insomniaK Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 έχετε μπερδέψει λίγο, την επιστροφή προϊόντος διότι απλά δε μας αρέσει και την επιστροφή προϊόντος επειδή χάλασε μέσα στην εγγύηση. Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να γυρίσει στην αρχική του συσκευασία εντός 14 ημερών, αυτό ισχύει εδώ, αλλά νομίζω πως ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας και εννοείται πως παίρνεις πίσω τα χρήματα σου, όχι πιστωτικό. Εδώ υπάρχει η εξαίρεση της ύπαρξης δείγματος. Για παράδειγμα, αν από 40 gps που υπάρχουν ανοιχτά, εσύ διαλέξεις ένα, χάνεις το δικαίωμα της επιστροφής επειδή σου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψεις τη συγκεκριμένη συσκευή πριν προβείς στην αγορά της. Στη δεύτερη περίπτωση, χαλασμένο προϊόν πρέπει να αντικατασταθεί με ίδιο, εδώ υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για να καλυφθούν οι εξελίξεις σαν τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων. Τα χρήματα που αναφέρονται στην απόδειξη δίνονται μόνο αν δεν υπάρχει το χαλασμένο προϊόν. Η παπαριά με το πιστωτικό είναι πατέντα και μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα σου.
aledjo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Critter σε μενα οσες φορες εχει τυχει, για οποιοδηποτε προιον στο πλαισιο και eshop, μου κοβουν πιστωτικο για τα λεφτα που ειχα δωσει ΤΟΤΕ! τι να πω.... δε ξερω πως ετυχε αυτο ειναι αν το σκεφτεις λιγο αλλιως, αν αγορασεις κατι που εχει 5 χρονια εγγυηση και χαλασει στα 4 χρονια και τοτε αυτο το προιον και αντιστοιχο δεν υπαρχει, τι πιστωτικο θα σου κοψουν? 2ευρω? δε μου κολαει.... προσφατο γεγονος με το eshop. ειχα παρει ενα ups με 80 που ειχε εγγυηση 2 χρονια. μετα απο 1.5 χρονο χαλασε. δε το ειχε πλεον στο καταλογο. υπηρχαν διαφορα αλλα σε αναλογες τιμες. εμενα μου κοψανε πιστωτικο των 80 ευρω..... οσα ειχα δωσει δηλαδη.
Critter Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 προσφατο γεγονος με το eshop. ειχα παρει ενα ups με 80 που ειχε εγγυηση 2 χρονια. μετα απο 1.5 χρονο χαλασε. δε το ειχε πλεον στο καταλογο. υπηρχαν διαφορα αλλα σε αναλογες τιμες. εμενα μου κοψανε πιστωτικο των 80 ευρω..... οσα ειχα δωσει δηλαδη. Και γιατι δέχτηκες κάτι τόσο άδικο και δεν τους είπες να σου δώσουν λιγότερα αφου σε πνίγει τόσο πολύ το δίκιο? Πάντως σου είπα οτι αυτό έχει να κάνει και με την πολιτική της εταιρίας που παράγει το προιόν. Αν για παραδειγμα η εταιρια UPS δώσει πίστωση στο e-shop 80€ τοτε και το e-shop θα τη δώσει και σε σένα. Αν η ASUS δεν δίνει στο πλαίσιο 120€ αλλα 59 τοτε θα μου δώσει 59€. Άλλωστε το plaisio δεν είχε την ιδια μητρικη προς πώληση και επομένως ειναι πολύ πιθανό το πιστωτικό να το έκοψε μετα απο request στη μαμα εταιρία. Τέλος είμαστε εκτός θεματος καθώς το θέμα δεν μιλάει για εγγυήσεις αλλα για επιστροφές. Οι επιστροφες λοιπον αυτές (δεν μιλαμε για χαλασμενα απο την παραγωγη τους και εγγυήσεις) μπορεί να γίνουν : α)Είτε επειδη φταίει το καταστημα που δεν περιέγραφε σωστά το προιόν β)Είτε επειδη φταίει ο καταναλωτής που νόμιζε οτι το θέλει και τελικά δεν το ήθελε (και το γυρναει