Προς το περιεχόμενο

Management Καφετέριας

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος άνοιξε μια καφετέρια πριν 1 χρόνο περίπου απέναντι από σχολείο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τα εξής.

• Πιτσιρίκια έρχονται, κάθονται και δεν πέρνουν ούτε νερό
  • Άνεργοι, ζητάνε βερεσέ
  • Εικοσάριδες συνήθως την βγάζουν με ένα καφέ ακόμα και βράδυ
  • Ποτά γενικά δεν έχουν κίνηση (σε άνω των 18 μιλάμε)

Να αλλάξει μοντέλο δουλειάς? Αν ναι, πως και σε ποια σημεία.

Να κάνει κάποιου είδους promotion? Εμπορική διαφήμιση ή απλά εντός μαγαζιού?

Τώρα βέβαια δε μπορώ να φανταστώ πόσοι στο insomnia έχουν καφετέρια αλλά και μία άποψη επί του θέματος με επιχειρήματα αρκεί :)

Γενικά ότι τρόπους και λύσεις έχετε να προτίνετε ευπρόσδεκτοι :)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απέναντι από σχολείο μου φαίνεται σχετικά λογικό να μην έχουν κίνηση τα ποτά.

Κατά τα άλλα μπορεί να κάνει μια μικρή ενίσχυση στην ποικιλία των μπυρώνε και να μη σερβίρει καφέ μετά τις 5-6 το απόγευμα. Τα πιτσιρίκια αν δεν σπάνε @@ δεν είμαι βέβαιος αν λειτουργούν ως κράχτες ή διώχτες και φυσικά ρόπαλο στους τζαμπατζήδες.

Δημοσ.

Μιλάμε για ποτά τις βραδυνές ώρες και ΠΣΚ.

Το να μη σερβίρει καφέ μετά τις 17-18 είναι θάνατος, αφού μέχρι και τις 2100 καφέ πίνουν οι περισσότεροι.

Δημοσ.

Καταρχάς, δεν έχω καφετέρια, έχω συγγενή που έχει internet cafe.Ό,τι λοιπόν θα προτείνω θα το προτείνω ως πελάτισσα και όχι σαν επιχειρηματίας ( δεν έχω εμπειρία επί του θέματος). Η αλήθεια είναι ότι έχουν ζορίσει τα πράγματα, ο κόσμος έχει κακή ψυχολογία λόγω κρίσης. Αυτό που θα πρότεινα σίγουρα είναι να κάνει κάποια events τα Παρασκευοσαββατοκύριακα τύπου R'N'B πάρτυ και να τα διαφημίσει μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων ( ας ψάξει λίγο με το λογιστή του τι φοροεκπίπτει και τι όχι, νομίζω τα έξοδα διαφήμισης και προώθησης φοροεκπίπτουν). Ωραία ιδέα επίσης μου φαίνεται να πουλά τίποτα ποτήρια, φλυτζάνια αλλά πρωτότυπα, με αστείες ατάκες πάνω.Πολύ βασική είναι η σύνθεση της πελατείας, οι γυναίκες το βράδι φέρνουμε λεφτά στα μαγαζιά γιατί μας κερνάνε ( ξέρετε καμία γυναικοπαρέα το βράδι να τρώει πόρτα;). Να υποθέσω ότι έχει τηλεοράσεις και Nova το μαγαζί για τα παιχνίδια, έτσι;

Να τονίσω κάτι ως πελάτισσα πολλών καφετεριών που πήγα και δεν ξαναπήγα: απαιτώ από μία καφετέρια να φτιάχνει ωραίο καφέ, όταν ακόμα και το φραπέ στο φέρνουν χειρότερο από ότι θα έπινες σπίτι σου, νεροζούμι συνήθως ( και ναι, δεν έχω ταλέντο να φτιάχνω καφέδες), να φτιάχνουν έναν freddo σωστό ( δεν είναι δυνατόν να συναντώ χειρότερους freddo σε καφετέριες από ότι σε καταστήματα τύπου everest κ.λ.π.), να τους βάζουν σε σωστά ποτήρια, να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία μπυρών και να τις βάζουν σε σωστά ποτήρια ( θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό παράπονο του DarkSon για θέματα μπυρών, δεν είμαι fan της μπύρας), τίποτα γλυκάκια ωραία ( δεν τρελαίνομαι για γλυκά αλλά μαζί με τον καφέ πάνε πολύ :-D), ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση. Είναι αυτονόητα πράγματα αυτά αλλά δε τα συναντώ προσωπικά συχνά.

