Προς το περιεχόμενο

Management Καφετέριας

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

well.....σαν ιδιοκτήτης καφετέριας θα πω και εγώ την άποψή μου...στα πιο πολλά μαγαζιά τέτοιου είδους παίζουν μεγάλο ρόλο κάποια πράγματα....π.χ.

1ον) Δημόσιες σχέσεις....δλδ...εγώ θα έπερνα το καλοκαίρι π.χ. έναν μαθητή η μαθήτρια (με κύκλο) για να δουλέψει 3 μήνες...φέρνοντας κόσμο το καλοκαίρι χτίζεις πελάτες για τον χειμώνα... αν πάλι δεν θέλεις μαθητές...αποφασίζεις να πάρεις γενικά προσωπικό με κύκλο και πείρα....πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά ίσως αξίζει τελικά...

2ον) Περιβάλλον - ντεκόρ....για να δουλεύεις πρωί και βράδυ πρέπει να είναι το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να τραβάει τον άλλον όλες τις ώρες..(π.χ. τραπεζοκαθίσματα , φωτισμός ,τοίχοι κλπ κλπ)....τα.... NOVA, ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο, photo play, υπολογιστή για internet .....είναι τεράστιο μειον για αξιόλογη νυχτερινή πελατεία....

3ον) Μουσική....βασικότατο....( ε Aledjo? ) προσαρμόζεις την μουσική στο Target group που θέλεις να έχεις....αλλά ποτέ μα ποτέ μην βάζεις ραδιόφωνο...παραπέμπει σε καφενείο!!!

4ον) Παροχές - Τιμές......τι προσφέρεις...απο τον καφέ μέχρι το συνοδευτικό....αν αγοράζει τα συσκευασμένα μπισκοτάκια αγνώστου καταγωγής και παραγωγής....να κοιτάξει κάτι άλλο π.χ. κείκ...(συμφέρει) ή π.χ. το καλοκαίρι παγωτίνια....και στο ποτό....δεν είναι τίποτα να βγάζεις μια τριπλέτα...Πατατάκια(με ντίπ είναι ιδανικό) , Ξ. καρποί (όχι φυστίκια μόνο) και ένα μπώλ με αγγουράκι , καροτο , ελιές....όλα αυτά μαζί με ανατγωνιστικές τιμές μετράνε.......

5ον) Happenings......είναι μόδα το λέγόμενο Happy time...ορίζεις δλδ μια χρονική στιγμή μέσα στην μέρα...συνήθως μεσημέρια....που δεν έχει κίνηση και έχεις χαμηλότερες τιμές...ή ας πούμε καλό και πιασάρικο είναι αυτό που κάνει γνωστό στέκι στην Θεσ/νίκη που κάθε 1-2 ώρες βγάζει σφηνάκια...μή αλκοολούχα με Coffee Coctails....έτσι γνωρίζουν οι πελάτες σου και αν έχεις κάποια ξεχωριστά ροφήματα.....επίσης να οργανώσει βραδιές π.χ. Disco nights , ή βραδιές Μπύρας ή Κρασιού...όλα αυτά με είσοδο για να αποφεύγεις τους Ανεργους για βερεσέ....

6ον) Διαφήμιση.....αχ και βαχ....πάλι εδώ πρέπει να ορίσεις το Target Group και να κινηθεί ανάλογα....καλή λύση είναι...η αφίσσα....αρκεί να κάνει μπάμ!!! και να εχει φαντασία....όπως καλό θα ήταν να συνοδεύεται με κάποιο Happening....μακριά απο Ρ. Διαφήμιση.....παρα μόνο χορηγία σε συγκεκριμένη εκπομπή....(πάλι ανάλογα με το Target Group και την μουσική του μαγαζιού).....τελος ας φτιάξει π.χ. ένα Group στο Facebook....και να κάνει Promotion απο εκεί.....

Μπορώ να σου πώ και άλλα πράγματα όμως θα μας κράξουν αν συνεχίσω γιατί έχω πολλά......

Πάντως εγώ προσωπικά δεν θα άνοιγα ποτε απέναντι απο σχολείο καφε....οι μαθητές όταν πάνε για καφέ ή κοπάνα θα κάνουν...οπότε δεν θα μένουν τόσο κοντά στο σχολείο....ή και κοπάνα να μην κάνουν θα θέλουν να καπνίσουν....να....αγκαλιαστούν τα ζευγαράκια...να φιλιθούν...κλπ κλπ....οπότε δεν είναι και ότι πιο ενδεδειγμένο....

