PCharon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Το site κρίθηκε για τη στατική του αξία, όπως ζητήθκε, όχι όπως είναι. Ελληνικά μιλάμε και το έχω γράψει 3 φορές εγώ μόνο. Β) Για το στέγαστρο, ελπίζω ο δεύτερος να σου έβγαλε άδεια. Αν όχι, με την πρώτη καταγγελία πληρώνεις τετραψήφιο πρόστιμο, συν τα ένσημα του ΙΚΑ αν τυχόν δεν τα έχει κολλήσει. Βασικά είναι μια κατασκευή για να μη "γλύφουν" τα νερά προς τα μέσα, δεν είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από άδεια (εξάλλου ούτε ο πρώτος ανέφερε κάτι και δεν είναι δουλειά τους να μου βγάλουν άδεια). Ο (Β) με το ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα για μένα και τα ίδια προσυμφωνημένα υλικά /τρόπο κατασκευής πήρε ένα ποσό που είχε κάποια λογική. Ο πρώτος μου πούλησε επιστήμη (ακριβώς όπως το λέω). Κι αν λέει κάτι αυτό, εγώ 2000 δε θα τα έδινα για την κατασκευή, θα το άφηνα έτσι. Επίσης ο "επιστήμονας" έχασε μία δουλειά, από επιλογή του. Δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα που έφερα (το οποίο είναι και πραγματικό) και είμαι βέβαιος πως οι αναγνώστες του θέματος με καταλαβαίνουν πολύ καλά και πολλοί έχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα. Παντού υπάρχει η έννοια της προσφοράς, ότι και να χρειαστεί να φτιάξεις. Τα, ενίοτε, δήθεν πλαφόν και οι εξηγήσεις τους είναι άλλη συζήτηση.
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 PCharon θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με την τιμή και την δουλειά που χρειάζεται το site ! Δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό ! Υπάρχει βάση από πίσω και φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποιος χώρος διαχείρισης όπου θα μπορεί ο admin του συστήματος να αλλάζει τιμή, περιγραφή και γενικά να μπορεί να προσθέτει,επεξεργάζεται και διαγράφει προϊόντα ! Επομένως, θα συνεχίσω να πιστεύω ότι τα 200 ευρώ που λέτε είναι λίγα !
Street-Fighter Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 PCharon θα διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με την τιμή και την δουλειά που χρειάζεται το site ! Δεν είναι στατικό αλλά δυναμικό ! Υπάρχει βάση από πίσω και φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποιος χώρος διαχείρισης όπου θα μπορεί ο admin του συστήματος να αλλάζει τιμή, περιγραφή και γενικά να μπορεί να προσθέτει,επεξεργάζεται και διαγράφει προϊόντα ! Επομένως, θα συνεχίσω να πιστεύω ότι τα 200 ευρώ που λέτε είναι λίγα ! 3η φορά το λέω δεν θέλει e-shop. Και πάνω απο 300 ειναι πολλά.
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Τι σχέση έχει το e-shop με το να μπορεί να προσθέτει-επεξεργάζεται-διαγράφει προϊόντα ?? Σε παρακαλώ σταμάτα να έχεις άποψη για όλα, όταν για άλλη μια φορά δείχνεις ότι είσαι εκτός θέματος
PCharon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Τις απαντήσεις που παίρνω τις έχω καλύψει ήδη με τα λεγόμενά μου (ένα ουσιώδες πράγμα που ξέχασα αρχικά, το ανέφερα μετά και ζήτησα και συγνώμη που δεν το διευκρίνησα, δηλαδή πως αν πας σε επαγγελματία ΔΕΝ θα σου πάρει τα 200Ε που αξιολογήσαμε κάποιοι). Κατά τα άλλα, προφανώς άλλο θέμα διαβάζει ο ένας και άλλο ο άλλος εδώ μέσα. Παίζει να μιλάμε και άλλη γλώσσα, διότι πράγματα που έχω διευκρινήσει 2-3-4 φορές τα ξανακούω πάλι. Άμα ο άλλος έχει πρόβλημα ανάγνωσης ή είναι προκατειλημμένος δε μπορώ να κάνω κάτι, λυπάμαι. Υ.Γ. Νομίζω το εξαντλήσαμε. ΑΝ θέλει ο αρχικός poster ας μας στείλει και το link της έτοιμης σελίδας του όταν γίνει, να δούμε και τί του έφτιαξαν από περιέργεια μόνο.
alexandr0s Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Βάζεις και λίγο σάλτσα με κάτι υπηρεσίες SEO και κτλ και το φτιάχνεις το πακετάκι (και καλά κάνεις, δε λέω, αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι). Τις υπηρεσίες SEO προσωπικά δεν τις θεωρώ σάλτσα αλλά απαραίτητες αν σε ενδιαφέρει ο πελάτης να πάρει τα λεφτά του πίσω από τη δουλειά που θα του κάνεις....
