Προς το περιεχόμενο

simple , free , mail server

harmony

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας ,

όπως καταλάβατε από τον τίτλο θέλω να ρωτήσω σχετικά με έναν απλό σε χρήση και δωρεάν mail server.

Έχω 2 mail accounts στην otenet και 2 στην forthnet. Έχω 10 pc στο τοπικό μου δίκτυο με 1 dsl σύνδεση . Όλα τα pc έως και σήμερα έχουν και τα 4 mail-account δημιουργημένα και κατεβάζουν όλα mail και στέλνουν από όποιο account χρειάζεται κάθε φορά.

Αποτέλεσμα 10 pc να κάνουν την ίδια δουλεία και να μου "τρώνε" 9 φορές επιπλέων το bandwidth του internet από όσο χρειάζεται .

Αυτό που ζητώ είναι μία απλή mail-server εφαρμογούλα να βάλω ένα νέο pc στο δίκτυό μου το οποίο ως δουλεία θα είναι να μου κατεβάζει όλα τα mail μου εκεί και τα υπόλοιπα PC να πάνε και να "τραβάνε" τα mail από αυτό το νέο Pc τοπικά.

Λέω free γιατί προς το παρόν δεν μπορώ να πληρώσω κάτι.

Λέω απλό γιατί δεν χρειάζεται να υποστηρίζει πάνω από 1 χρήστη γιατί στην ουσία και τα 10 pc ως προς τα mail τα διαχειρίζονται όλοι-όλα (εάν καταλαβαίνω την έννοια user-license σωστά)

Eπίσης να μπορώ να το στήσω ο ίδιος.

Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα τι γνωρίζω να κάνω. Με pop3 και smtp δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω από το να ρυθμίσω ένα outlook έχω λιγες γνώσεις για cisco-voice ,vpn και βασικά σε scpits για Unix-solaris και VB πάνω κάτω.

Εάν κάποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα ας μου γράψει κάποιο σχόλιο.

Σας ευχαριστώ όλους που διαβάσατε το παραπάνω θέμα και φυσικά σε όσους με απαντήσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...