StavrosD Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Η εγκατάσταση κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων δεν επιτρέπεται (βλ παρ. 21, άρ. 31 Ν 3431/2006). Επίσης: 10. Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών, που καθορίζονται στα άρθρα 2-4 της Κ.ΥΑ. 53571/3839/6.9.2000 ή στην εκάστοτε ισχύουσα αντίστοιχη κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το πανεπιστήμιο δεν είναι σχολείο; http://nomothesia.ependyseis.gr/eu-law/getFile/%CE%9D+3431+2006.pdf?bodyId=978
pournaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Ειναι και δεν ειναι. Ειναι στα χαρτια, αλλα δεν ειναι οσον αφορα τον λογο για τον οποιο ο νομος αποτρεπει την υπαρξη κεραιων μακρυα απο χωρους με "ευαισθητα" ατομα. Εκτος κι αν θεωρειται μια πανεπιστημιουπολη χωρος συναθροισης παιδιων (σωματικα - ηλικιακα). Το οτι το ονομαζουμε σχολειο ειναι μονο λογω της εκπαιδευτικης του ιδιοτητας. Το ιδιο ομως θα μπορουσαμε να ονομασουμε και μια "σχολη" οδηγων, η ενα "σχολειο" ενηλικων ατομων που μαθαινουν μια τεχνη, κλπ. Η ενσταση μου ειναι στην "δημοσια" πλευρα του κτιριου, και οχι στο αν εχει μεσα παιδια (διοτι δεν εχει).
barbageorge Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Το θέμα είναι διαφορετικό και έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, με το ποιός έκανε τη συμφωνία και με ποια ανταλλάγματα από τη μεριά του ΕΜΠ, αν υπήρχε σχετική άδεια από τη σύγκλητο κλπ. Δεν έχει να κάνει με τον ορισμό του "σχολείου" (αν και ένα Πανεπιστήμιο θεωρείται χώρος μαζικής συνάθροισης κοινού για μεγάλα χρονικά διαστήματα). Ισως και το προποτζίδικο της γειτονιάς μου να μαζεύει κόσμο, αλλά καταλαβαίνετε πως το δημόσιο σχολείο, Παν/μιο κλπ είναι ο ορισμός της "προστατευόμενης" περιοχής. Πέρα απ' αυτό, φυσικά και δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την ενοικίαση δημόσιου χώρου (ταράτσα δημόσιου κτιρίου) σε ιδιωτικά συμφέροντα (εταιρείες κινητής τηλεφωνίας), αλλά υπάρχουν νόμοι, κανόνες και διαδικασίες που διέπουν τη δημοπράτηση τους μέσω ανοικτής πρόσκλησης, διαγωνισμού κλπ. Είναι κάτι που βέβαια δεν μπορεί να γίνει για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους. Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που εμφανίζονται πάνω σε "δημόσια" κτίρια συνάθροισης κοινού (προστατευόμενων ομάδων πληθυσμού), είναι κυρίως σε ιδιωτικά κτίρια, που έχουν μισθωθεί από δημόσιες υπηρεσίες (πχ το ΙΚΑ). Αναφέρομαι μόνο στα κτίρια που τα διαχειρίζεται το δημόσιο και στα κτίρια στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες. Ολα τα άλλα κτίρια (γήπεδα, mall, ΟΤΕ κλπ) είναι ιδιωτικής διαχείρισης. Το Metro - Ηλεκτρικός - Προαστιακός είναι μία διαφορετική κατηγορία η οποία αγγίζει την εθνική ασφάλεια και θεωρώ πως για την προστασία από τρομοκρατικές πράξεις θα έπρεπε να επαναξιολογηθεί η ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ιδιαίτερα στις υπόγειες διαδρομές.