Street-Fighter Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Τις απαντήσεις που παίρνω τις έχω καλύψει ήδη με τα λεγόμενά μου (ένα ουσιώδες πράγμα που ξέχασα αρχικά, το ανέφερα μετά και ζήτησα και συγνώμη που δεν το διευκρίνησα, δηλαδή πως αν πας σε επαγγελματία ΔΕΝ θα σου πάρει τα 200Ε που αξιολογήσαμε κάποιοι). Κατά τα άλλα, προφανώς άλλο θέμα διαβάζει ο ένας και άλλο ο άλλος εδώ μέσα. Παίζει να μιλάμε και άλλη γλώσσα, διότι πράγματα που έχω διευκρινήσει 2-3-4 φορές τα ξανακούω πάλι. Άμα ο άλλος έχει πρόβλημα ανάγνωσης ή είναι προκατειλημμένος δε μπορώ να κάνω κάτι, λυπάμαι. Υ.Γ. Νομίζω το εξαντλήσαμε. ΑΝ θέλει ο αρχικός poster ας μας στείλει και το link της έτοιμης σελίδας του όταν γίνει, να δούμε και τί του έφτιαξαν από περιέργεια μόνο. Eγω έκανα και ακύρωση εγγραφής απο το θεμα γιατι θα φτάσουμε στα bans και δεν γουστάρω ασε που αποτι κατάλαβα μιλάω για ufo εδω μέσα και παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα... Οποιος με κάνει quote παρακαλώ να μου στείλει και ένα π.μ. αν θελει να λαβει απάντηση απο τον ufoλογο.. Αντε και καλές μπύρες
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Καλές μπύρες ! Να που σαι κάτι συμφωνήσαμε !
man kerinoi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Λοιπον ας τα βαλουμε σε μια σειρα τα πραγματα. Συμφωνα με τους προφεσιοναλς εδω μεσα αν σου "χαλασει" το πισι σου πρεπει να προτημησεις αυτον που θα σου ζητησει 600 ευρω για να σου κανει φορματ και οχι το φιλαρακι που θα σου πει οτι θα περασει το απογευμα να στο σιαξει και να τον κερασεις μια φραπα. Αν θελεις να αλλαξεις το λουκι για τα νερα στο μπαλκονι σου δεν το συζηταμε...πρεπει να δωσεις 30000 ευρω για να εισαι σιγουρος, γιατι αν το φταξει ο φιλαρακοσ με κανενα 20ρικο μπορει να εισαι εσυ εξω με το λαπτοπ σου και να στυαξει η κατασκευη πανω του με αποτελεσμα να χασεις μια δουλεια 100000000 ευρω που θα ειναι αποθηκευμενη στον δισκο του. Αν θες να φταξεις την απιστευτης δυσκολιας σελιδα που θελει ο φιλος μας, χωρις καν καταστημα, τοτε πρεπει να δωσεις 30000000000 ευρω για τους λογους που προαναφερθηκαν. Ρε πατε καλα? δεν λεω να ζησεται και εσεις οι προφεσιοναλς, αλλα ρε μαγκες δεν το ξερατε οτι η δουλεια που διαλεξατε δινει τοσα? Τι λογικη εχει το οτι "Αν παρουμε λιγα δεν θα μπορουσαμε να ζησουμε" Πανε οικοδομη ρε φιλαρακι τοτε κα ζησε. εγω θα σε πληρωσω για να μου φτιαξεις ενα σαιτ που πλεον μπορει να το φτιαξει η γιαγια μου (που εχει και αλσχαιμερ) και να με κερασει και λεμοναδα στο τελος Λοιπον στριτ φαιτερ και εγω διαφωνω μαζι σου γιατι και τα 200 πολλα ειναι για αυτο (χωρις χοστ και νειμ). στα 200 εχει αραξει ενας πιτσιρικας 3 ωριτσες και εχει βγαλει και ενα 150 στην τσεπη του. μια χαρα. Α! και κατι αλλο. θερμη παρακληση προς ολους τους προφεσορες: για βαλτε κανενα λινκ απο δικες σας σελιδες να ψαρωσουμε και εμεις. Αλλιως και εγω λεω οτι ειμαι βιοτεχνολογος με ειδικευση στην νανοτεχνολογια με μαστερ στην υδροβιοτικη συνηπαρξη. ΕΛΕΟΣ
