Προς το περιεχόμενο

conflict ip address

atsddd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο πολυ καιρο αναμονης (μ αρεσει που καποτε εβριζα τους providers στην ελλαδα), ηρθε τελικα το πολυποθητο internet.

Ενω με την εγκατασταση του ολα πηγαν καλως και στους δυο υπολογιστες και στο iphone, το προβλημα παρουσιαστηκε οταν πηγε η κοπελα μου να μπει με το lap top της.

Οι δικοι μου υπολογιστες ειναι ενας mac pro ο οποιος ειναι συνδεμενος με ethernet, κι ενα macbook pro το οποιο συνδεεται με wi fi. Το ιδιο και το iphone. Ενω και οι 3 δικες μου συσκευες συνδεονται μια χαρα ακομα κι αν το προσπαθησω ταυτοχρονα για ολες, στο αλλο laptop καθε προσπαθεια καταληγει σε αποτυχια.

Αν ειμαι στο ιντερνετ με καποιο απο τα δυο μου pc, και το τριτο (ενα hp compaq) παει να συνδεθει, μου εμφανιζει ip conflict.

Αν συνδεσω πρωτα το lap top (η με καλωδιο η ασυρματα), τοτε δεν μπορει να μπει κανενας απ τους αλλους υπολογιστες και μου εμφανιζουν αυτοι ip conflict. Για την ακριβεια ο mac pro συνδεεται, αλλα πεταει αμεσως το compaq εκτος δικτυου.

Εχετε αντιμετωπισει αυτο το προβλημα??? Αν ναι please help.

Αν και παλιος στους υπολογιστες, με δικτυα δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα, κι αυτο που μου κανει τωρα πραγματικα δεν το εχω ξανασυναντησει. Στο ιντερνετ εχω βρει αρκετες αναφορες αλλα σε ολες αναφερεται αναβαθίση firmware κτλ, κατι το οποιο δεν ειναι δυνατο στο δικο μου router/modem ακομα.

Ο εξοπλισμος που εχω για το ιντερνετ ειναι αυτος :

http://www.free.fr/adsl/index.html

Το adsl. Αν δοκιμασω να το κανω ip fix λετε να λυθει το προβλημα???

Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση.

Δημοσ.

Ρύθμισε το laptop που δημιουργεί το πρόβλημα να παίρνει αυτόματα ip. Έχει μπει κάποια χειροκίνητη η οποία ταιριάζει να είναι ίδια με κάποιου άλλου.

Δημοσ.
Ρύθμισε το laptop που δημιουργεί το πρόβλημα να παίρνει αυτόματα ip. Έχει μπει κάποια χειροκίνητη η οποία ταιριάζει να είναι ίδια με κάποιου άλλου.

thnx για τη απαντηση σου. Δυστηχως ειναι ηδη στο αυτοματο και δεν γινεται τιποτα.

Δημοσ.
Πες στον router να δίνει συγκεκριμένη i.p. στην mac address της κάρτας του laptop.

ευχαριστω για την απαντηση. Το θεμα τελικα ηταν πολυ πιο απλο.

το ρουτερ δεν ειχε ενεργοποιημενο απο default του το ipv6. Το βαλα, εκανα restart, και λειτουργησαν ολα!

Δημοσ.
Λιγο ασχετο μου φαινεται γιατι ουτως ή αλλως εσυ παιζεις σε ipv4. Ποιο ρουτερ εχεις?

Οσο κι αν εψαξα δεν βρηκα καποια πληροφορια παραπανω για το router τους.

Ειναι αυτο εδω http://www.free.fr/adsl/index.html

κι ο ομως μολις απενεργοποιω το 6, ο υπολογιστης με το προβλημα σταματαει να συνδεεται. Εκτος αν η ενεργοποιηση του λεινει καποιο αλλο προβλημα που δεν ειναι εμφανες με την πρωτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...