Προς το περιεχόμενο

Αξίζουν τα βιβλία?

Lioner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, επειδη σκεφτομαι να ασχοληθώ πολύ με το webdesign (dreamweaver, photoshop, flash) θέλω να ρωτήσω εαν αυτά τα βιβλία που πουλάνε στα βιβλιοπωλεία παράδειγμα τα βιβλία Adobe Βήμα προς Βήμα (Ένα για κάθε πρόγραμμα) και λένε πως διαβάζοντας τα βιβλία θα μάθεις όλες τις βασικές λειτουργίες του προγράματος κτλ... Η ερώτησή μου, αξίζουν αυτά τα βιβλία? Εϊναι όντως όπως τα λένε? Για να μάθω ένα πρόγραμμα πολύ καλά, απο που να αρχίσω? Κατεβάζω video tutorials απο το ίντερνετ, παρακολουθώ μερικά αλλά και αυτοί που τα φτιάχνουν μερικοί μιλάνε τόσο γρήγορα και χάλια που δεν μπορω να καταλάβω τι λένε.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι καλό θα ήταν να πάρεις ένα βιβλίο για κάθε θέμα όπως λες ώστε να μάθεις τα βασικά, πάρε κάποιο που έχει και tutorials πιο πολύ. Το Photoshop συγκεκριμένα εχει πχ 100 λειτουργίες εσυ απτο βιβλίο θα μάθεις τις βασικές 5-10 και τα υπόλοιπα τα βλέπεις μόνος σου σιγά σιγα.

Πιστευω τα tutorials στο internet είναι ή για τα απολύτως βασικά (πχ εγω που δεν ξέρω θέλω να μάθω πώς να βγάζω τα κοκκινα ματια στο photoshop) ή για πολύ advanced. Με τα βιντεο που λες και εγω ειχα χασει τη μπάλα. Ψηφίζω βιβλίο, το οποιο όποτε θες ανοιγεις και "παίζεις", αλλά και έχεις μια καλύτερη αίσθηση της ύλης που μαθαίνεις.

Δημοσ.

Τα βιβλία των βιβλιοπωλείων αξίζουν, αν έχεις πολυ μεγάλο πρόβλημα να διαβάσεις μεγάλα κειμενα απο οθόνη (πονανε τα ματια σου, σε πιάνει νύστα, κλπ),

και δεν εχεις ήδη κανένα reader σαν το bebook,

δηλ, θες να το πιάνεις το χαρτί να γυρνάς σελίδες, να νιώθεις τα 3-4 κιλά βάρος , ή έχεις πολλές αδειες θέσεις στη βιβλιοθήκη του σαλονιου και νιώθεις ενα έλλειμα :)

αν δεν ισχύουν αυτά, μπορεις να βρεις ότι θελεις στο ιντερνετ σε ηλεκτρονική μορφή.... απο τα βασικά μέχρι τα πιό προχωρημένα, και νόμιμα/επι πληρωμή, και νόμιμα free, και μη νόμιμα.

Aκόμα κι αν δεν αντέχεις το διάβασμα στο μονιτορ, σου προτίνω να βρεις μερικά εμπορικά βιβλια σε PDF, και να τα ξεφυλίσεις, και αν σου κάνουν, τα ψάχνεις στα βιβλιοπωλεία. Απλα για να δεις σε τι επίπεδο γνώσεων απευθύνονται.

* Μιλάω πάντα για βιβλία στα Αγγλικά, γιατι

1) ελληνικα pdf σπανίζουν,

2) το 95% των ελληνόγλωσσων (με θεματα IT/programming, κλπ) τα βρίσκω απαράδεκτα και χάσιμο χρόνου.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Τα βιβλία των βιβλιοπωλείων αξίζουν, αν έχεις πολυ μεγάλο πρόβλημα να διαβάσεις μεγάλα κειμενα απο οθόνη (πονανε τα ματια σου, σε πιάνει νύστα, κλπ),

και δεν εχεις ήδη κανένα reader σαν το bebook,

δηλ, θες να το πιάνεις το χαρτί να γυρνάς σελίδες, να νιώθεις τα 3-4 κιλά βάρος , ή έχεις πολλές αδειες θέσεις στη βιβλιοθήκη του σαλονιου και νιώθεις ενα έλλειμα :)

αν δεν ισχύουν αυτά, μπορεις να βρεις ότι θελεις στο ιντερνετ σε ηλεκτρονική μορφή.... απο τα βασικά μέχρι τα πιό προχωρημένα, και νόμιμα/επι πληρωμή, και νόμιμα free, και μη νόμιμα.

