Προς το περιεχόμενο

Κεραία κινητής στην ταράτσα μου!!!

deker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[...] Καταργούμε την κινητή τηλεφωνία; [...]

Για πολλούς και διάφορους λόγους, θα το χαιρόμουν ιδιαίτερα. Βέβαια μετά θα πρεπε να ψάξω για νέα δουλειά.

Κι εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση η έντονα, αρνητική αντίδραση χωρίς επιχειρηματολογία σε ένα τεχνολογικό forum. Κάτι από κάψιμο μαγισσών μου θύμισε.

Και απ την άλλη είναι λίγο αστείο. Κανείς δε μπορεί να ζήσει λεπτό μακρυά απ το κινητό του (κι επιπλέον γκρινιάζουμε γιατί στην X περιοχή/σημείο δεν έχουμε καλό σήμα/3G/ξέρω γω τι) αλλά όταν μιλάμε για κεραίες είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα μαχαίρια.

Δεν έχω ψάξει σχετικά (πέρα απ το να δω κατοίκους διάφορων περιοχών να μαλλιοτραβιούνται για τις κεραίες και μερικούς οργισμένους δημοσιογράφους που ναι στο πλευρό του κοσμάκη) οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη.

Πάντως αν μιλάμε για τέτοιο ποσό, πιθανότατα να δελεαζόμουν.

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ακριβώς γιατι μαλλιοτραβιούνται μερικοί και ακριβώς γιατι μερικοί δημοσιογράφοι είναι με το μέρος του κοσμάκη σημαίνει οτι κάτι συμβαίνει και πίστεψε με δεν είναι οι κεραίες ένοχες! το οτι ένας αγράμματος δημοσιογράφος του ΤΕΙ ψάχνει τη δημοσιότητα και εκμεταλεύεται αυτό με βάζει σε υποψίες.

επίσης τόσα χρόνια μόνο οι κεραίες της βονταφον και της ΤΙΜ ήταν καρκινογόνες...οι κεραίες της κοσμοτε? οι μετασχηματιστές υψηλής τάσης?τα καλώδια υψηλής τάσης?? και εγώ είχα φίλο ο οποίος δούλευε σε κεραίες του ΟΤΕ συντήρηση (σταθερά τηλ), κεραίες ραδιοφόνου κλπ...μου έλεγε ότι κάθε φορά πονοκέφαλος και εμετός τον έπιανε μέχρι που τον μετακίνησαν στον τομέα της κινητής και ηρέμησε..αυτό πως να το εκλάβω?σαν αντικειμενικό τεκμήριο οτι οι κεραίες κινητής είναι ακίνδυνες?όχι βεβαια! πιανω το ξερό μου και γκουγκλάρω!το νετ για αυτό είναι.

η κοσμοτέ ξεκίνησε το 97 απόσο θυμάμαι...τώρα έχει φτάσει να έχει σήμα μέχρι και στη σελήνη..πως τα κατάφερε??γιατι κανένας δεν ξεσηκώθηκε?εδώ σε θέλω αδερφέ! ;)

το κινητό τηλ σαν συσκευή είναι πιο επικύνδινο όταν δεν έ΄χει καλό σήμα...παρατήρησε οτι η μπαταρία του τελειώνει πιο γρήγορα απ΄'οσο οταν είναι με γεμάτο...ετσι δεν είναι?ετσι είναι!

όσο για τον αμίαντο όπως και το DDT το εγκατέλειψαν επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα μέσα να φανεί η επίδραση τους στην υγεία...

σοβαρευτείτε ρε παιδιά! τεχνολογικό φόρουμ είμαστε! οι κεραίες της κινητής είναι ας μην τις πώ ακίνδυνες αλλά το κερασάκι στην τούρτα...η ακτινοβολία του wi-fi, τα ασυρματα ντεκτ τηλ (αυτά και αν είναι θάνατος), οι γραμμές υψηλής τάσης, οι μετασχηματιστές υψηλής τάσης που συναντιούνται σε παλιές πολυκατοικίες μέσα σε ειδικό δωμάτιο στο ισόγειο, ο καταλύτης που έπρεπε να αλλάξετε στο αμάξι αλλά δεν αλλάξατε και πολλά άλλα αυτά φέρνουν τον καρκίνο και τον κάθε καρκίνο....

