Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η, αντί να το παίζετε μαστροχαλαστές με τους σύρτες, απλά κλειδώστε τη ρημάδα την πόρτα να τελειώνουμε. Χωρίς να αφήσετε το κλειδί στην κλειδαριά, από ότι μαθαίνω;);)

ναι, το θεμα ομως ειναι πως οτι κλειδωνει....ξεκλειδωνει. ενω ο συρτης, ειδικα αν ειναι μπλοκαρισμενος, δεν θα αφησει την πορτα να ανοιξει με τιποτα ;)

Δημοσ.

Εναλλακτικά μπορείτε να λουκετώνετε το σύρτη ή να έχετε ένα μικρό καρφάκι δεμένο πάνω του το οποίο θα μπαίνει (με το χέρι) σε μια ήδη υπάρχουσα τρύπα στην πόρτα.

Η να έχετε έναν κουβά με οξύ στερεωμένο πάνω από την πόρτα ή μια τάφρο με κροκόδειλους κάτω από το χαλάκι.

Δημοσ.

μήπως αντί να λουκετώσουμε το σύρτη, να λουκετώσουμε όλα τα πράγματα του σπιτιού; Βιβλία, κουζίνες, πλυντήρια...

μέχρι να τα σηκώσουν όλα θα χει περάσει κανας μήνας...κάποιος θα τους δει...

Δημοσ.

ΠΟΤΕ δεν τα αφήνουμε σε τραπέζια - καφετέριες κλπ, σε κοινή θέα, γιατί μπορεί να αντιγραφούν ακόμα και μέσω φωτογραφίας κινητού.

με φωτογραφία να αντιγράψουν κλειδί, πως στο γερολύκο γίνεται?

Τα πλήκτρα που χρησιμοποιούνται συχνά λερώνονται ή ξεφτίζουν, και ο κλέφτης με ένα blacklight φακό μπορεί να δει τα φθαρμένα πλήκτρα και να απενεργοποιήσει το συναγερμό χωρίς να ξεσηκωθεί η γειτονιά (εδώ βοηθάει και η ειδοποίηση μέσω τηλεφώνου).

:shock::shock::shock:

Δημοσ.

Αν ο άλλος έχει θέληση μια χαρά το κάνει.

Τα κλειδιά δεν είναι τίποτα παραπάνω απο default κενά καλούπια τα οποία έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο στο χάραγμα τους. Αν στη φωτογραφία φαίνεται ο τύπος του κλειδιού (φαίνεται απο την εταιρεία και την "κοψιά") τότε εύκολα μπορεί κάποιος αναλογικά να κάνεις τις χαράξεις. Θα του πάρει βέβαια λίγο χρόνο αλλα είναι ανάλογα με το πόσο μεγάλος απατεώνας είναι.

Το δεύτερο είναι common knowledge. Γι αυτό είναι καλό να αλλάζεις συχνά τον κωδικό.

Δημοσ.

Παίξτε και ένα quiz όταν επισκέπτεστε γνωστό σας , και δείτε ότι έχει συναγερμό στο σπίτι...

Πόση ώρα θα σας πάρει να βρείτε τον κωδικό του??

Συνήθως δεν χρειάζεστε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

Σπάνια μπορεί να ξεπεράσετε τα 5 λεπτά. Αυτό είναι επιτυχία..

Οι πιο πολλοί βάζουν κοινές αλληλουχίες (πχ. 1111 , 2222 ,1234, 1379 κλπ.)

Άλλοι βάζουν έτη γέννησης παιδιών, γάμου, γέννησης κλπ.

Και ποτέ μα ποτέ δεν αλλάζουν κωδικούς.

Τι είπατε, είστε ασφαλείς ?? Περαστικά σας.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Αγόρασα και εγώ ένα διαμέρισμα τελευταίο όροφο .Το πρόβλημα μου είναι ότι πατιέται εύκολα. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να βάλω συναγερμό . Κάλεσα τέσσερις τεχνικούς να μου προτείνουν λύσεις .Οι δύο μου πρότειναν paradox , ένας μου πρλοτεινε DMC και ένας μου πρότεινε ROKONET της RISCO GROUP. Κατέληξα να είμαι μεταξύ PARADOX και rokonet. Θα ήθελα τις γνώμες σας ποιά από τις δύο εταιρείες να βάλω και πόσο αξιόπιστες είναι η καθεμιά .

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Καλησπέρα σας. Αγόρασα και εγώ ένα διαμέρισμα τελευταίο όροφο .Το πρόβλημα μου είναι ότι πατιέται εύκολα. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να βάλω συναγερμό . Κάλεσα τέσσερις τεχνικούς να μου προτείνουν λύσεις .Οι δύο μου πρότειναν paradox , ένας μου πρλοτεινε DMC και ένας μου πρότεινε ROKONET της RISCO GROUP. Κατέληξα να είμαι μεταξύ PARADOX και rokonet. Θα ήθελα τις γνώμες σας ποιά από τις δύο εταιρείες να βάλω και πόσο αξιόπιστες είναι η καθεμιά .

