Προς το περιεχόμενο

«Δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων», νομιμότητα

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πινακίδες στα καταστήματα «Δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων» είναι νόμιμες; Αν αγοράσω ένα προϊόν και δεν το ανοίξω καθόλου ή το προϊόν δεν κάνει αυτό που πρέπει μπορώ να πάρω το ποσό πίσω και όχι πίστωση; Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος;

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φανταζεσαι να αγορασεις μια καρτα γραφικων των 500 ευρω, να παιξεις μια ολοκληρη μερα παιχνιδια και την αλλη μερα να τη πας πισω και να παρεις τα λεφτα σου πισω?

λεγοντας οτι δε παιζει καλα τα παιχνιδια σου...

Δημοσ.
φανταζεσαι να αγορασεις μια καρτα γραφικων των 500 ευρω, να παιξεις μια ολοκληρη μερα παιχνιδια και την αλλη μερα να τη πας πισω και να παρεις τα λεφτα σου πισω?

Και τι έγινε με αυτό δηλαδή;Αν όντως δε τα παίζει όπως περίμενε;

Δημοσ.
Και τι έγινε με αυτό δηλαδή;Αν όντως δε τα παίζει όπως περίμενε;

φανταζεσαι να εχεις εσυ μαγαζι και να σου φερνουν πισω τη καρτα γραφικων των 500 ευρω (με αυτη τη δικαιολογια) και να σου ζητανε τα λεφτα πισω που εσυ τα εχεις δωσει ηδη για το ρευμα, τηλεφωνο κτλ κτλ κτλ?

Δημοσ.

Μάλλον περισσότερο πήρα μία κάρτα και την επιστρέφω σφραγισμένη στο κουτί της χωρίς να την έχω ανοίξει. Ή πήρα μία κάρτα χάλασε και δεν υπάρχει ίδια για αντικατάσταση.

Δημοσ.
Μάλλον περισσότερο πήρα μία κάρτα και την επιστρέφω σφραγισμένη στο κουτί της χωρίς να την έχω ανοίξει.

σου απανταω το ιδιο

φανταζεσαι να εχεις εσυ μαγαζι και να σου φερνουν πισω τη καρτα γραφικων των 500 ευρω (με αυτη τη δικαιολογια) και να σου ζητανε τα λεφτα πισω που εσυ τα εχεις δωσει ηδη για το ρευμα, τηλεφωνο κτλ κτλ κτλ?

αν το κανανε πολλοι πελατες αυτο τοτε δε θα ειχε λεφτα το μαγαζι.... δε θα αγοραζε φαι γιατι θα φοβοταν μηπως γυρισει κατι ο πελατης και θελει τα λεφτα του πισω....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:40 ----------

Ή πήρα μία κάρτα χάλασε και δεν υπάρχει ίδια για αντικατάσταση.

αν χαλασε ειναι υποχρεωμενοι να σου βρουν αλλη!

• Super Moderators
Δημοσ.

αμέ γιατί όχι? ειδικά για αγορές μέσω internet υπάρχει το δικαίωμα της υπαναχώρησης για οποιοδήποτε λόγο...

σε χώρες εξωτερικού συμβαίνει και σε "κανονικές" αγορές, βέβαια εδώ δεν μας παίρνει κάτι τέτοιο γιατί είμαστε Ελληνάρες

• Super Moderators
Δημοσ.
Οι πινακίδες στα καταστήματα «Δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων» είναι νόμιμες; Αν αγοράσω ένα προϊόν και δεν το ανοίξω καθόλου ή το προϊόν δεν κάνει αυτό που πρέπει μπορώ να πάρω το ποσό πίσω και όχι πίστωση; Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος;

Παράδειγμα που γνωρίζω από πρώτο χέρι: η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης H&M δεν έχει τέτοια πολιτική, σου επιστρέφει πίσω τα χρήματά σου ατόφια (ούτε σε υποχρεώνει να τα ξοδέψεις σε καταστήματά της).

