angelus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την παρακάτω εμπειρία που είχα όταν αποφάσισα να αγοράσω ένα λάπτοπ HP από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Το μοντέλο που επέλεξα ήταν το HP Pavilion dv6-1210sv Espresso. Το λάπτοπ αγοράστηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009. Όταν έκανα την πρώτη εκκίνηση του συστήματος, επέλεξα να εγκαταστήσω την αγγλική έκδοση των Vista. Στην πρώτη αυτόματη ενημέρωση συστήματος που έκανα, το windows update εγκατέστησε το service pack 2 σε αγγλική έκδοση φυσικά. Το θέμα είναι όμως πως μετά από αυτή την εγκατάσταση όμως το λαπτοπ παρουσίασε τα εξής θέματα: δεν έπαιζε ο ήχος, δεν μπορούσα να παίξω DVD, ο internet explorer δεν αναγνώριζε ελληνικούς χαρακτήρες (δεν είχα εγκαταστήσει το google toolbar οπότε προφανώς και δεν έφταιγε αυτό) και κράσαρε συνεχώς τόσο ο internet explorer όσο και ο Mozilla. Εφόσον ο υπολογιστής μου δεν είχε δουλέψει ούτε 10 ώρες, τον επέστρεψα στο πλαίσιο της Μεταμόρφωσης απ’ όπου και τον αγόρασα και ζήτησα από το service να το δουν ώστε να διαπιστώσουν όλα τα προβλήματα. Τα λόγια μου αυτολεξεί ήταν «προφανώς και δεν το συζητάω καν για επισκευή, θέλω είτε αντικατάσταση είτε πιστωτικό κουπόνι». Μετά από 1,5 ώρα, με καλούν από το σέρβις και μου ανακοινώνουν πως το λαπτοπ έχει επισκευαστεί. Αφού φυσικά τους επανέλαβα πως δεν παραλαμβάνω επισκευασμένο μηχάνημα μετά από 10 ώρες λειτουργίας πηγαίνω από το κατάστημα για να δω τι έκαναν. Έκπληκτος διαπιστώνω πως είχαν προχωρήσει σε επαναφορά συστήματος για να φέρουν τον υπολογιστή στην κατάσταση που ήταν μια μέρα πριν! Τους εξήγησα με ευγενικό τρόπο πως δεν μπορώ να παραλάβω ένα σύστημα στο οποίο μετά από λίγες ώρες λειτουργίας έγινε restore καθώς είναι σαν να παίρνω ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα και σε τελική ανάλυση προχώρησαν σε μια επαναφορά συστήματος σε ένα μηχάνημα χωρίς την άδεια του χρήστη του. Νομίζω είναι σαφές πως θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί πριν γίνει αυτή η ενέργεια. Μην δεχόμενος την επισκευή άφησα τον υπολογιστή στο σέρβις και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο. Πράγματι την επόμενη μέρα μίλησα με κάποιον υπεύθυνο ο οποίος και συνέχισε το ίδιο τροπάριο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αντικατάσταση για θέματα λογισμικού καθώς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για το λογισμικό του Η/Υ». Φυσικά η ερώτησή μου ήταν αφού δεν έχετε καμιά ευθύνη για το λογισμικό γιατί προχωρήσατε σε επαναφορά συστήματος; Επίσης θα πρέπει να αναφέρω πως στο σέρβις ειδικά ο υπεύθυνος με αντιμετώπισε με μεγάλη αγένεια αλλά και ειρωνία. Αν κάποιος θέλει μπορώ να αναφέρω τις συνομιλίες μας σε επόμενο post. Τελικά αφού ζήτησα τα ονάματα τόσο του υπεύθυνου του σέρβις όσο και όσων αναμίχθηκαν με την «επισκευή» προκειμένου να προχωρήσω σε καταγγελία στο ΙΝΚΑ πήρα το μηχάνημά μου. Την επόμενη μέρα ζήτησα να μιλήσω με τον υπεύθυνο του καταστήματος στην Μεταμόρφωση, ο οποίος ήταν επίσης εξαιρετικά αγενής – έφτασε στο σημείο να αναφέρει πως εγώ μπήκα στην registry των Windows και προκάλεσα μόνος μου την ζημιά! Η επόμενη κινησή μου ήταν να συνομιλήσω με την ΗΡ, οι οποίοι και με διαβεβαίωσαν πως δεν χρειαζόταν system restore , μια απλή επανεγκατάσταση των drivers θα ήταν αρκετή. Πιο συγκεκριμένα μου τόνισαν πως το θέμα με τα αγγλικά vista είναι πολύ γνωστό και υπάρχει για περισσότερο από 3 μήνες. Στη συνέχεια επικοινώνησα και πάλι με το ΠΛΑΙΣΙΟ. Μου είπαν πως έγινε πέρασμα των drivers αλλά απέτυχε. Όταν τους ζήτησα κάποιο αποδεικτικό στοιχείο των ενεργειών που έγιναν, μου είπαν απλά πως είναι στάνταρ διαδικασία.Στην συνέχεια κατάφερα να μιλήσω με την υπεύθυνη service της εταιρείας η οποία πρέπει να πω ήταν αρκετά πιο ευγενική αλλά και πάλι κάθετη στο θέμα αντικατάστασης. Όταν την ρώτησα πως είναι δυνατόν ο τεχνικός του ΠΛΑΙΣΙΟΥ - εξουσιοδοτημένο σέρβις από την ΗΡ να μην γνωρίζει ένα τόσο σύνηθες πρόβλημα δεν πήρα απάντηση. Το θέμα είναι πως το ΠΛΑΙΣΙΟ και το κάθε ΠΛΑΙΣΙΟ μπορεί να επεμβαίνει στον υπολογιστή μας χωρίς την εξουσιοδότησή μας και να πειράζει το λειτουργικό όταν μετά σου λέει πως δεν έχει καμιά ευθύνη για το λογισμικό???? Το όλο θέμα φυσικά δεν θα μείνει εδώ, θα προχωρήσω τόσο σε καταγγελία στο ΙΝΚΑ όσο και σε κοινοποίηση του θέματος στο my.plaisio. Θα φροντίσω να σας ενημερώνω για ότι γίνει. Διδδάγματα: 1)Προσοχή στα ΗΡ με αγγλικά βίστα, 2) Μην εμπιστεύεστε τους τεχνικούς των λιανοπωλητών είναι επιεικώς ανεκπαίδευτοι, 3) Δεν ξαναπατάω στο Πλαίσιο, 4) Σε αυτή την χώρα ο κάθε ανειδίκευτος στο παίζει τεχνικός και σου κάνει και αγενώς τον καμπόσο (ισχύει και για τον υπεύθυνο του σέρβις στο Πλαίσιο Μεταμόρφωσης αλλά και για τον υπέυθυνο του καταστήματος γενικά - τα ονόματά τους είναι διαθέσιμα φυσικά). 5) e-shop και πάλι e-shop ή στην τελική multirama - τουλάχιστον εκεί σε σέβονται. Συγνώμη εαν σας κούρασα, δεν ήταν η πρόθεσή μου απλά είμαι αγανακτησμένος.