Ευχαριστώ

Πολύ αξιόπιστες εταιρίες και οι τρεις (Αν φυσικά με το να λες DMC εννοείς DSC)

Σαν τις πιο αξιόπιστες εταιρίες συναγερμού προτείνω:

SATEL

DSC

PARADOX

ROKONET

TECHNOALARM

ΙΝΙΜ

Απέφυγε τις παρακάτω:

Crow

Siemens (OEM Grow)

Bosch

Στο θέμα συναγερμού δεν το συζητάμε για κινεζικό (Όχι ότι έχω κάτι με τα κινέζικα, αλλά στον τομέα του συναγερμού η Κίνα πραγματικά δεν έχει κάτι σοβαρό να επιδείξει)

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου . Έκανα λάθος δεν ενοούσα βέβαια τις κουβαρίστες DMC αλλά DSC .Κάτι άλλο ισχύει ότι στους paradox μπορεί να σπάσει μέσω τηλεφώνου γιατί επειδή είναι πολύ γνωστή είναι πιό εύκολη η πρόσβαση τους μέσω τηλεφώνου πάντα. Εσύ ποιό θα προτιμούσες ή θα έβαζες paradox ή rokonet ;

Δημοσ.

Καλορίζικο..

Και τα cadd-x της general electric δεν είναι άσχημα.

Αν ο ηλεκτρολόγος - τοποθέτης είναι σοβαρός επαγγελματίας τότε θα σου κάνει καλή δουλειά, με εξοπλισμό που τον ξέρει και έχει δει τα ελαττώματα και τα προτερήματα του, και τυχόν ιδιαιτερότητες που μπορεί να υπάρχουν στην εγκατάσταση - χρήση .

Αλλιώς, ότι σύστημα και να βάλεις μπορεί να έχει προβλήματα λόγω κακής-πρόχειρης τοποθέτησης, κακής-πρόχειρης συνδεσμολογία, κακής ρύθμιση ραντάρ - κεντρικής μονάδας κλπ.)

Μπορεί βέβαια να πληρώσεις παραπάνω, αλλά θα είσαι πιο ήσυχος.

Και φυσικά ο συναγερμός θα είναι μέρος μιας απλής πολιτικής ασφαλείας που θα πρέπει να ακολουθείς (δες προηγούμενα posts μου) , αλλιώς αχρηστεύεται σε μεγάλο βαθμό.

Δημοσ.

Kαλησπέρα και από μένα. Εγώ έχω 1ου ορόφου διαμέρισμα οπότε ο συναγερμός ήταν απαραίτητος. Είχα κατασταλάξει ανάμεσα σε 2. Τους paradox & cadd-x. Tα cadd-x είναι αμερικάνικα και έχουν δεκαετή εγγύηση για τα εξαρτήματά τους. Θεωρούνται "σκυλιά". Μάλιστα παρατήρησα πως οι ΔΟΥ έχουν εξοπλιστεί με cadd-x. Από την άλλη τα paradox είναι καναδέζικα, πιο σοφιστικέ, με περισσότερες δυνατότητες όπλισης/αφόπλισης ζωνών και πολύ λιγότερα false alarm. Η οικονομική διαφορά ήταν μεγάλη ανάμεσα στα δύο συστήματα. Τα cadd-x έκαναν 650 ευρώ και τα paradox 880. Tελικά επέλεξα τα paradox.

Δημοσ.

Kfyros θα συμφωνήσω μαζί σου στο ως προς το πρέπει να είναι επαγγελματίας εγκαταστάτης και τον εξοπλισμό θα πρέπει να το ξέρει.Απλά ρωτάω γιατί η paradox είναι γνωστή και η rokonet όχι σε μένα τουλάχιστον. Τώρα αυτόν που μου προτείνανε φαίνεται καλός και να ξέρει την δουλειά του σε σχέση με τους υπόλοιπους που απέριψα . Αλλά είναι σχεδόν διπλάσια τιμή που μου δίνει 1890 ευρώ χωρίς φ.π.α. rokonet σε σχέση με 1000 ευρώ άλλος για paradox .

Δημοσ.
Σύρτης με λουκέτο.

Ή Ρουντβάιλερ όχι καλά ταϊσμένο.

