Προς το περιεχόμενο

2:3 στο FSB:DRAM

steliosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Edit:

ΟΠΑΑΑ! Τροφοδοτικο ανοιξε το PC και πες μας!! Ειναι σημαντικο!

Λοιπον, μιας και ειδα οτι προλαβαινω, εχουμε και λεμε:

Καρτελα Advanced -> CPU Configuration:

Overclock mode: Manual

CPU freq: 400

PCI-E freq: 100

Boot failure guard: Enabled

Spread Spectrum: Disabled

Στη καρτελα chipset configuration τωρα:

Memory remap: Enabled

Dram freq: DDR2 800

Flexibility: disabled

Στα επομενα 4 βαζεις: 5-5-5-15

Primary Graphics Adapter: PCI-E

CPU VOltage: Manual: 1,3

DRAM Voltage: 2,2

Καιιιιι! Αυτο ηταν! Ο επεξεργαστης σου τρεχει πλεον στα 3,6Ghz απο 3,0 και οι μνημες στα 960Mhz με σωστο voltage και σωστα timings.

Μετεπειτα, πρεπει να βαλεις το προγραμμα OCCT και να κανεις για μιση ωρα ενα Linpack test, εχοντας παραλληλα ανοιχτο καποιο προγραμμα παρακολουθησης της θερμοκρασιας του επεξεργαστη σου, οπως το Coretemp ή το Everest.

Αν ο επεξεργαστης δεν ξεπερασει τους 65-70 βαθμους, και το συστημα δεν κολλησει μετα απο μιση ωρα, ξαναπας στο BIOS και ανεβασεις το CPU FREQUENCY λιγο ακομα (απο 400 ας πουμε, το πας 405). Μετα ακολουθεις ξανα την ιδια διαδικασια.

Μολις το pc κολλησει ή ανεβουν οι θερμοκρασιες σταματας και μας το λες.

Καλο πειραματισμο, τα λεμε αργοτερα!

Α και αν κολλησει ηδη απο τις πρωτες ρυθμισεις που σου εδωσα, μην πανικοβληθεις.

Απλα βγαλτο απο τη μπριζα, βγαλε τη μπαταρια απο τη μητρικη και περιμενε μερικα δευτερολεπτα.

Μετα ξαναβαλτη, βαλτο στη μπριζα και μολις αναψει το pc, μπες στο BIOS και δοκιμασε ξανα, αλλα με πιο λιγα MHZ στο CPU FREQUENCY.

Mε προλαβε:-)...σωστοτατος...κανε οτι σου λεει...

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙς ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙς ΤΑ jUMPERAKIA ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗς ΣΟΥ ΣΤΑ 3.6!!!!!!!!!!:shifty:

Το fsb σου τωρα θα ειναι 1600

αρα θα πρεπει να φτιαξεις τα jumperakia ετσι..

FSB 2: 1 K 2 ΘΕΣΕΙΣ

FSB 3: 4 K 5

Kαι το τελευταιο FSB 1 : 1 K 2 ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ JUMPERAKI

:-)

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Γιατι, εχει jumper για το FSB? Επιλογη AUTO δεν υπαρχει, για να τα ρυθμιζεις απο το BIOS?

PS: ΛΟΛ η υπογραφη σου!

Δημοσ.

Nope..δεν εχει επιλογες απο μενου...Τα ρυθμιζεις με jumpers..Την εχει ενας φιλος μου σε htpc αλλα ουτως η αλλως και η δικη μου ετσι ειναι.

Δημοσ.

ΑΑΑ ....τωρα καταλαβα τι ρωτας....συγνωμη..Απο το μενου ρυθμιζεις το FSB αλλα πρεπει να ρυθμισεις τα jumpers αλλιως στα 1066 αλλιως στα 1333 και αλλιως στα 1600..:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:14 ----------

Είναι trust 420w psu dual fun

hmm...λιγο δυσκολα τα πραγματα,δεν ξερω αν θα την παλεψει για καιρο...:-(

Δημοσ.

ναι το λέει και το Manual για τα jumper... πάλι πρέπει να ξεβιδώνω :P

να το κάνω ? δεδομένου του τροφοδοτικού μου ???

άλλη λύση με FSB1333 δεν υπάρχει? πιο χαλαρή δηλαδή? Το pc θα τρώει τρελή στρέσα, δηλαδή 24ωρα AVCHD renderings κτλ .....

Δημοσ.
ναι το λέει και το Manual για τα jumper... πάλι πρέπει να ξεβιδώνω :P

να το κάνω ? δεδομένου του τροφοδοτικού μου ???

Δεν ξερω...παιζει μεγαλο ρολο το τροφοδοτικο...Αλλα δοκιμασε το...λογικα θα αντεξει.Αν δεις blue screen απο το τροφοδοτικο θα ειναι :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:18 ----------

άλλη λύση με FSB1333 δεν υπάρχει? πιο χαλαρή δηλαδή? Το pc θα τρώει τρελή στρέσα, δηλαδή 24ωρα AVCHD renderings κτλ .....

Μα τοσο εισαι τωρα:P

Δημοσ.

ναι, εννοώ άλλη λύση με τις μνήμες για να έχω καλύτερο FSB:DRAM.... χωρίς να χρειαστεί να ανέβω αρκετά... (ξέρω γω... ρωτάω εσάς τους εχπέρ :D :D)

ευχαριστώ πάντως παιδιά, ειλικρινά !

Δημοσ.

Δεν υπαρχει λογος να πας 1-1 τις μνημες σου...μια χαρουλα τρεχουν και τωρα...Μονο μπες στο Bios και αλλαξε timings...Βαλτα 5-5-5-15 ή 5-5-5-18

Καπου στο bios θα λεει timings και θα ειναι auto στανταρ...Εσυ θα τα αλλαξεις σε αυτα που σου ειπα..:-)

sorry αλλα εγω πρεπει να την κανω...Θα απαντησω μολις γυρισω αν εχεις κι αλλες αποριες :-)

Δημοσ.

επειδή έλειπες πήρα την πρωτοβουλία και την έβαλα 2.2 και όλα παίζουν μια χαρά (επίσης 5-5-5-15)

σας ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας.

όταν αναβαθμίσω συνολικά, ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας συμβουλευτώ

Δημοσ.
επειδή έλειπες πήρα την πρωτοβουλία και την έβαλα 2.2 και όλα παίζουν μια χαρά (επίσης 5-5-5-15)

όταν αναβαθμίσω συνολικά, ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας συμβουλευτώ

Και καλα εκανες...καλυτερα,απλα πιστεψα οτι το ειχες αφησει στο auto και λεω νταξ ας το αφησεις εκει,ουτως η αλλως εκει θα παιζανε (περιπου) και παλι οι μνημες σου.Βεβαια παντα στο bios θα πρεπει να βαζουμε manual τις ρυθμισεις που θελουμε και να αφηνουμε οσο το δυνατον λιγοτερες επιλογες σε auto.

σας ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας.

Να'σαι καλα :-)

Δημοσ.
Γυρισα!

Αυτο ειναι λαθος!

:rolleyes:Γιατι ρε;;; Πολλα pc παιζουν με auto στα παντα για πολλα χρονια...Σιγα.Ουτως η αλλως αυτο που ειπα το ειπα γιατι νομιζα οτι το ειχε αφησει auto και σκεφτηκα να την αφησει εκει για να μην μπλεχτει αλλο.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...