(έτσι γράφετε????) να πάς στο στόμα του λύκου αν είσαι μαθητής...αλλα και μαθητής να μην είσαι.......το πριβάλλον με θέα ένα σχολείο δεν πολυ εμπνέει.....

Καλή τύχη....

Υ.Γ. σε ποιο μέρος είναι ακριβώς θα βοήθαγε αν ξέραμε....

Υ.Γ.2 αν δεί τα σκούρα ας πάρει στον "Εφιάλτη στην Καφετέρια".....πλάκα κάνω.... :-D

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

AFANIS_ , εφ' όσον μιλάς ως ιδιοκτήτης, έχουν αφ΄ενός βάση οι συμβουλές σου - αφ' ετέρου δε θα διαφωνήσεις φαντάζομαι πως "από μακρυά", είναι λίγο tricky να έχουν ανάλογη εφαρμογή...

(σα να σου λέει γιατρός απ' το τηλέφωνο τί φάρμακο να πάρεις, χωρίς να σ' έχει εξετάσει ποτέ, βασισμένος μόνο σε αυτά που του περιγράφεις...).

Εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε εάν πχ ο φίλος του έχει κάποιο επάγγελμα, και παράλληλα διατηρεί το μαγαζί... (πράγμα που εσύ θα καταλαβαίνεις ότι είναι φοβερά σημαντικό : αν είναι "εξαφανισμένος" "όλη τη μέρα", και πάει στο μαγαζί "απόγευμα/βραδάκι", πώς κατ' αρχάς να...ξέρει καν τί παίζεται, πώς να κάνει τα κατάλληλα κονέ κτλκτλ...)

...Από την άλλη βέβαια, το να του πεις (εσύ ή και όποιος άλλος "από το κουρμπέτι") γενικές ιδέες, ε ίσως να μην είναι κι άσχημο - ίσως τσιμπήσει καμμιά από αυτές, αν δει ότι του ταιριάζει....

Απλά αν δεν γνωρίζουμε την κατάσταση από κοντά, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά εύστοχα...

Δημοσ.

1.

Για τους 20άρηδες, να βάλει ελκυστικές τιμές κι ελκυστικές γκαρσόνες να τις ανακοινώνουν σκύβοντας όταν σερβίρουν/μαζεύουν (και να αλλάζουν τασάκια κάθε 10', σκύβοντας και πάλι).

Το αυτό και για τα ποτά.

2.

1ον) Δημόσιες σχέσεις....δλδ...εγώ θα έπερνα το καλοκαίρι π.χ. έναν μαθητή η μαθήτρια (με κύκλο) για να δουλέψει 3 μήνες...φέρνοντας κόσμο το καλοκαίρι χτίζεις πελάτες για τον χειμώνα... αν πάλι δεν θέλεις μαθητές...αποφασίζεις να πάρεις γενικά προσωπικό με κύκλο και πείρα....πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά ίσως αξίζει τελικά...

Στα παραπάνω δώσε έμφαση.

Επίσης, απ'όσο έχω καταλάβει από τα καφέ που έτυχε να δουλέψω, ο κόσμος είναι ανακυκλώσιμος. (ακόμα και ο σχετικά σταθερός ενός σχολείου).

Βάση αυτού, δεν το σκέφτεσαι καν, διώχνεις με τρόπο τους κακούς πελάτες (στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται καν για πελάτες, αλλά για παράσιτα), και θα σου έρθουν οι καλοί.

Το έχω δει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές.

Δημοσ.
AFANIS_ , εφ' όσον μιλάς ως ιδιοκτήτης, έχουν αφ΄ενός βάση οι συμβουλές σου - αφ' ετέρου δε θα διαφωνήσεις φαντάζομαι πως "από μακρυά", είναι λίγο tricky να έχουν ανάλογη εφαρμογή...

(σα να σου λέει γιατρός απ' το τηλέφωνο τί φάρμακο να πάρεις, χωρίς να σ' έχει εξετάσει ποτέ, βασισμένος μόνο σε αυτά που του περιγράφεις...).

Εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε εάν πχ ο φίλος του έχει κάποιο επάγγελμα, και παράλληλα διατηρεί το μαγαζί... (πράγμα που εσύ θα καταλαβαίνεις ότι είναι φοβερά σημαντικό : αν είναι "εξαφανισμένος" "όλη τη μέρα", και πάει στο μαγαζί "απόγευμα/βραδάκι", πώς κατ' αρχάς να...ξέρει καν τί παίζεται, πώς να κάνει τα κατάλληλα κονέ κτλκτλ...)

...Από την άλλη βέβαια, το να του πεις (εσύ ή και όποιος άλλος "από το κουρμπέτι") γενικές ιδέες, ε ίσως να μην είναι κι άσχημο - ίσως τσιμπήσει καμμιά από αυτές, αν δει ότι του ταιριάζει....

Απλά αν δεν γνωρίζουμε την κατάσταση από κοντά, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά εύστοχα...

συμφωνώ...απλά έδωσα κάποια - σχετικώς - γενικά δεδομένα....!!!...θέλω να πιστεύω πως είναι δεδομένη η παρουσία του στο μαγαζί...αλλιώς ...ναι....το παιχνίδι θα χαθεί....!!!

Δημοσ.

παιδια το θεμα καφετερια ειναι μεγαλο.

καθε λεπτομερια εχει σημασια, αλλα προς θεου, καμια σερβιτορα δε τραβαει κοσμο, καμια barwoman, καμια μουσικη, καμια καρεκλα κτλ

ολα μαζι ομως κανουν τη δουλεια!

δηλαδη αν εχεις ενα μοντελο για σερβιτορα και τραβαει κοσμο και μετα η απεναντι καφετερια της κανει προταση με πιο πολλα λεφτα και παει, τοτε ολος ο κοσμος θα φυγει και θα παει στην απεναντι?

αυτο ειναι εγκλημα!

οπως μεγαλο εγκλημα ειναι οι "επιχειρηματιες" που νομιζουν οτι η μουσικη τραβαει και διωχνει κοσμο απο τη ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ!

θα κανω και ενα ποστ αργοτερα αποκλειστικα για τη μουσικη σε μια καφετερια

η λεξη "καφετερια" θελει αναλυση. ο καθενας τη καταλαβαινει οπως θελει!

οι περισσοτεροι ειναι βλαχοι "επιχειρηματιες" που πουλησαν τα προβατα και ηρθαν Αθηνα νομιζοντας οτι θα ανοιξουν ενα μαγαζι

το οποιο θα τους φερνει λεφτα ενω αυτοι θα καθονται.

απο κει και περα το μονο που τους νοιαζει ειναι το χρημα και τιποτα αλλο.

ετσι σκεφτονται τα πιο ακυρα "κολπα" για να τραβηξουν κοσμο αρα και λεφτα.

οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ θελουν κατα τη διαρκεια της ημερας να εχει εφηβους σαν πελατες (επειδη μονο αυτοι εχουν ελευθερο χρονο την ημερα)

και μεγαλους σε ηλικια, απογευμα-βραδυ επειδη αυτοι εχουν τα πιο πολλα λεφτα και θα παρουν περισσοτερα απο ενα ποτο το οποιο ειναι πιο ακριβο απο το καφε.

ΕΤΣΙ αυτοι οι εξυπνοι κυριοι ανακαλυψαν μια καινουργια ονομασια "cafe-bar" το οποιο δουλευει 20 ωρες την ημερα! κατι το εντελως παρανομο....

αν μπορουσαν θα κανενανε αλλη ονομασια που θα το λεγανε "καφενειο-cafe-bar-club", για ολες τις ηλικιες,

και να δουλευει 24 ωρες ωστε να κερδιζουν πιο πολλα λεφτα αλλα δε το κανουν γιατι πρεπει να κοιμηθουν και λιγο.

ξεφευγω λιγο απο το θεμα αλλα τα λεω αυτα για καταλαβαιτε οτι ΔΕ γινεται "φερνεις" στο μαγαζι οποιον ναναι αλλα πρεπει να αποφαφιζεις σε ενα target group ανθρωπων.

ετσι ο φιλος μας πρεπει να αποφασισει 100% πιους ανθρωπους θελει να εχει το μαγαζι του.