Kfyros θα συμφωνήσω μαζί σου στο ως προς το πρέπει να είναι επαγγελματίας εγκαταστάτης και τον εξοπλισμό θα πρέπει να το ξέρει.Απλά ρωτάω γιατί η paradox είναι γνωστή και η rokonet όχι σε μένα τουλάχιστον. Τώρα αυτόν που μου προτείνανε φαίνεται καλός και να ξέρει την δουλειά του σε σχέση με τους υπόλοιπους που απέριψα . Αλλά είναι σχεδόν διπλάσια τιμή που μου δίνει 1890 ευρώ χωρίς φ.π.α. rokonet σε σχέση με 1000 ευρώ άλλος για paradox .

Πόσαααα??

Αρπαχτή είναι τα 1800. Μακριά...

Αν ψάξεις τα part αυτά στο internet θα δεις πόσο μπορείς να τα αγοράσεις και εσύ ο ίδιος .

Ενδεικτικά κόστη λιανικής (για τις περισσότερες μάρκες) :

Κεντρική μονάδα με μπαταρία - πληκτρολόγιο και εσωτερική σειρήνα 80-140 ευρώ ανάλογα με τις ζώνες που έχει (4-8-16 κλπ) . Με 8 ζώνες είσαι απόλυτα καλυμμένος αν θέλεις να έχεις πολλές επιλογές απενεργοποίησης ζωνών.

Οι ζώνες που χρησιμοποιούνται σε ένα τυπικό συναγερμό είναι 4 :

1. ζώνη κεντρικής εισόδου (σε αυτήν ρυθμίζεται χρονοκαθυστέρηση ώστε να προλάβουμε να βάλουμε τον κωδικό),

2. ζώνη πυρκαϊάς (αισθητήρας/ες θερμότητας συνήθως μπαίνουν πάνω από κουζίνα/bbque/τζάκι),

3. ραντάρ εσωτερικών χώρων,

4. επαφές ή/και ραντάρ εξωτερικών χώρων .

Εκτός από τις δύο πρώτες ζώνες που δεν μπορείς να τις αποφύγεις, οι άλλες δύο χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν με βάση τις επιθυμίες σας (πχ. συνδυασμοί ραντάρ και επαφών σε μία ζώνη για απομόνωση όταν βάζετε το συναγερμό και είστε εντός του σπιτιού κλπ.).

Επείγουσες κλήσεις και σύνδεση με τηλ.γραμμή έχουν πλέον όλα τα μοντέλα και τα πιο φθηνά. Απλά συνδέεις το καλώδιο τηλεφώνου στις σχετικές επαφές της κεντρικής μονάδας. Τα υπόλοιπα απλά ρυθμίζονται στο λογισμικό του συναγερμού μέσω του software που έχει ο τεχνικός (με laptop). Μπορείς να βρεις το software και στο internet για κάποιες μάρκες.

Ενσύρματο τυπικό ραντάρ γύρω στα 20-30 ευρώ. Συνήθως χρειάζεσαι 4.

Ασύρματο ραντάρ /επαφή ή ραντάρ εξωτερικού χώρου κοστίζει παραπάνω (40+).

Πρέπει να υποστηρίζει η κεντρική μονάδα ασύρματη επικοινωνία με επαφές.

Εξωτερική σειρήνα το πολύ 50 ευρώ.

Ενσύρματη επαφή ... Με το κιλό τις παίρνουν (10 ευρώ οι 100)

Καλώδιο 20 ευρώ τα 100 μέτρα (και μπορεί να λέω και πολλά).

Πάνω από 300 ευρώ δεν στοιχίζει ένα τυπικό σετ στη λιανική.

Στους επαγγελματίες λιγότερο (κανένα 20% πιο κάτω)..

Τα υπόλοιπα είναι εργατικά . τοποθέτηση - ρύθμιση (4 ώρες αν υπάρχει καλωδίωση, έως 8 αν δεν υπάρχει)...

Άρα το χιλιάρικο και το 1900άρι είναι πολύ "τσιμπημένα" ;)

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά . Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά κάτω από 700 ευρώ δεν βρήκα .Το πρόβλημμα μου είναι ότι πρέπει να τραβήξω καλωδίωση αυτό είναι και το μεγάλο κόστος. Έχω όμως καταλήξει σ'ενα από αυτούς που μου είπατε "καλούς" συναγερμούς τον paradox . Τα προβλη΄μματα μου είναι δύο . Η καλωδίωση και το εύκολο πάτημα - άρα έξτρα ραντάρ - άρα έξτρα χρήμμα . Το ερώτημα μου είναι το εξής : ασύρματο (MG5000) ή ενσύρματο(SP6000) . Παίζει όμως και μικτό . Τι γνώμη έχετε για το ασύρματο; Παιδιά είστε οι μόνοι που μπορείτε να με βοηθήσετε . Έχω καθυστερήσει να μπω στο σπίτι μόνο και μόνο γιατί έχω μπερδευτεί με τον συναγερμό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...