Γενικά, αυτή η "ρήτρα" δεν είναι νόμιμη - όπως δεν έχει και καμία ισχύ αυτό που βλέπεις στα γκαράζ "δεν ευθυνόμαστε για κλοπές". Εμ, αν δεν ευθύνεστε τότε γιατί σας το δίνω να το φυλάξετε, για τα ωραία οπίσθια της κορούλας σας;

Δημοσ.

λολ

δε τα ξερετε καλα τα πραγματα....

θα σας βαλω ενα κουιζ να απαντησετε για να δω που βρισκεστε:

1 χρονο πριν αγορασα μια καρτα γραφικων (πχ ati 2600 pro) με 80 ευρω.

αυτη η καρτα εχει 2 χρονια εγγυηση. σημερα λοιπον μου χαλασε και τη παω πισω στο μαγαζι που την αγορασα για να μου κανει αντικατασταση λογο εγγυησης.

ΣΗΜΕΡΑ ομως η ati 2600pro εχει 20 ευρω ενω η hd4850 εχει 80 ευρω (οσα δηλαδη εχω δωσει)

ποια καρτα πρεπει να μου δωσει???

(σκεφτειτε και τι σημαινει πιστωση)

Δημοσ.
σου απανταω το ιδιο

αν το κανανε πολλοι πελατες αυτο τοτε δε θα ειχε λεφτα το μαγαζι.... δε θα αγοραζε φαι γιατι θα φοβοταν μηπως γυρισει κατι ο πελατης και θελει τα λεφτα του πισω....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:40 ----------

αν χαλασε ειναι υποχρεωμενοι να σου βρουν αλλη!

Δεν μιλάμε για το ηθικό και "σωστό" μέρος του πράγματος. Μόνο για το τι λέει ο νόμος.

paredwse, για όλα αυτά πως μπορεί ο πολίτης να μάθει τι ισχύει ή τι δεν ισχύει;

Για παράδειγμα υπάρχει νόμος που λέει ότι ο «Πωλητής ενός προϊόντος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα στον αγοραστή αν το προϊόν επιστραφεί άθικτο στην συσκευασία του και την νόμιμη απόδειξη αγοράς»;

• Super Moderators
Δημοσ.
λολ

δε τα ξερετε καλα τα πραγματα....

θα σας βαλω ενα κουιζ να απαντησετε για να δω που βρισκεστε:

1 χρονο πριν αγορασα μια καρτα γραφικων (πχ ati 2600 pro) με 80 ευρω.

αυτη η καρτα εχει 2 χρονια εγγυηση. σημερα λοιπον μου χαλασε και τη παω πισω στο μαγαζι που την αγορασα για να μου κανει αντικατασταση λογο εγγυησης.

ΣΗΜΕΡΑ ομως η ati 2600pro εχει 20 ευρω ενω η hd4850 εχει 80 ευρω (οσα δηλαδη εχω δωσει)

ποια καρτα πρεπει να μου δωσει???

(σκεφτειτε και τι σημαινει πιστωση)

εφόσον δεν υπάρχει ATI 2600 Pro τότε είτε πρέπει να κόψει το κεφάλι του να την βρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα είτε να δώσει πίσω τα χρήματα που αναγράφονται στην απόδειξη είτε να κόψει πιστωτικό...

Δημοσ.
τι ο «Πωλητής ενός προϊόντος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα στον αγοραστή αν το προϊόν επιστραφεί άθικτο στην συσκευασία του και την νόμιμη απόδειξη αγοράς»;

και σου ξαναλεω!

παω σημερα και αγοραζω 5 κινητα απο το γειτονικο μαγαζι αξιας 2000 ευρω.

τα παω αυριο οπως τα πηρα χωρις να τα εχω ανοιξει και ζηταω τα λεφτα μου πισω.

ο μαγαζατορας με τα 2000 πληρωσε το νοικι, ρευμα, φαι, τη δοση του αυτοκινητου κτλ κτλ

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ τα λεφτα να μου τα δωσει πισω???

να παρει δανειο? θα μπει μεσα μετα! δε το κλεινει καλυτερα.

εχετε σκεφτει τι λετε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...