clevercitizen Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά έχω τρομερό πρόβλημα. Έχω γεμίσει το σπίτι μου με τεύχη περιοδικών RAM,CHIP,PC MASTER, COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και γενικά περιοδικά πληροφορικής από 1997-2009. Σε άψογη κατάσταση αγορασμένα όλα από εμένα (500+ τεύχη συνολικά). Πείτε μου τι να τα κάνω... Η μια μου σκέψη είναι να τα σκανάρω και να τα αποθηκεύσω σε μορφή pdf (αλήθεια πείτε κανένα εύκολο και γρήγορο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά) και έπειτα να τα δωρίσω στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μου. Δεν ξέρω όμως αν θα τα δεχτούν ή αν τα έχουν ήδη. Ανακύκλωση ΛΥΠΑΜΑΙ να τα πετάξω γιατί έχω δώσει από 1.000.000 δρχ(υπολογίστε και την αξία των δραχμών τότε, σκεφτείτε ότι ένα τεύχος RAM το 1999 κόστιζε 2000 δρχ) Να τα χαρίσω στο "μη πετάτε τίποτα χαρίστε το εδώ" αρκετά δύσκολο γιατί είμαι επαρχία και για τα έξοδα αποστολής με τέτοιο βάρος.... Πείτε ιδέες ρε παιδιά... Ευχαριστώ
ANHLIKOS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασε να τα πουλήσεις σε κατάστημα που δέχονται μεταχειρισμένα περιοδικά comics και τα ρέστα.
liopyr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Στην επαρχία δύσκολο να βρει τέτοιο μαγαζί. Σε κάνα μοναστηράκι, και σε εξευτελιστικές τιμές που σε κάνουν να σκέφτεσαι 2η φορά την οικολογική σου συνείδηση.
clevercitizen Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δε με ενδιαφέρει το κέρδος, απλά θέλω να τα δώσω κάπου που να πιάσουν τόπο, το μεγαλύτερο μέρος των γνώσεών μου στην πληροφορική προέρχεται από αυτά τα περιοδικά και δε μου πάει η καρδιά να τα πετάξω. Τώρα απ το νησί να μεταφέρω 8 ώρες τα περιοδικά που ζυγίζουν πάνω από 50 κιλά (και λίγα λέω) και να κυκλοφορώ στο μοναστηράκι μήπως και βρώ κανένα παρακμιακό μαγαζάκι με ιδιοκτήτη τον παππού με το γυάλινο μάτι και να προσπαθώ να του τα πουλήσω μοου φαίνεται εντελώς κουφό. Θα μπορούσα να βάλω αγγέλίες αλλά δε ξέρω... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:57 ---------- Μια άλλη σκέψη είναι να τα χώσω πάλι σε πολλές γωνιές και όταν πάω στο δικό μου σπίτι (σε 6-7 χρόνια) να τα αρχειοθετήσω και να τα "στολίσω" σε κάποια βιβλιοθήκη. Εκτός από Ιστορική αξία έχουν και συναισθηματική.... Τώρα διαβάζω Ram του '98 με εξώφυλο ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ 19 ΔΥΝΑΤΑ PC ΚΑΤΩ ΑΠΟ 200.000 δρχ με AMD K6 233 MHz στις 194.000 δρχ και διαφήμιση MICROSOFT WINDOWS 98: ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Και το σκέφτομαι ακόμη αν θα τα δώσω....
liopyr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μόνο αν βρεις κάποιο συλλέκτη σε αγγελία, που λογικά θα τον ενδιαφέρουν συγκεκριμένα τεύχη, όχι όλα. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη χρησιμότητά τους. Εγώ θα τα έριχνα ανακύκλωση πάντως. Τώρα αν έχουν τόσο υψηλή συναισθηματική αξία όπως λες, εσύ ξέρεις.
