Προς το περιεχόμενο

αγορά ποιού netbook?

kondisb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμπαθητικός επεξεργαστής, καλή καρτούλα αλλά με χαλάει το design και τα 500€ που τα θεωρώ πολλά για netbook.

Αλλά δεν ενδιαφέρομαι εγώ :P

Αναφέρει κάτι για port for external graphic card????????

The Ferrari One also comes with support for Ati’s XGP technology. This means that you can connect external graphics via a port on the netbook. Whilst this sounds promising I can’t see too many people doing this, plus the 1.2GHz CPU will surely be a bottleneck before the need to ramp up graphics horsepower.

source

Δημοσ.
Από περιέργεια, σε τι τα δοκίμασες/σύγκρινες και είχαν τόσο μεγάλες (φαντάζομαι) διαφορές με τα 10άρια;

απο τα βασικά.

δεξι κλικ στην επιφάνεια εργασίας μέχρι να ανοιξει ενα tab μεχρι να ανοιξει office.

ηταν τραγικό αργό.και ηταν και στο ρευμα φαντάσου.δεν θελω να φανταστω πως θα πηγαίνει με μπαταρία.

ειναι και λογικό.

δεν γινεται και με 11.6 οθονη να εχεις και αυτονομια και ταχύτητα.

εγω θα παρω το 1005 μάλλον.

δουλευουν και σε 1280χ768 εξάλλου

• Moderators
Δημοσ.

Κανεις τραγικα λαθη... Παμε ενα ενα.

δεξι κλικ στην επιφάνεια εργασίας μέχρι να ανοιξει ενα tab μεχρι να ανοιξει office.

Δηλαδη τα εβαλες διπλα διπλα και ειχαν διαφορα ε?

Μη παω να φερω τωρα το 10ρι να το βαλω διπλα διπλα με το 11,6ρι να τα τραβηξω βιντεο...

και ηταν και στο ρευμα φαντάσου.δεν θελω να φανταστω πως θα πηγαίνει με μπαταρία.

Ακριβως το ιδιο ειναι... Και σε ρευμα και στη μπαταρια στα 800Μhz παει ο επεξεργαστης idle, και στο 1,33 σε load...

δεν γινεται και με 11.6 οθονη να εχεις και αυτονομια και ταχύτητα.

4,5 ωρες σε full load, 5,5 ωρες heavy internet surfing με wireless on ειναι λιγα ε?

δουλευουν και σε 1280χ768 εξάλλου

Ποιος δουλευει σε 1280x768?

Σε 1024x600 ειναι...40% λιγοτερη επιφανεια εργασιας σε σχεση με το 1366x768 των 11,6.

Δημοσ.
+100MB @ GPU; Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω, είναι μάλλον αρνητικό να χεις 100MB από τη shared RAM για την on-board κάρτα γραφικών. Εκτός αν έχεις βάλει 2GB RAM. Αλλά και πάλι θετικό δεν είναι γιατί είτε με 8MB είτε με 1008MB, το ίδιο αποδίδει.

Θα το ξαναπροτείνω. Πήγαινε δες τα από κοντά (αφού διαβάσεις και κανα review/απόψεις χρηστών). Πληκτρολόγησε λίγο, παίξε με το touchpad, δες την οθόνη. Είναι αναλόγως τις προτεραιότητές σου. Για μένα, το ότι στα 11" βλέπω 8 κάθετα εικονίδια στο desktop ενώ στα 10" μόνο 6 (για να καταλάβεις τι διαφορά στην ανάλυση το αναφέρω), είναι πιο σημαντικό από τα 0.3GHz.

Πρώτον..όταν παραθέτεις μνμτ άλλων είναι ευγενικό να κάνεις τις παρατηρήσεις απο κάτω και όχι να τραβάς γραμμή στα ήδη λεγόμενα μου.....οκ ο επεξεργαστής είναι Ν280 όχι Ζ280 τυπογραφικό ντάξ.....όλοι καταλάβαμε δε χρειάζεται υπόδειξη εκεί....

Δεύτερον όσον αφορά την άλλη γραμμή μάλλον θα υπέθεσες πως επειδή έκανα τυπογραφικό εκεί θα έκανα και στην ανάλυση...θα το ξαναγράψω λοιπόν....Το 1008ΗΑ εχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ gpu 225ΜΒ και σηκώνει χαλαρά ανάλυση 1024χ768....οχι 600......768..πάμε πάλι...1024χ768......1024χ76....

