Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Bosch δεν φέρουν την αξιοπιστία paradox κλπ.

Για bosch μόνο ανιχνευτές κίνησης, κάποιες σειρές τους, είναι αρκετά καλές.

Επειδή είναι λίγο αόριστο αυτό, μήπως ξέρουμε τι είδους βλάβες βγάζουν, π.χ. μπλοκάρουν συχνά, τα παίζουν από διακοπές τάσεως, δεν διαρκούν χρονικά, κ.τ.λ.

Δημοσ.

εμείς έχουμε πάρει απο doorado αυτόν που έβαλε και ο pournaras. Τον βάλαμε μόνοι μας σε λίγες ωρίτσες και είναι αρκετά καλός! Πολύ δυνατή η σειρήνα του και η κεντρική μονάδα έχει πάλι σειρήνα. Πιάνει και σχετικά μακρυά και το πάνω σπίτι και το υπόγειο.

Δημοσ.

εμείς έχουμε πάρει απο doorado αυτόν που έβαλε και ο pournaras. Τον βάλαμε μόνοι μας σε λίγες ωρίτσες και είναι αρκετά καλός! Πολύ δυνατή η σειρήνα του και η κεντρική μονάδα έχει πάλι σειρήνα. Πιάνει και σχετικά μακρυά και το πάνω σπίτι και το υπόγειο.

Έχω ήδη καλωδίωση στο σπίτι και γενικώς θέλω να αποφεύγω τις εκπομπές ασύρματων συσκευών μέσα στο σπίτι. Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Έχει κάποιος άποψη για τον συναγερμό Bosch cc408; Αν είναι αξιόπιστος, βγάζει προβλήματα κ.τ.λ.;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Μήπως ξέρει κάποιος αν αυτό http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160828995070&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 μπορεί να πάρει έξτρα παγίδες ή ραντάρ;

Ρώτησα τον πωλητή και μου είπε ότι δεν μπορεί να πάρει και μου φάνηκε παράξενο.

Γενικά απ ότι διάβασα όλα αυτά τα συστήματα μπορούν να πάρουν έξτρα.

Έχει κανείς άποψη;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Μήπως ξέρει κάποιος αν αυτό http://cgi.ebay.com/...ME:L:OC:US:3160 μπορεί να πάρει έξτρα παγίδες ή ραντάρ;

Ρώτησα τον πωλητή και μου είπε ότι δεν μπορεί να πάρει και μου φάνηκε παράξενο.

Γενικά απ ότι διάβασα όλα αυτά τα συστήματα μπορούν να πάρουν έξτρα.

Έχει κανείς άποψη;

Ευχαριστώ

Απο οτι διαβαζω, αυτη η σειρα, μπορει να σηκωσει μεχρι 6 ασυρματα (επαφες, ρανταρ κλπ) συν 4 ενσυρματα, αρα 10 στο συνολο. Αν θες παραπανω μπορεις να πας σε αυτο

http://www.ebay.com/itm/103-Wireless-Wired-Zones-GSM-PSTN-Home-Security-Burglar-Alarm-System-433MHz-P01-/271026896562?pt=US_Surveillance_Security_Systems&hash=item3f1a763eb2#ht_5997wt_1186

που απο οτι βλεπω ανεβαινει στα 99 ασυρματα (αλλα χωρις ενσυρματο)

Δημοσ.

Όπως βλέπω, αυτό έχει και επιλογή για pstn γραμμή και για gsm.

Εμένα προς το παρών μ ενδιαφέρει το gsm περισσότερο.

Μήπως ξέρεις πως μπαίνουν μετά τα έξτρα;

Παίρνω μία οποιαδήποτε παγίδα στα 433 MHZ και παίζει ή πρέπει να είναι ίδια μάρκα με την κονσόλα;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια pournaras

Δημοσ.

Όπως βλέπω, αυτό έχει και επιλογή για pstn γραμμή και για gsm.

Εμένα προς το παρών μ ενδιαφέρει το gsm περισσότερο.

