Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος να μου πει ποια η διαφορα του magellan 5000 με το spectra 5500 της paradox καθότι αύριο πρέπει να κλείσω ραντεβου για τοποθέτηση . Μάλλον θα το κάνω μσό ασύρματο μισό ενσύρματο για να μην κάνω πολλά μερεμέτια.Περιμένω απάντηση τι χάνω ή κερδίζω εάν βάλω to magellan 5000 από το να βάλω spectra 5500 'η 6000.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μμμμμ, έχει αυξηθεί η ζήτηση και ανέβηκαν και οι τιμές μάλλον...

Είχα και εγώ μικτό στο προηγούμενο σπίτι (κάποιες ζώνες - επαφές με καλώδιο και κάποιες ασύρματες).

Δούλευε τέλεια χωρίς κανένα πρόβλημα για αρκετά χρόνια.

Τα κέρδη των ασύρματων επαφών είναι προφανή.

Γλυτώνεις τα καλώδια και τις σιλικόνες μέσα στο σπίτι και μειώνεις τον απαιτούμενο χρόνο τοποθέτησης.

Μάλιστα αν έχεις 2-3 σημεία που θέλεις να βάλεις επαφές κοντά το ένα στο άλλο, τις βάζεις σε μία ασύρματη ζώνη όλες μαζί (με καλώδιο από την κάθε επαφή μέχρι την ασύρματη ζώνη) και μειώνεις το κόστος (δεν παίρνεις 3 ασύρματες ζώνες αλλά 1).

Στις ασύρματες ζώνες που είχα η μπαταρία κράταγε περίπου 5 χρόνια (λιθίου), ήταν αρκετά εξελιγμένες (με κυλιόμενους κωδικούς κλπ. ώστε να μην μπορεί να παραβιαστεί η επικοινωνία) , ενώ αν τέλειωνε η μπαταρία μιας ζώνης έβγαινε η ένδειξη fault στο καντράν του συναγερμού για την συγκεκριμένη ζώνη.

Το ρεύμα που καταναλώνουν είναι ελάχιστο γιατί απλώς κάθε 5-10 δευτερόλεπτα στέλνουν σήμα ελέγχου στην κεντρική μονάδα .

Αν δεν λάβει η κεντρική μονάδα σήμα εντός αυτού του χρόνου από κάποια οπλισμένη επαφή ή αν λάβει fault, αρχίζει και βαράει.

Επίσης έχουν διακόπτη παραβίασης (στο καπάκι της επαφής για την μπαταρία) , και δίνουν παραβίαση όταν το ανοίξεις.Σε αυτή την περίπτωση ο συναγερμός ήταν ρυθμισμένος να βαράει ακόμα και αν δεν ήταν οπλισμένος.

Γενικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις ασύρματες πέρα από το κόστος.

Καλορίζικος ο συναγερμός και το σπίτι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:35 ----------

Δώσε και σημασία στην εξωτερική σειρήνα, (να είναι ασφαλής ενάντια σε αφρό πολυουρεθάνης που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για την μπουκώσουν, και να είναι ανθεκτική σε διάρρηξη).

Επίσης να στον συνδέσουν με το τηλέφωνο για να σε παίρνει όταν χτυπάει (αν δεν τον βάλεις σε κέντρο λήψης σημάτων).

Και να ξέρεις που μπορείς να απευθυνθείς (σε γείτονα - συγγενή εκεί κοντά) για να πάει αν ελέγξει αν είσαι μακριά.

Το ιδανικό είναι να υπάρχει πάντα κάποιος κοντά, και να έχει το νού του (να βάλει τις φωνές ή να ανάψει φώτα και να πάρει την αστυνομία αν δει τίποτα περίεργο).

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου και για τα καλορίζικα. Όλα όσα μου είπες μου τα είπε και ο τεχνικός που θα βάλει τον συναγερμό εκτός ότι δεν θα έχει ένδειξη ότι τελειώνει η μπαταρία και αυτό με προβληματίζει. Τελος πάντων σας ευχαριστώ όλους και καλή χρονιά να έχετε.

Δημοσ.

Δεν έχουν ένδειξη οι ασύρματες επαφές, απλά το κεντρικό καντράν βγάζει fault αναβοσβήνοντας (ή με άλλο τρόπο ανάλογα με το καντράν) στην αντίστοιχη ζώνη όταν υπάρχει πρόβλημα (άρα μια ασύρματη ζώνη ή έχει χαλάσει ή έμεινε από μπαταρία).

Επίσης οι προβληματικές ζώνες δεν οπλίζουν, και αυτό φαίνεται κάθε φορά που θα πας να οπλίσεις το συναγερμό.

