Προς το περιεχόμενο

2:3 στο FSB:DRAM

steliosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

sry για το off-topic (όχι και τόσο βέβαια :P )

λοιπόν, έχω τον e5200 και τον έχω ανεβάσει απο τα 2.5 στα 3.01GHz... σε full load έχει θερμοκρασίες γύρω στους 51 βαθμούς... η ερώτηση μου είναι για τις μνήμες. δουλεύουν σε 3:4 642MHz (πιστεύω). δουλεύουν σωστά?

το μηχάνημα είναι e5200 με ψύκτρα της akasha, asus p5nesli 2gb ram adata 800MHz

παραθέτω και μια φωτό

post-20673-129063029288_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

έβγαλα αυτές τις φωτό απο το bios. για oc έχω ενεργοποιήσει μόνο το CPU Precision Tweaker. αν ενεργοποιήσω το cpu/mem manual mode μου ζητάει να γράψω New MEM Speed (DDR) και έχει σαν default 800.

post-20673-129063029296_thumb.jpg

post-20673-129063029305_thumb.jpg

Οι μνήμες σου κανονικά πρέπει να μπορούν να παίζουν στα 800MHz με 5-5-5-18 και 1.8V.

Μήπως άλλαξε με κάποιο τρόπο το FSB; Δε βοηθάς κι εσύ με λεπτομέρειες.. :/

να σου πω πάντως, ότι η μητρική δεν υποστιρίζει άμεσα 800mhz... μόνο με oc λογικά. 667/533 λέει στο site

πάω να βάλω custom τα 5-5-5-18 και το 1.8V και επανέρχομαι...

τσίμπησα άλλα 10ΜΗz στο fsb και αυτή την στιγμή DRAM frequency@325Μhz, bus speed@243,8Mhz και rated FSB@9975MHz. η cpu δουλεύει στα 3047MHz.

edit: οκ, έβαλα 1,8V και 5-5-5-18 και δουλεύει καλά... το DRAM Frequency είναι στα 325MHz... μόνο με oc στο fsb θα πάει στα 800?

Δεν έπαιζε να μην είχε native υποστήριξη για 800άρες αυτό το mobo.. και χρησιμοποίησα παρατατικό επειδή το έψαξα και το είδα:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=KyHOsOKWujC2QguJ&templete=2

γιατί κάτι μου λέει ότι αυτή δεν είναι η δική μου μητρική? βάσει του cpu-z το chipset είναι nForce4 SLI Intel Edition και αυτή που μου έδωσες ειναι NVIDIA nForce 650i SLI , αλλά στο site της asus δεν υπάρχει asus p5n sli σκέτη... anyway...

edit: μάλλον θέλω καινούρια μητρική :P

Χμμ λάθος μου που δεν ανέτρεξα στα ss σου.. όντως η μητρική σου είναι αυτή: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=JCYhbJmty7zBzLL2&templete=2 και δεν έχει native υποστήριξη για 800άρες.

Κλοκάρισε όσο σου επιτρέπει το μόμπο αν θες να εκμεταλλευτείς και τα τελευταία Hertz του συστήματός σου.

Τώρα να το αλλάξεις μόνο και μόνο για να παίζουν οι 800άρες, μου φαίνεται κάπως άτοπο.

ναι όντως... :P οκ... απότι θυμάμαι γιατί έκανα και πριν μερικούς μήνες oc και όταν ανέβασα το fsb πάνω από 1000, δεν έκανε post... anyway ευχαριστώ για την βοήθεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...