StavrosD Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Μην μπερδεύεις μερικά διαφορετικά πράγματα. Την εξυπηρέτηση από φίλο, την "εξυπηρέτηση" από κάποιον που κάνει την δουλειά ανεπίσημα και δεν φορολογείται ούτε πληρώνει ασφάλεια, και την δουλειά από έναν επαγγελματία. Όσοι θα χρεώνατε 200€ για το site, μπορείτε να στείλετε Link για δουλειές που έχετε κάνει σε δύο μέρες το πολύ; Μιλάω για δυναμικά site, και όχι απλά ένα έτοιμο template και τέλος. Αν μιλάμε για στατικά site είναι άλλη κατηγορία. Είχα φτιάξει αυτό για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και το έδωσα δωρεάν (μη κερδοσκοπικός είναι, ας κάνω και εγώ μια δωρεά). http://www.frodizo.gr/ update: Μήπως όσοι θα χρεώναν 200€, έχουν πειρατικά τα windows, office, photoshop, develpment tools, κτλ;
snik Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Λοιπον ας τα βαλουμε σε μια σειρα τα πραγματα.Συμφωνα με τους προφεσιοναλς εδω μεσα αν σου "χαλασει" το πισι σου πρεπει να προτημησεις αυτον που θα σου ζητησει 600 ευρω για να σου κανει φορματ και οχι το φιλαρακι που θα σου πει οτι θα περασει το απογευμα να στο σιαξει και να τον κερασεις μια φραπα. Αν θελεις να αλλαξεις το λουκι για τα νερα στο μπαλκονι σου δεν το συζηταμε...πρεπει να δωσεις 30000 ευρω για να εισαι σιγουρος, γιατι αν το φταξει ο φιλαρακοσ με κανενα 20ρικο μπορει να εισαι εσυ εξω με το λαπτοπ σου και να στυαξει η κατασκευη πανω του με αποτελεσμα να χασεις μια δουλεια 100000000 ευρω που θα ειναι αποθηκευμενη στον δισκο του. Αν θες να φταξεις την απιστευτης δυσκολιας σελιδα που θελει ο φιλος μας, χωρις καν καταστημα, τοτε πρεπει να δωσεις 30000000000 ευρω για τους λογους που προαναφερθηκαν. Ρε πατε καλα? δεν λεω να ζησεται και εσεις οι προφεσιοναλς, αλλα ρε μαγκες δεν το ξερατε οτι η δουλεια που διαλεξατε δινει τοσα? Τι λογικη εχει το οτι "Αν παρουμε λιγα δεν θα μπορουσαμε να ζησουμε" Πανε οικοδομη ρε φιλαρακι τοτε κα ζησε. εγω θα σε πληρωσω για να μου φτιαξεις ενα σαιτ που πλεον μπορει να το φτιαξει η γιαγια μου (που εχει και αλσχαιμερ) και να με κερασει και λεμοναδα στο τελος Λοιπον στριτ φαιτερ και εγω διαφωνω μαζι σου γιατι και τα 200 πολλα ειναι για αυτο (χωρις χοστ και νειμ). στα 200 εχει αραξει ενας πιτσιρικας 3 ωριτσες και εχει βγαλει και ενα 150 στην τσεπη του. μια χαρα. Α! και κατι αλλο. θερμη παρακληση προς ολους τους προφεσορες: για βαλτε κανενα λινκ απο δικες σας σελιδες να ψαρωσουμε και εμεις. Αλλιως και εγω λεω οτι ειμαι βιοτεχνολογος με ειδικευση στην νανοτεχνολογια με μαστερ στην υδροβιοτικη συνηπαρξη. ΕΛΕΟΣ Καταρχην απο την στιγμη που ξεκινησες την κουβεντα με το παραδειγμα του format εισαι εκτος πραγματικοτητας και θα στο αναλυσω παρακατω. Ο πελατης που ερχεται σε καποιον web designer/developer ψαχνει καπιον να του δημιουργησει την βιτρινα του καταστηματος του στο διαδικτυο οποτε αν νομιζεις εσυ η οποιοσδηποτε αλλος οτι ειναι απλη υποθεση επετρεψε μου να διαφωνησω. Εγω εχω 1 χρονο περιπου που εχω ξεκινησει στον χωρο (δουλευω σαν freelancer) και πριν απο αυτο ειχα λιωσει για αρκετες ωρες διαβαζοντας κωδικες, σχεδιαστικα βιβλια και αλλα διαφορα για να παρω καποιες γνωσεις πανω στο θεμα. Αυτες δεν νομιζεις πως εγω και ο οποιοσδηποτε συναδελφος πρεπει να τις κανει αποσβεση καποια στιγμη; Ενα αλλο που ξεχνατε αρκετοι ειναι οτι το web design γενικα ο χωρος του web δεν ειναι παταμε ενα κουμπι και τσουπ ετοιμο παμε να παρουμε το χρημα και τελος. Οσο για το παραπανω website αν υποθεσουμε οτι ο topic starter θελει κατι παρομοιο με admin panel για καταχωρηση προιοντων εγω χοντρικα θα σου υπολογισω τις ωρες που θα παρει κατι τετοιο. 