basilis5 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 φιλε μου τι λες; ειναι δυνατον να σου φταιει το πλαισιο αν εχουν προβλημα οι οδηγοι; και θες αντικατασταση και δεν δεχεσαι πισω μεταχειρισμενο λαπτοπ,το οποιο εσυ μεταχειριστικες; τωρα αν εκαναν επαναφορα ή οτιδηποτε αλλο εκριναν αυτοι χωρις να τους εχεις εξουσιοδοτησει εσυ οκ,λογικο αλλα και παλι, αντικατασταση; οκ ειπαμε, αλλα αν ζαλιζουμε το ΙΝΚΑ για τεοτια αστεια περιστατικα, στο τελος θα φτασουμε να κανουμε σοβαρες καταγγελιες και να μην μπορουμε να βρουμε δικιο.. παντως αν κανεις καταγγελια κανε καταγγελια για το οτι δεν τους ειχες δωσει αδεια να κανουν οτιδηποτε στο λαπτοπ πριν ενημερωθεις,οχι γιατι κρασαραν τα windows με αυτη την λογικη εκτος απο πλαισιο να καταγγειλεις και ΗΡ και microsoft ολα αυτα φιλικα
angelus Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 φιλε μου τι λες;ειναι δυνατον να σου φταιει το πλαισιο αν εχουν προβλημα οι οδηγοι; και θες αντικατασταση και δεν δεχεσαι πισω μεταχειρισμενο λαπτοπ,το οποιο εσυ μεταχειριστικες; τωρα αν εκαναν επαναφορα ή οτιδηποτε αλλο εκριναν αυτοι χωρις να τους εχεις εξουσιοδοτησει εσυ οκ,λογικο αλλα και παλι, αντικατασταση; οκ ειπαμε, αλλα αν ζαλιζουμε το ΙΝΚΑ για τεοτια αστεια περιστατικα, στο τελος θα φτασουμε να κανουμε σοβαρες καταγγελιες και να μην μπορουμε να βρουμε δικιο.. παντως αν κανεις καταγγελια κανε καταγγελια για το οτι δεν τους ειχες δωσει αδεια να κανουν οτιδηποτε στο λαπτοπ πριν ενημερωθεις,οχι γιατι κρασαραν τα windows με αυτη την λογικη εκτος απο πλαισιο να καταγγειλεις και ΗΡ και microsoft ολα αυτα φιλικα Φυσικά και εννοείται πως δεν ζήτησα αντικατάσταση γιατί κράσαραν οι οδηγοί. Το θέμα είναι πως αφενός μεν προχώρησαν σε μια ενέργεια που διέγραφε όλα τα στοιχεία που είχε μέσα ο υπολογιστής χωρίς να με ρωτήσουν + το ότι κατά την γνώμη μου δεν παρέλαβα την υπηρεσία σέρβις την οποία έχω πληρώσει. Φυσικά θεωρώ πως ήταν υποχρέωσή τους να ξέρουν πως επιλύεται το ζήτημα που προέκυψε αφού η ίδια η ΗΡ το γνώριζε και το Πλαίσιο είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος σέρβις από τον κατασκευαστή. Στην τελική φίλε μου την επαναφορά μπορούσα να την κάνω και μόνος μου. Η καταγγελία θα έχει να κάνει με το ότι επενέβησαν στο λάπτοπ χωρίς να με ρωτήσουν και φυσικά στην συμπεριφορά που αντιμετώπισα από αυτούς. Το να καταγγείλω την ΗΡ δεν έχει νόημα αλλά το να καταγγείλω τον επίσημο αντιπρόσωπό τους που υποτίθεται πως γνωρίζει και στην τελική έχει εκπαιδευτεί να επιλύει προβλήματα σε λάπτοπ ΗΡ έχει νόημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:01 ---------- φιλε μου τι λες; και θες αντικατασταση και δεν δεχεσαι πισω μεταχειρισμενο λαπτοπ,το οποιο εσυ μεταχειριστικες; τωρα αν εκαναν επαναφορα ή οτιδηποτε αλλο εκριναν αυτοι χωρις να τους εχεις εξουσιοδοτησει εσυ οκ,λογικο αλλα και παλι, αντικατασταση; οκ ειπαμε, αλλα αν ζαλιζουμε το ΙΝΚΑ για τεοτια αστεια περιστατικα, στο τελος θα φτασουμε να κανουμε σοβαρες καταγγελιες και να μην μπορουμε να βρουμε δικιο.. ολα αυτα φιλικα Απλά όσον αφορά το ότι εγώ μεταχειρίστικα το λάπτοπ ειλικρινά νομίζω πως κάτι άλλο εννοείς. Δηλαδή τι πάει να πει που το μεταχειρίστηκα λιγότερο από 10 ώρες? Με το που ανοίγει κάποιος έναν υπολογιστή χάνει το δικαίωμα της αντικατάστασης? Φυσικά αυτός που θα χειριστεί το λάπτοπ ώστε και να διαπιστώσει όποιο πρόβλημα και έπειτα να ζητήσει αντικατάσταση ή κάτι άλλο, είναι αυτός που αγόρασε το λάπτοπ.Αν μπορείς διευκρίνησε τι εννοείς γιατί ειλικρινινά δεν κατάλαβα την φράση σου "εσύ μεταχειρίστηκες" Παρέλειψα να αναφέρω πως πριν την επαναφορά συστήματος ο δείκτης εμπειρίας του λαπτοπ ήταν 4,7 ενώ μετά την επαναφορά είναι 4,6. Συνεπώς είναι ξεκάθαρο πως το μηχάνημά μου υπέστει μια αλλαγή προς το χειρότερο. Συμπέρασμα άλλα πλήρωσα άλλα πήρα... Αν αυτό δεν χρίζει αντικατάστασης τότε τι χρίζει? Τέλος πραγματικά δεν νομίζω πως το να φτάνεις στα όριά σου να πλακώσεις τους υπαλλήλους και να σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου είναι αστεία περιστατικά. Θεωρώ πως μάλλον παρεξήγησες το μήνυμά μου.