αν θελει γερουσια, ας το κανει καφενειο

αν θελει πιτσιρικια, ας το κανει ιντερνετ καφε, μπιλιαρδο, και ολα τα συναφη

αν θελει 18+, ας βγαλει ολα αυτα και να το κανει bar.

ολα αυτα μαζι ομως ΔΕ γινονται..... χαλαει και το ονομα του μαγαζιου.

δηλαδη χαζοι ειναι αυτοι που εχουν club και ολη τη μερα ειναι κλειστα? γιατι δε βαζουν ιντερνετ για την ημερα αφου καθετε το μαγαζι?

φαντασου δηλαδη να λεγανε οτι το venue την ημερα ειναι μποουλινγκ και το βραδυ club. ποιος θα πηγενε?

συμφωνω σε πολλα με τον AFANIS_ αλλα οχι σε ολα.

ερχεται συνεχεια....

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για το feedback. Όπως είπατε και εσείς δεν υπάρχει πανάκια, αλλά σίγουρα είναι food for thought.

Το μαγαζί είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, απέναντι από το 6ο λύκειο Κατσαμπά.

Δημοσ.

Καθυστέρησα μάλλον να δω το thread. Γνώμη μου είναι ότι:

1 - Χρειάζεσαι μια ωραία κοπέλα (18-20 χρονών) για κράχτη και εννοείται για να σερβίρει

2 - Όταν έρχεται κάποιος είναι απαραίτητο να πηγαίνει κάποιος (βλ. 1) να πάρει παραγγελία σε στυλ "Τι θα πάρεις?". Είναι ανάγκη να τον πιέζεις με κάποιο τρόπο να πάρει κάτι και να μην περιμένεις εσύ πότε και αν θα σου παραγγείλει.

3 - Κοίταξε τις τιμές σου. Απευθύνεσαι σε άτομα σχολικής ηλικίας οπότε ο καφές πχ πρέπει να έχει 1,5 άντε 2 ευρώ και όχι όσο θα τον πλήρωνες αλλού.

4 - Μη βάζεις πολλά - που στο κάτω κάτω θα σου ανεβάσουν και εσένα το κόστος. Δουλεύεις κυρίως με το σχολείο οπότε Nova δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη σε σχολικές ώρες. Ενδεχομένως και το internet να είναι υπερβολή.

5 - Ίσως πρέπει να δεις το θέμα του ωραρίου σου. Πρωινά ή όποτε λειτουργεί το σχολείο είναι μάλλον καλύτερα. Σε βράδυ ενδεχομένως να έχουν περισσότερες και σίγουρα καλύτερες επιλογές. Πχ αν ήμουν σ'αυτή την ηλικία, για Σάββατο βράδυ δεν θα πήγαινα στην καφετέρια που είναι απέναντι από το σχολείο μου

Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με ΑFANIS. Θα συμφωνήσω επίσης με τον Aledjo στο ότι πρέπει να αποφασίσει σε ποιό ηλικιακό group απευθύνεται. Νομίζω ότι στους περισσότερους από εμάς μας αρέσει στα μαγαζιά που πηγαίνουμε να βλέπουμε κόσμο κοντά στην δική μας ηλικία και styl και γενικά έχουμε την τάση να εντασσόμαστε σε ομάδες- group.

Αφού μιλάμε για καφετέρια απέναντι από σχολείο, τότε μπορούμε να σκεφτούμε πώς είναι οι φοιτητικές καφετέριες που είναι απέναντι από τη σχολή μας. Λογικά το target group του είναι οι ηλικίες γύρω στα 18. Θα μπορούσε να βάλει επιτραπέζια παιχνίδια, τάβλι και τα σχετικά ( σε φοιτητικές τουλάχιστον καφετέριες βάζουν τέτοια παιχνίδια), sandwich και τα σχετικά ( δεν είπα να το κάνει σαντουιτσάδικο ο άνθρωπος).