1) Συζητηση με τον πελατη για τις αναγγες του (1 ωρα) 2) Σχεδιασμος psd (1-2 ωρες) 3) Slicing και coding σε valid κωδικα (1 ωρα για κατι στατικο και για δυναμικο 2-3 ωρες αναλογα την δουλεια) 4) Προσθηκη ετοιμων javascript για τα εφε της σελιδας (1-2 ωρες) 5) Ρυθμιση & εγγατασταση admin panel (2 ωρες τουλαχιστον) 6) ftp & ρυθμισεις server (1 ωρα) 7) Εκμαθηση admin panel (1 ωρα) Προαιρετικα 1) Seo (2 ωρες τουλαχιστον) 2) Ρυθμισεις usability (1 ωρα) Συνολο 10 ωρες τουλαχιστον και ειμαι σιγουρος οτι εχω ξεχασει καποιο κομματι οποτε μην μειωνεις τοσο πολυ τον χωρο και να λες οτι ειναι κατι που μπορει να το κανει και η γιαγια σου. Γενικα παντως ωρες ωρες βλεπω οτι μερικοι δεν εχουν καταλαβει την δυναμη του internet και γενικα δεν ειναι ακομα ετοιμη η Ελλαδα για κατι τετοιο...
man kerinoi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 φιλε snik δεν μειωνω ουτε εξισωνω τιποτα. ποσο μαλον να ειμαι και εκτος πραγματικοτητας αν οπως λες θες 10 ωρες δουλειας ακομα και τα 200 ευρω δινουν σε εσενα 20 ευρω την ωρα. Αν απο την αλλη το παμε και στα αλανια που λεγανε πριν 2500 τοτε παμε στα 250 ευρω την ωρα. αν ειναι ετσι τοτε να παρατησουμε τις δουλειες μας αμεσα. οσο για το φορματ και τη γιαγια σαφως ειναι υπερβολη. Οταν ο αλλος σου λεει ομως δωσε 2500 για να παρεις πισω το φπα και οχι 200-300 για μια απλη σελιδα να κανεις τη δουλεια σου τι ειναι? Νυφικα θελει να πουλησει ο ανθρωπος οχι να ξαναανακαλυψει το ιντερνετ. @StavrosD Τα ιδια πραγματα λεμε. Απλα εσυ συγκρινεις τον επαγκελματια με το φιλαρακι και εγω συγκρινο τον επαγκελματια με τον τυπο που σου παιρνει 3000 για 10 ωρες δουλεια. Για παραδειγμα εσυ εφτιαξεσ το σιτε στο λινκ που εδοσες το πολυ σε 2 ωριτσες και ειχες την καλοσυνη να το κανεις φρι ενω αν το εκαναν τα αλανια που πεσανε σαν τα κορακια πριν να υπερασπιστουν τρελες τιμες για 10 εγω σου λεω 40 ωρες δουλειας, θα τσιμπουσαν τρελα λεφτα. Η ελλαδα δεν παει πισω στο ιντερνετ απο τις κακες δουλειες και τους ερασιτεχνες αν θες την αποψη μου. Παει πισω γιατι αν καποιο λαμογιο για ενα αξιοπρεπες σιτε ζηταει 10000000000000 ευρω ειναι λογικο ο καθενας που θελει να φτιαξει μια σελιδα να δωσει τραγικα μικροτερο ποσο σε καποιον που δεν εχει ιδεα και να ειναι χαλια η ολη δουλεια. Και οπως ειπα και πριν ΕΛΕΟΣ
alexandr0s Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Καταρχην απο την στιγμη που ξεκινησες την κουβεντα με το παραδειγμα του format εισαι εκτος πραγματικοτητας και θα στο αναλυσω παρακατω. Ο πελατης που ερχεται σε καποιον web designer/developer ψαχνει καπιον να του δημιουργησει την βιτρινα του καταστηματος του στο διαδικτυο οποτε αν νομιζεις εσυ η οποιοσδηποτε αλλος οτι ειναι απλη υποθεση επετρεψε μου να διαφωνησω. Εγω εχω 1 χρονο περιπου που εχω ξεκινησει στον χωρο (δουλευω σαν freelancer) και