telegamesvg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Ενας φιλος ασφαλιστης ρωτησε την γνωμη μου για το ποιον φορητο θα πρεπει να αγορασει και εγω με την σειθρα μου απευθυνομαι σε εσας . Οι απαιτησεις που εχει απο τον υπολογιστη ειναι να τρεχει το προγραμμα της εταιριας το οποιο τρεχει σε xp με 1gb ANETA . Πιστευω οτι τα netbook των 11.1" ειναι μια συμβιβαστικη λυση ,αλλα ακουω πολλα κακα για την ταχυτητα των επεξεργαστων. Ισως παλι ενα φθηνο notebook με καλη αυτονομια και dvd ενσωματωμενο θα ηταν ακομη καλυτερο. Τι λετε εσεις ? Τα χαρακτηριστικα που λογικα θα πρεπει να εχει ειναι : Μεγαλη διαρκεια μπαταριας Ελαφρυς και με σχετικα μικρη οθονη (νομιζω ομως οτι οι 10,1" ειναι πολυ μικρες) Γρηγορο Service σε περιπτωση βλαβης Να τρεχει και κανενα video στο youtube oταν υπαρχει καποιο κενο !!! Προσθεστε οτι αλλο εσεις νομιζετε .
basilis5 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 δυσκολο να βρει λαπτοπ με χρ καλυτερα να παρει ελληνα συναρμολογιτη,κατα προτιμηση τουρμπ χ χωρις λειτουργικο, και να βαλει μονος χρ, εοφοσν υπαρχουν οδηγοι. καλυτερα οχι 11.1 πολυ μικρο 14-15.4 προτεινω εγω, για να δουλευει ανετα τις φορμες τις ασφαλιστικης. τελος δεν αξιζει να δωσει πανω απο 500-550 ευρω προτεινω βασικα lenovo r61
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 1)Μεγαλη διαρκεια μπαταριας 2)Ελαφρυς και με σχετικα μικρη οθονη (νομιζω ομως οτι οι 10,1" ειναι πολυ μικρες) 3)Γρηγορο Service σε περιπτωση βλαβης 4)Να τρεχει και κανενα video στο youtube oταν υπαρχει καποιο κενο !!! Εφοσον το προγραμμα τρεχει σε XP με 1GB ανετα, δε θεωρω τα netbook ως συμβιβαστικη λυση. Ποσο μαλλον οταν μπορεις απο 300-350 ευρω να βρεις καποιο netbook με αναλυση 1366x768 (προσφερει ΠΟΛΥ μεγαλυτερη ανεση απο το στριμωξιδι των 1024x600), και μεγαλη μπαταρια. Ενα netbook μπορει να καλυψει τα αριθμημενα στο Quote ως εξης: 1) Γυρω στις 4,5 ωρες με συνεχη χρηση και wireless on και φωτεινοτητα αρκετα δυνατα. Γυρω στις 5,5 ωρες με πιο χαμηλη φωτεινοτητα, πιο light χρηση και wireless παντα On. Γυρω στο 6,5ωρο με wireless off. 2) Δε λες και πολυ βολικα τα κλασικα 15ρια γιαυτη τη δουλεια... Ενω τα 13-14ρια ειναι τα περισσοτερα εξεζητημενα και ειναι ακριβα. Ισως ενα τετοιο να ηταν καλο. Ειδαλλως καποιο 11ρι netbook 3) Αναλογα το καταστημα ή την αντιπροσωπια. 4) Τα netbook μπορουν να αναπαραγουν εως και HQ videos απο youtube χωρις σπασιματα. Σε HD κολωνουν δυστυχως...
telegamesvg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 2) Δε λες και πολυ βολικα τα κλασικα 15ρια γιαυτη τη δουλεια... Ενω τα 13-14ρια ειναι τα περισσοτερα εξεζητημενα και ειναι ακριβα. Ισως ενα τετοιο να ηταν καλο. Ειδαλλως καποιο 11ρι netbook 4) Τα netbook μπορουν να αναπαραγουν εως και HQ videos απο youtube χωρις σπασιματα. Σε HD κολωνουν δυστυχως... Aυτο που προτεινεις φανταζει πολυ καλο .. Πρεπει να υποστηριζει και HD acceleration ,ετσι?