Δημοσ.

λοιπον θα πω και γω τι γνωμη μου.

δεν εχω καφετερια (αν και σκεφτομαι να ανοιξω) αλλα δουλευω αρκετα χρονια ως dj σε διαφορες καφετεριες και σε καθε στεκι που τυχαιω καθε φορα σκεφτομαι τι ειναι αυτο που τραβαει πελατες κτλ κτλ

λοιπον, δεν ειπες τι σχολειο ειναι! λυκειο? γυμνασιο? δημοτικο?

ειναι σε κεντρικο δρομο? σε πεζοδρομο?

εχει κινηση η περιοχη εκει? εχει αλλες καφετεριες εκει διπλα?

φαγαδικα, σουβλατζιδικα κτλ?

οσο για τους καφεδες, ποτα, νοβα, παρτυ, μουσικη κτλ θα σου πω αφου απαντησεις στα προηγουμενα.

Δημοσ.

Ας απαντήσω λοιπόν για να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένη η συζήτηση.

Σε Γυμνάσιο/Λύκειο είναι. Κεντρικό δρόμο δε τον λες αλλά έχει κίνηση.

Πεζόδρομο δεν έχει αλλά η καφετέρεια έχει μία τρελή αυλή με κήπο, graffiti, ομπρέλες και χλωροτάπυτα (έτσι γράφεται αυτό?).

Δεν έχει άλλες καφετέριες εδώ γύρω, ενώ έχει κάποια σουβλατζίδικα στο χιλιόμετρο.

Έχει NOVA, ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο, photo play, υπολογιστή για internet ενώ οι τιμές στον κατάλογο είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Τώρα τα περί ψυχολογίας δε τα πιστεύω. Ότι ώρα και να περάσεις, όσες καφετέριες και να έχουν ανοίξει εδώ είναι τίγκα γεμάτες. Σε σημείο να σε κάνουν να απορείς αν ο κόσμος έχει δουλειά ή όχι.

Tα events είναι καλή φάση, αλλά είναι μια και έξω. Σκέφτομαι, αν καθημερινά το πιτσιρίκι δεν πέρνει ούτε ένα αναψυκτικό, πόσο μάλλον να αφήσει λεφτά σε ένα event π στην τελική θα έρθει με την παρέα του και θα χτυπιέται πάνω κάτω.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι το μαγαζί έχει "κακή εξυπηρέτηση" στα πιτσιρίκια, αλλά τα πολύ συγκεκριμένα που ανέφερα παραπάνω.

Δημοσ.

Έχει NOVA, ποδοσφαιράκι, μπιλιάρδο, photo play, υπολογιστή για internet ενώ οι τιμές στον κατάλογο είναι σε χαμηλά επίπεδα.

κοιτα ετσι οπως το περιγραφεις μαζι με αυτο, εμενα μονο για καφετερια δε μου κανει!

δε ξερω καμια σοβαρη καφετερια να εχει ποδοσφαιρακι και μπιλιαρδο.

σαν στεκι για νεους μου κανει, οπου ο σκοπος ειναι να τραβηξει αυτα τα ατομα που περιγραφεις.

πρωτα πρωτα πρεπει να αποφαφισει ο φιλος σου ΤΙ κοσμο θελει να εχει στο μαγαζι του.

υποθετω οτι ολα αυτα τα εβαλε επειδη σκεφτηκε οτι θα τραβηξει κοσμο + τα πιτσιρικια, αρα πιο πολυ τζιρο αλλα τελικα δε συμφερει ε?

Δημοσ.

το μαγαζι εχει φτιαχτει ετσι οπως το λες κυριως για τα παιδια και εσυ θες να τα διωξεις...

οι αλλες καφετεριες λειτουργουν με τον ιδιο τροπο?

στην ουσια το προβλημα ειναι οτι δεν βγαζει λεφτα σε συγκριση με τα γυρω μαγαζια?

Δημοσ.

Κοίτα, το ποδοσφαιράκι είναι στην αυλή. Τα υπόλοιπα που σου περιγράφω (εκτός από το NOVA) είναι σε δεύτερη αίθουσα.

Υπάρχει και ο χώρος με τα τραπέζια, το μπαρ και την τηλεόραση.