Μήπως ξέρεις πως μπαίνουν μετά τα έξτρα;

Παίρνω μία οποιαδήποτε παγίδα στα 433 MHZ και παίζει ή πρέπει να είναι ίδια μάρκα με την κονσόλα;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια pournaras

Το πως ακριβως μπαινουν, θα το δεις στις οδηγιες χρησεως (συνηθως ενεργοποιεις το setup, και μετα ανοιγοκλεινεις μια μια ολες τις επαφες και τα ρανταρ που θελεις να βαλεις).

Αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι τη συχνοτητα, γιατι ας πουμε αυτο που ειχες εσυ στο λινκ, ειναι στα 315 και οχι στα 433 (οι δυο αυτες παιζουν, δεν υπαρχουν αλλες στα κινεζικα DIY)

Δημοσ.

Δηλαδή παίρνω αυτό που μου προτείνεις +όσες παγίδες θέλω, +όσα ραντάρ θέλω(μέχρι 99) αρκεί να είναι στα 433 Mhz.

Ευχαριστώ πολύ φίλε

Δημοσ.

Έχει κάποιος άποψη για τον συναγερμό Bosch cc408; Αν είναι αξιόπιστος, βγάζει προβλήματα κ.τ.λ.;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Νικητα, οπως εχω πει και παλαιοτερα, τον αξιοπιστο συναγερμό τον κανει ο εγκαταστάτης κυρίως. ΟΤΙ συναγερμό και να αγορασεις αν δε τοποθητηθούν οι παγίδες απο κάποιο εμπειρο εγκαταστάτη, θα έχεις ψευτοσυναγερμούς. Ε Γ Γ Υ Η Μ Ε Ν Α !.

Στο ερωτημα σου: Ο СС408 ειναι ενας οικονομικός (κινέζικης κατασκευής ) συναγερμός της Bosch.Τον εχουμε εγκαταστήσει πολλές φορές . Μια απο αυτές ξαφνικά αποφάσισε να μη κάνει κωδωνισμό στη πόρτα εισόδου .. Πταίσμα αλλά το έκανε.. Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα όμως στα ίδια χρήματα την εγκατάσταση ενός μικρού κέντρου της Paradox. (2 περισσότερες ζώνες, καλύτερη κατασκευή πλακέτας και Καναδέζικης κατασκευής)

Δώσε βάση κυρίως να στον εγκαταστήσει κάποιος που γνωρίζει καλά το θεμα "παγίδες" ... Είναι το 90% των ψευτοσυναγερμών..

Ειμαι πολλά χρόνια εγκαταστάτης συναγερμών χώρων αλλά στο αμάξι μου , ζήτησα βοήθεια απο συνάδελφο σε αυτοκίνητα.. Δεν κάνουμε πειράματα και DIY με τα συστήματα ασφαλείας..

• Like 1
Δημοσ.

Συνέχεια το ίδιο ακούω! Αν όμως δεν είσαι εντελώς θεωρητικός και γενικά είσαι ας πούμε της τεχνολογίας και πιάνουν τα χέρια σου, πόσο δύσκολο να είναι να κάνει κάποιος την τοποθέτηση μόνος του?

Θέλω 3 τουλάχιστον συναγερμούς να εγκαταστήσω και δεν έχω και τρομερή διάθεση να πληρώσω 3 εγκαταστάσεις. Πόσο δύσκολο να είναι να πάρω 3 paradox, να τραβήξω τις απαραίτητες καλωδιώσεις και τελικά να βάλω τις παγίδες που θέλω?

