nske Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2009 Το μόνο inconvenience με τα software raid implementations είναι ότι είναι OS-specific. Βέβαια ειδικά για raid-1 αυτό δεν σου στερεί τη δυνατότητα να διαβάσεις τα αρχεία από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, από οποιονδήποτε δίσκο ξεχωριστά, εφόσον το λειτουργικό υποστηρίζει το συγκεκριμένο filesystem -εκτός αν ειδικά το software raid των Windows μεσολαβεί κάποιες δικές του δομές που δε φαντάζομαι. Το raid support που διαφημίζουν τα motherboards για τους onboard controllers τους είναι fakeraid, οπότε θα έχει τους ίδιους περιορισμούς με τον sil3132.
alexzzz Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2010 Με αρκετή καθυστέρηση, αλλά τώρα αξιώθηκα να κάνω φορμάτ (μιας και τα seven beta που είχα δεν έλεγαν να αργούν/χαλάσουν/κλπ αλλά είπα να περάσω την τελική και την x64). Κάνοντας φορμάτ τον δίσκο του συστήματος, οι 2 δίσκοι του software raid έμειναν ανέπαφοι... με το που ξεκίνησε το σύστημα δούλευαν όπως και πριν. Μεγάλη ανακούφιση ήταν αυτό για μένα (βέβαια για καλό και για κακό είχα πάρει backup) καθώς δεν θα έχω το νου μου μη πάθει τίποτα ο δίσκος συστήματος και χαθεί και το raid σημείωση: το σύστημα ήταν σε windows seven και ξαναπεράστηκαν windows seven (beta 7600 x32 και αργότερα ultimate x64 αλλά ουσιαστικά είναι ίδιο λειτουργικό)... δεν ξέρω αν θα γινόταν το ίδιο με διαφορετικές εκδόσεις windows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.