airmark Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Αν/όταν θα τα έχεις σκανάρει όλα, τότε ποιο το πρόβλημα με την ανακύκλωση; Αν θες να πιάσουν παραπάνω τόπο, μοίρασε τα σκαναρισμένα αρχεία, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και καλύτερο από το να δώσεις όλα τα περιοδικά σε έναν αποδέκτη, καθώς η ηλεκτρονική μορφή θα διαδοθεί πιο πολύ. Και θα έχεις κάνει και κάτι για να σώσεις τον πλανήτη!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Joseph Newton: [...] Είναι σημαντικό να αφήσεις χώρο, ένα κενό, για να έρθουν καινούργια πράγματα στη ζωή σου. Είναι απαραίτητο να ξεφορτωθείς ό,τι άχρηστο υπάρχει τόσο μέσα σου όσο και στη ζωή σου, προκειμένου να έρθει η ευημερία. Η δύναμη αυτού του κενού θα απορροφήσει και θα έλξει όλα αυτά που επιθυμείς. [...] Το να φυλάς ένα σωρό από άχρηστα πράγματα το μόνο που καταφέρνεις είναι να δένεις την ίδια σου τη ζωή. Το πρόβλημα δεν είναι τα αντικείμενα που στιβάζονται στη ζωή σου... Αλλά το νόημα του να κρατάς... Όταν κρατάς, όταν φυλάς πράγματα, υπάρχει πρόβλημα έλλειψης, απουσίας... Πιστεύεις ότι αύριο μπορεί να τα χρειαστείς, και ίσως τότε να μην υπάρχει τρόπος να καλύψεις αυτή σου την ανάγκη... Με αυτό το σκεπτικό, το μήνυμα που στέλνεις τόσο στο μυαλό σου όσο και στη ζωή σου... είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι το αύριο... καθώς επίσης και ότι το καινούριο και το καλύτερο ΔΕΝ είναι για σένα... Γι’ αυτό βρίσκεις ικανοποίηση στο να φυλάς όλα αυτά τα παλιά και άχρηστα πράγματα... Ξεφορτώσου όλα αυτά που έχασαν το χρώμα και τη λάμψη τους... Επέτρεψε να μπει το καινούριο στο σπίτι σου... Και μέσα σου...
kage Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 θα σκαναρεις 100 σελιδες για καθε περιοδικο?! βαλε αγγελια σε sites που χουν αγγελιες για συλλεκτες
flo1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Nα τα κρατησεις, μην τα πεταξεις, κριμα ειναι τοσα χρονια τα μαζευες.
freedubus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2009 Μια άλλη σκέψη είναι να τα χώσω πάλι σε πολλές γωνιές και όταν πάω στο δικό μου σπίτι (σε 6-7 χρόνια) να τα αρχειοθετήσω και να τα "στολίσω" σε κάποια βιβλιοθήκη. Μια άλλη σκέψη είναι να συνεχίσεις να μαζεύεις περιοδικά και σε 6-7 χρόνια να χτίσεις μ' αυτά το δικό σου σπίτι.
teolek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Clevercitizen, η Βιβλιοθήκη της Σχολής μου θα χαρεί να τα πάρει. Αν σε ενδιαφέρει να τα δώσεις κάπου που θα πιάσουν τόπο....σκέψου το. Άλλωστε θα είναι προσβάσιμα στο Πανεμιστήμιο Αθηνών Θοδωρής
nickarmy Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 εχω βρεθεί στη θέση σου,έποιαναν μια ντουλάπα μεγάλη και ασε το βαρος γιαυτο και η μετακινηση ειναι δύσκολη - βρησκεσε και σε νησι απο τη διαβασα. εγω τα ανακύκλωσα βέβαια και η ιδεα αποστολης σε καποια βιβλιοθήκη δεν είναι καθόλου κακή ( να αναλάβει αυτη τα έξοδα μεταφοράς ) βρες κανα συλλεκτη και καθάρισες ,το καλύτερο .
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Να τα πεταξεις ειναι κριμα Να τα πουλησεις σε μαγαζι ειναι δυσκολο και ασυμφορο Να τα πας για ανακυκλωση παλι νομιζω ειναι κριμα αφου εδωσες πολλα λεφτα,εισαι δεμενος μαζι τους ...κτλ και στην τελικη μπορεις να ανακυκλωσεις πολυ πιο αχρηστα πραγματα Αρα μενουν οι εξης επιλογες Τα πουλας μεσω ιντερνετ με εξοδα αποστολης του αγοραστη Τα χαριζεις σε καποιο σχολειο,βιβλιοθηκη...κτλ Τα χαριζεις μεσω του xariseto παλι με εξοδα του παραληπτη μεσω της αποστολης ''πορτα-πορτα'' των ελτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.