katsikoula Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 φιλε πιστευω οτι στο θεμα του system restore εχεις απολυτο δικιο κ ισως να μπορεις να τους κανεις καταγγελια για αυτο (ειδικα αν εχασες αρχεια της δουλειας σου ή αλλα αρχεια). τωρα σχετικα με την αντικατασταση του laptop το σωστο ειναι οτι αν για οποιοδηποτε λογο το προϊον παρουσιασει προβλημα (οποιοδηποτε προβλημα) εντος 7 ημερων απο την ημερα αγορας γινεται αντικατασταση αμεσως χωρις καν ελεγχο. αυτα απο εμενα. τουλαχιστον αυτο ειναι το σωστο. σε παρακαλω κρατα μας ενημερους γιατι με ενδιαφερει αυτο το θεμα
alerasta Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, πηγαίνεις πίσω ένα λάπτοπ και ζητάς πιστωτικό ή αντικατάσταση επειδή είναι χαλασμένο. Κάνουν restore για να δουν αν έκανες πατάτα στο software ή αν όντως φταίει το hardware και βρίσκουν πως φταίει το software. Σου το φτιάχνουν - κάνουν δηλαδή το restore που εσύ έπρεπε να κάνεις πριν τους απασχολήσεις - και σου το επιστρέφουν σε μιάμιση ώρα. Επίσης δεν σε χρεώνουν ενώ θα μπορούσαν καθώς το software δεν καλύπτεται από εγγύηση. Και παραπονιέσαι γιατί; Επειδή έκαναν restore και μπορεί να είχες δικά σου αρχεία μέσα; Να σου θυμίσω πως το επέστρεψες και ζήτησες αντικατάσταση ή πιστωτικό. Στην αντικατάσταση δηλαδή αν είχες αρχεία δικά σου μέσα θα τα ξαναέβλεπες; Αν έπαιρνες πιστωτικό θα σου τα έδιναν σε dvd; Επίσης παραπονιέσαι πως σου έδωσαν πίσω μεταχειρισμένο λαπτοπ (που εσύ χρησιμοποίησες) ενώ έπρεπε να σου δώσουν καινούργιο. Δηλαδή η σωστή διαδικασία σε όποιον στραβώσει η εγκατάσταση updates είναι να του δώσουν καινούργιο υπολογιστή; Έλεος! Όλοι κράζουμε τα καταστήματα όταν μας κοροϊδεύουν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παράξενος είσαι εσύ. Συγνώμη αν ακούγομαι εριστικός αλλά θεωρώ χοντράδες αυτά που έγραψες.