τώρα όσον αφορά το οτι οι πολίτες του κράτους αυτού δεν φωνάζουν επειδή , απ'όσο κατάλαβα, είναι κοιμησμένοι και εμείς οι Ελληνες ξύπνιοι ας μην το σχολιάσω...το κράτος που είμαι εγώ έχει κάνει τεράστια βήματα μπροστα σε θέματα τεχνολογίας και υποδομών που η Ελλαδίτσα μας τα βλέπει και σαν πρωτόγονος άνθρωπος των σπηλαίων στη θέα ενός αναπτήρα κάθεται και ουρλιάζει...είμαστε η απόλυτη ξεφτίλα είναι γεγονός αλλά δεν φταίνε οι πολιτικοί...φταίει ο ηλίθιος Ελληνας που τους εκλέγει

Δημοσ.

nikos_e34 +100000

[offtopic]θελω να βαλω λινκ λεβεντη οταν εκλειναν το καναλι και φωναζε καρκινος καρκινος... κατι τετοιο μου θυμιζει η κουβεντα εδω[/offtopic]

Δημοσ.

οσο περισσοτερη ακτινοβολια προσθετεις μεσα στο σπιτι τοσο χειροτερο για σενα...

Σχεδον ολες οι συσκευες εχουν απο λιγο οπως αναφερθηκε καντες σουμα μαζι και με τις εξωτερικες και μετα πες μου αν ειναι ενας λογος που αυξανονται καθε χρονο τα στατιστικα του καρικινου.

μετα σκεψου γιατι στο παρελθον(χωρις wifi,ασυρματα,microwave,κινητα,πολλοι ραδιοφωνικοι σταθμοι,τηλ./σ) που δεν τα χαμε ολα αυτα δεν ακουγες καθε μερα για καρκινο σε συγγενη?

Δημοσ.
@pp6210

To 2 είναι ανακριβές.

..για αυτό λέω "αν τοποθετηθούν στο σωστό ύψος" - αυτό το έλαβες υπόψιν σου πριν με χαρακτηρίσεις ανακριβή;

Γι αυτό οι κεραίες τοποθετούνται σε ιστους, ώστε να μην μπορεί άνθρωπος να έρθει σε άμεση επαφή (μπροστά ή από κάτω), προφανώς και στη ταράτσα θα υπάρχει μια επαρκής απόσταση ασφαλείας 5-8 μέτρων μέχρι το "πάτωμα" της ταράτσας - εκεί ο "λοβός" έχει ασήμαντη ισχύ...

Δημοσ.
Στο νεο κοσμο εκαναν αμαν να βγαλουν κεραια wind για πολλα χρονια οπου το σπιτι ηταν μισοκτισμενο και ζουσε μονο ενας παππους και διπλα επαθαν δυο παιδιΑ λευχαιμια και τι φταινε τα παιδια για εναν μαλ.. Κα οπου ηθελε να παιρνει 3000. Χεστηκα εγω για το σημα της wind εγω εχω cosmote και πιανω απο τον υμηττο φουλ σημα μεσα στο σπιτι μου!! Ολοι αμεσως παρε λεφτα και φυγε και παρατα τα παιδια , αν ειχατε και σεις παιδια τι θα λεγατε;;

Pssssssssssssssss

Έπαθαν τα παιδιά λευχαμία επειδή έβαλε ο παππούς κεραία κινητής!

Καλά και εσείς δεν τον λιντσάρατε τουλάχιστον με όλη αυτήν τη ραδιενέργεια;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:22 ----------

οσο περισσοτερη ακτινοβολια προσθετεις μεσα στο σπιτι τοσο χειροτερο για σενα...

Σχεδον ολες οι συσκευες εχουν απο λιγο οπως αναφερθηκε καντες σουμα μαζι και με τις εξωτερικες και μετα πες μου αν ειναι ενας λογος που αυξανονται καθε χρονο τα στατιστικα του καρικινου.

μετα σκεψου γιατι στο παρελθον(χωρις wifi,ασυρματα,microwave,κινητα,πολλοι ραδιοφωνικοι σταθμοι,τηλ./σ) που δεν τα χαμε ολα αυτα δεν ακουγες καθε μερα για καρκινο σε συγγενη?