Τέλος , ο πιο εύκολος έλεγχος είναι να ενεργοποιείς μια ζώνη (άνοιγμα παραθύρου ή να κινείσαι στην εμβέλεια ενός ραντάρ), και να είναι κάποιος στο καντράν για να δει αν ενεργοποιείται η αντίστοιχη ζώνη ή όχι.

Να το κάνεις συχνά αυτό για να είσαι βέβαιος ότι όλες οι ζώνες δουλεύουν.

Το κάνω πάντα, γιατί σπίτι αφήνω και καθαρίστρια χωρίς να είναι κανείς, οπότε καλή η εμπιστοσύνη αλλά πάντα πρέπει να φυλαγόμαστε.

Ένα ραντάρ μπορεί να απενεργοποιηθεί με κάποιο αυτοκόλλητο που το "τυφλώνει" και κάποια επαφή με κάποιο έλασμα ή "καπάκι" που δεν φαίνεται αν δεν το προσέξεις και απομονώνει την επαφή.

Έτσι μπορεί να έχουν απενεργοποιήσει κάποιες κρίσιμες ζώνες με αυτά τα κόλπα και να σου διαρρήξουν το σπίτι χωρίς να βαρέσει ο συναγερμός.

Φεύγοντας βγάζουν τα αυτοκόληττα - ελάσματα κλπ. και δεν αφήνουν κανένα ίχνος.

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχετε. Kfyros με τρόμαξες με αυτά που γράφεις .Καλά κάνεις βέβαια για να μάθω να φυλάγομαι . Το Σαββάτο θα έρθουν να μου βάλουν το συναγερμό . Έκανα μια αλλαγή στα εξαρτήματα . Αντί για το MG 5000 (το οποίο δεν δείνει ένδειξη χαμηλής μπαταρίας) θα βάλω το SP 5500 μαζί με το RTX3 ασύρματο δέκτη . Eλπίζω να έκανα καλά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα ...

Επειτα απο την 2η συνεχομενη διαρρηξη αποφασισα να βαλω ενα συστημα συνεγερμου (τοποθετηση απο εμενα ) κ θα ηθελα λιγο καμια προταση γιατι ειμαι λιγο αρχαριος στον χωρο .

Αυτο που θελω :

1)8-9 ανιχνευτες κινησης . εδω θελω να εχω την δυνατοτητα καποιους να τους βαλω ενσυρματα και καποιους ασυρματα.

2)μαγνητικες επαφες 3-4

3) η κεντρικη μοναδα να εχει δυνατοτητα κ μεσω τηλεφωνου να ειδοποιει κ μεσω γραπτου μηνυματος GSM

4)να δινεται ειδοποιηση για καθε συμβαν με γραπτο μηνυμα (π.χ διακοπη ρευματος / καταστροφη περιφεριακου ανιχνευτη κτλ )

Ηθελα να ρωτησω επισης... τι γινεται στην περιπτωση που καποιος αποκτησει (με καποιο τροπο) λεμε τωρα προσβαση στην κεντρικη μοναδα και προσπαθησει να την καταστρεψει? (τοτε κλαφτα θα μου πεις και ειναι αργα ε?)

Ειχα σκεφτει για την παρακατω συνθεση (ειμαι ανοιχτος και σε προτασεις φυσικα):

(paradox)

1)E65 2)PCS 200 (GSM) 3) K32

Δεν μπορω να καταλαβω ομως ακριβως αν με καλυπτει..

Επισης ..οι ανιχνευτες μου πρεπει να ειναι της paradox και αυτοι η οποιαδηποτε αλλη μαρκα?

kfyros αυτο που λες με την απενεργοποιηση των ρανταρ..πως το κανουν , εννοω δεν πρεπει να πλησιασουν το ρανταρ (ενω ειναι σε λειτουργια) για να κολλησουνε τα αυτοκολλητα?δεν θα χτυπησει τοτε πριν κολλησουνε τα αυτοκολλητα?

ΕΥχαριστώ

Δημοσ.

Τα αυτοκόληττα τα βάζουν όταν είναι μέσα στο σπίτι (για δουλειές, για καθαρισμό κλπ.) και όχι όταν είναι οπλισμένος ο συναγερμός.

Θα το βάλεις μόνος σου?

Αν είσαι έμπειρος ηλεκτρολόγος τότε καλά κάνεις. Θα προσέξεις και την τοποθέτηση περισσότερο από κάποιον εγκαταστάτη που έχει περιορισμένο χρόνο για να το κάνει.