sil_unique Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Λοιπόν, πηγαίνεις πίσω ένα λάπτοπ και ζητάς πιστωτικό ή αντικατάσταση επειδή είναι χαλασμένο. Κάνουν restore για να δουν αν έκανες πατάτα στο software ή αν όντως φταίει το hardware και βρίσκουν πως φταίει το software. Σου το φτιάχνουν - κάνουν δηλαδή το restore που εσύ έπρεπε να κάνεις πριν τους απασχολήσεις - και σου το επιστρέφουν σε μιάμιση ώρα. Επίσης δεν σε χρεώνουν ενώ θα μπορούσαν καθώς το software δεν καλύπτεται από εγγύηση. Και παραπονιέσαι γιατί; Επειδή έκαναν restore και μπορεί να είχες δικά σου αρχεία μέσα; Να σου θυμίσω πως το επέστρεψες και ζήτησες αντικατάσταση ή πιστωτικό. Στην αντικατάσταση δηλαδή αν είχες αρχεία δικά σου μέσα θα τα ξαναέβλεπες; Αν έπαιρνες πιστωτικό θα σου τα έδιναν σε dvd; Επίσης παραπονιέσαι πως σου έδωσαν πίσω μεταχειρισμένο λαπτοπ (που εσύ χρησιμοποίησες) ενώ έπρεπε να σου δώσουν καινούργιο. Δηλαδή η σωστή διαδικασία σε όποιον στραβώσει η εγκατάσταση updates είναι να του δώσουν καινούργιο υπολογιστή; Έλεος! Όλοι κράζουμε τα καταστήματα όταν μας κοροϊδεύουν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παράξενος είσαι εσύ. Συγνώμη αν ακούγομαι εριστικός αλλά θεωρώ χοντράδες αυτά που έγραψες. με πρόλαβες - τα ίδια θα έγραφα και εγώ
angelus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά θα προσπαθήσω να απαντήσω στα θέματα που έθεσες ένα προς ένα: Λοιπόν, πηγαίνεις πίσω ένα λάπτοπ και ζητάς πιστωτικό ή αντικατάσταση επειδή είναι χαλασμένο. Πρώτον δεν πήγα ένα κάποιο λάπτοπ, πήγα ένα λάπτοπ το οποίο δούλεψε σωστά ούτε 10 ώρες. Κάνουν restore για να δουν αν έκανες πατάτα στο software ή αν όντως φταίει το hardware και βρίσκουν πως φταίει το software. Θέλεις να μου πεις πως το να κάνουν restore σε ένα σύστημα για να δουν εαν υπάρχει θέμα software είναι αποδεκτή λύση. Χαίρω πολύ φίλε μου τότε καλύτερα να κλείσουν όλα ντα σέρβις και όλοι μας να κάνουμε ένα system restore και καθαρίσαμε. Να σου υπενθυμίσω πως πληρώνεις ένα ποσό από την τιμή του λαπτοπ για να έχεις εγγύηση... Σου το φτιάχνουν - κάνουν δηλαδή το restore που εσύ έπρεπε να κάνεις πριν τους απασχολήσεις - και σου το επιστρέφουν σε μιάμιση ώρα. Επίσης δεν σε χρεώνουν ενώ θα μπορούσαν καθώς το software δεν καλύπτεται από εγγύηση. Δηλαδή μου φέρθηκαν αγενώς μέσ' στα μούτρα μου, μου είπαν ότι εγώ το χάλασα - δες το πρώτο μου μήνυμα- και εγώ θα τους πω και ευχαριστώ που δεν με χρέωσαν??? Τι λες τώρα 700 ευρώ έσκασα για το λαπτοπ....Έλεος πια.... Και παραπονιέσαι γιατί; Επειδή έκαναν restore και μπορεί να είχες δικά σου αρχεία μέσα; Να σου θυμίσω πως το επέστρεψες και ζήτησες αντικατάσταση ή πιστωτικό. Στην αντικατάσταση δηλαδή αν είχες αρχεία δικά σου μέσα θα τα ξαναέβλεπες; Αν έπαιρνες πιστωτικό θα σου τα έδιναν σε dvd; Φίλε μου το θέμα είναι πως δεν με ρώτησαν αρα δεν είχαν καμια εξουσιοδότησή μου και στην τελική όπως είδες από το restore έχασα σε απόδοση - ο δείκτης εμπειρίας από 4,7 μειώθηκε σε 4,6. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά πως το λαπτοπ δεν δούλεψε ούτε 11 ώρες. Εννοείται πως δεν έχασα αρχεία, αν είχα χάσει σημαντικά αρχεία δεν θα μίλαγα τώρα σε αυτό το φόρουμ, θα μίλαγα με δικηγόρους. Για άλλη μια φορά υπενθυμίζω πως σύμφωνα με την ΗΡ θα έπρεπε απλά να ξαναπεράσουν τα drivers, είναι προφανές πως αυτό δεν έγινε. Πάλι φαίνεται πως δεν πήρα την υπηρεσία την οποία πλήρωσα, δηλαδή ένα σωστα ενημερωμένο σέρβις Επίσης παραπονιέσαι πως σου έδωσαν πίσω μεταχειρισμένο λαπτοπ (που εσύ χρησιμοποίησες) ενώ έπρεπε να σου δώσουν καινούργιο. Δηλαδή η σωστή διαδικασία σε όποιον στραβώσει η εγκατάσταση updates είναι να του δώσουν καινούργιο υπολογιστή; Όπως εξήγησα πιο πάνω, είναι φυσικό το λαπτοπ να το έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Ωστόσο το θέμα παραμένει, ότανν εγώ το χρησιμοποίησα δεν έχασα καθόλου σε απόδοση, όταν αντίθετα το έπιασε στα χέρια του το σέρβις του Πλαίσια μέσα σε 1,5 ώρα έχασα απόδοση (δείκτης εμπειρίας). Κι όλα αυτά από τον λιανέμπορο που λέει πως δεν ευθύνεται και δεν έχει καμιά δουλειά με το λογισμικό του συστήματος. Κάτσε ρε φίλε αφού δεν έχεις καμιά δουλειά με το λογισμικό γιατί επεμβαίνεις πάνω του χωρίς την άδεια του χρήστη? Έλεος! Όλοι κράζουμε τα καταστήματα όταν μας κοροϊδεύουν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παράξενος είσαι εσύ. Φίλε μου οκ είμαι παράξενος, ξέρω τους νόμους που υποτίθεται πως μας προστατεύουν και στην τελική δεν γουστάρω κανένα παιδαρέλι από καμιά εταιρεία να μου το παίζει καμπόσος. Αλλά ΟΚ εφόσον τον λαπτοπ δεν διαλύθηκε πάνω μου ΟΚ είμαι παράξενος και λέω χοντράδες. Δεν λέω μπορεί εσύ να έκανες τουμπέκα και να τους έλεγες και ευχαριστώ, αλλά τι να κάνουμε που εγώ είμαι λίγο διαφορετικός? Συγνώμη αν ακούγομαι εριστικός αλλά θεωρώ χοντράδες αυτά που έγραψες. Φίλε πραγματικά ήταν ανάγκη να γράψεις την λέξη χοντράδες? Δηλαδή δεν μπορούσες να πεις απλά "Φίλε νομίζω έχεις άδικο"? Μήπως έχεις κάποια σχέση με το Πλαίσιο? Πολύ φανατίλα ρε παιδί μου...
