lithros Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Eipame na kanoume mia plaka kai o psou to xontrine. Pantos nomizo oti exoun eksantlithei oi prototipes apantiseis gia to thema afto. Anameno gia kati kalo entos twn epomenon imerwn.
psou Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2002 Συγνώμη παιδιά αλλά ως μαθηματικός δε μπορώ να μη μιλάω με κάτι τέτοια Θα πρέπει να με ανεχτείτε! :ρ
NeTeD Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Marcos_Aurilius:</font><hr> Και όπως υπογράφει (εκπληκτικα!) ένας άλλος φίλος insomniac, "υπάρχουν 10 κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό συστημα και αυτοί που δεν". Πολύ θα ήθελα να ακούσω και την δική του γνώμη <hr /></blockquote> Χαχ :grin: ευχαριστώ, αν και λίγο καθυστερημένα! Από τα αρχαία χρόνια προφανώς υπήρχε η ανάγκη για επικοινωνία και από κοινού παραδοχή κάποιων πραγμάτων. Έτσι άρχισαν να δημιουργούνται οι ορισμοί. Η ανάγκη για "μέτρηση" ποσοτήτων οδήγησε σε κάποιο σύστημα αρίθμησης. Στην προκειμένη στο δεκαδικό, κυρίως γιατί οι άνθρωποι είχαν 10 δάχτυλα και σκέφτηκαν ότι αυτό θα βοηθούσε να γίνει πιο κατανοητό και να μαθεφτεί πιο εύκολα από κάτι άλλο. Έτσι λοιπόν έδωσαν στην καλικατζούρα "1" τον ορισμό της μοναδιαίας ποσότητας και κάναν τη δουλειά τους(αυτό βέβαια δε το δέχομαι απόλυτα μέχρι να μου πει κάποιος τι ακριβώς ορίζαν ως μοναδιαία ποσότητα ) O Boole για την δουλειά του όμως δε του έκανε το δεκαδικό σύστημα και επινόησε το δικό του. Στο δυαδικό σύστημα 1 + 1 δε κανει 10(δέκα) αλλά 10(ένα μηδέν). Και στην ουσία εδώ η μονάδα(1) είναι ένα πάλι ένα σύμβολο που συμβολίζει τα 5volts. Υπάρχουν πολλά συστήματα αρίθμησης. Καθένα δημιουργείτε για διαφορετικές ανάγκες. Εκεί που θέλω να καταλήξω έιναι ότι όλα σύμβολα είναι τα οποία μπορούν να ερμηνευθούν όπως θέλουμε ή καλύτερα όπως χρειάζεται κάθε φορά, άρα 1 + 1 κάνει όπως το δει κανείς!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Δεν έχω κάτι να προσθέσω επί του θέματος. ʼλλωστε το thread είχε κλείσει από καιρό. Απλά ήθελα να ευχαριστησω τον φίλο NeTeD, που το αναβίωσε έστω για λίγο (με το που το είδα πάνω μετά από κανένα μήνα, εξεπλάγην ). Ελπίζω να επανέλθουμε σε κάποιο τέτοιο "τρελό" thread σύντομα!
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Να και τα δικά μου... Έχουμε μία λακούβα με λάσπη και προσθέσουμε άλλη μία λακούβα με λάσπη ακριβώς δίπλα της πόσες λακούβες λάσπη έχουμε; 1 ή 2;
NeTeD Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Χεχεχεχε για τέτοιους προβληματισμούς διατηρώ και την πισινή μου όπως παραπάνω: "Έτσι λοιπόν έδωσαν στην καλικατζούρα "1" τον ορισμό της μοναδιαίας ποσότητας και κάναν τη δουλειά τους(αυτό βέβαια δε το δέχομαι απόλυτα μέχρι να μου πει κάποιος τι ακριβώς ορίζαν ως μοναδιαία ποσότητα)" Απλά πιστεύω ότι είναι λάθος να κάνουμε τέτοια είδους πρόσθεση και να καταλήξουμε σε κάτι απόλυτα και αντικειμενικά σωστό γιατί ο όρος λακούβα είναι γενικός και εμπεριέχει κάποια χαρακτηριστικά(που είσαι Θεομπάμπη?) μεταξύ άλλων και δομικά όπως τα άτομα και τα μόρια. Οπότε πιο θεμιτό θα ήταν να προσθέτουμε άτομα, παρά λακούβες για να είμαστε όσο περισσότερο ακριβείς γίνεται!
nodreams.ct Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2003 Έχουμε μία λακούβα με λάσπη και προσθέσουμε άλλη μία λακούβα με λάσπη ακριβώς δίπλα της πόσες λακούβες λάσπη έχουμε; 1 ή 2; <hr /></blockquote> το 1 η 2 τι σημαινει; Ποσες επιλογες εχουμε; 1η επιλογη: 1 λακουβα 2η επιλογη: 2 λακουβες 3η επιλογη: και 1 και 2 λακουβες συχρονως Δηλαδη ρωταω τα 1,2 ειναι ασυμβιβαστα;
drm Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote psou:</font><hr> Ρε παιδιά τι κάθεστε και συζητάτε;Κάτι σταθερό δεν τείνει πουθενά Οπότε αν μιλάμε για πραγματικούς 1+1=2 Εκτός και αν θέσετε το ΣΥΜΒΟΛΟ "1" ως μεταβλητή, τότε αλλάζουν όλα Αλήθεια τι εννοείτε με το συμβολάκι "+";Πόσοι ξέρουν ότι είναι μια απεικόνιση; Από το RxR στο R(αν μιλάμε για πραγματικούς) Δεν βρίσκετε τίποτα πιο πρωτότυπο; :ρ Αυτά τα λέγαμε στο δημοτικό. <hr /></blockquote> Αν το σύνολο μας δεν έχει το στοιχείο 2 ? τότε τί κάνουμε Psou, άλλωστε κανείς δεν μίλησε για R.
epote Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2003 drm> tote orizoume ena *2* an den mporoume tote den exei noima na orisoume thn apoikonish eks arxhs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.