Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Η απάντηση που μου ήρθε από το Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: "Έχετε κάθε δικαίωμα να σας επιστρέψουν τα χρήματα αγοράς (με βάση την απόδειξη) στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. Επίσης είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να δεχθείτε πιστωτικό, το οποίο θα είναι επίσης στην τιμή που καταβάλατε κατά την αγορά του προϊόντος." nuff said όμως?
antreaslam Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Physics_Rulez, στο είπα κ εγω....Θέλει απλά αρχικά λίγη πίεση για να καταλαβουν ότι δεν είσαι ασχετος.... Παντα την αρχική αξία σου δίνουν...
aledjo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Αυτό τώρα ποιος το είπε; Τελικά αυτό που είπε ο Aledjo ισχύει, και μας πιάσανε κότσους στο plaisio ομαδικά. Η απάντηση που μου ήρθε από το Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: "Έχετε κάθε δικαίωμα να σας επιστρέψουν τα χρήματα αγοράς (με βάση την απόδειξη) στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. Επίσης είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να δεχθείτε πιστωτικό, το οποίο θα είναι επίσης στην τιμή που καταβάλατε κατά την αγορά του προϊόντος." Πόσα νεύρα έχω τώρα.... Μου φάγανε ένα κατοστάρικο ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ και αφου καταλαβες οτι εχω δικιο, σειρα μου να μοιραστω μαζι σας τη σημερινη μου εμπειρα απο το πλαισιο με ενα κινητο νοκια. φιλος μου αγορασε ενα νοκια πριν 2 μερες. εχθες με περνει τηλ και μου λεει οτι κολαει, δε φορτιζει κτλ κτλ σημερα το παμε μαζι στο πλαισιο, τους εξηγησαμε τι εγινε και μας δωσανε πιστωτικο απο το service. θυμηθηκα αυτο που συζηταμε και σκεφτηκα να ζητησω τα λεφτα πισω. παω στο ταμειο και ρωτησα αν μπορουμε να παρουμε τα λεφτα πισω. φωανζουν εναν υπευθηνο και αρχιζει αυτος και μου λεει: -αν βγηκε ελατωματικο μπορειτε να παρετε αλλη ιδια συσκευη ή αλλο μοντελο ή οτιδηποτε αλλο -ναι το ξερω αυτο αλλα επειδη δε μ'αρεσε τελικα το κινητο αυτο θα ηθελα τα λεφτα μου πισω -εχουμε και αλλα κινητα να διαλεξ.... -ΓΙΝΕΤΑΙ να παρω τα λεφτα πισω???? -ναι απλος εγω ελεγα.... -καλυτερα να παρω τα λεφτα -οκ και αρχιζει να φτιαχνει τα χαρτια και ενω μου εφτιαξε τα χαρτια και παει να μου τα δωσει μου λεει -παντος το ιδιο κινητο εχουμε διαθεσιμο...... -....... πηρα τα λεφτα και εφυγα. για την ιστορια, τα εδωσα στο φιλο μου και αυτος ο ραπαρας πηγε και ξαναπαρε το ιδιο κινητο. απλα το εκανα για να μου φυγει η απορια με αυτα που λεμε εδω.... συμπερασμα: επεμενα πολυ για να μου δωσουν τα λεφτα πισω απο ενα μεγαλο καταστημα οπως το πλαισιο. και ο αγιος φοβερα θελει! το ιδιο γινεται και στα μικρομαγαζα? ΑΚΟΜΑ ενας λογος που δε θα ανοιξω ποτε μαγαζι εμποριου! ισως να υπαρχει ο νομος που λετε αλλα δυσκολο να τον εφαρμοσεις....
o_magazatoras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ...το ιδιο γινεται και στα μικρομαγαζα? Εξαρτάται την πολιτική του καταστηματάρχη.Αν τόχει για αρπαχτή,σιγά μη στάξει η ουρά του γάϊδαρου.Αν υπολογίζει τον πελάτη,θα βρει τρόπο να του τα δώσει (και να του τα παίρνει ύστερα). Εγώ,π.χ. επέστρεψα χρήματα μετά από δίμηνο,σε προϊόν που χρησιμοποιήθηκε,αφ' ενός για να μη μου ζαλίσουν τα @@ρια και αφ΄ετέρου να μη τους χάσω από πελάτες,γιατί και άλλλους μου έχουν συστήσει,αλλά και μου έχουν ακουμπήσει αρκετά.Αν και κανονικά θα έπρεπε να απαξιώσω το χρόνο χρήσης,γιατί το λούστηκα,αλλά δε μαμιέται,προτιμώ το χαμόγελο απ' τη γκριμάτσα. ΑΚΟΜΑ ενας λογος που δε θα ανοιξω ποτε μαγαζι εμποριου! Και καλά κάνεις,μεταξύ μας αυτό...
pournaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου; Αγοραζεις μια καρτα γραφικων high end με το που βγαινει, ας πουμε 500 ευρω. Τη δουλευεις μια χαρα επι 3 χρονια, και λιγο πριν κλεισει η εγγυηση σου χαλαει. Την πας στο καταστημα και επειδη 3 χρονια μετα η καρτα αυτη ειναι δυσευρετη, αλλα και εχει πεσει η τιμη της κατω απο 100 ευρω, το καταστημα διατιθεται να σου δωσει πιστωτικο. Αν μετα απο 3 χρονια παρεις πιστωτικο 500 ευρω και οχι 100 (που σου δινεται η δυνατοτητα να παρεις μια τωρινη high end και οχι μια αντιστοιχη της καμμενης), ποιος εκμεταλευεται ποιον;
firewalker Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Υποτίθεται ότι την καμμένη κάρτα την στέλνουν στον κατασκευαστή. Αν η εγγύηση είναι του καταστήματος τότε ας πρόσεχαν. Αλλά και πάλι χαμένοι δεν βγαίνουν, αφού αυτή η τριετής εγγύηση μπορεί να έφερε πολλούς πελάτες. Είναι μελετημένα αυτά. Για τον λόγο αυτό τα μικρά καταστήματα δίνουν επί το πλείστον εγγύηση αντιπροσωπίας.
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εξαρτάται την πολιτική του καταστηματάρχη.Αν τόχει για αρπαχτή,σιγά μη στάξει η ουρά του γάϊδαρου.Αν υπολογίζει τον πελάτη,θα βρει τρόπο να του τα δώσει (και να του τα παίρνει ύστερα). Εγώ,π.χ. επέστρεψα χρήματα μετά από δίμηνο,σε προϊόν που χρησιμοποιήθηκε,αφ' ενός για να μη μου ζαλίσουν τα @@ρια και αφ΄ετέρου να μη τους χάσω από πελάτες,γιατί και άλλλους μου έχουν συστήσει,αλλά και μου έχουν ακουμπήσει αρκετά.Αν και κανονικά θα έπρεπε να απαξιώσω το χρόνο χρήσης,γιατί το λούστηκα,αλλά δε μαμιέται,προτιμώ το χαμόγελο απ' τη γκριμάτσα. Και καλά κάνεις,μεταξύ μας αυτό... Καλα εννοειται πως αυτο απλα δεν αντεχεται! Ιδιαιτερα οταν ο πελατης εχει αδικο και προσπαθει να βγει και απο πανω. Δεν θα ξεχασω (offtopic btw) που ειχε ερθει μια θεια και ειχε παρει μια βραδυνη τσαντα την Παρασκευη και μου την επεστρεψε την Δευτερα απαιτωντας να παρει τα χρηματα της πισω, ή στην "χειροτερη να μου δωσετε πιστωτικο". Στην αρχη της το αρνηθηκα λεγοντας της πως η τσαντα δυστυχως ηταν χρησιμοποιημενη πραγμα που την εκανε να ουρλιαζει πως δεν ισχυε κλπ. κλπ. Ε, οταν γυρισα αναποδα την τσαντα και επεσαν τα ρυζια απο τον γαμο που ειχε παει (και εννοειται πως τα ειχα δει, παρεα με το μεθυστικο Old Lady αρωμα που ανεδυε το εσωτερικο της τσαντας κοκκινησε κ απλα εφυγε. Αρα παιζει ρολο και ο πελατης με την εκαστοτε συμπεριφορα του... Γενικα καποιες φορες εχει τυχει να επιστρεψω χρηματα αν το ζητησουν, ή ακομα και να το προτεινω εγω αν ειναι "καλος" πελατης οποτε στην ουσια ειναι και μακροπροθεσμο κερδος. Γενικοτερα ομως σπανιοτατα μου το ζητανε. Οσο για την απαντηση στο spoiler 1000000+
liopyr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου;Αγοραζεις μια καρτα γραφικων high end με το που βγαινει, ας πουμε 500 ευρω. Τη δουλευεις μια χαρα επι 3 χρονια, και λιγο πριν κλεισει η εγγυηση σου χαλαει. Την πας στο καταστημα και επειδη 3 χρονια μετα η καρτα αυτη ειναι δυσευρετη, αλλα και εχει πεσει η τιμη της κατω απο 100 ευρω, το καταστημα διατιθεται να σου δωσει πιστωτικο. Αν μετα απο 3 χρονια παρεις πιστωτικο 500 ευρω και οχι 100 (που σου δινεται η δυνατοτητα να παρεις μια τωρινη high end και οχι μια αντιστοιχη της καμμενης), ποιος εκμεταλευεται ποιον; Δηλαδή στο συγκεκριμένο παραδειγμα θεωρείς διάβολο τον καταναλωτή που έσταξε σχεδόν ένα μισθό για να πάρει μία κάρτα και να παίζει παιχνίδια ffs, και όχι το κατάστημα που κάνει 60εκ. € τζίρο το εξάμηνο; Το