Και μόλις είδα και το μνμ του φίλου Γεώργιου......ρε παιδιά τόσο δύσκολο είναι να το πιστέψετε...ναι η 10άρα του 1008 έχει 1024χ768............θέλετε φωτογραφία????να βάλω αν είναι...

Δημοσ.
Πρώτον..όταν παραθέτεις μνμτ άλλων είναι ευγενικό να κάνεις τις παρατηρήσεις απο κάτω και όχι να τραβάς γραμμή στα ήδη λεγόμενα μου.....οκ ο επεξεργαστής είναι Ν280 όχι Ζ280 τυπογραφικό ντάξ.....όλοι καταλάβαμε δε χρειάζεται υπόδειξη εκεί....

Δεύτερον όσον αφορά την άλλη γραμμή μάλλον θα υπέθεσες πως επειδή έκανα τυπογραφικό εκεί θα έκανα και στην ανάλυση...θα το ξαναγράψω λοιπόν....Το 1008ΗΑ εχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ gpu 225ΜΒ και σηκώνει χαλαρά ανάλυση 1024χ768....οχι 600......768..πάμε πάλι...1024χ768......1024χ76....

Και μόλις είδα και το μνμ του φίλου Γεώργιου......ρε παιδιά τόσο δύσκολο είναι να το πιστέψετε...ναι η 10άρα του 1008 έχει 1024χ768............θέλετε φωτογραφία????να βάλω αν είναι...

astraleme, ναι εγώ θα ήθελα μια φωτογραφία αν μπορείς.

Δε θα μπω (ακόμα) στη λογική ότι η 1024x768 δεν είναι wide ανάλυση (όπως η οθόνη του 1008HA).

Τι εννοείς "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ gpu 225MB"; Βασικά δεν κατάλαβα τι θεωρείς πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι μπορεις να βαλεις 1024x768, αλλα:

Η συγκεκριμενη αναλυση ειναι MH wide, ενω η οθονη του netbook ειναι wide. Τι σημαινει αυτο? Οτι πολυ απλα οταν μεταφερεις το ποντικι προς τα κατω, "κουνιεται" και η εικονα για να μπορεσει να τη δειξει. Οταν εισαι κατω και το μετακινησεις προς τα πανω, συμβαινει ακριβως το ιδιο.

Δεν το πιστευω οτι δεν προσεξες κατι τετοιο παντως...

Επισης, η GMA500 (και η 950), ειναι περιπου στις επιδοσεις μιας MX440SE ή μιας FX5200 ή μιας Ati 9000-9200SE. Θυμαστε μηπως ποσα ΜΒ ηταν οι καρτες αυτες? Μηπως ηταν 64 και καποιες εκδοσεις 128?? Και οντως τοσα ειναι αρκετα για το GMA, αφου ετσι κι αλλιως δεν "τραβαει"... Αρα μονο κακο μπορει να σου κανει το οτι δεσμευει παραπανω χρησιμη ραμ απο το συστημα σου..

Και οντως το "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ gpu" ηταν ενα ακομα τραγικο λαθος.

Δημοσ.
Ναι μπορεις να βαλεις 1024x768, αλλα:

Η συγκεκριμενη αναλυση ειναι MH wide, ενω η οθονη του netbook ειναι wide. Τι σημαινει αυτο? Οτι πολυ απλα οταν μεταφερεις το ποντικι προς τα κατω, "κουνιεται" και η εικονα για να μπορεσει να τη δειξει. Οταν εισαι κατω και το μετακινησεις προς τα πανω, συμβαινει ακριβως το ιδιο.

Δεν το πιστευω οτι δεν προσεξες κατι τετοιο παντως...

Επισης, η GMA500 (και η 950), ειναι περιπου στις επιδοσεις μιας MX440SE ή μιας FX5200 ή μιας Ati 9000-9200SE. Θυμαστε μηπως ποσα ΜΒ ηταν οι καρτες αυτες? Μηπως ηταν 64 και καποιες εκδοσεις 128?? Και οντως τοσα ειναι αρκετα για το GMA, αφου ετσι κι αλλιως δεν "τραβαει"... Αρα μονο κακο μπορει να σου κανει το οτι δεσμευει παραπανω χρησιμη ραμ απο το συστημα σου..