Γιατί εκτός αυτών που αναφέρεις δεν έτρωγες επεξεργασμένα τρόφιμα (και στις ποσότητες που τα τρως) και ζούσες λιγότερο έτσι κι αλλιώς και δεν προλάβαινες να πας από καρκίνο.

Άσε που πολλοί νοσούν από καρκίνο, θεραπεύονται και ξανανοσούν άρα έχουμε 2 περιστατικά ενώ παλαιότερα θα είχαμε ένα και μοιραίο...

Δημοσ.

Εγώ πάντος μια φορά πήγα κάτω απο κεραίες κινητής (στο χωριό μου πάνω στο βουνό έχει 3(μια για καθε εταιρία) σε αρκετό ύψος κιολας) και πόναγε μετά το κεφάλι μου πάρα πολύ....δεν ξέρω αν είναι οι ίδιες καιρέες βέβαια.

Δημοσ.
Εγώ πάντος μια φορά πήγα κάτω απο κεραίες κινητής (στο χωριό μου πάνω στο βουνό έχει 3(μια για καθε εταιρία) σε αρκετό ύψος κιολας) και πόναγε μετά το κεφάλι μου πάρα πολύ....δεν ξέρω αν είναι οι ίδιες καιρέες βέβαια.

too much clean air...revert back to CO2

Δημοσ.

Στην Ελλάδα φαίνεται πως κάνει κουμάντο πάντα ο όχλος. Δηλαδή υπάρχουν άτομα που βλέπουν όλη μέρα τον αυτιά και τα μεσημεριανά και μιλάνε λες και είναι επιστήμονες χωρίς να έχουν ούτε την στοιχειώδη επιστημονική γνώση. Εγώ έχω μια απορία, όλοι αυτοί οι οποίοι δαιμονοποιούν τα πάντα και νοιάζονται τόσο πολύ για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, έχουν γυμναστεί ποτέ στη ζωή τους; Προσέχουν την διατροφή τους; κι ας μην αναφερθούμε στο τσιγάρο. Γιατί από όσα τέτοια άτομα έχω γνωρίσει η ακτινοβολία θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.

Όσο για τις κεραίες όλοι οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να πυκνώσει το δίκτυο με παράλληλη μείωση της ισχύς εκπομπής τους, που είναι και από τις ποιο μικρές στην Ευρώπη.

Δημοσ.
Παιδιά μόλις εχθές με πήρε ένας αντιπρόσωπος μιας εταιρείς κινητής τηλεφωνίας και μου πρότεινε να μου βάλει μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα μου με αντάλλαγμα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κάθε χρόνο (με κάποια μικρή αύξηση κάθε χρόνο).

Που μένεις???

Με πιο σοβαρό ύφος έχω να απαντήσω πως στη θέση σου θα την έβαζα ΑΝ:

1. ήμουν 100% σίγουρος ότι δε θα με επηρρεάσει στη υγεία μου

KAI

2. ήμουν νόμιμος απο την πολεοδομία

KAI

3. είχα την σύμφωνη γνώμη των άμεσων γειτόνων.

Δημοσ.

Σε ποιό μέρος βρίσκεσαι;

Σε τι απόσταση είναι η πιο κοντινή κεραία κινητής;

Αν έχεις ήδη καλό σήμα από αυτή την εταιρεία, μην ανησυχείς. Αν προσθέσουν και άλλη κεραία στο σπίτι σου, προφανώς θα μειώσουν την ισχύ στην άλλη αλλά και αυτή που θα σου βάλουν θα λειτουργεί σε χαμηλότερη ισχύ, καθώς θα μοιράζονται γεωγραφικά οι χρήστες στις δύο κεραίες.

Στον κατακόρυφο άξονα δεν έχει μεγάλη ισχύ εκπομπής θεωρητικά, αλλά με τα array panel δεν ξέρω τι ισχύει. Θα σου πρότεινα να βάλεις στην ταράτσα μόνωση με πισσόχαρτο, και να γειώσεις αν μπορείς τα φύλλα. Θεωρητικά θα είναι άψογη προστασία για τα ηλεκτρομαγνητικά κύμματα.