πριν απο αυτο ειχα λιωσει για αρκετες ωρες διαβαζοντας κωδικες, σχεδιαστικα βιβλια και αλλα διαφορα για να παρω καποιες γνωσεις πανω στο θεμα. Αυτες δεν νομιζεις πως εγω και ο οποιοσδηποτε συναδελφος πρεπει να τις κανει αποσβεση καποια στιγμη; Ενα αλλο που ξεχνατε αρκετοι ειναι οτι το web design γενικα ο χωρος του web δεν ειναι παταμε ενα κουμπι και τσουπ ετοιμο παμε να παρουμε το χρημα και τελος. Οσο για το παραπανω website αν υποθεσουμε οτι ο topic starter θελει κατι παρομοιο με admin panel για καταχωρηση προιοντων εγω χοντρικα θα σου υπολογισω τις ωρες που θα παρει κατι τετοιο. 1) Συζητηση με τον πελατη για τις αναγγες του (1 ωρα) 2) Σχεδιασμος psd (1-2 ωρες) 3) Slicing και coding σε valid κωδικα (1 ωρα για κατι στατικο και για δυναμικο 2-3 ωρες αναλογα την δουλεια) 4) Προσθηκη ετοιμων javascript για τα εφε της σελιδας (1-2 ωρες) 5) Ρυθμιση & εγγατασταση admin panel (2 ωρες τουλαχιστον) 6) ftp & ρυθμισεις server (1 ωρα) 7) Εκμαθηση admin panel (1 ωρα) Προαιρετικα 1) Seo (2 ωρες τουλαχιστον) 2) Ρυθμισεις usability (1 ωρα) Συνολο 10 ωρες τουλαχιστον και ειμαι σιγουρος οτι εχω ξεχασει καποιο κομματι οποτε μην μειωνεις τοσο πολυ τον χωρο και να λες οτι ειναι κατι που μπορει να το κανει και η γιαγια σου. Γενικα παντως ωρες ωρες βλεπω οτι μερικοι δεν εχουν καταλαβει την δυναμη του internet και γενικα δεν ειναι ακομα ετοιμη η Ελλαδα για κατι τετοιο... 10 ώρες είναι το best case που δεν συμβαίνει ποτέ... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:08 ---------- φιλε snik δεν μειωνω ουτε εξισωνω τιποτα. ποσο μαλον να ειμαι και εκτος πραγματικοτητας αν οπως λες θες 10 ωρες δουλειας ακομα και τα 200 ευρω δινουν σε εσενα 20 ευρω την ωρα. Αν απο την αλλη το παμε και στα αλανια που λεγανε πριν 2500 τοτε παμε στα 250 ευρω την ωρα. αν ειναι ετσι τοτε να παρατησουμε τις δουλειες μας αμεσα. οσο για το φορματ και τη γιαγια σαφως ειναι υπερβολη. Οταν ο αλλος σου λεει ομως δωσε 2500 για να παρεις πισω το φπα και οχι 200-300 για μια απλη σελιδα να κανεις τη δουλεια σου τι ειναι? Νυφικα θελει να πουλησει ο ανθρωπος οχι να ξαναανακαλυψει το ιντερνετ. @StavrosD Τα ιδια πραγματα λεμε. Απλα εσυ συγκρινεις τον επαγκελματια με το φιλαρακι και εγω συγκρινο τον επαγκελματια με τον τυπο που σου παιρνει 3000 για 10 ωρες δουλεια. Για παραδειγμα εσυ εφτιαξεσ το σιτε στο λινκ που εδοσες το πολυ σε 2 ωριτσες και ειχες την καλοσυνη να το κανεις φρι ενω αν το εκαναν τα αλανια που πεσανε σαν τα κορακια πριν να υπερασπιστουν τρελες τιμες για 10 εγω σου λεω 40 ωρες δουλειας, θα τσιμπουσαν τρελα λεφτα. Η ελλαδα δεν παει πισω στο ιντερνετ απο τις κακες δουλειες και τους ερασιτεχνες αν θες την αποψη μου. Παει πισω γιατι αν καποιο λαμογιο για ενα αξιοπρεπες σιτε ζηταει 10000000000000 ευρω ειναι λογικο ο καθενας που θελει να φτιαξει μια σελιδα να δωσει τραγικα μικροτερο ποσο σε καποιον που δεν εχει ιδεα και να ειναι χαλια η ολη δουλεια. Και οπως ειπα και πριν ΕΛΕΟΣ Αφού δεν έχεις τις γνώσεις να κρίνεις πόση ώρα παίρνει κάθε πράγμα για να ολοκληρωθεί και πόσες ώρες χρειάζονται για να φτάσει κάποιος σε 'αξιοπρεπές' επίπεδο γιατί λες ότι να ναι?
