StavrosD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Καλημέρα. Έχω μια κάρτα DVB-S, και θέλω να κάνω stream τον ήχο μόνο από κάποιο κανάλι στο ίντερνετ, ώστε να το ακούω από όπου και αν βρίσκομαι (συγκεκριμένα δωρεάν/όχι κλειδωμένο μουσικό κανάλι). Μια λύση που είχα δει είναι με το dvbdream να το κάνω stream στο τοπικό δίκτυο (127.0.0.1) και μετά να με το videolan να το κάνω stream στο internet. Το πρώτο βήμα το έκανα εύκολα, και στο videolan (τελευταία έκδοση) βλέπω το κανάλι μια χαρά. Απενεργοποίησα το βίντεο και παίζει μόνο ήχο αν θέλω, μια χαρά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι από εδώ και πέρα. Δεν μπορώ να το κάνω stream στο ίντερνετ. Δοκίμασα και στο 127.0.0.1 αλλά σε άλλο port για δοκιμή, αλλά τίποτα. Έχει κάποιος καμιά καλή ιδέα; Με ενδιαφέρει μόνο το stream του ήχου κατά προτίμηση όπως είναι (χωρίς transcoding). Τα 384kbit του ADSL φτάνουν και με το παραπάνω για τον ήχο.
parsifal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Το μηχάνημα στο οποίο τρέχει ο VLC είναι πίσω από NAT; Αν ναι, έχει γίνει το κατάλληλο port forwarding στον router;
StavrosD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Το port forwadting είναι το λιγότερο. Το έχω ήδη ρυθμίσει για άλλες εφαρμογές (SQL, HTTP server, Remote desktop,κτλ) οπότε δεν είναι δύσκολο να προσθέσω κανά δυο ports. Δοκίμασα στο ίδιο το μηχάνημα να τρέξω και τον client και δεν είδα φως, άρα δεν είναι το ΝΑΤ.
parsifal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ΟΚ, 3 ακόμη πραγματάκια που μπορείς να τσεκάρεις: 1. Χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του VLC (1.0.2) ; 2. Μήπως στο μηχάνημα τρέχει software firewall (3rd party ή του Λ/Σ) που αντιλαμβάνεται ότι η διεργασία του VLC αρχίζει να κάνει listen στο port που έχεις ορίσει (γίνεται server με λίγα λόγια) και την μπλοκάρει; 3. Από τα λεγόμενά σου («Δοκίμασα στο ίδιο το μηχάνημα να τρέξω και τον client») φαίνεται να χρησιμοποιείς τον VLS για το στήσιμο του stream server. Είναι έτσι; Και αν ναι, γιατί; Και ο VLC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σερβίρισμα stream μια χαρά. Μάλιστα, μόλις δοκίμασα στο δικό μου μηχάνημα ένα απλό σενάριο: 2 instances του VLC, το ένα έκανε capture μέσω DirectShow μόνο τον ήχο από το μικρόφωνο της webcam μου, το έκανε transcode σε MP3 128Kbps, encapsulate σε MPEG-TS και «άκουγε» στην 10000 έτοιμο να στείλει μέσω πρωτοκόλλου HTTP. Στο άλλο instance επέλεξα από το μενού Media > Open Network Stream... και το κατεύθυνα μέσω HTTP στο 127.0.0.1:10000. Έπαιξε μια χαρά (αν εξαιρέσουμε ένα μικρό ατυχηματάκι με το feedback loop ). Αν χρειαστεί, μπορώ να ανεβάσω και σχετικά screenshots.
StavrosD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Χρησιμοποίησα το VLC για server και το MPC για client. Υποθέτω είναι συμβατά. Χωρίς transcode δεν υπάρχει λύση; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:24 ---------- Μόλις βρήκα και ένα επιπλέον πρόβλημα. Εδώ που είμαι έχω και άλλο router για το οποίο δεν έχω account. Πρέπει να το κάνω stream με τρόπο που να μην χρειάζεται ο server και destination IP.
parsifal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Χρησιμοποίησα το VLC για server και το MPC για client. Υποθέτω είναι συμβατά. Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις και για client τον VLC. Ο MPC μπορεί να χρειάζεται κάποια εξωτερικά source και decoding DirectShow filters για να παίξει το stream που παράγεις, ενώ ο VLC τα έχει όλα αυτά built-in (παρακάμπτοντας μάλιστα το DShow). Χωρίς transcode δεν υπάρχει λύση; Αυτό εξαρτάται από το τί τύπου είναι το audio stream που παίρνεις από την DVB κάρτα σου και αν είναι συμβατό με το encapsulation format που επιλέγεις για το stream. Στο παράδειγμα που έδωσα, εγώ χρησιμοποίησα transcoding σε MP3 γιατί η webcam δίνει στο audio output pin raw PCM audio (16bits, 44.1 ή 48KHz, mono, άρα κάπου κοντά στα 700κάτι Kbps). Μόλις βρήκα και ένα επιπλέον πρόβλημα. Εδώ που είμαι έχω και άλλο router για το οποίο δεν έχω account. Πρέπει να το κάνω stream με τρόπο που να μην χρειάζεται ο server και destination IP. Τί εννοείς "destination IP" για τον server; Ο server είναι πάντα το μηχάνημα στο οποίο τρέχει ο VLC. Δηλαδή το 127.0.0.1 ή localhost. Για να δεις/ακούσεις το stream από άλλο μηχάνημα του ίδιου φυσικού δικτύου, δεν χρειάζεσαι πρόσβαση στις ρυθμίσεις του router, μόνο την private IP του μηχανήματος στο οποίο τρέχει ο VLC σε ρόλο stream server. Και την port που ακούει ο VLC, εννοείται...
StavrosD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 To DVB Dream στέλνει στο VLC ήχο και εικόνα. Η εικόνα δεν με ενδιαφέρει. Ο ήχος είναι ήχος mp2 ή mp3 με κυμαινόμενο bitrate από 200 έως 350. Συνήθως γύρω στα 220. Μπορείς να ανεβάσεις κανά screenshot με την διαδικασία που ακολούθησες;
parsifal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μπορείς να ανεβάσεις κανά screenshot με την διαδικασία που ακολούθησες; Βεβαίως: Το ερωτηματικό μπαίνει γιατί εσύ ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις από εκεί το συγκεκριμένο κανάλι στο οποίο θέλεις να συντονιστεί η κάρτα σου. Εγώ απενεργοποίησα το Keep original audio track, οπότε έγινε transcoding του audio stream με τις ρυθμίσεις που φαίνονται ακριβώς από κάτω από το εν λόγω checkbox. Αυτά στο 1ο instance του VLC που έπαιζε το ρόλο του server. Στο 2ο instance με το οποίο τσέκαρα το stream: Και, τα αυτιά μου ακόμα βουίζουν από το μικροφωνισμό!
StavrosD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Με αυτές τις ρυθμίσεις λειτουργεί πλέον, αν και η πηγή είναι διαφορετική. Στην περίπτωσή μου επειδή το DirectShow DVB είναι επιεικώς απαράδεκτο, έκανα stream από το DVB Dream στο VLC (1). Μετά το VLC (1) παίρνει το stream και το κάνει broadcast στο δίκτυο. Δυστυχώς το DVBDream (και το ProgDVB) κάνει stream μόνο στο τοπικό δίκτυο, γι' αυτό παιδεύομαι. Θα το προσπαθήσω από εβδομάδα ξανά. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.