Προς το περιεχόμενο

2:3 στο FSB:DRAM

steliosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Yοu 're welcοme.. :-)

Πάντως δε νομίζω να βρίσκει τοίχο στα 250 το μόμπο (1000 όπως το βλέπεις εσύ).. λογικά θα θέλει λίγο fine tuning από ένα σημείο και μετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ναι σίγουρα... btw ρεύμα δεν έχω δώσει καθόλου ακόμα... μάλλον κάτι τέτοιο χρειάζεται... θα το κοιτάξω το βράδυ που θα γυρίσω πάλι :)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:19 ----------

λοιπόν, έχω νέα... έβαλα το rated fsb στα 985MHz (bus speed περ'ιπου 246,25) και δοκίμασα να τρέξω occt να δω θερμοκρασίες, αλλά κράσαρε... όμως δεν ανέβασε θερμοκρασίες. στους 48 περίπου ήταν όταν έβγαλε bsod οπότε κάτι άλλο παίζει

Χμμ δες μία πόσο είναι το VID του Ε5200 σου με το CoreTemp. Λογικά θα μπορείς να το δεις και στο BIOS σαν Normal Vcore ή κάπως έτσι.

Στα ss που παρέθεσες πριν, βλέπω ότι είσαι με 1.168V, idle φαντάζομαι. Ίσως να το θέλει το τσίμπημά του το Vcore.

Το Vcore είναι στο auto να φανταστώ ε; Αν υποθέσουμε ότι το Normal Vcore του Ε5200 σου είναι 1.225V, κι εσύ είσαι με λιγότερο από 1.168V (σε full load ζορίζεται η μητρική και δίνει λιγότερο), τότε λογικό έως ένα βαθμό να σου crashάρει το OCCT.

Ε κοίτα, τώρα θα παίζεις με trial 'n' error..

Θα δεις ότι παίζει και το vdroop στη μέση και ότι αν δώσεις 1.22V που λες, η μητρική θα δίνει λιγότερο.

Πάντως πας βλέποντας και κάνοντας.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι βασικά..

1. Μπορείς να δώσεις αρκετό ρεύμα αρχικά (όχι με το κιλό όμως και crashάρει το OCCT λόγω αυξημένης θερμοκρασίας) και όσο βλέπεις ότι είσαι stable, πας στο BIOS και χαμηλώνεις την τάση.

2. Ξεκινάς με την τάση χαμηλά, και τρέχεις OCCT για να τσεκάρεις temps και σταθερότητα και κάθε φορά που crashάρει, την τσιμπάς λίγο και πάμε πάλι.

Ε έτσι είναι το overclocking.. τη θέλει την ορεξούλα του, εκεί είναι και η μαγεία δηλαδή κατ' εμέ.

Για φαντάσου να πατούσες ένα κλικ και να γίνοταν όλα μόνα τους, και 50% overclocking, και βραχόσταυλος, και ιδανική τάση κλπ.. Για μένα προσωπικά θα είχε χαθεί ένα μεγάλο (μην πω τεράστιο) μέρος αυτής της "μαγείας".

Φαντάσου πώς ήταν παλιότερα δηλαδή που για να παίξεις με τάσεις κλπ, έπαιζες με jumperάκια πάνω στη μητρική.. άαααλη φάση.. :Ρ

ναι για λίγο το είχα δοκιμάσει και αυτό το σπορ με έναν γνωστό μου βέβαια :P. σίγουρα είναι ενδιαφέρον γιατί ξέρεις ακριβώς τι παίζει με το pc σου και τι χρειάζεται για να λειτουργήσει σε κάποια συχνότητα etc etc.

btw, λέω να πάρω καινούριες μνήμες γιατί με 2χ1GB δεν παλεύεται πλέον... έχεις καμιά ιδέα σε 2χ2gb? 800mhz λογικά (δεν χρησιμοποιώ και τα άλλα 2 slots της μητρικής για ram γιατί μου έχει χαλάσει στο ένα slot το ένα κλιπάκι και δεν κουμπώνει η ram πάνω οπότε πάω για καινούριες 2 καινούριες)

Δες αυτές (αν είναι διαθέσιμες δηλαδή).

Υπόψη πως θα παίζουν στα 667MHz όμως αφού η μητρική σου δεν υποστηρίζει 800MHz+..

Αλλιώς πας σε αυτές επί δύο, ή αυτές.

Και κάτι άλλο.. θαρρώ πως δεν είναι υποχρεωτικό να ακουστεί το κλικ απ' το κλιπάκι για να έχει κουμπώσει σωστά η μνήμη, νομίζω πως αν μπει, μπήκε, ανεξάρτητα απ' το κλιπάκι.

έχουνε καμια ουσιώδη διαφορά? γιατί ενδιαφέρομαι για ότι φθηνότερο!

απλά δε ρισκάρω να πάρω άλλες 2χ1gb γιατί αν όντως δεν κουμπώσει θα μου μείνουν όλες....

Οι Crucial μεταξύ τους όχι, η Geil έχει διαφορά στη συχνότητα προφανώς. Τώρα από τάσεις δεν εμπιστεύομαι τα specs που δίνει το Πλαίσιο, αλλά φαντάζομαι ότι έτσι θα είναι.

Από 'μένα πάρε τις Geil, κανονικά πρέπει να παίξουν στα 667MHz χωρίς πρόβλημα. Αν δεν παίξουν για οποιοδήποτε λόγο, τις αλλάζεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...