτρεπεται?

Το ξέρω λάθος μου, απλα νόμιζα ότι πλέον όλες οι μητρικές δουλεύουν αξιοπρεπώς......!

Από ψύξη έχω το AKASA NERO AK-967 cooler.

Δημοσ.

ωραια,ενταξει αφου σ κραταει τον cpu σε θερμοκρασια π μπορεις να τον δουλεψεις μια χαρα.

Το συστημα σου το πηρες απο infoquest ε?

Τωρα αν πραγματικα 8ελεις να εχεις το maximum για render δες και το 8εμα των σκληρων.Δηλαδη καποιος ssd η ενα καλο raid θα σου δωσουν πολλα...Βεβαια αν εχεις ηδη ενα raid η καποιον ssd.Στην υπογραφη σου ειδα μονο για το laptop να αναφαιρεις raid σε σκληρους,(κατι που ειδα για πρωτη φορα :X)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...