TirkaS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω στο laptop (Acer Aspire 5680) είναι ότι σβήνει ακαριαία, χωρίς reboot ή κάποιο error ή bsod, όταν παίζω παιχνίδια σ αυτό. Μετά από ψάξιμο βρήκα ότι η θερμοκρασία του CPU κυμαίνεται σε 60-65 idle, ενώ όταν ανοίγω games πάει 90-95 (!) και σβήνει για λόγους ασφαλείας για να μην καεί τίποτα λόγω περαιτέρω ανόδου. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να περιορίσω αυτήν την άνοδο θερμοκρασίας;;; Να επισημάνω ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε 15 περίπου μέρες μετά από πρόσφατο format στο παρόν laptop.
Tenshi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Το γεγονός οτι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά απο το format,μάλλον είναι σύμπτωση... Τώρα αν έχεις εύκαιρο ενα πιστολάκι για τα μαλλιά,ένα blower ή ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα,κάνε τον κόπο και καθάρισε το μπάς και έχει πιάσει αρκούδες μέσα. Κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό (υπάρχουν και απείρως καλύτερα),άλλα δύσκολοι καιροί για έξοδα.
lagoudakis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 νομιζω οτι ειναι αρκετα μεγαλες οι θερμοκρασιες σουθα σου ελεγα σε πρωτη φαση να το ανοιγες(αν ξερεις)και να το καθαριζες λιγο,μηπως οι ανεμιστηρες εχουν πιασει σκονη(σου απαντησαμε την ιδια στιγμη με τον φιλο)
p_under Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.566101
TirkaS Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Thnx guys Η αλήθεια είναι πως δεν είναι δικό μου το laptop και έτσι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να πειραματιστώ στο συγκεκριμένο... αλλά αν είναι η μοναδική λύση θα το προσπαθήσω έτσι από περιέργια. Ωραία αυτά τα μηχανιματάκια αλλά δεν ξέρω το πόσο εργονομικά είναι, τα έχει δοκιμάσει κανείς;; Δηλαδή οι κατασκευαστές δεν μπορούν να προβλέψουν την πιθανότητα υπερβολικής ανόδου θερμοκρασιών (έστω και για απαιτητική χρήση); Τι να πω..
p_under Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 επειδη η μονη διοδος ( εισοδος-εξοδος) αερα ( ζεστου-κρυου) ειναι στην βαση του ,αν την καλυπτεις κ εσυ λογικο ειναι να ζεστενεται . εγω σε ενα αλλο λαπτοπ το καλοκαιρι ενω εβλεπα ταινια χτυπησα 90 αρια . μετραει βεβαια κ η ποιοτητα του καθε λαπτοπ. αλλο το ενα που κανει 500 Ε κ αλλο το αλλο που κανει 1000+ Ε .
TirkaS Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ναι έτσι είναι όντως. Τα νέα είναι ότι άνοιξα το πίσω μέρος και έβγαλα και το ανεμιστηράκι εντελώς. Παιδιά η δίοδος που περνάει ο αέρας από την χάλκινη ψυκτρούλα στο cpu fan ήταν καλλημένη με ένα γκρι πράμα.. στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιο προστατευτικό πανάκι αλλά τελικά ήταν παχύ στρώμα συσσωρευμένης σκόνης σε ορθογώνιο σχήμα έλεος! Σε κανα 2ωρο που θα το καθαρίσω εντελώς και θα το βάλω σε λειτουργία θα σας πω και τα αποτελέσματα.. ελπίζω να φταίει αυτο! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:19 ---------- Έχω βάλει το Warcraft να τρέχει εδώ και 3 ώρες και μεχρι στιγμής η θερμοκρασία είναι 60-65C. Πρέπει να έχει λυθεί το πρόβλημα thnx guys άμα παρουσιαστπύν παρενέργειες θα ενημερώσω!
lagoudakis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 η σκονη ειναι θανατος για τα λαπτοπ ειδικα,κατα 99% το προβλημα λυθηκε
aquasonic Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 O επεξεργαστης εχει thermal pad η παστα για την επαφη του με την ψυκτρα? Ισως αυτο μπορει να οφειλεται και στο οτι ακομα εχει ανεβασμενες θερμοκρασιες... (60-65 ειναι καπως πολυ). Επισης τσεκαρε με κανα rivatuner τις θερμοκρασιες της vga
TirkaS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 O επεξεργαστης εχει thermal pad η παστα για την επαφη του με την ψυκτρα? Ισως αυτο μπορει να οφειλεται και στο οτι ακομα εχει ανεβασμενες θερμοκρασιες... (60-65 ειναι καπως πολυ). Επισης τσεκαρε με κανα rivatuner τις θερμοκρασιες της vga ThermalPad πρέπει να είχε καθώς έδειχνε 60-65 ενώ έτρεχε και παιχνίδι όχι σε idle κατάσταση. Είναι σίγουρα πολύ;; Όσο για την GPU σύμφωνα με Everest ήταν γύρω στους 55-60 την ώρα που έπαιζα το Warcraft. Βασικά δεν περίμενα και τρελή ψύξη από ACER να σου πω την αλήθεια, είμαι ικανοποιημένος με αυτές τις θερμοκρασίες. Πρέπει μήπως να ανησυχώ για κάτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.