Θέλω να επικοινωνεί μέσω gsm, να έχουν τηλεκοντρόλ, ανιχνευτές κίνησης, υπέρυθρες δέσμες για έξω απο το σπίτι, παγίδες σε πόρτες παράθυρα, 2 εξωτερικές σειρήνες, 1 εσωτερική κλπ

Πόσο χάλια μπορεί να πάει η εγκατάσταση!?

ps Θα δω και videaκια εγκατάστασης στο Youtube! (Κλασσικός ελληνάρας!)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νικητα, οπως εχω πει και παλαιοτερα, τον αξιοπιστο συναγερμό τον κανει ο εγκαταστάτης κυρίως. ΟΤΙ συναγερμό και να αγορασεις αν δε τοποθητηθούν οι παγίδες απο κάποιο εμπειρο εγκαταστάτη, θα έχεις ψευτοσυναγερμούς. Ε Γ Γ Υ Η Μ Ε Ν Α !.

Στο ερωτημα σου: Ο СС408 ειναι ενας οικονομικός (κινέζικης κατασκευής ) συναγερμός της Bosch.Τον εχουμε εγκαταστήσει πολλές φορές . Μια απο αυτές ξαφνικά αποφάσισε να μη κάνει κωδωνισμό στη πόρτα εισόδου .. Πταίσμα αλλά το έκανε.. Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα όμως στα ίδια χρήματα την εγκατάσταση ενός μικρού κέντρου της Paradox. (2 περισσότερες ζώνες, καλύτερη κατασκευή πλακέτας και Καναδέζικης κατασκευής)

Δώσε βάση κυρίως να στον εγκαταστήσει κάποιος που γνωρίζει καλά το θεμα "παγίδες" ... Είναι το 90% των ψευτοσυναγερμών..

Ειμαι πολλά χρόνια εγκαταστάτης συναγερμών χώρων αλλά στο αμάξι μου , ζήτησα βοήθεια απο συνάδελφο σε αυτοκίνητα.. Δεν κάνουμε πειράματα και DIY με τα συστήματα ασφαλείας..

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Έχω κάποια εμπειρία στα ηλεκτρονικά (έχω εργαστεί στο παρελθόν ως ηλεκτρονικός) και θεωρώ πως δεν είναι βουνό. Κάθε δουλειά ΣΙΓΟΥΡΑ έχει τα μυστικά της και θα ταλαιπωρηθώ, το ξέρω, αλλά λέω να τον τοποθετήσω μόνος μου. Το σπίτι είναι ήδη καλωδιωμένο (τα ανοίγματα έχουν παγίδες) και περιμένουν τα καλώδια στον ηλεκτρικό πίνακα δίπλα, από όπου θα πάρει και παροχή. Δυστυχώς οι εποχές είναι δύσκολες και σκεφτόμαστε και το 1 ευρώ, γι αυτό λέω να το παλέψω μόνος μου.

Έχω καταλήξει στον bosch cc 408 αλλά διαβάζω στο net όχι τόσο κολακευτικά σχόλια. Γι αυτό ρωτώ για την ποιότητά του.

Καλά, οι paradox έχουν όνομα στο χώρο, αλλά είναι το ίδιο εύκολοι στην τοποθέτηση;

Γνωρίζεις να μου προτείνεις κάποιο μοντέλο στα ίδια χρήματα;

Δημοσ.

Συνέχεια το ίδιο ακούω! Αν όμως δεν είσαι εντελώς θεωρητικός και γενικά είσαι ας πούμε της τεχνολογίας και πιάνουν τα χέρια σου, πόσο δύσκολο να είναι να κάνει κάποιος την τοποθέτηση μόνος του?

Θέλω 3 τουλάχιστον συναγερμούς να εγκαταστήσω και δεν έχω και τρομερή διάθεση να πληρώσω 3 εγκαταστάσεις. Πόσο δύσκολο να είναι να πάρω 3 paradox, να τραβήξω τις απαραίτητες καλωδιώσεις και τελικά να βάλω τις παγίδες που θέλω?

Θέλω να επικοινωνεί μέσω gsm, να έχουν τηλεκοντρόλ, ανιχνευτές κίνησης, υπέρυθρες δέσμες για έξω απο το σπίτι, παγίδες σε πόρτες παράθυρα, 2 εξωτερικές σειρήνες, 1 εσωτερική κλπ

Πόσο χάλια μπορεί να πάει η εγκατάσταση!?

ps Θα δω και videaκια εγκατάστασης στο Youtube! (Κλασσικός ελληνάρας!)