σφραγγισμένο) γ)Είτε επειδη φταίει ο καταναλωτής που νόμιζε οτι το θέλει και τελικά δεν το ήθελε και το γυρναει μεν πίσω ασφράγγιστο αλλα παίρνει κάτι ακριβότερο. δ)Είτε επειδη φταίει ο καταναλωτής που νόμιζε οτι το θέλει και τελικά δεν το ήθελε και το γυρναει μεν πίσω ασφράγγιστο και θέλει τα λεφτά του πίσω. Στη δ περίπτωση ο καταναλωτής εφόσον δεν μπορει να αποδείξει οτι φταίει για κάποιο λογο το κατάστημα, δεν παίρνει τα λεφτα του πίσω. Βεβαια υπάρχουν συσκευασιες χωρίς ζελατίνα που δεν φαίνεται αν έχουν ανοιχτει. Για παραδειγμα είχα αγορασει μια καρτα γραφικων απο πλαίσιο και είχα πει στον πωλητή να μου δώσει μία με VGA και μου έδωσε με 2 DVI και γώ ο μλκς δεν το είδα. Την εβγαλα λοιπον, την συνέδεσα και πάω να βάλω το καλώδιο και άρχισα τα κάντήλια. Την πήγα πίσω και μου την άλλαξε (αν ήθελα απαιτούσα και τα λεφτά μου πίσω). Η γ περίπτωση είναι αντιφατική με την δ. Η μια συμφέρει την εταιρία και η άλλη τον καταναλωτη. Δεν ειναι πουστια η εταιρια όταν την συμφέρει να δέχεται την επιστροφη ανοιχτού προιόντος ενώ οταν δεν τη συμφέρει όχι; Επίσης η β περίπτωση είναι εξίσου λογικη γιατι βρε αδερφέ ειχες πει και στην γυναικα σου να ψάξει το προιόν, δεν συνεννοηθήκατε σωστα και το πήρατε και οι 2. Τι να κάνεις? Να μην το πας πίσω; Όσο για το τι φταίει ο καταστηματάρχης με τα ενοίκια μην ξεχνάς οτι αν είχες συννενοηθεί σωστα με τη γυναίκα σου, δεν θα είχε πάρει καν αυτα τα λεφτα ο καταστηματάρχης. Αρα τι? Θα κλείσει επειδη συννενοήθηκες σωστα? Δηλαδη απο αυτό εξαρταται αν θα κλείσει η επιχείρηση; Λες και κάθε μέρα τους επιστρέφουν τις μισές αγορές κάνεις. Όσο για τα αυτοκίνητα δεν θέλω να ακούω υπερβολλές. Ξέρουμε πολυ καλά οτι για να αγοράσεις ενα αυτοκινητο υπάρχει μια διαδικασία που δεν το επιστρέφεις έτσι για πλακα. Πρέπει να έχει σοβαρότατα προβλήματα και να μην διορθώνονται μετα απο απειρες απόπειρες διόρθωσης αυτών απο την αντιπροσωπεία.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Στην περίπτωση της ati 2600 του παραδείγματος, θα έδιναν μία παρόμοιων επιδόσεων, κάποια 4670 υποθέτω. Καντο 4550 και πολυ λεω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 aledjo, πρέπει να σου αντικαταστήσει την κάρτα ή να σου επιστρέψει τα χρήματα στην παρούσα αξία της. Αυτό σημαίνει οτι θα πάρεις 20 ευρώ, όσο κάνει δηλαδή καινούργια. Αυτή είναι η λογική της εγγύησης-αντικατάστασης. Δεν είναι κουπόνι "free upgrade" η εγγύηση... o νόμος δεν λέει πουθενά για παρούσα/"τελευταία" αξία...
slipknot Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Όσο για τα αυτοκίνητα δεν θέλω να ακούω υπερβολλές. Ξέρουμε πολυ καλά οτι για να αγοράσεις ενα αυτοκινητο υπάρχει μια διαδικασία που δεν το επιστρέφεις έτσι για πλακα. Πρέπει να έχει σοβαρότατα προβλήματα και να μην διορθώνονται μετα απο απειρες απόπειρες διόρθωσης αυτών απο την αντιπροσωπεία. Ε ναι, το αυτοκίνητο είναι άλλωστε ένα προϊόν το οποίο μπορείς άμεσα να δοκιμάσεις, είτε μπαίνοντας απλά μέσα είτε κάνοντας test drive. Το θέμα είναι τι γίνεται στην περίπτωση άλλων προϊόντων (ηλεκτρονικών πχ) τα οποία πολλές φορές δεν μπορείς να τσεκάρεις επί τόπου.