kirimis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Παιδιά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την παρακάτω εμπειρία που είχα όταν αποφάσισα να αγοράσω ένα λάπτοπ HP από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Το μοντέλο που επέλεξα ήταν το HP Pavilion dv6-1210sv Espresso. Το λάπτοπ αγοράστηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009. Όταν έκανα την πρώτη εκκίνηση του συστήματος, επέλεξα να εγκαταστήσω την αγγλική έκδοση των Vista. Στην πρώτη αυτόματη ενημέρωση συστήματος που έκανα, το windows update εγκατέστησε το service pack 2 σε αγγλική έκδοση φυσικά. Το θέμα είναι όμως πως μετά από αυτή την εγκατάσταση όμως το λαπτοπ παρουσίασε τα εξής θέματα: δεν έπαιζε ο ήχος, δεν μπορούσα να παίξω DVD, ο internet explorer δεν αναγνώριζε ελληνικούς χαρακτήρες (δεν είχα εγκαταστήσει το google toolbar οπότε προφανώς και δεν έφταιγε αυτό) και κράσαρε συνεχώς τόσο ο internet explorer όσο και ο Mozilla. Εφόσον ο υπολογιστής μου δεν είχε δουλέψει ούτε 10 ώρες, τον επέστρεψα στο πλαίσιο της Μεταμόρφωσης απ’ όπου και τον αγόρασα και ζήτησα από το service να το δουν ώστε να διαπιστώσουν όλα τα προβλήματα. Τα λόγια μου αυτολεξεί ήταν «προφανώς και δεν το συζητάω καν για επισκευή, θέλω είτε αντικατάσταση είτε πιστωτικό κουπόνι». Μετά από 1,5 ώρα, με καλούν από το σέρβις και μου ανακοινώνουν πως το λαπτοπ έχει επισκευαστεί. Αφού φυσικά τους επανέλαβα πως δεν παραλαμβάνω επισκευασμένο μηχάνημα μετά από 10 ώρες λειτουργίας πηγαίνω από το κατάστημα για να δω τι έκαναν. Έκπληκτος διαπιστώνω πως είχαν προχωρήσει σε επαναφορά συστήματος για να φέρουν τον υπολογιστή στην κατάσταση που ήταν μια μέρα πριν! Τους εξήγησα με ευγενικό τρόπο πως δεν μπορώ να παραλάβω ένα σύστημα στο οποίο μετά από λίγες ώρες λειτουργίας έγινε restore καθώς είναι σαν να παίρνω ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα και σε τελική ανάλυση προχώρησαν σε μια επαναφορά συστήματος σε ένα μηχάνημα χωρίς την άδεια του χρήστη του. Νομίζω είναι σαφές πως θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί πριν γίνει αυτή η ενέργεια. Μην δεχόμενος την επισκευή άφησα τον υπολογιστή στο σέρβις και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο. Πράγματι την επόμενη μέρα μίλησα με κάποιον υπεύθυνο ο οποίος και συνέχισε το ίδιο τροπάριο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αντικατάσταση για θέματα λογισμικού καθώς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για το λογισμικό του Η/Υ». Φυσικά η ερώτησή μου ήταν αφού δεν έχετε καμιά ευθύνη για το λογισμικό γιατί προχωρήσατε σε επαναφορά συστήματος; Επίσης θα πρέπει να αναφέρω πως στο σέρβις ειδικά ο υπεύθυνος με αντιμετώπισε με μεγάλη αγένεια αλλά και ειρωνία. Αν κάποιος θέλει μπορώ να αναφέρω τις συνομιλίες μας σε επόμενο post. Τελικά αφού ζήτησα τα ονάματα τόσο του υπεύθυνου του σέρβις όσο και όσων αναμίχθηκαν με την «επισκευή» προκειμένου να προχωρήσω σε καταγγελία στο ΙΝΚΑ πήρα το μηχάνημά μου. Την επόμενη μέρα ζήτησα να μιλήσω με τον υπεύθυνο του καταστήματος στην Μεταμόρφωση, ο οποίος ήταν επίσης εξαιρετικά αγενής – έφτασε στο σημείο να αναφέρει πως εγώ μπήκα στην registry των Windows και προκάλεσα μόνος μου την ζημιά! Η επόμενη κινησή μου ήταν να συνομιλήσω με την ΗΡ, οι οποίοι και με διαβεβαίωσαν πως δεν χρειαζόταν system restore , μια απλή επανεγκατάσταση των drivers θα ήταν αρκετή. Πιο συγκεκριμένα μου τόνισαν πως το θέμα με τα αγγλικά vista είναι πολύ γνωστό και υπάρχει για περισσότερο από 3 μήνες. Στη συνέχεια επικοινώνησα και πάλι με το ΠΛΑΙΣΙΟ. Μου είπαν πως έγινε πέρασμα των drivers αλλά απέτυχε. Όταν τους ζήτησα κάποιο αποδεικτικό στοιχείο των ενεργειών που έγιναν, μου είπαν απλά πως είναι στάνταρ διαδικασία.