Προς το περιεχόμενο

Απορια για RAM


Dark_Lunacy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω παρει δυο RAM corsair DDR-III που τρεχουν στα 1600MHz:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554048

Το προβλημα ειναι οτι οταν τις βαζω να τρεχουν στα 1600 o υπολογιστης παγωνει τελειως χωρις να μπορω να κανω τιποτα οταν κανω μεταφορα μεγαλων αρχειων απο ενα σκληρο σε ενα αλλο και οταν παιζω παιχνιδια αλλα οχι παντα.Οταν τις κατεβαζω στα 1333 ειναι ολα μια χαρα χωρις το παραμικρο προβλημα.γιατι μπορει να γινεται αυτο????

Δημοσ.

Μπορει να ευθύνεται η μητρική σου, μια αναβαθμιση του bios μπορει να λυσει το προβλημα και ελεγξε το εγχιεριδιο της αν υποστηριζει τους τυπους μνημης, σε καθε περιπτωση πιστευω οτι καλο θα ηταν να μας ελεγες αν οι μνημες προερχονται απο τον ιδιο κατασκευαστη.

Δημοσ.

Μήπως επειδή στα 1333MHz παίζουν με 1.5V, δηλαδή όσα δίνει και η μητρική από default ενώ για τα 1600MHz θέλουν 1.65V-1.8V;

Δες μία τι λέει το SPD τους τρέχοντας το cpu-z.

Δημοσ.

Οι μνημες ειναι ολοιδιες απο τιν ιδιο κατασκευαστη και η mobo ειναι η asus p5q3.Το ξερω οτι θελουν 1,8V και το ειχα ανεβασει στο 1,8 αλλα και παλι το ιδιο

Δημοσ.

Ιδέα: δες τι λέει το SPD τους για τα timings @ 1333MHz, όρισέ τα manually στο BIOS, και τρέξε memtest να δούμε αν δε μπορούν να παίξουν ούτε καν εκεί. Δε θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

 

Ειδάλλως δοκίμασε να τσιμπήσεις λίγο την τάση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...