Προς το περιεχόμενο

Επιλογή browser στα Windows

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αυτό... και εγώ μόνο firefox δουλεύω αλλά είναι βλακεία. Δεν βλέπω να έχουν την ίδια ευαισθησία στις εκδώσεις linux ή στο mac...

Στις διάφορες διανομές του GNU/Linux κατά την διάρκεια της εγκατάστασης (στην συντριπτική πλειοψηφία τους) υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις πακέτα που θα εγκαταστήσεις. Μεταξύ αυτών και καμιά δεκαριά browsers. Επίσης δύσκολα θα βρεις προεγκατεστημένο browser που δεν είναι υπό καθεστώς G.P.L. Ακόμη και τον firefox που είναι open source του αλλάζουν το όνομα (όπως είναι υποχρεωμένοι άλλωστε) για τον συμπεριλάβουν σαν default browser (π.χ. Icewheasel, Shiretoko κ.τ.λ.). Μόνο το Ubuntu νομίζω έχει κάνει μία συμφωνία με την Mozilla διότι είχε κρατήσει το όνομα Firefox και έπρεπε να υπάρχει μία E.U.L.A. Πήραν άδεια να την αφαιρέσουν διότι "μπέρδευε" τους χρήστες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τι παπαριές είναι αυτές...

για να εξηγούμαι, εγώ τα τελευταία 9 χρόνια δουλεύω το Opera, αλλά να υποχρεώνουν την MS σε τέτοια πράματα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Εδώ κάνουμε αμάν να υπάρχει ένα λειτουργικό πλήρες και αυτοί κοιτάνε πώς να το κουτσουρέψουνε... τι είναι επόμενο; ο WMP , που παίρνει το "μερίδιο" του winamp πχ; το Paint;

παπάρες....

+1

Αυτό τους πείραξε, και στην τελική γιατί στα Apple pc δεν κάνουν το ίδιο;

Κανονικά η Microsoft δεν θα έπρεπε να έχει το ballot να μην έχει τίποτα να δω μετά που θα τρέχαν να βρουν Internet με browser για να κατεβάσουν FF κλπ σε flashaki χχαχαχαχα :P

+1

Αυτό τους πείραξε, και στην τελική γιατί στα Apple pc δεν κάνουν το ίδιο;

Κανονικά η Microsoft δεν θα έπρεπε να έχει το ballot να μην έχει τίποτα να δω μετά που θα τρέχαν να βρουν Internet με browser για να κατεβάσουν FF κλπ σε flashaki χχαχαχαχα :P

Start > Run > cmd

ftp ftp.ntua.gr (user anonymous)

cd /pub/mozilla.org/firefox/releases/3.5.3/win32/en-US/

get Firefox\ Setup\ 3.5.3.exe

quit

για να εξηγούμαι, εγώ τα τελευταία 9 χρόνια δουλεύω το Opera...

ειναι Απλό: το όλο θέμα Επιλογή browser / Ballot Screen, δεν αφορά εσένα

, εμένα, το 80%+ των χρηστών του insomnia, εκτος αν εκτός απο χρήστες, εχουμε και την ιδιότητα του πωλητή/συναρμολογητή/τεχνικού υπολογιστών :-)

.

Νομίζω αφορά αυτούς:

8% των ερωτηθέντων απάντησαν σωστά στο κέντρο της ΝΥ.

Στο κέντρο της Αθήνας πόσοι λες;

εγω λέω ούτε το 1/4.

και όσους μπορουν να παρακολουθήσουν αυτό

χωρίς να σκεφτούν (

no shit! για τί με πέρασες dude?