Αν δεν είσαι θα πρότεινα να μην το επιχειρήσεις καν.

99,99% θα τα κάνεις σκατά.

Στην καλύτερη περίπτωση θα σηκώνεις τη γειτονιά στο πόδι κάθε τόσο και θα τους κάνεις να αγνοούν το συναγερμό όταν βαρέσει σε πραγματικό περιστατικό.

Στην χειρότερη θα πετάξεις ένα κάρο λεφτά για συσκευές που δεν συνεργάζονται.

Δε νομίζω ότι ταιριάζουν όλα με όλα , και δεν ξέρω τι ποιότητες είναι και τι προβλήματα έχει η κάθε μάρκα.

Ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος μπορεί να ξέρει bugάκια των συσκευών που δεν πρόκειται να τα ξέρει κάποιος που δεν ασχολείται χρόνια με αυτά.

Πχ. την ανάγκη για προσθήκη πυκνωτών σε κάποιες γραμμές ανάλογα με το μοντέλο για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων ή false alarms λόγω υπερευαισθησίας σε αλλαγές τάσης (το οποίο είναι χαρακτηριστικό καλής ποιότητας κατά τα άλλα γιατί ελέγχει την προσπάθεια παραβίασης του δικτύου ρεύματος).

Τα ρεύματα των μονάδων μπορεί να είναι διαφορετικά από τα ρεύματα των ραντάρ - επαφών και οι ασύρματες επαφές απ' ότι ξέρω πάνε σετ με κεντρική μονάδα που τις "ακούει".

Το setup που γράφεις το βρίσκω too much εκτός αν γεμίσεις τα μπαλκόνια και τα παράθυρα με ραντάρ εξωτερικού χώρου.

Δεν είναι καμιά πυρηνική φυσική η τοποθέτηση τους, αλλά είναι πολύ ακριβό σπορ οι πειραματισμοί σε αυτό τον τομέα.

Όλοι μαθαίνουν δίπλα σε κάποιον ή με τον σκληρό τρόπο (trial and error και με πολλά λεφτά)...

Δημοσ.

και εγω συναγερμο απο sigma εχω, πολυ καλος μαστορας(βαζει μονο συναγερμους και συνεργαζεται με sigma) και καλο παιδι, αν θελετε πειτε μου για pm.

Tιποτα δυσκολο δεν ειναι αλλα οπως ειπε και ο απο πανω θελει πειραματισμους και δεν ξερεις τι μπορει να καψεις, αν ειναι τιποτα κινεζικο το βαζεις και μονος σου.

Στο δικο μου πχ που ειναι και παλιος , το τηλεφωνικο κεντρο ειναι ξεχωριστη πλακετα,επισης ειχε βαλει και κατι αντιστασεις ξεχωριστα, βεβαια σημερα θα ειναι πιο normal τα πραμγατα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου μία γνώμη. Νοίκιασα πρόσφατα ένα διαμερισματάκι 75 τμ. Μιας και το σπίτι δεν είναι δικό μου για να το "εξοπλίσω" με καλά συστήματα συναγερμού έχω δει αυτή τη φτηνή λύση http://www.doorado.gr/products/synagermos-me-tilefoniti-dyl-7kx-start-kit1/ που σε συνδυασμό με 1-2 extra radar (http://www.doorado.gr/products/asyrmato-radar/) και κανά 3-4 αισθητήρες σε μπαλκονόπορτες (http://www.doorado.gr/products/magnitikes-epafes-synagermoy/) κάτι μπορούν να προσφέρουν... Το διαμέρισμα έχει ένα μικρό σαλονάκι, χωλ στην κεντρική είσοδο, 2 υπνωδομάτια και κουζίνα (με πόρτα που βγαίνει στο πίσω μπαλκόνι των υπνοδωματίων). Αξίζει τον κόπο να κάνω ένα συνδυασμό αυτών των προιόντων και αν ναι πώς μου προτείνετε να τα βάλω ? Νομίζω παρά να μην έχω τίποτα παρά μια απλή πόρτα (με κλειδαριά και τρίαινα) κάτι θα προσφέρει και αυτό..

Επεξ/σία από Alkis29
Δημοσ.

Μη βάζετε φτηνές κεντρικές μονάδες συναγερμού καθώς και τα παρελκόμενα τους.

Εγώ ήμουν πάντα υπέρμαχος της Paradox μια και ο πρώτος μου συναγερμός ήταν ένας Esprit αν θυμάμαι σωστά.

Έκτοτε έχω δοκιμάσει 2-3 εταιρίες από τότε και δεν έμεινα με καμία ευχαριστημένος σε διάφορα που προσφέρει ο Paradox.