Και οντως το "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ gpu" ηταν ενα ακομα τραγικο λαθος.

Δεν έχει αλλά.......

Σηκώνει 1024χ768 και σε wide και χωρις να μετακινειται καμια οθόνη καταλαβαίνω τι λες αλλά και πάλι εισαι λάθος..........5 σχολάω...6:30 έχω ενα ραντεβού κατα τις 9 θα είμαι σπίτι θα δείτε φωτογραφιούλα...

"Ακόμα" ένα τραγικό λάθος δεν υφίσταται εφόσον το πρόηγούμενο statement είναι αληθινό....θα ηταν σε αυτήν την περίπτωση απλά ένα λάθος...ΑΛΛΑ ούτε και αυτό υφίσταται καθώς ναι η αποκλειστική του μνήμη είναι στα 225 χωρίς να τραβάει ο΄θτε byte από τη μνήμη...

Πραγματικά απορώ γιατί τόση επιμονή απέναντι σε κάποιον που το έχει το netbook και το ζει κάθε μέρα....είναι οκ να κάνετε λάθος μερικές φορές δε χάθηκε ο κόσμος.......

Δημοσ.

Μήπως έχεις κάποια άλλη συσκευή και μπερδευόμαστε άδικα; Έχεις δει τι λέει η Asus για το προϊόν της; Ξέρεις χοντρικά τι είναι το GMA950;

[...]κατα τις 9 θα είμαι σπίτι θα δείτε φωτογραφιούλα[...]

Θα περιμένω...

• Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη μας λες οτι τα 1024x768 (που ΔΕΝ ειναι wide αναλυση), εμφανιζονται στην οθονη σου (που ΕΙΝΑΙ wide) κανονικα χωρις μαυρες μπαρες, χωρις παραμορφωσεις, χωρις "κουνημα" της εικονας??? Αυτο δε στεκει :P

Επισης μας λες οτι η onboard vga εχει δικια της μνημη 225ΜΒ, την οποια εχει σε αποκλειστικη χρηση και δεν τραβαει απο τη ραμ?

Αυτο δε γινεται, διοτι:

1) Δεν υπαρχουν πουθενα κολλημενα τσιπακια μνημης πουθενα στο netbook για χρηση απο τη Vga, παρα μονο αυτα της ραμ.

2) Δεν υπαρχει μνημη 225ΜΒ. Πρεπει να ειναι καποια δυναμη του 2.

Απλα το GMA μπορει με καποια νεα bios να κανει share ΜΕΧΡΙ 225ΜΒ απο τη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, και αυτα ON DEMAND, δηλαδη οταν εισαι στο desktop τραβαει 8ΜΒ, ενω οταν παιζεις τραβαει περισσοτερα.

Και επισης μας λες οτι η ιδια η ASUS αναφερει λαθος τα specifications του netbook στην ιδια την ιστοσελιδα της ε? Ωραια...

Τελος, θα ηθελα πολυ μια φωτο που να μου υποδεικνυει πού βρισκονται τα τσιπακια μνημης στη μητρικη του netbook, καθως και ενα αρθρο που να αναφερεται στο GMA και να λεει οτι εχει αποκλειστικη μνημη...

astraleme, αστο... FAIL ηδη. Καλυτερα να πεις "α δε το ηξερα" παρα να συνεχισεις ετσι γιατι ειναι γελοίο πλεον. Λλιγο διαβασμα δεν κανει κακο :-)

Δημοσ.

Auto reply έχετε και οι δυο σας?Πότε προλάβατε?:D:D

Πωπω φασαρία για κάτι το τόσο απλό....

Ναι μιλάμε για το ASUS 1008HA για το οποίο είχα και εγώ απορίες σε κάποιο άλλο αρθρο και που με ρώτησε και κάποιος άλλος φίλος...

Αν σας βάλω φωτογραφιούλες θα καλυφθείτε?ΝΑΙ με την 1024χ768 σε wide και την μνήμη.....

Δημοσ.

Για τη μνήμη της 950 δεν υπάρχει κάτι νομίζω. (έμφαση στο Memory Type mit Hauptspeicher geteilt (shared))

Όχι ότι υπάρχει για την οθόνη...

Α και κρατάω το :

[...] είναι οκ να κάνετε λάθος μερικές φορές δε χάθηκε ο κόσμος.......

:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...