Στην συνέχεια κατάφερα να μιλήσω με την υπεύθυνη service της εταιρείας η οποία πρέπει να πω ήταν αρκετά πιο ευγενική αλλά και πάλι κάθετη στο θέμα αντικατάστασης. Όταν την ρώτησα πως είναι δυνατόν ο τεχνικός του ΠΛΑΙΣΙΟΥ - εξουσιοδοτημένο σέρβις από την ΗΡ να μην γνωρίζει ένα τόσο σύνηθες πρόβλημα δεν πήρα απάντηση. Το θέμα είναι πως το ΠΛΑΙΣΙΟ και το κάθε ΠΛΑΙΣΙΟ μπορεί να επεμβαίνει στον υπολογιστή μας χωρίς την εξουσιοδότησή μας και να πειράζει το λειτουργικό όταν μετά σου λέει πως δεν έχει καμιά ευθύνη για το λογισμικό???? Το όλο θέμα φυσικά δεν θα μείνει εδώ, θα προχωρήσω τόσο σε καταγγελία στο ΙΝΚΑ όσο και σε κοινοποίηση του θέματος στο my.plaisio. Θα φροντίσω να σας ενημερώνω για ότι γίνει. Διδδάγματα: 1)Προσοχή στα ΗΡ με αγγλικά βίστα, 2) Μην εμπιστεύεστε τους τεχνικούς των λιανοπωλητών είναι επιεικώς ανεκπαίδευτοι, 3) Δεν ξαναπατάω στο Πλαίσιο, 4) Σε αυτή την χώρα ο κάθε ανειδίκευτος στο παίζει τεχνικός και σου κάνει και αγενώς τον καμπόσο (ισχύει και για τον υπεύθυνο του σέρβις στο Πλαίσιο Μεταμόρφωσης αλλά και για τον υπέυθυνο του καταστήματος γενικά - τα ονόματά τους είναι διαθέσιμα φυσικά). 5) e-shop και πάλι e-shop ή στην τελική multirama - τουλάχιστον εκεί σε σέβονται. Συγνώμη εαν σας κούρασα, δεν ήταν η πρόθεσή μου απλά είμαι αγανακτησμένος. To Plaisio στην περιπτωση σου επεδειξε καλη πιστη σε σημειο βλακειας! Φυσικα και εχεις πληρως ΑΔΙΚΟ.. το οποιο ηδη αναλυθηκε απο τα παιδια παραπανω! Η HP και το PLAISIO σου πουλησαν ενα πληρως λειτουργικο υπολογιστη. Το τι πηγες και εκανες μετα ειναι καθαρα δικό σου θεμα & προβλημα. Εκατσαν και σου απεδειξαν οι ανθρωποι οτι ο υπολογιστης σου ειναι λειτουργικοτατος... και μπραβο τους δλδ, γιατι εδωσαν σημασια στον πελατη και τον ηθελαν χαρουμενο. Σε αλλα καταστηματα... θα σε ειχαν στειλει χωρις δευτερη κουβεντα για τετοιο θεμα! Ευγε στο ΠΛΑΙΣΙΟ λοιπον για ακομη μια φορα..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Και κατι ακομα: Με το system restore ΔΕΝ χανεις αρχεια... μονο ρυθμισεις. Κατα τ αλλα +1 στον απο πανω.
disqualified Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 ισως με επαναφορα συστηματος, εννοει επαναφορα στην αρχικη κατασταση του υπολογιστη μεσω του Partition επαναφορας
alerasta Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πρώτον δεν πήγα ένα κάποιο λάπτοπ, πήγα ένα λάπτοπ το οποίο δούλεψε σωστά ούτε 10 ώρες. Και αν του έριχνες δύο σφυριές στις 5 ώρες θα είχε σταματήσει να δουλεύει τότε. Μόνο του σταμάτησε να δουλεύει; Όχι, έκανες update. Αυτό δε σημαίνει ότι φταις, σημαίνει πως υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία και λέγεται restore. Δεν πάμε στο service, κι αν πάμε μας χρεώνουν. Θέλεις να μου πεις πως το να κάνουν restore σε ένα σύστημα για να δουν εαν υπάρχει θέμα software είναι αποδεκτή λύση. Χαίρω πολύ φίλε μου τότε καλύτερα να κλείσουν όλα ντα σέρβις και όλοι μας να κάνουμε ένα system restore και καθαρίσαμε. Να σου υπενθυμίσω πως πληρώνεις ένα ποσό από την τιμή του λαπτοπ για να έχεις εγγύηση... Θέλω να σου πω πως είναι απόλυτα αποδεκτή λύση. Έχεις την εντύπωση πως θα κάθεται ένας γκουρού για μία εβδομάδα να ψάχνει τι στράβωσε στο laptop σου ενώ το έχεις δώσει για αντικατάσταση; Και εγώ θέλω να σου υπενθυμίσω πως όσο και να στραβώσει το software δεν σε καλύπτει η εγγύηση. Δηλαδή μου φέρθηκαν αγενώς μέσ' στα μούτρα μου, μου είπαν ότι εγώ το χάλασα - δες το πρώτο μου μήνυμα- και εγώ θα τους πω και ευχαριστώ που δεν με χρέωσαν??? Τι λες τώρα 700 ευρώ έσκασα για το λαπτοπ....Έλεος πια.... Κοίταξε, τα εξυπνιλίκια των καταστημάτων, βλέπε "εσύ φταις που δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα" δεν είναι σωστά, συμφωνώ. Θα μπορούσαν να σου πουν ευγενικά πως "κάτι έγινε στο update και στράβωσε" και η καλύτερη λύση ήταν το restore. Εδώ είναι το μόνο που έχεις - κατά τη γνώμη μου πάντα - δίκιο. Φίλε μου το θέμα είναι πως δεν με ρώτησαν αρα δεν είχαν καμια εξουσιοδότησή μου και στην τελική όπως είδες από το restore έχασα σε απόδοση - ο δείκτης εμπειρίας από 4,7 μειώθηκε σε 4,6. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά πως το λαπτοπ δεν δούλεψε ούτε 11 ώρες. Εννοείται πως δεν έχασα αρχεία, αν είχα χάσει σημαντικά αρχεία δεν θα μίλαγα τώρα σε αυτό το φόρουμ, θα μίλαγα με δικηγόρους. Για άλλη μια φορά υπενθυμίζω πως σύμφωνα με την ΗΡ θα έπρεπε απλά να ξαναπεράσουν τα drivers, είναι προφανές πως αυτό δεν έγινε. Πάλι φαίνεται πως δεν πήρα την υπηρεσία την οποία πλήρωσα, δηλαδή ένα σωστα ενημερωμένο σέρβις Το πήγες πίσω για αντικατάσταση!. Αν τους έλεγες πως θέλεις τα αρχεία σου πιθανότατα να σου απαντούσαν πως δεν γίνεται, βρες τρόπο να τα πάρεις μόνος σου. Ο δείκτης των windows σου είπε πως το μηχάνημά σου είναι εκτός προδιαγραφών; Δεν νομίζω. Όπως εξήγησα πιο πάνω, είναι φυσικό το λαπτοπ να το έχω χρησιμοποιήσει εγώ. Ωστόσο το θέμα παραμένει, ότανν εγώ το χρησιμοποίησα δεν έχασα καθόλου σε απόδοση, όταν αντίθετα το έπιασε στα χέρια του το σέρβις του Πλαίσια μέσα σε 1,5 ώρα έχασα απόδοση (δείκτης εμπειρίας). Κι όλα αυτά από τον λιανέμπορο που λέει πως δεν ευθύνεται και δεν έχει καμιά δουλειά με το λογισμικό του συστήματος. Κάτσε ρε φίλε αφού δεν έχεις καμιά δουλειά με το λογισμικό γιατί επεμβαίνεις πάνω του χωρίς την άδεια του χρήστη? Όταν το πήγες δεν δούλευε και στο επέστρεψαν να δουλεύει! Δεν ήρθαν να το πάρουν από το σπίτι σου, εσύ τους το πήγες. Το ευκολότερο που μπορούν να κάνουν για να δουν αν φταίει το hardware είναι factory restore. Έχεις κολλήσει με τον δείκτη εμπειρίας. Αν αλλάξεις drivers πιθανόν να αλλάξει, αν αλλάξεις power saving options πιθανόν να αλλάξει, αν ξυπνήσει κακόκεφος πιθανόν να αλλάξει, μην τρελαίνεσαι. Φίλε μου οκ είμαι παράξενος, ξέρω τους νόμους που υποτίθεται πως μας προστατεύουν και στην τελική δεν γουστάρω κανένα παιδαρέλι από καμιά εταιρεία να μου το παίζει καμπόσος. Αλλά ΟΚ εφόσον τον λαπτοπ δεν διαλύθηκε πάνω μου ΟΚ είμαι παράξενος και λέω χοντράδες. Δεν λέω μπορεί εσύ να έκανες τουμπέκα και να τους έλεγες και ευχαριστώ, αλλά τι να κάνουμε που εγώ είμαι λίγο διαφορετικός? Βρε παληκάρι μου, όταν στο έδωσαν δούλευε, τους το επέστρεψες χαλασμένο και στο ξανάφτιαξαν, τι έπρεπε να κάνεις μετά από αυτή την αντιμετώπιση; Να τους αρχίσεις στις καρπαζιές; Εντάξει τότε, εγώ είμαι φλώρος που δεν τσακώνομαι με το service όταν πάω κάτι για φτιάξιμο και μου το φτιάχνουν... Φίλε πραγματικά ήταν ανάγκη να γράψεις την λέξη χοντράδες? Δηλαδή δεν μπορούσες να πεις απλά "Φίλε νομίζω έχεις άδικο"? Μήπως έχεις κάποια σχέση με το Πλαίσιο? Πολύ φανατίλα ρε παιδί μου... Τη γνώμη μου είπα για τη στάση σου, δεν έκρινα εσένα ως άνθρωπο ούτε είχα σκοπό να σε προσβάλλω. Και όπως θα κατάλαβες είμαι μεγαλομέτοχος του πλαισίου όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που σου απάντησαν...
stefanos44 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μου γεννήθηκε η εξής απορία: Γιατί εμείς οι καταναλωτές πρέπει να λέμε "εύγε-ευχαριστώ-ζήτω" για το όποιο κατάστημα; Φανερά, νόμιμα και καλόπιστα δεν συναλλασσόμαστε με αυτά όταν τα προτιμάμε; Προς τι λοιπόν οι επευφημίες; Μας κάνουν κάποιου είδους χάρη, την οποία εγώ δεν αντιλαμβάνομαι; Φίλοι μου δεν τους χρωστάμε ΚΑΝΕΝΑ ευχαριστώ, ούτε εύγε ούτε καμία άλλη επευφημία. Αυτοί μας χρωστάνε πολλά "ευχαριστώ" κάθε φορά που τους επιλέγουμε για τις αγορές μας. Και ακόμα, στην περίπτωση που έχουμε άδικο, πρέπει ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ, ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ακόμα και με υπομονή, να μας δίνουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Και όταν λέω "διευκρινίσεις" δεν εννοώ μια ξερή αποποίηση ευθυνών κάποιου Χ υπευθύνου πωλήσεων - που φαντάζομαι ότι, πέρα από τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών, είναι αυθεντία και σε νομικά θέματα... Αυτό έλειπε, να φοβόμαστε μη μας "στείλει" ο Α ή μη μας λακτίσει ο Β, επειδή οι γνώσεις μας δεν φτάνουν στο επίπεδο των "τεχνικών" (sic) της Χ εταιρείας. Από 'κει και πέρα, όποιες εμπειρίες έχουμε στον τομέα της εξυπηρέτησης από αυτά τα καταστήματα, νομίζω ότι είναι καλό να τις μοιραζόμαστε. Το καλύτερο που έχει να κάνει το μέλος που άνοιξε το θέμα είναι να βρει κάποια λύση με την HP Ελλάδας. Αν δεν σε ικανοποιήσει η εξυπηρέτηση ή οι όποιες διευκρινίσεις, τότε κάνε την καταγγελία, η οποία θα στρέφεται και κατά του κατασκευαστή και κατά του πωλητή (ο οποίος έχει επίσης ευθύνη). Το πιθανότερο είναι ότι ούτε θα σε "στείλουν" ούτε θα σε αγνοήσουν.