basilis5 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 οταν ο ασφαλιστης καθισει μαζι με εναν πελατη να του βγαλει ενα συμβολαιο στο λαπτοπ, και εχει μπροστα του το μινι γαριδακι που θα προσπαθει για να πληκτρολογησει, και ισως χρειαστει να γυρισει το λαπτοπ να του δειξει κατι στην οθονη, ισως τοτε καταλαβει γιατι οι 11 ιντσες ειναι λιγες. επισης οταν περασει αρκετη ωρα μπροστα απο την οθονη 11 ιντσεων που με μεγαλη αναλυση ειναι ακομα πιο κουραστικη, εκει θα καταλαβει επισης γιατι επρεπε να παει σε μεγαλυτερη οθονη. τελος οταν στο καρφουρ εχει το λενοβο 449 ευρω,το να παρεις οτιδηποτε αλλο μου φανταζει χαμμενα χρηματα
Fronimitis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Επειδή τυγχάνει και δουλεύει η μητέρα μου σαν ασφαλίστρια και επειδή έχω πάει πολλές φορές στο γραφείο της πρόσεξα πως τα περισσότερα παιδιά έχουν netbooks ή με το ζόρι 13αρι λαπτοπ.Το πρόγραμμα τρέχει απροβλημάτιστα ακόμα και σε netbook και πίστεψε με βολεύει τρελά που ρώτησα...είναι κι η αυτονομία καλύτερα κι η μεταφορά.
telegamesvg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Επειδή τυγχάνει και δουλεύει η μητέρα μου σαν ασφαλίστρια και επειδή έχω πάει πολλές φορές στο γραφείο της πρόσεξα πως τα περισσότερα παιδιά έχουν netbooks ή με το ζόρι 13αρι λαπτοπ.Το πρόγραμμα τρέχει απροβλημάτιστα ακόμα και σε netbook και πίστεψε με βολεύει τρελά που ρώτησα...είναι κι η αυτονομία καλύτερα κι η μεταφορά. Υπαρχει laptop μεχρι 15" κοντα στην αυτονομια netbook ?
aldon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Υπαρχει laptop μεχρι 15" κοντα στην αυτονομια netbook ? macbook:-)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 οταν ο ασφαλιστης καθισει μαζι με εναν πελατη να του βγαλει ενα συμβολαιο στο λαπτοπ, και εχει μπροστα του το μινι γαριδακι που θα προσπαθει για να πληκτρολογησει Οχι, απο τη στιγμη που τα 11,6ρια netbooks εχουν 100% full size keyboard macbook:-) Παραειναι ακριβο... Δε ξερω βεβαια και ο φιλος του φιλου topicstarter αν θεωρει το ιδιο, αλλα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:32 ---------- Aυτο που προτεινεις φανταζει πολυ καλο ..Πρεπει να υποστηριζει και HD acceleration ,ετσι? Η onboard vga του υποστηριζει hardware decoding mpeg2, vc2 και avc αρχειων, ενω σε συνδυασμο με τον Core2 Solo ULV επεξεργαστη πρεπει να ειναι σε θεση να αναπαραγει HD αρχεια χωρις προβλημα Τωρα για FULL HD δεν ξερω, αλλα ποιο το οφελος να παιξεις video αναλυσης 1920x1080 σε οθονη που υποστηριζει απλο HD?
GI@RG@S Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Εφοσον το προγραμμα τρεχει σε XP με 1GB ανετα, δε θεωρω τα netbook ως συμβιβαστικη λυση. Ποσο μαλλον οταν μπορεις απο 300-350 ευρω να βρεις καποιο netbook με αναλυση 1366x768 (προσφερει ΠΟΛΥ μεγαλυτερη ανεση απο το στριμωξιδι των 1024x600), και μεγαλη μπαταρια. ποιο νετμποοκ (10αρι) εχει αναλυση 1366χ768 εκτος απο ενα σονυ που εχω βρει που πουλιεται σε 1-2 μαγαζια δεν θυμαμαι e-laptops...bestdeals..ισως.. α κ ενα gigabyte που ειναι κ touch screen...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δεν νομιζω οτι αναφερθηκα σε 10ρια netbooks...
telegamesvg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Σας ευχαριστω ολους για τις μεχρι τωρα αποψεις σας . Εχουμε καταληξει σε δυο laptop και θα θελαμε την βοηθεια σας για την τελικη επιλογη . Βεβαια , παντα η εναλλακτικη λυση ειναι ευπροσδεκτη. Τα μηχανηματα ειναι τα : Acer 3810T Time Line ASUS 1101HA
altea6 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Για κοιτα και αυτο που αναφερθηκε και σε αλλο τοπικ http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004964
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Σας ευχαριστω ολους για τις μεχρι τωρα αποψεις σας .Εχουμε καταληξει σε δυο laptop και θα θελαμε την βοηθεια σας για την τελικη επιλογη . Βεβαια , παντα η εναλλακτικη λυση ειναι ευπροσδεκτη. Τα μηχανηματα ειναι τα : Acer 3810T Time Line ASUS 1101HA Αν μπορειτε να δωσετε τα χρηματα για το Timeline, δε το συζητω. Ειναι αρκετα καλυτερη επιλογη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.