Όταν έχεις ένα σχολείο απέναντί σου πρώτη σκέψη είναι να βάλεις τα παραπάνω. Όπως υπάρχει και ο ανεξάρτητος χώρος για να πιεις καφέ/ποτό.

Ρε παιδιά (αυτό το επιστημονικό φαινόμενο που λέγεται "χαλασμένο τηλέφωνο" και επικρατεί στο insomnia θα έκανε για τρελό διδακτορικό) δεν είπε κανείς να φύγουν τα παιδάκια. Αλλά πως να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη κατάσταση. Τι χρειάζεται για να έχει μεγαλύτερο τζίρο.

Δεν υπάρχουν άλλες καφετέριες εδώ γύρω. Αναφέρθηκα γενικότερα στις καφετέριες και το τι κίνηση έχουν αναφορικά με την so called κρίση.

Δημοσ.
  • Πιτσιρίκια έρχονται, κάθονται και δεν πέρνουν ούτε νερό
  • Άνεργοι, ζητάνε βερεσέ
  • Εικοσάριδες συνήθως την βγάζουν με ένα καφέ ακόμα και βράδυ
  • Ποτά γενικά δεν έχουν κίνηση (σε άνω των 18 μιλάμε)

...το πρώτο, εκτός κι αν εννοείς ότι έρχεται μια παρέα γυμνασιόπαιδα/λυκειόπαιδα/ξερωγωπαιδα και πχ στους 10 παραγγέλνουν μόνο οι 2, αδυνατώ να το καταλάβω...

(αν είναι όμως έτσι, κι αν "διαπιστώνει" πως πιάνουνε τραπέζια/καρέκλες κτλ, και άλλοι που κόβουν βόλτες έξω απ' το μαγαζί δεν βρίσκουν να κάτσουν και την κοπανάνε γι' αλλού...είναι λεπτό το ζήτημα, γιατί αν αρχίσει να λέει στους πιτσιρικάδες "παιδιά, όποιος κάθεται πρέπει και να παραγγείλει, "διακινδυνεύει" να τους χάσει και αυτούς, και γενικά να τον κράξουν στους γνωστούς τους κτλ. Αν όμως "βλέπει" ότι χάνει κόσμο ήδη έτσι, ίσως να πρέπει να το εφαρμόσει)

Άνεργοι στην καφετέρια...; Μάλιστα.

Θα μου πεις, αν είχαν δουλειά, δε θα είχαν καιρό για καφέ :P

Tεσπα το καλύτερο -μέχρι τουλάχιστον να στρώσουν οι δουλειές του, ΑΝ στρώσουν- είναι να βάλει μια αφίσα στην πόρτα, με τον εαυτό του να κρατάει περήφανα ένα δίκαννο, και το ένα πόδι πάνω στη λέξη "ΒΕΡΕΣΕΣ", η οποία να είναι γραμμένη με πολύ πλάγια γράμματα, σα να κείτεται κάτου, με την λεζάντα :

"Ο ΒΕΡΕΣΕΣ ΠΕΘΑΝΕ.

ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑ".

(...ή απλά να μάθει να λέει σαν ποίημα και στεγνά τη φράση "Με συγχωρείς πολύ φίλε μου, σε καταλαβαίνω, αλλά κι εγώ ένα μαγαζί προσπαθώ να κρατήσω, γι' αυτό βερεσέ δεν μπορώ και δίνω σε κανέναν")

Για τους 20άρηδες, να βάλει ελκυστικές τιμές κι ελκυστικές γκαρσόνες να τις ανακοινώνουν σκύβοντας όταν σερβίρουν/μαζεύουν (και να αλλάζουν τασάκια κάθε 10', σκύβοντας και πάλι).

Το αυτό και για τα ποτά.

Από 'κει και πέρα, δεν είναι όλα τ' αλάτια ίδια : εξαρτάται η περιοχή στην οποία βρίσκεται, ο πιθανός ανταγωνισμός που έχει κτλκτλ, για να πει κανέις λύσεις "φασόν".

Αν κάνει RnB nights όπως προτάθηκε, και ο μέσος πελάτης στην περιοχή είναι υπάλληλος χασαποταβέρνας ή χασάπικου, δε θα έχει και πολύ νόημα.

Τα ίδια ισχύουν και για τη διαφήμιση, πάνω-κάτω : εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η σωστή κίνηση.