),

αλλα κατι σαν "wow! ενδιαφέρον!" :lol:

Στις διάφορες διανομές του GNU/Linux κατά την διάρκεια της εγκατάστασης (στην συντριπτική πλειοψηφία τους) υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις πακέτα που θα εγκαταστήσεις. Μεταξύ αυτών και καμιά δεκαριά browsers. Επίσης δύσκολα θα βρεις προεγκατεστημένο browser που δεν είναι υπό καθεστώς G.P.L. Ακόμη και τον firefox που είναι open source του αλλάζουν το όνομα (όπως είναι υποχρεωμένοι άλλωστε) για τον συμπεριλάβουν σαν default browser (π.χ. Icewheasel, Shiretoko κ.τ.λ.). Μόνο το Ubuntu νομίζω έχει κάνει μία συμφωνία με την Mozilla διότι είχε κρατήσει το όνομα Firefox και έπρεπε να υπάρχει μία E.U.L.A. Πήραν άδεια να την αφαιρέσουν διότι "μπέρδευε" τους χρήστες.

Τους υποχρεώνουν να βάλουν άλλο όνομα μόνο όταν γίνεται branding ή προσθέτουν διάφορα ως μέρος της standard εγκατάστασης. Αν δεν πειράξει κάτι η κάθε διανομή, τους αφήνουν να χρησιμοποιήσουν το κανονικό όνομα. Επίσης, το Shiretoko είναι ένα από τα codename για τις alpha/beta, δεν το χρησιμοποιεί κανείς σε διανομή.

ε

ιναι Απλό: το όλο θέμα Επιλογή browser / Ballot Screen, δεν αφορά εσένα

, εμένα, το 80%+ των χρηστών του insomnia, εκτος αν εκτός απο χρήστες, εχουμε και την ιδιότητα του πωλητή/συναρμολογητή/τεχνικού υπολογιστών :-)

.

Νομίζω αφορά αυτούς:

8% των ερωτηθέντων απάντησαν σωστά στο κέντρο της ΝΥ.

Στο κέντρο της Αθήνας πόσοι λες;

εγω λέω ούτε το 1/4.

και όσους μπορουν να παρακολουθήσουν αυτό

χωρίς να σκεφτούν (

no shit! για τί με πέρασες dude?

),

αλλα κατι σαν "wow! ενδιαφέρον!" :lol:

χεχεεχ η κοινή γνώμη μίλησε, ότι νομίζατε για web browser απλά ξεχάστε το.! (γέλασα πολύ πάντως:Ρ)

Αφού η ms έκανε το βήμα που όλοι περίμεναν άντε να δούμε τη επακόλουθα θα έχει αυτό.

Αν κ δεν τίθεται θέμα επιλογής..αφού πάντα υπήρχε.

Όλα τα είχαμε το θέμα του ιντερνετ εξπλορερ μας πείραξε. Δεν κοιτάνε να φτιάξουνε κανένα bug ασχολούνται όλοι με βλακείες. Δεν υποχρεώνει η microsoft να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμά της στο παρέχει δωρεάν μέσα στο λειτουργικό της σύστημα και όποιος θέλει το χρησιμοποιεί. Δεν δίνει την δυνατότητα απεγκατάστασής του και για μένα καλά κάνει γιατί χωρίς HTML Browser ένα Pc είναι σχεδόν άχρηστο. Και δεν μπορεί η microsoft και η κάθε εταιρία του χώρου να ενσωματώνει όλα τα προγράμματα όλων των ειδών σε κάθε εγκατάσταση γιατί εκτός από το ότι θα επικρατούσε ένα μπάχαλο θα έπρεπε όλοι να συνεργάζονται με όλους πράγμα αδύνατον. Οπότε για μένα είναι περιττός ο όλος ντόρος γύρω από το θέμα. Ναι υπάρχει η δυνατότητα να έχεις σε ένα flashaki ότι θες και να το περνάς όπως και ο τρόπος με το DOS που είπε ένας φίλος παραπάνω αλλά κοιτάμε να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη όχι να τρελαθούμε κιάλο..

Να επαναλάβω την οπτική μου από παλιότερο σχετικό θέμα.

Είναι τρεις ελευθερίες που ιδανικά θα έπρεπε να προστατευθούν:

- Της εταιρίας να βγάλει ό,τι προϊόν θέλει (αυτή είναι μάλιστα η πιο άμεση ελευθερία),

- Του ανταγωνισμού να έχει την ουσιαστική δυνατότητα να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις,

- Του καταναλωτή να έχει την ουσιαστική δυνατότητα να επιλέξει ό,τι προϊόν θέλει αποκλειστικά με βάση τα χαρακτηριστικά του, χωρίς να "τιμωρείται" παράλογα αν είναι μειοψηφία.

