Προς το περιεχόμενο

Κανονικές Θερμοκρασίες Λειτουργίας ;

N3CR4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες,

χρησιμοποιώ έναν Intel Core 2 Quad Q6600 (LGA 775) και θέλω να ρωτήσω αν είναι νορμάλ να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από 38 με 43 βαθμούς Κελσίου ;

Η απορία μου ξεκίνησε πρόσφατα με αφορμή το εξής:

Σε ένα φίλο που έχει AMD dual-core στα 2GHz (αρκετά παλιό μοντέλο)

βάλαμε θερμοαγώγιμη πάστα και δούλευε στους 28 με 35, το πολύ 40 όταν τον πίεζε με διάφορες εφαρμογές. Επίσης πριν βάλουμε την θερμοαγώγιμη πάστα δούλευε στις περίπου ίδιες θερμοκρασίες.Χρησιμοποιεί την μαμά ψύκτρα σε αντίθεση με μένα που χρησιμοποιώ μία Zalman. Είναι λογικό να λειτουργεί ο Q6600 σε 38 με 43 βαθμούς Κελσίου ; :rolleyes:

Δημοσ.

O κάθε επεξεργαστής, είτε μιλάμε για cpu είτε μιλάμε για gpu (και όχι μόνο), έχει τη δική του θερμική συμπεριφορά.

Ακόμα και ίδια μοντέλα διαφέρουν σε αυτόν τον τομέα. Οπότε μη μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τάσεις, συχνότητες και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο..

Οι θερμοκρασίες που παραθέτεις είναι σε κατάσταση ηρεμίας; (φαντάζομαι πως ναι)

Δημοσ.
O κάθε επεξεργαστής, είτε μιλάμε για cpu είτε μιλάμε για gpu (και όχι μόνο), έχει τη δική του θερμική συμπεριφορά.

Ακόμα και ίδια μοντέλα διαφέρουν σε αυτόν τον τομέα. Οπότε μη μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τάσεις, συχνότητες και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο..

Οι θερμοκρασίες που παραθέτεις είναι σε κατάσταση ηρεμίας; (φαντάζομαι πως ναι)

Οι θερμοκρασίες είναι σε κατάσταση ηρεμίας.

Δημοσ.

Ο Q6660 είναι μια χαρά. Απλα κάνεις λάθος να συγκρινεις την σιλικόνη και την θερμική συμπεριφορά της AMD με την κατασκευή των Intel. Οι AMD έχουνε τελείως διαφορετική κατασκευή στο εργοστάσιο (SOI,Silicon On Insulator) σε σχέση με Intel (Bulk Silicon) με πολύ ποιο χαμηλές θερμικές συμπεριφορές. Πράγμα που παρεμπιπτόντως, δεν διαβάζεις στα "δημοφιλή" reviews...γιατί άραγε; :lol:

2m4elw3.jpg

Δημοσ.
Οι θερμοκρασίες σε γενικές γραμμές είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά.

Να υποθέσω πως μιλάμε για 266*9 με το ρεύμα στο auto;

Ναι,δεν έχω πειράξει κάτι. Όλα στο default είναι. Βασικά δουλεύει συνέχεια το μηχάνημα και δεν θέλω να περάξω κάτι.

Δημοσ.

Εντάξει, δεν αντιλέγω, απλά έχε υπόψη σου ότι είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο το mobo να δίνει περισσότερο ρεύμα απ' όσο είναι απαραίτητο με αποτέλεσμα να αυξάνονται κάπως οι θερμοκρασίες των πυρήνων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αρκετά καλές και αφού λες ότι δε θες να πειράξεις κάτι, μείνε όπως είσαι.

Δημοσ.

Εγώ όταν είχα βάλει σε μια προηγούμενη ψύκτρα AS5 που είχε την πάστα της μάνας της είδα 3 βαθμούς διαφορά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...