Aκόμα κι αν δεν αντέχεις το διάβασμα στο μονιτορ, σου προτίνω να βρεις μερικά εμπορικά βιβλια σε PDF, και να τα ξεφυλίσεις, και αν σου κάνουν, τα ψάχνεις στα βιβλιοπωλεία. Απλα για να δεις σε τι επίπεδο γνώσεων απευθύνονται.

* Μιλάω πάντα για βιβλία στα Αγγλικά, γιατι

1) ελληνικα pdf σπανίζουν,

2) το 95% των ελληνόγλωσσων (με θεματα IT/programming, κλπ) τα βρίσκω απαράδεκτα και χάσιμο χρόνου.

Η αλήθεια είναι οτι έχω αυτό το πρόβλημα, με τα μάτια και την νύστα. Δεν μπορώ να έχω τα μάτια μου καρφωμένα στην οθόνη διαβάζοντας ένα βιβλίο, έχω και αυτό το πρόβλημα με το αριστερό μάτι μου (απ' την γέννηση).

Όσον αναφορά αυτό για τα Αγγλικά βιβλία και τα Ελληνικά, το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό. Επίσης πιστεύω ανεβαίνει και το επίπεδο γνώσεων στην γλώσσα αυτή. Είδη έχω παραγγείλει 3 βιβλία βοηθήματα απ' το Amazon στα Αγγλικά. Σας ευχαριστώ πολύ! Και μια τελευταία ερώτηση μιας που λέμε όλο γι' αυτό, υπάρχει καμιά σελίδα που να πουλάνε μόνο βιβλία γραμμένα στα Αγγλικά? Για τα Ελληνικά πάντως παίρνω απο το http://www.papasotiriou.gr , πολύ καλό. Το Amazon κάνει?

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Δημοσ.

Εγω απο Amazon παλιοτερα και απο Play.com παίρνω, βεβαια το play εχει πολυ μικροτερη ποικιλια. Πολλές φορές θα βρεις βιβλια και απτο ebay, δεν ειναι ασχημη πηγη αρκει να ξερεις συγκεκριμενα πιο θες και να το εχει προσεξει ο αλλος, χωρις highlights κλπ.

Σε pdf βρισκεις οντως τα παντα αλλά αντε διαβασε 500 σελίδες online.... :P

Δημοσ.
Εγω απο Amazon παλιοτερα και απο Play.com παίρνω, βεβαια το play εχει πολυ μικροτερη ποικιλια. Πολλές φορές θα βρεις βιβλια και απτο ebay, δεν ειναι ασχημη πηγη αρκει να ξερεις συγκεκριμενα πιο θες και να το εχει προσεξει ο αλλος, χωρις highlights κλπ.

Σε pdf βρισκεις οντως τα παντα αλλά αντε διαβασε 500 σελίδες online.... :P

Ευχαριστώ πολύ. Όσο για το pdf που λες καλύτερα να τις βγάλω σε εκτύπωση τις σελίδες (που λέει ο λόγος) και να τις διαβάσω. Καλύτερα να λυπηθώ τα μάτια μου παρά το χρώμα του εκτυπωτή;) Ευχαριστώ και πάλι:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:01 ----------

Και κάτι τελευταίο παιδιά (σόρρυ και για το πολύ πρίξιμο).

Το βιβλίο που έκανα παραγγελία, στο βιβλίο πάνω αναγράφεται ο τίτλος του και στο τέλος σε μια παρένθεση λέει Paperback, τι πάει να πει αυτό? Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Εκτός και αν έχεις ήδη δώσει 54 ευρώ το χρόνο, και θα μπορείς να δεις και τα μαθήματα από το Lynda.com το οποίο (χωρίς παρεξήγηση) είναι πολύ ανώτερο από το το digitaltutors.com. Επισης έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από θέματα, προγράμματα και γλώσσες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...