Το ότι έχουμε φθάσει στο σημείο να περιορίζουμε βίαια την πρώτη προκειμένου να προστατεύσουμε τις άλλες δύο, δηλαδή το ότι η πρώτη είναι σε θέση να απειλήσει πρακτικά τις άλλες δύο, πρέπει να προβληματίζει και να μας κάνει να εξετάζουμε τις επιλογές μας λίγο πιο σοβαρά. Ο βίαιος περιορισμός μιας εταιρίας δεν ξέρω αν και πότε είναι αναγκαιότητα, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται λύση. Η λύση είναι φθάσουμε στο σημείο να μην χρειάζεται κάτι τέτοιο, με το να κάνουμε συνειδητές και πληροφορημένες επιλογές. Και ως καταναλωτές και ακόμη περισσότερο ως επαγγελματίες (π.χ. web developers).

[...]

α) Υπάρχουν επιλογές αντίστοιχες με τον Internet Explorer, όμως δε μπορούν να συναγωνιστούν με τον Internet Explorer επί ίσοις όροις, επειδή συνοδεύεται με ένα προϊόν που τυχαίνει να έχει μονοπωλιακή θέση σε κάποια άλλη αγορά, την οποία η μαμά-εταιρία εκμεταλλεύεται προκειμένου να τον προωθήσει. Δεν είναι δίκαιο και υγιές για έναν ανταγωνισμό αν κάποιος θέλει να φτιάξει έναν ανταγωνιστικό browser να πρέπει να φτιάξει και ένα ανταγωνιστικό λειτουργικό πρώτα. Ούτε είναι δίκαιο και υγιές για έναν ανταγωνισμό ένα δημόσιο δίκτυο να χειραγωγείται για την εμπορική ισχυροποίηση μιας πλατφόρμας:

β) Ο Internet Explorer παραδοσιακά εισάγει σκόπιμες ασυμβατότητες με αυστηρά, ανοικτά, standards. Λόγω του γεγονότος ότι έχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς (το οποίο μάλλιστα δεν κέρδισε συναγωνιζόμενος επί ίσοις όροις τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές επιλογές), συμβαίνει να λειτουργεί ως de facto, άτυπο, παρά-standard στο Web. Στο παρελθόν ιδιαίτερα περισσότερο. Οι μεν "επαγγελματίες" web developers που δε γνωρίζουν τι σημαίνει standard και ποια είναι η σημαντικότητά του, φτιάχνουν sites αποκλειστικά με κριτήριο να λειτουργούν στον Internet Explorer. Οι δε χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο εκτός του Internet Explorer, "τιμωρούνται" με το να αποκλείονται από, ή να απολαμβάνουν σε χειρότερη ποιότητα, περιεχόμενο και υπηρεσίες. Εκβιάζονται δηλαδή κατά μια έννοια στο να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν που δεν θέλουν. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για αυτές τις ασυμβατότητες, αλλά δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να πλήξουν τον ανταγωνισμό -και πάλι σε διαφορετικές αγορές- και βέβαια καταλήγουν να πλήξουν κάποιους, αν όχι όλους τους, χρήστες-, η πρακτική αυτή είναι άδικη και μονοπωλιακή.

Φυσικά μπορεί κάποιος να πει για το (β) ότι θα παραβιάζεται και το δικαίωμα των χρηστών να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το "bundled" πακέτο της Microsoft και το δικαίωμά αυτών και των επαγγελματιών να μη χρειάζεται να είναι πληροφορημένοι πριν κάνουν μια επιλογή. Επειδή όμως με αυτές τις επιλογές δεν επηρεάζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα αλλά και αυτά άλλων: των ανταγωνιστών να είναι ανταγωνιστικοί και των υπόλοιπων καταναλωτών να έχουν ουσιαστικό δικαίωμα επιλογής, χρειάζεται να ζυγιστούν τα συγκρουόμενα δικαιώματα με κάποιο τρόπο, παρ' ό,τι σίγουρα σε ιδανικές συνθήκες δε θα χρειαζόταν.

