quito Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 καλησπερα παιδια θέλω ρωτησω σχετικα με τις πιστωτικες καρτες για online συστηματα. σε ορισμενα site βλεπω οτι οταν ειναι το σταδιο της πληρωμης γινεται redirect στο site καποιας τραπεζας. Σε αλλα παλι site η πληρωμη γινετε στο ιδιο site χωρις redirection σε καποια τραπεζα. Ισχυει αυτο ή κάνω λαθος? επειδη θελω να φτιαξω να γινονται οι πληρωμες χωρις να γινετε redirect στην τραπεζα επειδη δεν μαρεσει το redirection. εχετε να μου προτεινετε τι πρεπει να κανω και τι να προσεξω! ευχαριστω πολυ!
kagelos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Εγώ σε ένα site που είχα φτιάξει το έκανα μέσω paypal, το οποίο γίνεται με redirect. Η Eurobank δίνει ένα παρόμοιο service στους πελάτες της. Δες εδώ.
quito Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ναι ευχαριστω για αυτα που μου λες, αλλα εγω ρωταω αν υπαρχει η δυνατοτητα ο ελεγχος της καρτας να γινεται στην σελιδα μου χωρις redirect σε καποια τραπεζα . Δεν εχω καποιο προβλημα με το redirection απλα μου αρεσει πιο πολυ ο χρηστης να παραμενει στο site μου για την ολοκληρωση της πληρωμης. Γινεται αυτο που ρωταω?? Αν ναι τι θα πρεπει να προσεξω.???
kagelos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Χρειάζεσαι κάποιο είδος σύνδεσης με ένα τραπεζικό σύστημα. Δεν μπορείς έτσι από μόνος σου να τραβήξεις λεφτά από μια κάρτα. Το paypal δίνει API για να κάνεις την συναλλαγή στο site σου και να χρεώνεις την πιστωτική μέσω του paypal αλλά με web services. Δηλ. ο χρήστης δίνει τα στοιχεία της κάρτας σου σε σένα και εσύ με web services επικοινωνείς με paypal και γίνεται η χρέωση. Για μένα δεν είναι καθόλου καλή προσέγγιση αυτή και προτιμώ όταν κάνω online αγορές τα στοιχεία της κάρτας μου να μην πηγαίνουν σε αυτόν που έχει το site αλλά σε κάποιο "trusted third party" που γνωρίζω και εμπιστεύομαι. Το paypal κάνει μόνο αυτή την δουλειά, online συναλλαγές. Έχει χρόνια εμπειρίας και ασχολείται μόνο με το να γίνεται η συναλλαγή με ασφάλεια. Τώρα σκέψου εσύ που θα πρέπει να φτιάξεις το site να κάνει ότι πρέπει να κάνει συν να χειρίζεται online συναλλαγές. Μπορεί να δημιουργήσεις κενά ασφαλείας κλπ. Ο καθένας στον τομέα του λέω εγώ. Για να κάνεις τέτοια ιστορία θα χρειαστείς SSL Certificate ώστε να κρυπτογραφούνται τα στοιχεία της κάρτας του πελάτη πριν τα στείλει σε σένα. Αυτό κοστίζει αρκετά κάθε χρόνο. Προσωπικά δεν θα έμπαινα ποτέ σε αυτή την διαδικασία γιατί είναι extra κόπος, κόστος και εγκυμονεί κινδύνους.
quito Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ναι γνωριζω οτι χρειαζεται ssl. αλλα τοσα site που κανουν τις συναλλαγες στην δικη τους σελιδα πως το επιτυγχανουν αυτο? μηπως γνωριζει καποιος να μας ενημερωσει? ευχαριστω
C6WGMN Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εσύ η θέλεις να κλέψεις κάρτες (credit card fraud) η αυτός που σε πρόσλαβε δεν ψυλλιάστηκε ποσο άσχετος είσαι από υπολογιστές. Παραπάνω έχεις όλες τις πληροφορίες για να κανεις αυτό που ζητάς.
quito Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 C6WGMN μιας και εισαι εσυ ο σχετικος λοιπον ενημερωσε με εμενα τον ασχετο πως μπορει να γινει αυτο που ζηταω? δεν βλεπω εγω παραπανω να τα γραφει ολα οπως λες. μονο για paypal ανεφερε ο kagkelos.δεκτο. εγω ρωταω επειδη εχω δει σε πολλα site την διαδικασια πληρωμης να γινετε στην σελιδα τους χωρις redirect . τοσα site που την διαδικασια πληρωμης την κανουν στο ιδιο το site κλεβουν καρτες??? δεν το νομιζω. αμα δεν γνωριζεις καλυτερα να μην απαντας παρα να προσβαλεις. ευχαριστω
alexandr0s Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Έχω υλοποιήσει online πληρωμή με το σύστημα της Eurobank χωρίς redirect. Καταρχάς το SSL είναι απαραίτητο (και κοστίζει). Αυτό που κάνεις εσύ είναι να δέχεσαι τα δεδομένα στο site σου (POST μεταβλητές) και να τα στέλνεις κατευθείαν στη τράπεζα (δεν φαίνεται αυτό στο τελικό χρήστη) και φυσικά δεν τα αποθηκεύεις. Το μόνο ρίσκο που υπάρχει είναι ότι ίσως βρίσκονται προσωρινά στη μνήμη που χρησιμοποιεί ο web server σου.
quito Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ευχαριστω πολυ alexandr0s τωρα καταλαβα. και κατι ακομα, το θεμα αποστολης των στοιχειων της καρτας στο site της τραπεζας πρεπει να το κανονισω με την τραπεζα?ετσι δεν ειναι?
kagelos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εγώ θα ξαναπω πως προτιμώ να μην στέλνω τον αριθμό της πιστωτικής μου στο κάθε site που αγοράζω κάτι. Αποφεύγω να αγοράσω από όσους δεν δέχονται paypal.
quito Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ναι kagelos δεκτο αυτο που λες αλλα θελω να αποφυγω την χρηση paypal και να προτημισω καποια τραπεζα για πελατες ΄ασχετους΄ στην χρηση του internet. Αυτο που θελω ειναι ναι μεν να γινετε η πληρωμη στην τραπεζα αλλα να μην το βλεπει ο χρηστης το redirection. οπως ειπε παραπανω ο alexandr0s. να πληρωνει κανονικα στο site. μαρεσει πιο πολυ απο αποψη καλαισθησιας.
djsolid Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2009 Αυτο που θελω ειναι ναι μεν να γινετε η πληρωμη στην τραπεζα αλλα να μην το βλεπει ο χρηστης το redirection. οπως ειπε παραπανω ο alexandr0s. να πληρωνει κανονικα στο site. μαρεσει πιο πολυ απο αποψη καλαισθησιας. Νομίζω πως αυτό είναι αρκετά δύσκολο (αν όχι ανέφικτο να γίνει). Επίσης προσωπικά όταν πληρώνω σε ένα site αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια όταν γίνεται redirect στο site καποιας τράπεζας.
teo64x Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2009 For what it's worth, θα συμφωνήσω ότι η όποια μείωση της καλαισθησίας αξίζει αν ο χρήστης νιώθει σίγουρος ότι δίνει τα στοιχεία του σε κάποιο site που εμπιστεύεται και δε στηρίζεται απλά στο λόγο του κάθε webmaster για το τι θα γίνει μ' αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.