inSync Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πάντως προχθές μου ήλθε ένα δέμα με 3 προϊόντα που είχα παραγγείλει από το PC1, και ενώ τα 2 (usb stick, wifi usb) ήταν όπως τα ήθελα, μια κάρτα γραφικών τελικά είχα παραγγείλει AGP ενώ χρειαζόμουν PCI-E (εγώ έκανα λάθος παραγγελίας). Ενώ λοιπόν είχα βγάλει τη ζελατίνα του κουτιού (και εκ των υστέρων πρόσεξα ότι είχα σκίσει και λίγο το κουτάκι), τους το επέστρεψα, ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ και μου στέλνουν πίσω μια PCI-E, χαμηλότερης μάλιστα αξίας (με τα μεταφορικά βγαίνει όσο έκανε η AGP). Φαίνεται έχει να κάνει και με την πολιτική του κάθε καταστήματος, και όχι για να κάνω διαφήμιση, αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το PC1 σε αυτό το θέμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 η πολιτική του καταστήματος όμως δεν υπερισχύει του νόμου... δλδ ακόμα και αν έγραφαν "δεν αλλάζουμε τίποτα", πάλι ήταν υποχρεωμένοι να το πάρουν πίσω
antreaslam Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 aledjo, πρέπει να σου αντικαταστήσει την κάρτα ή να σου επιστρέψει τα χρήματα στην παρούσα αξία της. Αυτό σημαίνει οτι θα πάρεις 20 ευρώ, όσο κάνει δηλαδή καινούργια. Αυτή είναι η λογική της εγγύησης-αντικατάστασης. Δεν είναι κουπόνι "free upgrade" η εγγύηση... εγώ τουλάχιστον, με επιμονή φυσικά τις περισσότερες φορες, έχω κερδίσει όσες φορές χρειαστηκε, πιστωτικό ίσης αξίας με την αγορα μου... (στο πλαίσιο all the times) Από φωτογραφική μηχανή, σκληρό δίσκο, motherboard, dvd writer, κλπ κλπ , όσα έχουν χαλάσει, αν δεν εχουν το ίδιο προιόν (που σχεδόν πάντα, δεν υπάρχει ενα χρόνο μετά), μου κοβουν πιστωτικό ίσης αξίας με την αρχική αγορα..
inSync Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 η πολιτική του καταστήματος όμως δεν υπερισχύει του νόμου... δλδ ακόμα και αν έγραφαν "δεν αλλάζουμε τίποτα", πάλι ήταν υποχρεωμένοι να το πάρουν πίσω Είχα σκίσει τη ζελατίνα ΚΑΙ το κουτάκι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 λες και δεν θα την πούλαγαν μετά
Cue Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πάντως αυτή την νοοτροπία "εκμετάλευσης" του νόμου την έχουμε στην Ελλάδα. Δηλαδή βγαίνει ένας νόμος για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ο κουτοπόνηρος ο Έλληνας πάει να δει πως θα τον εκμεταλευτεί. Πλατιάζω, αλλά και αυτό είναι στο DNA μας.
liopyr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πλατιάζω, αλλά και αυτό είναι στο DNA μας. Μπα, μάλλον στον βασικό μισθό μας είναι, που είναι σχεδόν ίσος με την εκάστοτε high end καρτα γραφικών.. Και για να ξεκαθαρίσει το θέμα, όσοι θεωρούν πιο αξιόπιστο αυτό (που υπάρχει sticky στο υποφόρουμ των αγγελιών) από τις προσωπικές εμπειρίες του Αλέτζου, μπορεί να το διαβάσει.
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μπα' date=' μάλλον στον βασικό μισθό μας είναι, που είναι σχεδόν ίσος με την εκάστοτε high end καρτα γραφικών..[/quote'] Αυτό τώρα ποιος το είπε; Τελικά αυτό που είπε ο Aledjo ισχύει, και μας πιάσανε κότσους στο plaisio ομαδικά. Η απάντηση που μου ήρθε από το Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: "Έχετε κάθε δικαίωμα να σας επιστρέψουν τα χρήματα αγοράς (με βάση την απόδειξη) στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. Επίσης είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να δεχθείτε πιστωτικό, το οποίο θα είναι επίσης στην τιμή που καταβάλατε κατά την αγορά του προϊόντος." Πόσα νεύρα έχω τώρα.... Μου φάγανε ένα κατοστάρικο ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Sorath Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Προσωπικά, πριν μερικά χρόνια είχα αγοράσει το πρώτο μου DVD-Recorder απο το ΠΛΑΙΣΙΟ. Όταν πήγα σπίτι και το σύνδεσα στον Η/Υ, είδα οτι δεν είχα τα χαρακτηριστικά που ήθελα (δικό μου λάθος). Το ξαναέβαλα στην συσκευασία του και το πήγα πίσω. Δεν μου είπαν τίποτα απολύτως, απλά μου έκοψαν ενα πιστωτικό ώστε να πάρω ότι άλλο ήθελα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.