Δεν είπα ποτέ ότι είναι δύσκολο. Δυο βίδες είναι η κάθε παγίδα. Κάθε επάγγελμα έχει όμως τη τέχνη του. Ετσι η παγίδα μπορεί να τοποθετηθεί σωστά και λάθος. Με μεγάλο κενός ή με ανεκτό κενό. Κρυφή ή φανερή. Το ξαναλέω γιατι έχω βαρεθεί να το βλέπω : Το 90% σε μια τοποθέτηση συναγερμού είναι η τοποθέτηση παγίδων. Δεν είναι η καλωδίωση, γιατι η καλωδίωση μπορεί να γίνει αισθητικά η μη. Η τοποθέτηση παγίδας μπορεί να κάνει ενα συναγερμό αξιόπιστο ή με ψευτοσυναγερμού. Δε θέλω να πουλήσω απτο συγκεκριμένο forum . Απλα είπα ήδη τι έκανα με το αμάξι μου..

.....Έχω καταλήξει στον bosch cc 408 αλλά διαβάζω στο net όχι τόσο κολακευτικά σχόλια. Γι αυτό ρωτώ για την ποιότητά του.

Καλά, οι paradox έχουν όνομα στο χώρο, αλλά είναι το ίδιο εύκολοι στην τοποθέτηση;

Γνωρίζεις να μου προτείνεις κάποιο μοντέλο στα ίδια χρήματα;

Ναι , εχω να σου προτείνω τον Paradox SP5500 που έχει 10 ζώνες και έχει τη λειτουργία SLEEP που δεν έχει ο BOSCH ...

Οι πιο πολυ συναγερμοι της αγοράς έχουν την όπλιση STAY και ARM δηλαδη περιμετρική και ολική. Η σειρα SP και MG της Paradox εχει και την SLEEP. Η διαφορά που έχουν είναι ότι όταν οπλίσεις με STAY και πεσεις για ύπνο και παραβιάσει κάποιος τη κεντρική σου πόρτα έχει χρονοκαθυστέρηση 10-15 δευτ. μέχρι να σε βρεί... Με την όπλιση σε SLEEP δεν εχει καθόλου, οταν ανοίξει η κεντρική πόρτα χτυπάει.

Αυτή και μόνο είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά γιατι ο κλέφτης όταν σου παραβιάσει τη κεντρική είσοδο και ακούσει σειρήνα, φεύγει. Αν απλά ακούσει το πληκτρολόγιο να χτυπάει με χρόνο εισόδου , ψάχνει να σε βρεί....

{.......Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Έχω κάποια εμπειρία στα ηλεκτρονικά (έχω εργαστεί στο παρελθόν ως ηλεκτρονικός) }

Εγω εργάζομαι σαν εγκαταστάτης συναγερμών εδω και 10 χρόνια και πριν 1 χρόνο ζήτησα απο άλλον να μου βαλει συναγερμό στο αμάξι. Τι νομίζεις δε μπορούσα μόνος ή είχα οικονομική άνεση. Απλα όταν σε πονάει το στομάχι σου πας σε γιατρό και δε λες α εντάξει δουλεψα κάποιο διάστημα σε φαρμακείο... Αποψη μου βέβαια και χωρίς να θέλω να σε θίξω , σε καμία περίπτωση.

Πριν δύο χρόνια έμαθα περιστατικό γυναίκας, φίλης γνωστού ότι παρέκαμψαν το συναγερμό της και τη σειρήνα και μπήκαν στο σπίτι , ενώ ήταν με τις δύο κόρες της) . Αυτα τα λάθη δεν γίνονται απο κανένα επαγγελματία εγκαταστάτη . Κλείνω επαναλαμβάνοντας ξανα το ίδιο . Ο συναγερμός στο σπίτι και στο αμαξι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DO IT YOURSELF δουλειά.