man kerinoi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 φιλε μου οκ. εγω δεν εχω ιδεα. δεν σου φτανω ουτε στο μικρο σου δαχτυλακι. και δεν εχω λογο για τιποτα. Ενημερωτικα μπορεις να μου πεις εσυ που οπως λες γνωριζεις, ποσες ωρες θα σου παρει και ποσο επιτελους, μεγαλοι διδασκαλοι και μαστορες του ιντερνετ κοστολογειτε την εργασιακη σας ωρα? Γιατι απο το 6-7 ευρω την ωρα που ειναι ο μησθος του απλου εργαζομενου, στα 20 ευρω την ωρα που κοστολογισε ο φιλος σνικ, μεχρι τα 250 ευρω την ωρα που ακουστηκε βλακωδως εδω μεσα υπαρχει χαος. Και στην τελικη, αν υποθεσουμε οτι ενα σιτε ειναι βιτρινα καταστηματος για ρωτηστε κανενα μαστορα που φτιαχνει βιτρινεσ καταστηματων ποσο χρεωνει την εργατοωρα και μετα φτιαξτε τις τιμες σας, γιατι 250 ευρω την ωρα εγω και ο καθε εγω ουτε για λουτρο σε χρισαφι δεν θα τα δηναμε με αρωματικα λαδια και μασαζ Μπορει να ακουγομαι λιγο εως πολυ εκνευρισμενος. Και το επιβεβαιωνω. ΕΙΜΑΙ εκνευρισμενος με την ασιδοσια του καθε ενος που μπροστα στο γρηγορο κερδος αποκτα ασιδοσια μαστορα, γιατρου, πολεοδομου και δεν συμαζευεται. συνηδητοποιηστε οτι δεν πουλατε χρυσο σε εποχη κραχ. κανετε μια απλη δουλεια την οποια "σπουδαζει" κανεις μεσα σε δυο χρονια και με λιγο μερακι γινεται καλυτερος απο αυτα που κυκλοφορουν και τιτλοφορουνται ως "οι ειδικοι"
snik Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Να ξεκαθαρισω κατι επειδη ισως το εχεις παρεξηγησει στην κοστολογιση μου, εγω ειπα πολυ βιαστικα και χοντρικα τον χρονο που θα μου παρει και εβγαλα ενα συνολο 10 ωρων αλλα αυτο αναλογα τις αναγκες του πελατη και τις εξτρα ωρες που πιθανων να τυχουν μπορει ανετα να φτασει στις διπλασιες και για αυτο ειναι και ο λογος που δεν χρεωνω ανα ωρα αλλα ανα project. Επισης ενα αλλο που δεν υπολογισες ειναι οτι ο κανονικος επαγγελματιας που ειναι δηλωμενος και νομημος εχει και αλλα εξοδα οπως κοστος εξοπλισμου, κοστος λογισμικου, εξοδα γραφειο και προσωπικου, το φπα και δεν ξερω και εγω τι αλλα εξοδα. Επισης ειπα οτι εχω μονο 1-1μιση χρονο στον χωρο οποτε καποιος ποιο πεπειραμενος ειναι λογικο να παιρνει περισσοτερα χρηματα επειδη και θα εχει περισσοτερες γνωσεις αλλα και περισσοτερη εμπειρια σε σχεση με μενα. Αν αναλογιστει κανεις ολα αυτα σε εμενα τουλαχιστον δεν μου φενεται πολυ υπερβολικη τιμη τα 800-1000 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.