bebis4 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μου γεννήθηκε η εξής απορία: Γιατί εμείς οι καταναλωτές πρέπει να λέμε "εύγε-ευχαριστώ-ζήτω" για το όποιο κατάστημα; Φανερά, νόμιμα και καλόπιστα δεν συναλλασσόμαστε με αυτά όταν τα προτιμάμε; Προς τι λοιπόν οι επευφημίες; Μας κάνουν κάποιου είδους χάρη, την οποία εγώ δεν αντιλαμβάνομαι; Φίλοι μου δεν τους χρωστάμε ΚΑΝΕΝΑ ευχαριστώ, ούτε εύγε ούτε καμία άλλη επευφημία. Αυτοί μας χρωστάνε πολλά "ευχαριστώ" κάθε φορά που τους επιλέγουμε για τις αγορές μας. Και ακόμα, στην περίπτωση που έχουμε άδικο, πρέπει ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ, ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ακόμα και με υπομονή, να μας δίνουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Και όταν λέω "διευκρινίσεις" δεν εννοώ μια ξερή αποποίηση ευθυνών κάποιου Χ υπευθύνου πωλήσεων - που φαντάζομαι ότι, πέρα από τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών, είναι αυθεντία και σε νομικά θέματα... Αυτό έλειπε, να φοβόμαστε μη μας "στείλει" ο Α ή μη μας λακτίσει ο Β, επειδή οι γνώσεις μας δεν φτάνουν στο επίπεδο των "τεχνικών" (sic) της Χ εταιρείας. Από 'κει και πέρα, όποιες εμπειρίες έχουμε στον τομέα της εξυπηρέτησης από αυτά τα καταστήματα, νομίζω ότι είναι καλό να τις μοιραζόμαστε. Το καλύτερο που έχει να κάνει το μέλος που άνοιξε το θέμα είναι να βρει κάποια λύση με την HP Ελλάδας. Αν δεν σε ικανοποιήσει η εξυπηρέτηση ή οι όποιες διευκρινίσεις, τότε κάνε την καταγγελία, η οποία θα στρέφεται και κατά του κατασκευαστή και κατά του πωλητή (ο οποίος έχει επίσης ευθύνη). Το πιθανότερο είναι ότι ούτε θα σε "στείλουν" ούτε θα σε αγνοήσουν. Συμφωνώ απολύτως και θα έλεγα ότι βασικό είναι η σχέση εμπιστοσύνης και ο τρόπος που φέρονται αυτές οι αλυσίδες στους πελάτες τους. Δυστυχώς ο τρόπος του ξερόλα στους υπαλλήλους των περισσοτέρων καταστημάτων είναι θέμα ασέβειας απέναντι στον πελάτη και φροντίζουν οι περισσότεροι πωλητές να τον έχουν και να μιλούν απαξιωτικά στον πελάτη τους. θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι την στιγμή που κάνω αγορα εγω είμαι το αφεντικό και αυτός ειναι ο πελάτης. Πάντως από το ΠΛΑΙΣΙΟ είχα παρόμοια εμπερία σε σχέση με τον τρόπο που μου φέρφηκαν και μάλιστα λέγοντάς μου ψέμματα ότι στείλανε το τοτε laptop μου στην Ιταλία ( πριν 6 χρόνια που το είχα αγοράσει 1700 euro παρακαλώ με πρόβλημα hardware στις 5 πρώτες μέρες)) ενώ όταν τους ζήτησα τα αποδεικτικά κάνανε την πάπια. Τέλος πάντως μόλις ανεβήκανε απο μέρους οι τόνοι μέσα στο μαγαζι όπως βέβαια μου μιλούσε αναιδεστατα ο υπέυθυνος και μαςα ακουγε όλως ο κόσμος ακουσα και μια συγγνώμη. Και εγώ από τότε Μoultirama στην θεσσσαλονικη μεσα στην ευγένεια οι ανθρωποι παρά να βλέπω τις ξυνισμένες μουρες των ανθρωπων του πλαισίου θεσσαλονικης. Για όλα τα τεχνικά θέματα υπάρχουν νόμοι που είναι σημαντικο εάν κάποιοι δεν τους εφαρμόζουν νατ τους καταγγέλουμε.
lagoudakis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 απο αυτα που λεει ο αγαπητος φιλος η γνωμη μου ειναι οτι το πλαισιο φταιει μονο στο θεμα της απαντησης αν δεν εγινε ευγενικα,αλλα και σε αυτο δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι ποτε για κατι που λεει καποιος ανωνυμα σε ενα φορουμ γιατι απλα δεν ειμαστε μπροστα στην φαση (σε καμμια περιπτωση δεν θελω να προσβαλω το παιδι σε αυτα που λεω,γενικα το αναφερω)φυσικα και το πλαισιο οπως και ολα τα καταστηματα εχουν κανει και "πατατες"αλλα σε αυτη την περιπτωση δεν νομιζω να εχει αδικο,εκτος τον τροπο συμπεριφορας στον πελατη αν εγινε ετσι,την καλημερα μου σε ολους
P270 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 σε αυτην την περιπτωση το plaisio επραξε σωστα αν εκανε μονο απλο restore τοτε δεν χανεται τιποτα το software δεν καλυπτεται απο εγγυηση παλι καλα που δεν σε χρεωσε +10000 στον φιλο alerasta
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.