Δημοσ.

Eγώ να επισημάνω στο κόσμο να προσέχει με τα κινέζικα, διότι δεν κατασκευαζονται με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Έχω πάρει καμπόσους συναγερμούς από το novibo.com, αλλα και απο το ebay, οι οποίοι είναι όλοι κινεζιές και μεταπωλούνται και σε Ελληνικά μαγαζιά ώς και καλά άριστα συστήματα συναγερμών, όπου τα πληρώνετε ακόμα πιό ακριβά.

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς έχετε αγοράσει υπερτιμολογημένους κινέζικους συναγερμούς από ελληνικά καταστήματα.

Έχω δεί τα άπειρα για αυτό προσέχετε. Επίσης, πολλά έχουν το ίδιο εξωτερικό κουτί, αλλά διαφορετική πλακέτα μέσα τους. Αλλά καί το ανάποδο. Ακριβώς την ίδια χαμηλότατης ποιότητας πλακέτα, σε διαφορετικά κουτιά, τα οποία πωλούνται ώς διαφορετικά μοντέλα διαφορετικού κατασκευαστή (και με διαφορετικές τιμές).

Έχω δεί κεντρική μονάδα αυτού του τύπου

189189_Tree-Security_Systems-SX-X3_b.jpg, όπου η κεντρική πλακέτα αποτελούταν από κινέζικο κινητό τηλέφωνο, καλωδιωμένο με πλακέτα ιδιοκατασκευή. Σε ίδιο κουτί από την ίδια εταιρία, είχε κανονική πλακέτα με GSM module της Benq. Δηλαδή το ότι ναναι. Κυριολεκτικά παίζεις λαχείο για το τί μοντέλο θα σου κάτσει.

Έχω δεί σε άλλο σύστημα,

189189_Tree-Security_Systems-8088-GL8088C.jpg η ασύρματη σειρήνα, η οποία μπαίνει σε μπρίζα, στο εσωτερικό της να έχει 2 καλωδιάκια για τη τάση των 220V, κολλημένα με το χέρι από άσχετους, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο ψυχρές κολλήσεις.Είπαμε να προστατεύσουμε το σπίτι φτηνά, όχι να του βάλουμε φωτιά.

Επίσης στα μάτια υπερύθρων

έχω δεί τα χίλια μύρια, με γενικό κανόνα τη κόλληση SMD εξαρτημάτων κακήν κακώς με το χέρι, ενώ τα υπέρυθρα μάτια να είναι της χειρότερης ποιότητας. Έτσι και πιάσει λίγο η ζέστη του καλοκαιριού, τα μισά παλαβώνουν. Έχω βαρεθεί να τα αντικαθιστώ τα ηλεκτρονικά τους εξαρτήματα (και ειδικά τα μάτια) με καλύτερης ποιότητας.

Στη τελική, προσπαθείς να σου βγεί πιό φτηνά και στο τέλος δεν ξέρεις και σύ τί αγόρασες.

Εγώ θα προτείνω στο κόσμο να αποφεύγει τις κινεζιές και ακόμα περισσότερο όταν τις ακριβοπληρώνει από μεταπωλητές.

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς. Έκανε μλκ ο εγκαταστάτης με αποτέλεσα ένα παράθυρο να είναι αφύλαχτο. από κει μπήκαν την Τρίτη το ξημέρωμα...

Δεν είναι τα πράγματα που πήραν, λεφτά είναι, να πάνε να γαμ.... Είναι που ξύπνησα και ανακάλυψα ότι όσο κοιμόμουν του καλού καιρού, κάποιος αλώνιζε ανενόχλητος στο σπίτι. Έχω 2 παιδιά και σκέφτομαι πόσο στραβά θα μπορούσαν να πάνε τα πράγματα ενώ υποτίθεται ότι με το συναγερμό ήμουν φυλαγμένος και μπορούσα να κοιμάμαι ήσυχος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...