N3CR4 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Γεια σας παίδες, χρησιμοποιώ έναν Intel Core 2 Quad Q6600 (LGA 775) και θέλω να ρωτήσω αν είναι νορμάλ να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από 38 με 43 βαθμούς Κελσίου ; Η απορία μου ξεκίνησε πρόσφατα με αφορμή το εξής: Σε ένα φίλο που έχει AMD dual-core στα 2GHz (αρκετά παλιό μοντέλο) βάλαμε θερμοαγώγιμη πάστα και δούλευε στους 28 με 35, το πολύ 40 όταν τον πίεζε με διάφορες εφαρμογές. Επίσης πριν βάλουμε την θερμοαγώγιμη πάστα δούλευε στις περίπου ίδιες θερμοκρασίες.Χρησιμοποιεί την μαμά ψύκτρα σε αντίθεση με μένα που χρησιμοποιώ μία Zalman. Είναι λογικό να λειτουργεί ο Q6600 σε 38 με 43 βαθμούς Κελσίου ;
d3m0n Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές αν θες να της ρίξεις 3-4 ακόμα βάλε μια AS5 .
phanispal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 O κάθε επεξεργαστής, είτε μιλάμε για cpu είτε μιλάμε για gpu (και όχι μόνο), έχει τη δική του θερμική συμπεριφορά. Ακόμα και ίδια μοντέλα διαφέρουν σε αυτόν τον τομέα. Οπότε μη μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τάσεις, συχνότητες και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο.. Οι θερμοκρασίες που παραθέτεις είναι σε κατάσταση ηρεμίας; (φαντάζομαι πως ναι)
N3CR4 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 O κάθε επεξεργαστής, είτε μιλάμε για cpu είτε μιλάμε για gpu (και όχι μόνο), έχει τη δική του θερμική συμπεριφορά.Ακόμα και ίδια μοντέλα διαφέρουν σε αυτόν τον τομέα. Οπότε μη μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τελείως διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τάσεις, συχνότητες και δεν ξέρω και 'γω τι άλλο.. Οι θερμοκρασίες που παραθέτεις είναι σε κατάσταση ηρεμίας; (φαντάζομαι πως ναι) Οι θερμοκρασίες είναι σε κατάσταση ηρεμίας.
phanispal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Ακολούθησε τότε τη συμβουλή-εντολή () του caution να δούμε πώς τα πάει υπό φόρτο.
grimpr Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ο Q6660 είναι μια χαρά. Απλα κάνεις λάθος να συγκρινεις την σιλικόνη και την θερμική συμπεριφορά της AMD με την κατασκευή των Intel. Οι AMD έχουνε τελείως διαφορετική κατασκευή στο εργοστάσιο (SOI,Silicon On Insulator) σε σχέση με Intel (Bulk Silicon) με πολύ ποιο χαμηλές θερμικές συμπεριφορές. Πράγμα που παρεμπιπτόντως, δεν διαβάζεις στα "δημοφιλή" reviews...γιατί άραγε;
N3CR4 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δοκίμασα τον Q6600 με το ΟCCT. Παραθέτω τα διαγράμματα με επισύναψη:
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Οι θερμοκρασίες σε γενικές γραμμές είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά. Να υποθέσω πως μιλάμε για 266*9 με το ρεύμα στο auto;
N3CR4 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Οι θερμοκρασίες σε γενικές γραμμές είναι κάτι παραπάνω από μια χαρά.Να υποθέσω πως μιλάμε για 266*9 με το ρεύμα στο auto; Ναι,δεν έχω πειράξει κάτι. Όλα στο default είναι. Βασικά δουλεύει συνέχεια το μηχάνημα και δεν θέλω να περάξω κάτι.
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εντάξει, δεν αντιλέγω, απλά έχε υπόψη σου ότι είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο το mobo να δίνει περισσότερο ρεύμα απ' όσο είναι απαραίτητο με αποτέλεσμα να αυξάνονται κάπως οι θερμοκρασίες των πυρήνων. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αρκετά καλές και αφού λες ότι δε θες να πειράξεις κάτι, μείνε όπως είσαι.
N3CR4 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Κάποια στιγμή θα βάλω την άρκτικ θερμοαγώγιμη που προτείνατε. Να δω αν θα πέσει κι άλλο.
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ίσως 3-4 βαθμοί να είναι πολλοί (δεν ξέρω κιόλας), πάντως μια διαφορά θα τη δεις.
d3m0n Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εγώ όταν είχα βάλει σε μια προηγούμενη ψύκτρα AS5 που είχε την πάστα της μάνας της είδα 3 βαθμούς διαφορά.
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Εντάξει, το ψειρίζω κι εγώ τώρα.. :Ρ κάπου στους 1-2 θα έλεγα εγώ με σιγουριά. Τώρα τι 2, τι 3.. κάλλιστα παίζει να έχεις δίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.