kokotas kokos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2009 Δεν ασχολήθηκα παραπάνω με το θέμα ακριβώς γι' αυτό το λόγο...επειδή έγινε σε κάποια φάση επιστημονική φαντασία. Η κεραία θα μπει κανονικά...ήρθαν, φωτογράφησαν το χώρο και περιμένω σε περίπου 1 εβδομάδα να φτιαχτεί το συμβόλαιο :-D Φίλε μου. Δεν ξέρω εάν οι κεραίες βλάπτουν, πάντως οι "καλοί γείτονες" σίγουρα βλάπτουν. Στο Ελλαδιστάν όχλος rules. Έκανες πολύ άσχημα που αποφάσισες να την εγκαταστήσεις. Αν (ΠΟΥ ΘΑ) το πάρουν χαμπάρι οι εκπληκτικοί σου (έως τώρα) επιστήμονες τύπου κυρα Κατίνα και κυρ Γιώργος γείτονες, τότε ετοιμάσου για ζημιές στο σπίτι - αυτοκίνητο - απειλές - μηνύσεις - διαδηλώσεις - τρομοκρατία, κλπ Άλλαξε γνώμη αν μπορείς ΤΩΡΑ ή θα αλλάξεις ζωή (προς το χειρότερο). Καλή τύχη
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μου.Δεν ξέρω εάν οι κεραίες βλάπτουν, πάντως οι "καλοί γείτονες" σίγουρα βλάπτουν. Στο Ελλαδιστάν όχλος rules. Έκανες πολύ άσχημα που αποφάσισες να την εγκαταστήσεις. Αν (ΠΟΥ ΘΑ) το πάρουν χαμπάρι οι εκπληκτικοί σου (έως τώρα) επιστήμονες τύπου κυρα Κατίνα και κυρ Γιώργος γείτονες, τότε ετοιμάσου για ζημιές στο σπίτι - αυτοκίνητο - απειλές - μηνύσεις - διαδηλώσεις - τρομοκρατία, κλπ Άλλαξε γνώμη αν μπορείς ΤΩΡΑ ή θα αλλάξεις ζωή (προς το χειρότερο). Καλή τύχη Φυσικά και θα το πάρουν χαμπάρι. Συμφωνώ με τον kokotas kokos
skywritergr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μου.Δεν ξέρω εάν οι κεραίες βλάπτουν, πάντως οι "καλοί γείτονες" σίγουρα βλάπτουν. Στο Ελλαδιστάν όχλος rules. Έκανες πολύ άσχημα που αποφάσισες να την εγκαταστήσεις. Αν (ΠΟΥ ΘΑ) το πάρουν χαμπάρι οι εκπληκτικοί σου (έως τώρα) επιστήμονες τύπου κυρα Κατίνα και κυρ Γιώργος γείτονες, τότε ετοιμάσου για ζημιές στο σπίτι - αυτοκίνητο - απειλές - μηνύσεις - διαδηλώσεις - τρομοκρατία, κλπ Άλλαξε γνώμη αν μπορείς ΤΩΡΑ ή θα αλλάξεις ζωή (προς το χειρότερο). Καλή τύχη Εγγεγραμμένο μέλος μυστικής οργάνωσης (στα πρότυπα μασονίας) για την κατάργηση των κεραιών. Το κινητό στην τσέπη σου με 1 γραμμή βλάπτει διπλά απο την κεραία. Άσε που στο συγκεκριμένο ποστ υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις και επιχειρήματα τα οποία σου λένε γιατί η κεραία δεν βλάπτει, επιλέγεις όμως να τα αγνοείς (εσύ και διάφοροι άλλοι). Σε αυτή την χώρα επικρατεί ψηφιακός μεσαίωνας.
deker Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Φίλε μου.Δεν ξέρω εάν οι κεραίες βλάπτουν, πάντως οι "καλοί γείτονες" σίγουρα βλάπτουν. Στο Ελλαδιστάν όχλος rules. Έκανες πολύ άσχημα που αποφάσισες να την εγκαταστήσεις. Αν (ΠΟΥ ΘΑ) το πάρουν χαμπάρι οι εκπληκτικοί σου (έως τώρα) επιστήμονες τύπου κυρα Κατίνα και κυρ Γιώργος γείτονες, τότε ετοιμάσου για ζημιές στο σπίτι - αυτοκίνητο - απειλές - μηνύσεις - διαδηλώσεις - τρομοκρατία, κλπ Άλλαξε γνώμη αν μπορείς ΤΩΡΑ ή θα αλλάξεις ζωή (προς το χειρότερο). Καλή τύχη Η κεραία μπήκε, οι γείτονες το έμαθαν κανονικά μιας και είναι φίλοι μου και δεν τρέχει κάστανο. Αυτοί που τσουχτήκατε (έτσι για να σας τσούξω λίγο παραπάνω) πηγαίντε στο ντουλαπάκι της κουζίνας σας και κατεβάστε μία κούπα ξύδι. Τα λεφτάκια πάντως, προκαταβολικά για 2 χρόνια είναι στην τσέπη μου (τελικά αυτό πιστεύω ότι είναι το θέμα, ότι εγώ πήρα χρήματα αλλά κάποιοι άλλοι όχι... βεντούζα). Σκούξτε ανελέητα...:lol:
skywritergr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Η κεραία μπήκε, οι γείτονες το έμαθαν κανονικά μιας και είναι φίλοι μου και δεν τρέχει κάστανο.Αυτοί που τσουχτήκατε (έτσι για να σας τσούξω λίγο παραπάνω) πηγαίντε στο ντουλαπάκι της κουζίνας σας και κατεβάστε μία κούπα ξύδι. Τα λεφτάκια πάντως, προκαταβολικά για 2 χρόνια είναι στην τσέπη μου (τελικά αυτό πιστεύω ότι είναι το θέμα, ότι εγώ πήρα χρήματα αλλά κάποιοι άλλοι όχι... βεντούζα). Σκούξτε ανελέητα...:lol: Μαζί σου και εγώ φίλε. Σε καλή μεριά και να διασκεδάσεις και με τα φράγκα και με τους γραφικούς.