σίγουρο είναι πως κανένας δεν εκμεταλεύεται το κατάστημα. Το κατάστημα πήρε 500€ όπως και να'χει, και "του έφυγε" μία κάρτα αυτής της αξίας. Αν σε περίπτωση rma (γενικότερα) βγαίνει ζημιωμένο, πρόβλημά του. Ο πελάτης απλά εκμεταλεύτηκε έμμεσα την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 υπάρχει νόμος που λέει ότι μέσα σε 14 μέρες έχεις το δικαίωμα να επιστρέψεις το προϊόν με τη συσκευασία του κτλ (όχι απαραίτητα κλειστό) και να σου δώσουν πίσω τα χρήματα, χωρίς να έχεις κάποιο λόγο, απλά επειδή το μετάνιωσες! εκπλήσσομαι που δε το ξέρετε!! (αν κάποιος το απάντησε ήδη, συγνώμη αλλά δε διάβασα όλες τις σελίδες) υπάρχουν προφανώς εξαιρέσεις (τρόφιμα, cd μουσικής που έχουν ανοιχτεί κτλ), τραβάτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου καταναλωτή...και όποιος σας πει διάφορες πιπεριές να φωνάξετε την αστυνομία κατευθείαν γιατί δεν καταλαβαίνουν! Φιλιά!
pournaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή στο συγκεκριμένο παραδειγμα θεωρείς διάβολο τον καταναλωτή που έσταξε σχεδόν ένα μισθό για να πάρει μία κάρτα και να παίζει παιχνίδια ffs, και όχι το κατάστημα που κάνει 60εκ. € τζίρο το εξάμηνο; Το σίγουρο είναι πως κανένας δεν εκμεταλεύεται το κατάστημα. Το κατάστημα πήρε 500€ όπως και να'χει, και "του έφυγε" μία κάρτα αυτής της αξίας. Αν σε περίπτωση rma (γενικότερα) βγαίνει ζημιωμένο, πρόβλημά του. Ο πελάτης απλά εκμεταλεύτηκε έμμεσα την εξέλιξη της τεχνολογίας. Δεν ειπα διαβολο καποιον... το ποιος εκμεταλευεται ποιον ειπα. Εσυ βεβαια το φερνεις πιο "ομορφα" λεγοντας οτι "εκμεταλευεται την τεχνολογια". Σε αντιθετη πειπτωση βεβαια οπου ισως καποιο αγαθο 3 χρονια μετα να ειχε διπλασια η τριπλασια τιμη λογω πληθωρισμου, κανεις δε θα δεχοταν πιστωτικο, γιατι ενω ειναι ιδια κινηση με την παραπανω, θα θεωρουταν εκετελευση απο το καταστημα. Επισης το αν ενα καταστημα βγαζει 60 εκ το εξαμηνο, ποσως μας ενδιαφερει στο συγκεκριμενο θεμα, μπορουμε να ανοιξουμε ενα νεο θεμα αν ειναι, να κουβετιασουμε το αν ειναι η οχι καλο το να βγαζει ενα καταστημα 60 εκ.
Praetorianos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Να κανω λιγο το δικηγορο του διαβολου;Αγοραζεις μια καρτα γραφικων high end με το που βγαινει, ας πουμε 500 ευρω. Τη δουλευεις μια χαρα επι 3 χρονια, και λιγο πριν κλεισει η εγγυηση σου χαλαει. Την πας στο καταστημα και επειδη 3 χρονια μετα η καρτα αυτη ειναι δυσευρετη, αλλα και εχει πεσει η τιμη της κατω απο 100 ευρω, το καταστημα διατιθεται να σου δωσει πιστωτικο. Αν μετα απο 3 χρονια παρεις πιστωτικο 500 ευρω και οχι 100 (που σου δινεται η δυνατοτητα να παρεις μια τωρινη high end και οχι μια αντιστοιχη της καμμενης), ποιος εκμεταλευεται ποιον; Από την άλλη μεριά όμως εσύ πλήρωσες 500 ευρώ για να έχεις μια κάρτα γραφικών με minimum διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 χρόνια. Αν σου έλεγαν ότι αυτή η κάρτα θα χαλάσει μετά ακριβώς από την εγγύηση προφανώς και δεν θα την αγόραζες. Αν πάλι το ποσοστό αστοχίας των συγκεκριμένων (πανάκριβων) καρτών γραφικών είναι τόσο μεγάλο ώστε να χάνουν τελικά χρήματα από τα πιστωτικά και τις επιστροφές δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Πχ είχα κι εγώ μια οθόνη LG που μου χάλασε πάνω στο μήνα την γύρισα και μου την άλλαξαν με άλλη. Αν μου ξαναχαλάσει σε 2 χρόνια που θα βγει εκτός εγγύησης θα είναι εξοργιστικό να μου πουν πάρε 20 ευρώ και διάλεξε κάτι άλλο. Μα κάτσε εγώ 400 έδωσα γιατί θέλω οθόνη όχι mouse.
pournaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Από την άλλη μεριά όμως εσύ πλήρωσες 500 ευρώ για να έχεις μια κάρτα γραφικών με minimum διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 χρόνια. Αν σου έλεγαν ότι αυτή η κάρτα θα χαλάσει μετά ακριβώς από την εγγύηση προφανώς και δεν θα την αγόραζες. Αν πάλι το ποσοστό αστοχίας των συγκεκριμένων (πανάκριβων) καρτών γραφικών είναι τόσο μεγάλο ώστε να χάνουν τελικά χρήματα από τα πιστωτικά και τις επιστροφές δεν είναι δικό σου πρόβλημα. Πχ είχα κι εγώ μια οθόνη LG που μου χάλασε πάνω στο μήνα την γύρισα και μου την άλλαξαν με άλλη. Αν μου ξαναχαλάσει σε 2 χρόνια που θα βγει εκτός εγγύησης θα είναι εξοργιστικό να μου πουν πάρε 20 ευρώ και διάλεξε κάτι άλλο. Μα κάτσε εγώ 400 έδωσα γιατί θέλω οθόνη όχι mouse. Το πιστωτικο δινεται με καποια βαση, και η βαση αυτη ειναι αν δεν υπαρχει το συγκεκριμενο μοντελο, κατι σε αντιστοιχες δυνατοτητες που κυκλοφορει τωρα. Αν ειχες παρει καποτε μια 9500, σημερα δεν ειναι δυνατον να απαιτησεις μια 4890. Λογικο (κατ' εμε παντα, μπορει να κανω και λαθος) ειναι να παρεις μια αντιστοιχων δυνατοτητων με την 9500, η αν δεν θελεις να παρεις σε πιστωτικο την τιμη της αντιστοιχης και να προσθεσεις εσυ οσα θες να πας σε μια καλυτερη μιας και η τεχνολογια αλλαζει. Το ιδιο και με την οθονη που λες. Ετσι αυθαιρετα δεν προκειται κανεις να δωσει 20 ευρω. Θα δωσει τοσα, οσο θα στοιχιζει μια αντιστοιχων δυνατοτητων με τη δικη σου. Αν εσυ εδωσες 400 και τωρα μια ιδιων δυνατοτητων κανει 100, η θα παρεις την οθονη, η θα παρεις τα 100.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 η βάση για το πιστωτικό είναι η τιμή που αναγράφεται στην απόδειξη, αυτό ορίζει ο νόμος αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται... αυτό με τις αντίστοιχες δυνατότητες είναι μια παπαριά που βολεύει τους καταστηματάρχες...
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2009 υπάρχει νόμος που λέει ότι μέσα σε 14 μέρες έχεις το δικαίωμα να επιστρέψεις το προϊόν με τη συσκευασία του κτλ (όχι απαραίτητα κλειστό) και να σου δώσουν πίσω τα χρήματα, χωρίς να έχεις κάποιο λόγο, απλά επειδή το μετάνιωσες! εκπλήσσομαι που δε το ξέρετε!! (αν κάποιος το απάντησε ήδη, συγνώμη αλλά δε διάβασα όλες τις σελίδες)υπάρχουν προφανώς εξαιρέσεις (τρόφιμα, cd μουσικής που έχουν ανοιχτεί κτλ), τραβάτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου καταναλωτή...και όποιος σας πει διάφορες πιπεριές να φωνάξετε την αστυνομία κατευθείαν γιατί δεν καταλαβαίνουν! Φιλιά! Ακριβως ετσι ειναι! + Ερωτηση: Αν καταστημα δινει λαθος/ψευδη στοιχεια-χαρακτηριστικα για ενα προιον τι χρονικο περιθωριο επιστροφης δινει ο νομος;
Chris_85 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Ακριβως ετσι ειναι! + Ερωτηση: Αν καταστημα δινει λαθος/ψευδη στοιχεια-χαρακτηριστικα για ενα προιον τι χρονικο περιθωριο επιστροφης δινει ο νομος; Aν δεν κανω λαθος εντασσεται στη διαταξη περι ''μη συνομολογημενων ιδιοτητων'' και το περιθωριο επιστροφης ειναι 2 χρονια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.