Δυστυχώς επειδή η κατάσταση δεν είναι ιδανική, επειδή η μάζα των καταναλωτών και των επαγγελματιών μπορεί να είναι αρκετά απληροφόρητη και επιπόλαιη ώστε να ευδοκιμήσουν τέτοιες πρακτικές, υπάρχουν νόμοι περί ανταγωνισμού και υπάρχει νομολογία δικαστηρίων στο παρελθόν με βάση αυτούς τους νόμους, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη Microsoft. Σαφώς αυτοί οι νόμοι λειτουργούν ενάντια σε προφανή δικαιώματα των εταιριών, όμως το κάνουν αυτό για να προστατευθούν κάποια άλλα, που δε θίγονται με τόσο προφανή τρόπο αλλά είναι εξίσου ή περισσότερο σημαντικά, δικαιώματα άλλων εταιριών και, φυσικά, χρηστών/καταναλωτών.

Αλλά δεν παύει να είναι μια προβληματική κατάσταση που θα έπρεπε να αποφευχθεί με το να κάνουν οι χρήστες συνειδητές επιλογές (ο Internet Explorer π.χ. δεν είναι συνειδητή επιλογή των περισσότερων). Για πολλούς λόγους είναι κακό να επιβάλλονται πράγματα σε οποιονδήποτε, το σωστό είναι να μη χρειάζεται -και στην προκειμένη αυτό εξαρτάται πρώτα από τους χρήστες και επαγγελματίες/καταναλωτές-.

Εγω αν και χρησιμοποιω κυριως οπερα, μου φαινεται περιεργο να εξαναγκαζουν την microsoft να βαζει και αλλα προγραμματα, και να μην εχει τα δικα της. Αυτη το φτιαχνει ας βαλει οτι θελει, φωναζει η οπερα? Φταιξε λοιπον και εσυ οπερα το δικο σου λειτουργικο να δεις τι εστι βερικοκο...

Θα καταντησει να εχουμε windows και να μην μπορεις να παιξεις ενα .mp3 χωρις ιντερνετ και να μην μπορεις να ανοιξεις ενα αρχειο .html

Φταιξε λοιπον και εσυ οπερα το δικο σου λειτουργικο να δεις τι εστι βερικοκο...

Δηλαδή κάποιος που θέλει να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά των browsers θα πρέπει να είναι πρώτα ανταγωνιστικός στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων; Σε ποιες μόνο περιπτώσεις θα πρέπει να παρεμβαίνουν οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι κατά τη γνώμη σου;

Θα καταντησει να εχουμε windows και να μην μπορεις να παιξεις ενα .mp3 χωρις ιντερνετ και να μην μπορεις να ανοιξεις ενα αρχειο .html

Δεν έχει κάποιο τέτοιο δυσάρεστο αποτέλεσμα η λύση που δόθηκε.

Αφού θα υπάρχει ως προεπιλογή ο ie δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα και γιατί θα έπρεπε να μας απασχολεί σοβαρά..θα δίνεται απλά η δυνατότητα να εγκαταστήσεις τον browser που θες απ' την αρχή...Τώρα απ' αυτό,το πώς θα 'καταντήσουμε' να μην μπορούμε να παίξουμε mp3 στα windows χωρίς internet πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω..

για να εξηγούμαι, εγώ τα τελευταία 9 χρόνια δουλεύω το Opera, αλλά να υποχρεώνουν την MS σε τέτοια πράματα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Εδώ κάνουμε αμάν να υπάρχει ένα λειτουργικό πλήρες και αυτοί κοιτάνε πώς να το κουτσουρέψουνε... τι είναι επόμενο; ο WMP , που παίρνει το "μερίδιο" του winamp πχ; το Paint;

παπάρες....

Συμφωνώ και επαυξάνω, με την ίδια λογική θα έπρεπε να κόψουν ή να κάνουν κάτι ανάλογο με τον safari στα CRapple

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...