Προς το περιεχόμενο

Egnos εναντιον Gps

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβα αν μπορει και σε τι τωρα να μας φανει χρησιμο....

Σε λειτουργία τέθηκε επισήμως η ευρωπαϊκή υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης EGNOS, στην οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση επιχειρήσεις και πολίτες.

Τo σύστημα EGNOS βελτιώνει την ακρίβεια των σημερινών συστημάτων πλοήγησης GPS (παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης) από περίπου δέκα μέτρα σε δύο μέτρα.

Επίσης, το σύστημα υποστηρίζει νέες εφαρμογές σε πλήθος διαφορετικών τομέων, όπως η γεωργία με τον υψηλής ακρίβειας ψεκασμό λιπασμάτων και φαρμάκων, ή οι μεταφορές με τα αυτόματα οδικά διόδια.

Το ΕGNOS, το οποίο είναι προσβάσιμο στην Ευρώπη από κάθε χρήστη που έχει δέκτη συμβατό με GPS/SBAS, είναι η πρώτη συμβολή της Ευρώπης στην δορυφορική πλοήγηση και ο πρόδρομος του συστήματος GALILEO, του παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγη: Skai.gr

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=105142

Δημοσ.

τα διαβαζα κι εγω το πρωι...μου εστειλε ιμειλ το autotriti γι αυτο και το εψαξα λιγο στο νετ επειδη στο ιμειλ ελεγε οτι είναι προσβάσιμο στην Ευρώπη από κάθε χρήστη που έχει δέκτη συμβατό με GPS/SBASκτλ...πουθενα στο επισημο σαιτ του egnos δεν βρηκα κατι για δοκιμη.

οποτε ακυρο για την ωρα. θα παρει πολυ καιρο πιστευω να αντικατασταθει το gps, ακομα και αυριο να βγει αυτο.

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως θα πρέπει να ρυθμιστούν οι συσκευές GPS έτσι ώστε να κατεβάζουν δεδομένα από τους δορυφόρους του EGNOS αντί για τους δορυφόρους του GPS.

Δεν ξέρω όμως αν αυτό γίνεται μέσω προγράμματος, μέσω firmware update ή κάπως αλλιώς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...