Προς το περιεχόμενο

Refresh rate σε 1920x180p ερωτηση

mastermitsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
τι εννοείς ακριβώς 60hz για το κάθε μάτι? :o

ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείς τα 3d glasses της Nvidia η οθόνη παίζει στα 120hz :P

ναι δεν διαφωνώ. απλα διάβασα κάπου ότι με τα γυαλιά το καθε μάτι βλέπει και απο

ενα frame. δηλαδη η 3D εικόνα αποτελείται απο 2 frames. ετσι όταν βλέπεις κάτι με

60fps ουσιαστικά το αντιλαμβάνεσαι σαν 30fps 3D. εκτός και κατάλαβα λάθος :mad:

Δημοσ.
+1000

Τωρα ο φιλος ποιο πανω πως βλεπει ταινιες με 23.976 fps στα 60hz ενας θεος ξερει.

Τι να σου πω. Το μόνο που έκανα ήταν να ρυθμίσω από το catalyst σε extended desktop και η οθόνη απο μόνη της (και κατά την διάρκεια αναπαραγωγής και games) αν πατήσω τις πληροφορίες μου δίνει 1920χ1080 στα 60. Για να την πάω ποιο πάνω σε hertz πρέπει να ρίξω την ανάλυση καθώς στα 1920χ1080 εώς 60 δίνει. Δεν ξέρω αν έχει σημασία , αλλά η αναπαραγωγή γίνεται με Mpc home cinema και coreavc codec (και τους λοιπούς codec του CCCP)

Δημοσ.

e, όπως είπε και ο Thresh παραπάνω mpairdeoume τα frames με τα Hz. για ταινίες με 24-25 frames

ότι ρυθμό ανανέωσης και να βάλεις το ίδιο είναι. τώρα για παραπάνω από 60 fps δεν

τίθεται θέμα διότι δεν έχω δει πουθενά φιλμάκι με τόσα frames. και περίμενα όλα τα HD να βγαίνουν σε 50-60 frames

αλλα δυστυχώς. ειδικά σε σκηνές με γρηγορη κίνηση θα είναι μεγάλη η διαφορα.

Δημοσ.
απενεργοποιησε τα 100hz ειναι εντελως π@π@ρι..ς και δεν θα εχεις κανενα προβλημα, καμια καρτα δεν μπορει να δωσει πανω απο 60 στα 1920*1080 , τα hz της οθονης ειναι απατη.. δεν αναρωτηθηκες ποτε γιατι στις οθονες pc δεν πουλαει κανενας παραπανω hz ???

και ομως δεν ειναι απατη. Αν κατσεις να δεις DVD σε μια τηλεοραση 50Hz και 100Hz διπλα διπλα θα καταλαβεις τη διαφορα και το τι κανει αυτο το feature.

Ναι μπορει να δημιουργησει καποιες φορες προβληματα οταν δεν εχεις καλη ποιοτητα εικονας δημιουργωντας ghost effect, και σε αυτες τις περιπτωσεις γυρναω την τηλεοραση στο 24p

δεν πουλανε παραπανω Hz, γιατι θα ηταν πιο ακριβες και pc κατα πρωτο λογο σημαινει στατικη εικονα

Δημοσ.

Χοντρικά,

24Hz (ή αλλιώς 23,976)

Οι ταινίες στο σινεμά γυρίζονται στα 24 frames (per second), και μεταφέρονται έτσι σε bluray και κατ' επέκταση στα mkv για πιο κινηματογραφική εμπειρία (μη χέσω, η κίνηση είναι άθλια, μπορεί στους παππούδες μας να φαίνονταν τέλεια, αλλά σε κάποιον gamer ενοχλεί... Για να τις δείς ομαλά στο PC πρεπει η κάρτα γραφικών και η οθόνη να έχουν refresh rate πολλαπλάσιο του 24 (συνήθως 24 ή 120Hz)

50Ηz

Ο ρυθμός ανανέωσης της τηλεοπτικής μετάδοσης. Για να δούμε TV με ομαλή κίνηση πρέπει οι συσκευές μας (TV, οθόνη Η/Υ, VGA) να έχουν refresh rate πολλαπλάσιο του 50 (συνήθως 50, 100, 200Hz). Η λειτουργία 100Hz έκανε μεγάλη διαφορά στις interlaced τηλεοράσεις, όμως στις LCD που είναι progressive δεν έχει καμία (εκτός αν η TV μας δημιουργεί καινούρια ενδιάμεσα frames που δεν υπάρχουν στην αρχική πληροφορία, όπως οι Philips με το natural motion που χρησιμοποιεί μια τεχνική motion compensation).

60 Hz

Τα games στις κονσόλες παίζουν συνήθως στα 60Hz. Πρέπει και η tv μας να υποστηρίζει 60Hz λοιπόν για να έχουμε σωστή κίνηση. Παρομοίως και στο PC προσπαθούμε να έχουμε ικανό hardware να τρέχει τα παιχνίδια μας στα 60Hz minimum. Στην περίπτωση αυτή ενεργοποιούμε το "Vsync" μέσω του παιχνιδιού ή του driver της VGA ώστε η VGA να "περιμένει" την οθόνη για να αποφύγουμε το φαινόμενο tearing.

Επίσης στα 60Hz (59.97) παίζει η τηλεόραση σε Αμερική κλπ (NTSC).

Όσον αφορά στο πρόβλημα του φίλου, αυτό δεν έχει σχέση με το framerate (Hz) αλλά με τα ηλεκτρονικά συστήματα βελτίωσης της εικόνας. Αυτά επεξεργάζονται την αρχική εικόνα και στην εμφανίζουν "βελτιωμένη", αλλά αυτό αργεί λίγο. Για gaming λοιπόν επενεργοποιούμε όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της οθόνης. Σε κάποιοες τηλεοράσεις αυτό εμφανίζεται σαν "gaming mode" η "Standard".

Δημοσ.
Χοντρικά,

24Hz (ή αλλιώς 23,976)

Οι ταινίες στο σινεμά ................................................................

Φιλε μου Δημητρη μιας και φενετε οτι εισαι γνωστης, οταν βαζω ενα αρχειο mkv 23,976 και το reafresh rate το εχω 50 ή 60 η εικονα θα κλωτσαει, το ιδιο ισχυει και αν η ταινια ειναι 25 και βαλω 60 ή 24.

Αν η ταινια ειναι 24 και βαλω 24 με απενεργοποιημενο το motionflow (sony ) παλι θα μου κλωτσαει, (δεν ισχυει η απενεργοποιηση ολων των φιλτρων στην δικη μου περιπτωση), γενικως οπου και να χρησιμοποιω το motionflow διορθωνει τα πραγματα.

Η απεικονιση σε HD ουτε εμενα με τρελλενει αλλα σε συγκριση αναλυσεων dvd η μερα με τη νυχτα.

Οι tv που ειναι 200Ηz εχουν διαθεσιμο reafresh πανω απο 100 στα pc?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...