deker Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2009 Μαζί σου και εγώ φίλε. Σε καλή μεριά και να διασκεδάσεις και με τα φράγκα και με τους γραφικούς. Ευχαριστώ, να'σαι καλά. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν από τας συντονιστάς, εκτός φυσικά αν υπάρχει κάποια άλλη ΣΟΒΑΡΗ επιστημονική άποψη κι όχι απλά flame posts που προκαλούν τον συνομιλητή!!!
chill Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Για να δίνουν τόσα πολλά χρήματα λογικά δεν θα είναι και το καλύτερο πράγμα από πλευράς υγείας Δεν έχω ιδέα αν κάτι τέτοιο θα είναι επιζήμιο για τους ενοίκους. 50.000 ευρώ ωστόσο είναι ένα ποσό ικανό να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις Καλοφάγοτα τα φράγκα. Εύχομαι σε 12 χρόνια να ξαναpostάρεις σχετικά με το νέο συμβόλαιο, απολύτως υγιής και κατά 600.000 ευρώ πλουσιότερος
barbageorge Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Μια και μιλάτε για χρήματα, ο καλός μας φίλος ισχυρίζεται πως παίρνει 25.000 ευρώ το χρόνο για την εγκατάσταση κεραίας στην ταράτσα του. Αυτό, βέβαια, στα 12 έτη μεταφράζεται σε 252.000 και όχι 600.000! Να πούμε 300.000 ευρώ, μαζί με κάποιες ετήσιες αυξήσεις? Αυτή τη στιγμή, φορολογείται αυτοτελώς με 40%, δηλαδή το καθαρό κέρδος είναι 180.000 ευρώ στη δωδεκαετία (παίρνει ένα μεγάλο διαμέρισμα στην αραπιά δίπλα στην κρεαταγορά της Αθήνας). Η αναγωγή σε καθαρά μηνιαία έσοδα μετά φόρων είναι 1.250 ευρώ. (Πες και πως το κόστος για να μείνει αλλού είναι 500 ευρώ, του μένουν 750 ευρώ) Δεν μπορούμε να πούμε πως ο φίλος μας έγινε πλούσιος, αν φυσικά έχει ενοικιάσει την ταράτσα του και δεν μας λέει παραμύθια, για να ζηλέψουμε την ... τύχη του. Αυτό βέβαια, που δεν πιστεύω με τίποτα είναι πως οι γείτονες παραμένουν φίλοι του ενώ γνωρίζουν πως αυτός τα τσεπώνει και αυτοί τρώνε την ακτινοβολία στη μάπα. ή για να το θέσω σε οικονομική βάση, δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτοί χαίρονται που η περιουσία τους χάνει την αξία της, για να κερδίζει ο μάγκας 50.000 ευρώ προκαταβολικά για δύο έτη... Οι παραπάνω σχολιασμοί έχουν αρκετά μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον (και ο δικός μου). Ισως όμως μελλοντικά να τους μεταφέρουμε σε κάποιο σχετικό thread.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 κανείς δεν σου ζήτησε να το πιστέψεις ρε μπαρμπαγιώργο
Tenshi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Οπότε το πρόβλημα είναι η ακτινοβολία ή το γεγονός οτι δέν τα τσεπώνουν ΚΑΙ οι γείτονες;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 καλά είναι γνωστό ότι αν ήταν η ζήλια ψώρα θα τρωγόταν όλη η χώρα...
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2009 καλά είναι γνωστό ότι αν ήταν η ζήλια ψώρα θα τρωγόταν όλη η χώρα... Έχουμε ψωριάσει από καιρό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.