Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμός & 7

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

ξεκινάω στην σχολή μου c/c++/visual/java

έχω windows 7 όμως και δεν ξέρω ποια προγράμματα θα χρησιμοποιήσουμε

και αν είναι συμβατά με τα 7

στην περίπτωση που δεν είναι και δεν θέλω dual boot με xp

τι κάνω;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ναι, πέφτουν. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας μέρος από την RAM σου και μέρος από τον σκληρό σου (αυτά τα ορίζεις εσύ φυσικά, δεν είναι virus...), και στην ουσία είναι υπολογιστής σε πρόγραμμα - δηλαδή αντιγραφει την συμπεριφορά ενός υπολογιστή. Εγώ προτείνω vmware workstation

Στην ουσία θα μπορείς αν θες να τρέξεις οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και όλα τα προγράμματα που αυτό υποστηρίζει. Δεν είναι περίπλοκο να το στήσεις και υπάρχουνε tutorials κλπ στο internet, ψάξε λίγο.

Δημοσ.

Τα περισσότερα προγράμματα που θα χρειαστείς δουλεύουν, πάντως. Δε νομίζω (χωρίς να το αποκλείω εντελώς) πως θα χρειαστεί να μπεις σε τέτοια διαδικασία.

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι το virtual είναι καλή λύση. Καλύτερα να έχεις και μια άλλη έκδοση των widnows εγκαταστημένο κανονικά, και κάθε φορά επιλέγεις αν θες να μπεις με xp η win 7.

Δημοσ.

Χρειάζεται και κατάλληλη CPU για hardware-assisted virtualization. Αν μιλάμε για το μηχάνημα της υπογραφής του topic starter, τότε είναι εντάξει.

Επίσης, ένα δωρεάν και πολύ αξιόλογο virtualization software το οποίο υποστηρίζει επίσημα και non-MS guest λειτουργικά συστήματα (πολύ πιθανόν να χρειαστεί να εξοικειωθείς με ένα τέτοιο, αναλόγως των συστημάτων που έχει η σχολή σου) είναι το VirtualBox. Δες το σχετικό HOWTO στο Insomnia Wiki.

Δημοσ.
Δεν θα έλεγα ότι το virtual είναι καλή λύση. Καλύτερα να έχεις και μια άλλη έκδοση των widnows εγκαταστημένο κανονικά, και κάθε φορά επιλέγεις αν θες να μπεις με xp η win 7.

Γιατί δεν είναι καλή λύση; Εγώ χρησιμοποιώ virtual λειτουργικό επαγγελματικά για ανάπτυξη εφαρμογών (γραφικά αν έχει σημασία) σε vmware.

Δημοσ.
Χρειάζεται και κατάλληλη CPU για hardware-assisted virtualization. Αν μιλάμε για το μηχάνημα της υπογραφής του topic starter, τότε είναι εντάξει.

Επίσης, ένα δωρεάν και πολύ αξιόλογο virtualization software το οποίο υποστηρίζει επίσημα και non-MS guest λειτουργικά συστήματα (πολύ πιθανόν να χρειαστεί να εξοικειωθείς με ένα τέτοιο, αναλόγως των συστημάτων που έχει η σχολή σου) είναι το VirtualBox. Δες το σχετικό HOWTO στο Insomnia Wiki.

Χωρίς hardware assisted virtualization δεν φορτώνει καν. Το απαιτεί.

Στο link που έστειλα υπάρχουν δύο προϊόντα για κατέβασμα.

Το ένα είναι το virtual PC, που μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε λειτουγικό σύστημα, και το άλλο είναι το XP mode, που είναι έτοιμο image με τα windows xp.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...