Το ωράριο πρέπει να κυμαίνεται σε πρωινό-απογευματινές ώρες , δε θα τα σκάσουν οι πιτσιρικάδες στα ποτά το βράδι ούτε πιστεύω ότι θα έρχονται οι πιο μεγάλοι σε μαγαζί κοντά σε σχολείο για βράδι. Δεν μπορεί να το κάνει internet cafe απέναντι από σχολείο ( υπάρχει νόμος που το απαγορεύει, τώρα πόσα μέτρα από την πόρτα του σχολείου πρέπει να είναι για να έχει internet cafe δε θυμάμαι)

Σε μία φοιτητική καφετέρια με είχε ενοχλήσει η πάρα πολύ δυνατή μουσική που δε ταίριαζε στις 10 το πρωί και οι πάρα πολύ ακριβές τιμές του καφέ λες και δεν απευθυνόταν σε φοιτητές... Φανταστείτε ένα τσούρμο φοιτητές σκαστούς από το μάθημα, να θέλουν να κουτσομπολεύσουν ρε αδερφέ και να μην ακούν από τη μουσική...

Δημοσ.

4ον) Παροχές - Τιμές......τι προσφέρεις...απο τον καφέ μέχρι το συνοδευτικό....αν αγοράζει τα συσκευασμένα μπισκοτάκια αγνώστου καταγωγής και παραγωγής....να κοιτάξει κάτι άλλο π.χ. κείκ...(συμφέρει) ή π.χ. το καλοκαίρι παγωτίνια....και στο ποτό....δεν είναι τίποτα να βγάζεις μια τριπλέτα...Πατατάκια(με ντίπ είναι ιδανικό) , Ξ. καρποί (όχι φυστίκια μόνο) και ένα μπώλ με αγγουράκι , καροτο , ελιές....όλα αυτά μαζί με ανατγωνιστικές τιμές μετράνε.......

No offense αλλά νομίζω ότι έχεις μπερδέψει το target group.

Μόνο τη λακέρδα και το υποβρύχιο ξέχασες... :-)

Δημοσ.
No offense αλλά νομίζω ότι έχεις μπερδέψει το target group.

Μόνο τη λακέρδα και το υποβρύχιο ξέχασες... :-)

θα μου επιτρέψεις να επιμένω...και δεν στο λέω σας ιδιοκτήτης αλλά και σάν πελάτης....ειδικά οι ελιές χωρίς κουκούτσι γεμιστές με πιπεριά και τυρί...όπως απο παράληψη ξέχασα τα φρούτα...όταν πας κρασί....!!!......αααα....και το υποβρύχιο ήταν αυτό το καλοκαίρι ίσως το πιο "in" επιδόρπιο στα πιο καλά νεοελληνικά εστιατόρια....οπότε μην το υποτιμάς.....ποτέ δεν ξέρεις....;)

Δημοσ.

Λοιπον σε 15 περιπου μερες ανοιγω κι εγω μια ροκ καφετερια-μπυραρια εξω απο τα ΤΕΙ της Αθηνας.Τωρα ειμαστε στα τελικα σταδια και αναμενουμε τις αδειες για να ξεκινησουμε.

Οι συμβουλες του αφανη χρηστη ηταν κατατοπιστικοτατες και θα βοηθησουν πολυ.

Στο αμμεσο μελλον να εισαι σιγουρος οτι θα σε ενοχλησω για τυχον αποριες :P

Δημοσ.
Λοιπον σε 15 περιπου μερες ανοιγω κι εγω μια ροκ καφετερια-μπυραρια εξω απο τα ΤΕΙ της Αθηνας.Τωρα ειμαστε στα τελικα σταδια και αναμενουμε τις αδειες για να ξεκινησουμε.

Λογικά θα σε τιμήσω με την παρουσία μου κάποια μέρα :P

Δημοσ.

Καλές δουλειές και καλή δύναμη!!!!;) και προσοχή στους "φορτοματζίδες" προμηθευτές..... :P

Δημοσ.

Θα σας πω την δική μου εμπειρία. Γνωστός μου διατηρεί ψησταριά πολλά έτη σε πλατεία. Το στυλ της: το κλασικό ψηλοβλάχικο με λευκές μακρόστενες λάμπες φθορίου , λευκή ποδιά ο ψήστης κτλ.. Ο κόσμος ουρά.

Πριν 2 χρόνια με πολλά λεφτά στην τσέπη κάνει ανακαίνιση. Η ψησταριά κυριλέ. Ε απο τότε βαράει μύγες. Το φυσάει και δεν κρυώνει..

Με λίγα λόγια αναλόγως το TARGET GROUP και το μαγαζί..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...