lak10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 φτηκα εδω (Kαστορια) στο ΤΕΙ στο τμημα Πληροφορικης και Τεχνολογιας Υπολογιστων. Η ερωτηση μου αφορα τα θεωρητικα μαθηματα του πρωτου εξαμηνου. Τα οποια ειναι:Προγραμματισμος,Γραμμικη Αλγεβρα,Ηλεκτρονικη Φυσικη. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι στην Ηλεκτρονικη Φυσικη για παραδειγμα πως γινεται το μαθημα και αν ειναι τοσο σημαντικο να τα παρακολουθεις ασχετα αν δεν ειναι υποχρεωτικα. Αν δεν πηγαινεις πως τα περνας αυτα τα μαθηματα σου δινει ο καθηγητης ερωτησεις στο τελος? Φανταζομαι απο ενα σημειο και μετα λιγοστεουν οσοι παρακολουθουν τα θεωρητικα
CtrlFreak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Αυτοί οι λίγοι είναι που τα περνάνε στο τέλος. Ο κάθε καθηγητής παραδίδει το μάθημά του διαφορετικά, άλλος δίνει εργασία για να πιάσουν τουλάχιστον βάση οι σπουδαστές, άλλος δίνει ασκήσεις που θα πέσουν στο τέλος εξαρτάται πάντα απ τον καθηγητή και την ύλη που έχει να παραδώσει. Εγώ θα σου έλεγα να παρακολουθήσεις το μάθημα αλλά και σημειώσεις από φίλο σου να πάρεις μια βδομάδα πριν την εξεταστική δεν νομίζω να τις κοιτάξεις καν, πόσο μάλλον να τις μεταφράσεις και να κατανοήσεις την θεωρία-άσκηση που έχει γράψει. Ειδικά αν είναι αλυσίδα. Οι καθηγητές πάντως βοηθάνε τα παιδιά που παρακολουθούν.
lak10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 το θεμα οτι εχω προβλημα στην μετακινηση και το προγραμα μου σπαει με αποτελεσμα να υπαρξει μελλοντικα προβλημα. γι αυτο ρωταω αν μπορω να γλυτωσω καποια απο τα θεωρητικα
CtrlFreak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Τα θεωρητικά μαθήματα δεν είναι απαραίτητα, το αν θα τα γλυτώσεις ή όχι από 'σένα εξαρτάται. Για να σε διευκολύνω θα σου πω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο καθηγητής να βάζει κάθε χρόνο αρκετά παρόμοια θέματα. Αν μπορέσεις να βρεις των παλιών εξαμήνων θέματα από φοιτητές που έχουν δώσει το μάθημα έχεις κάνει ήδη την μισή δουλειά.
andreas_g Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Κοιτα το σπασμενο προγραμμα(μισο πρωι μισο απογευμα) εινια οντως για τον *******@*** αλλα προσπαθησε να πηγαινεις γιατι και ο καθηγητης θα σε βοηθησει λιγο αλλα και λιγο πολυ καποια πραγματα θα χρειαζεις........καλο ειναι να τα ξερες απο τωρα!
lak10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 θα παω την πρωτη βδομαδα κανονικα. το θεμα ειναι οτι εχω κινητικο προβλημα (τετραπληγια) και θα πρεπει μεσα σε ολο αυτο το προγραμμα να στρημωξω και 1 ωρα φυσιοθεραπειας την ημερα. Θα κανω υπομονη κανα μηνα και μετα θα δουμε. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης: Λογω αδυναμιας γραφης δεν θα μπορω να κραταω σημειωσεις μπορω να ζητησω απο τον καθηγητη να μου δωσει?
black_widow Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Kοίτα καλό είναι την πρώτη βδομάδα να πας, να δεις τι παίζει , που αξίζει να πηγαίνεις και που όχι,σε κάποια μαθήματα οι γραπτές εργασίες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του βαθμού , οπότε να δεις ποιοι καθηγητές ζητάνε εργασίες για να πάρεις θέμα και να τους πεις να εξεταστείς προφορικά. Δεν βγάζουν όλοι οι καθηγητές σημειώσεις στα ΤΕΙ, έχω την αίσθηση όμως ότι στα τμήματα σχετικά με Πληροφορική και τέτοια τεχνικά οι καθηγητές βγάζουν σημειώσεις. Το κλασσικό στα ΤΕΙ είναι η ανταλλαγή σημειώσεων μεταξύ των φοιτητών, έτσι την παλεύουμε και το να βρίσκεις παλιά θέματα. Πάντως γενικά οι περισσότεροι φοιτητές μοιράζονται τις σημειώσεις τους γιατί είναι δύσκολο για πολλούς να πηγαίνουν πρωί- απόγευμα και σκέφτονται ότι μπορεί να χρειαστούν και αυτοί αύριο- μεθαύριο σημειώσεις. Η ιστοσελίδα της σχολής αν δεν την ξέρεις είναι: http://kastoria.teikoz.gr/inf/ Καλή αρχή σου εύχομαι
CtrlFreak Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 θα παω την πρωτη βδομαδα κανονικα. το θεμα ειναι οτι εχω κινητικο προβλημα (τετραπληγια) και θα πρεπει μεσα σε ολο αυτο το προγραμμα να στρημωξω και 1 ωρα φυσιοθεραπειας την ημερα. Θα κανω υπομονη κανα μηνα και μετα θα δουμε. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης: Λογω αδυναμιας γραφης δεν θα μπορω να κραταω σημειωσεις μπορω να ζητησω απο τον καθηγητη να μου δωσει? Πήγαινε και παρακολούθησε το μάθημα να δεις πως γίνεται. Ο καθηγητής μπορεί να σας πει να μην κρατάτε σημειώσεις και όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται σε .pdf σε σελίδα του τει. Οπότε τις κατεβάζεις και είσαι οκ. Τώρα λόγο και του προβλήματος αν ζητήσεις τις σημειώσεις του παίζει και να στις δώσει, δεν έχεις να χάσεις τπτ.
lak10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις εχω λιγο αγχος και εχω πελαγωσει. Θα σας πω εντυπωσεις την επομενη βδομαδα
aghahowa Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Γραμμικη αλγεβρα πολυ δυσκολα θα περασεις μονο απο σημειωσεις.... η Φυσικη αν βρεις σημειωσεις δεν χρειαζεται παρακολουθηση... τελος τον προγραμματισμο καλο θα ειναι να τον παρακολουθησεις γιατι ειναι το βασικο μαθημα της σχολης.... και μην σε αγχωνει τοσο πολυ η σχολη.... πανω απο ολα να σου αρεσει αυτο που κανεις....
lak10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 για την φυσικη εμαθα οτι ο καθηγητης ειπε οτι βαζει καθε χρονο τα ιδια θεματα και οτι θα αναρτησει τις ερωτησεις στο διαδικτυο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.