Σε γενικές γραμμές ο φίλος σου σα να το άνοιξε "χωρίς όραμα", αλλά απλά "για να βγάλει φράγκα". Οι μέρες όμως αυτές πεθάνανε, όπως κι ο βερεσές που λέγαμε. Αν δεν είχε ήδη κάτι στο μυαλό του, όσον αφορά τον χαρακτήρα του μαγαζιού, και το προς τους ποιούς θ' απευθυνθεί, νομίζω πως ήδη την πάτησε, εκτός κι αν στίψει το μυαλό του, κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων με βάση διάφορα "δεδομένα" της περιοχής, και "επενδύσει" πάνω σε κάποιες κατευθύνσεις/"τρικ", κτλ....

Δημοσ.

Μπράβο ρε washcloud!

Ένα μήνυμα άφησες και έπιασες κατευθείαν τον παλμό.

Ε ναι όταν λέω "πιτσιρίκια" σε αυτές τις ομάδες αναφέρομαι.

Αυτός ακριβώς είναι και ένας από τους προβληματισμούς του. Αν τους την πεις όπως λες, κινδυνεύεις να χάσεις πολλά περισσότερα για τους λόγους που αναφέρεις.

Κοίτα ο φίλος μου δεν είναι της αρπαχτής. Έχει ρίξει αρκετά λεφτά. Σκέψου ότι την αυλή όπως την περιγράφω την έφτιαξε ο ίδιος και είναι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Σίγουρα όμως δεν έχει πείρα σε τέτοια ζητήματα και πως να τα αντιμετωπίσει.

Δημοσ.

δεν είπε κανείς να φύγουν τα παιδάκια. Αλλά πως να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη κατάσταση. Τι χρειάζεται για να έχει μεγαλύτερο τζίρο.

δεν ειναι χαλασμενο τηλ.ειναι το συμπερασμα αυτων που λες.

τι περιμενε με graffiti κ χλωροταπητα να σκανε οι μεγαλοι να πινουν τα ουισκακια τους ή να ερχοντε τα ζευγαρακια και ολοι αυτοι να εχουν διπλα τους παιδια?

χλωμο να μπορουν να γινουν αλλαγες και να τα χεις ολα δικα σου.Δηλαδη παιδια για να τα αφηνουν στα παιχνιδια και κανα καφε και μεγαλους στα ποτα στον ιδιο χωρο.

το "μαγαζι" ειναι σε χωριο ?

Δημοσ.

....οκ, λαμόγιο μπορεί να μην είναι λοιπόν - αλλά το να είναι "νοικοκύρης" δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τη φάση να "δουλέψει"...

Το ξαναλέω, "φασόν" λύσεις δε νομίζω ότι μπορούν να δοθούν - εκτός απ' τ' "αυτονόητα" classics :

ανταγωνιστικές τιμές

"βιτρίνα" προσωπικό

ανοιχτός πόλεμος με τον βερεσέ

Εδώ πχ που είμαι, κάποτε κάποιος έστησε ένα φαγάδικο, πήγε γαμάτα, έβγαλε χρήμα με φιδίσια ουρά - και μετά πήγε κι έκανε "επένδυση" ΚΑΙ σε ένα άλλο, state of the art μιλάμε, μηχανήματα "τρελλά" μέσα, περιβάλλον "να ντρέπεσαι να μπεις", μπιχλιμπίδια, χαζά, δώρα, μαλακίες, κουτουλού.......ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΥΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ (και όλοι του το λέγανε- αλλά χαμπάρι αυτός).

Ε πάτωσε κι ησύχασε.

Θέλω να πω, εξαρτάται από πολλά, για να δώσει κανείς "σωστές συμβουλές" επί του συγκεκριμένου. Από μακρυά, δεν........

Δημοσ.

Δε θα σου πω τι περίμενε. Θα σου πω τι είναι το αυτονόητο, για την δική μου ιδιοσυγκρασία τουλάχιστον).

Το αυτόνοήτο είναι να πέρνεις το λιγότερο κάτι να πιεις όταν κάθεσαι σε μία καφετέρια για 3+ ώρες παίζοντας τάβλι.

Τα ουισκάκια, τα ποτάκια και τις μπύρες τους οι μεγάλοι δε θα τα πιουν στις 14 το απόγευμα όταν σχολάνε τα πιτσιρίκια, περιμένω να τα πιούνε όμως στις 22 το βράδυ.

Πιστεύω ότι εφόσον σε ενδιαφέρει να συνεισφέρεις επικοδομητικά στο διάλογο ρίξε άλλη μια ματιά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μαγαζί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...