Δοκίμασα Pyronix, DSC, Caddex (νομίζω είναι GE τώρα) αλλά τζίφος.

Αν δεν θέλετε να πάτε σε συναγερμό με πολλές ζώνες μπορείτε να συνδέσετε εν σειρά κάποιες από αυτές.

Έχω πάρει και το Artion GSM αλλά το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να το ρίξω σε κέντρο λήψης σημάτων που έχει ένας πελάτης μου.

Θα προτιμούσα να έχω το PCS 200 που αναφέρει ο nick2006 αλλά όταν πήρα το Artion ήταν αργά.

Εγώ δυστυχώς και ευτυχώς μαζί την εγκατάσταση την έχω κάνει μόνος μου καθώς και τον προγραμματισμό γιατί οι περισσότεροι κλείνουν ένα κουτί με τα καλώδια τόσο χύμα γιατί δεν τους ενδιαφέρει η τάξη.

Τα λεφτά θέλουν και τπτ άλλο.

Σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι συναγερμοί έχουν και PGM και μπορείς με λίγη προσπάθεια ή βοήθεια, να βάλεις να ανοίγουν φώτα με ένα συναγερμό ή να κλείνουν ρολά ή ένα σωρό άλλες ευκολίες.

Όποιος έχει ασχοληθεί με Paradox και ξέρει 5 πράγματα θα ήθελα να κάνουμε μία offtopic κουβέντα :)

Δημοσ.

Σκεφτομαστε και εμεις να βαλουμε συναργεμο. Καλωδιωση ειχει προβληθει αλλα ρωταω μηπως συμφερει να παρω ασυρματο συστημα οπου θα κανω και μονος μου την εγκατασαση?Υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης ενσυρματου και ασυρματου συστηματος?

ΤΟ PCS200 που αναφερεται βλεπω ειναι μονο ενα module. Δεν ειναι ασς πουμε κενρικη μοναδα η καποιο ολοκληρωμενο συστημα. Ειναι ευκολο να προτεινεται τα βασικα κετνρικα κομματια για ενα ασυρματο συστημα paradox?

Δημοσ.

Πάρε ένα τηλέφωνο στην Paradox Hellas και είτε θα σου απαντήσουν, είτε θα σε παραπέμψουν σε κάποιο αντιπρόσωπό τους.

Προσωπικά δεν συμπαθώ το οτιδήποτε ασύρματο.

Δεν ξέρεις ποτέ τι παρεμβολές μπορεί να αποκτήσει και να ξυπνάς στα μαύρα μεσάνυχτα να δεις τι έχει συμβεί.

Δημοσ.
Πάρε ένα τηλέφωνο στην Paradox Hellas και είτε θα σου απαντήσουν, είτε θα σε παραπέμψουν σε κάποιο αντιπρόσωπό τους.

Προσωπικά δεν συμπαθώ το οτιδήποτε ασύρματο.

Δεν ξέρεις ποτέ τι παρεμβολές μπορεί να αποκτήσει και να ξυπνάς στα μαύρα μεσάνυχτα να δεις τι έχει συμβεί.

@Highlander Συνηθως χτυπει ο ασυρματοςσυναργεμος λογο παρεμβολων?

Απο οτι ειδα το συστημα της Paradox που αναφερεται παραπανω παιρνει και ασυρματες παγιδες,ρανταρ κτλ.

Δυστηχως απο μια ματια που εριξα στο σπιτι μονο το μισο ειναι καλωδιωμενο. Ο πανω οροφος δεν εχει καλωδια οποτε πρεπει λογικα να το κανω μεικτο ασυρματο-ενσυρματο

Δημοσ.
@Highlander Συνηθως χτυπει ο ασυρματοςσυναργεμος λογο παρεμβολων?

Απο οτι ειδα το συστημα της Paradox που αναφερεται παραπανω παιρνει και ασυρματες παγιδες,ρανταρ κτλ.

Δυστηχως απο μια ματια που εριξα στο σπιτι μονο το μισο ειναι καλωδιωμενο. Ο πανω οροφος δεν εχει καλωδια οποτε πρεπει λογικα να το κανω μεικτο ασυρματο-ενσυρματο

Σε Paradox δεν ξέρω αν χτυπάει, αλλά σε άλλες μάρκες το έχω δει να χτυπάει χωρίς λόγο.

Αναγκαστικά θα πας σε μονάδα που θα μπορεί να πάρει ασύρματο module.

http://www.paradox.gr/spectra.htm

Παίρνει παπάδες πάνω αυτή η σειρά.

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...