BGrifindor Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα !!!! Θα ήθελα να με βοηθήσετε με το εξής. Θέλω να φτοιάξω ενα site που θα εχει καποια στοιχεία αλλα θέλω να εχει και ενα forum. Έχω διαβάσει οτι υπάρχουν έτοιμα forum δωρεάν στο ιντερνετ. Πώς θα μπορούσα ολο αυτο πρωτού το ανεβάσω σε έναν server να μπορέσω να το τρέχω στον υπολογιστη μου τοπικα για να ελέγχω αυτο που κάνω Ευχαριστω εκ των προτέρων
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μπορείς να στήσεις έναν εικονικό server τοπικά στον δίσκο σου, με το WAMP για win ή το MAMP για Mac. Αλλά εκεί ορίζεις έναν φάκελο μέσα στον υπολογιστή σου που θα τον διαβάζει το πρόγραμμα, και εκει μεσα θα βάζεις τα αρχεία σου. Δεν ξέρω πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα έτοιμα forums που υπάρχουν, αλλά μπορείς να κατεβάσεις το phpBB και να το εγκαταστήσεις με αυτόν τον τρόπο, και να κάνεις οτι δοκιμές θες. Όταν το ετοιμάσεις, μεταφέρεις τα αρχεία στον server σου. Απλώς για να το κάνεις αυτό, αφού μετά τα αρχεία θα τα μεταφέρεις στον host σου, θα πρέπει να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα ο host, πρόσβαση FTP, όπως και στις βάσεις δεδομένων. Δηλαδή με προγράμματα όπως το joomla, wordpress, phpBB, μπορείς να φτιάξεις κάτι τέτοιο. Εταιρείες όμως όπως η forumotion που προσφέρουν έτοιμα forum χωρίς να πληρώνεις host, δεν σου δίνουν πρόσβαση στα αρχεία, ούτε και backup, κρατάνε τα δικαιώματα οι ίδιοι, οπότε δεν γίνεται να τρέξεις τοπικά τα αρχεία στον υπολογιστή σου, μόνο online. Μπορείς μόνο (τουλάχιστον στο forumotion που χρησιμοποιώ εγώ) να επιλέξεις να μην λειτουργεί η σελίδα, να βγάζει ένα μήνυμα under construction. Οπότε το φτιάχνεις πρώτα όπως θες, και μετά το δημοσιεύεις.
BGrifindor Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ nicos00!!! Εψαξα για αυτα που με είπες και αρχισα να ασχολούμε θα το βρω.. Απλα αν μπορούσες να μου δώσεις τα αρχικα βήματα για την λειτουργία των προγραμματων Wamp και Mamp??? Θα με βοηθούσες αρκετα Ευχαριστω παντως
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Για το MAMP ξέρω να σου πω, που είναι για Mac. Αν χρησιμοποιείς windows δεν ξέρω να σε βοηθήσω.. Πάντως φαντάζομαι η διαδικασία θα είναι ανάλογη. Απλώς θα ανοίξεις το πρόγραμμα, και στις ρυθμίσεις θα βάλεις έναν φάκελο στον σκληρό σου. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, βάζεις πχ τα αρχεία του joomla. Ανοίγεις μετα τον bowser σου, και γράφεις "localhost", και θα σου ανοίξει αυτά τα αρχεία σαν να τα είχες κάνει upload στον server σου. Στο λέω λίγο χοντρικά βέβαια, αν ψάξεις στο google θα βρεις λεπτομέρειες για την κάθε πλατφορμα που θες να χρησιμοποιήσεις, κι εγώ κάπως έτσι το έψαξα και έστησα σιγά σιγά το wordpress σε έναν εικονκό server, και μετά το ανέβασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.