Ο σκύλος δεν έχει λόγο ανησυχίας, γιατί ότι και να πάθει δεν θα είναι θανάσιμο λόγω σύντομης ζωής του (πόσο να ζήσει; 12 με 14 χρόνια).

Θα σου πρότεινα να την βάλεις αφού σιγουρευτείς ότι η μέγιστη ισχύς εκπομπής αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιο, και να καλείς κάθε λίγους μήνες κάποιον με ειδικό πεδιόμετρο να σου μετρήσει την ακτινοβολία. Αν υπερβούν το όριο, κινείσαι ανάλογα.

Δημοσ.
εγραψες φιλε.....:confused:

Όντως!

Λοιπόν, σήμερα είχα μια συζήτηση με τον καθηγητή μου και θα σας μεταφέρω τα όσα ειπώθηκαν πάνω στο θέμα. Πρώτον ας πούμε τα Βασικά.

Πρώτα απ' όλα μιλάμε για ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Αυτά χωρίζονται στις εξείς κατηγορίες με βάση την συχνότητα τους.

0 H

Ραδιοκύματα

Μικροκύματα

Υπέρυθρες

Ηλιακό Φως

Υπεριώδης Ακτίνες

Ακτίνες Χ

Ακτίνες Γ

+∞ Η

Όπως καταλάβενετε η λίστα έχει κατανεμηθεί από τη μικρότερη σε Herz κατηγορία έως την μεγαλύτερη.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από όλα από τον γνωστό μας ήλιο. Όλοι κάθε καλοκάιρι κάνουμε ηλιοθεραπία αλλά ποτέ δεν μας πείραξε ο Ήλιος, εφόσον δεν το παρακάναμε.

Όσο πιο πολύ κατεβαίνουμε από τον ήλιο στην λίστα ( ή όσο ανεβένει η συχνότητα του κύματος aka Hertz ) τόσο πιο βλαβερά είναι τα κύματα και πιό ραδιενεργά, με αποκορύφομα τις ακτίνες Γ, οι οπόιες μας ακτινοβολούν μετά απο μία πυρινική έκρηξη. Όταν όμως βρισκόμαστε σε συχνότητες περίπου σαν του ηλίου δεν δεχόμαστε ραδιενέργια* ( αν δεχόμασταν θα είχαμε εξαφανιστει απο προσώπου γης σίγουρα ). Κύματα μικρότερης συχνότητας απ' ότι του ήλιου δεν εκπέμπουν καν ραδιενέργια. Τώρα οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, και γενικώς το 99% των κυμάτων που παράγουν οι συσκευές μας ανήκουν στην κατηγορία των μικροκυμάτων ( εξαίρεσε ράδιο, ασύρματο, cb που ανήκουν στα ραδιοκύματα και τις υπέρυθρες που ανήκουν στην κατηγορία ( σε πια άλλη; ) στων υπερύθρων :-D ).

Τώρα εκτός απο την εκπομπή ραδιενέργιας κάθε κύμα εκπέμπει και θερμότητα. Σίγουρα η θερμότητα που παράγει ένα κύμα που ανοίκει στα μικροκοίματα, όπως η κεραία μας, παράγει χιλιάδες ( μην πω εκατομμύρια ) φορές μικρότερη ενέργια απ' ότι το κύμα του ηλίου. Άρα το μονάδικο που θα μπορούσαμε να φοβόμαστε είναι η συνεχόμενη έκθεση μας στην θερμότητα. Αυτό όντως ψάχνουν να βρουν οι επιστήμονες. Αν παρατηρήσετε, όταν μιλάτε για αρκέτη ώρα στο κινητό μετά αυτό καίει και σε μερικούς μπορεί να πονάει και το κεφάλι τους ή όταν το έχουμε στο τζιν όπου το σήμα εξασθαινεί αυτό προσπαθεί συνεχώς να επικοινωνήσει με την κεραία με αποτέλεσμα να καίει το μπούτι μας και η τσέπη μας. Αύτο συμβαίνει λόγω της εκπομπής θερμότητας, αλλά και πάλι αυτή είναι μόνο ενοχλήτικη όπως καταλαβαίνετε παρά επικίνδυνη. Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει στο πάνω στο θέμα δεν έχουν να δείξουν τίποτα σοβαρά επικύνδινο για την υγεία μας. Τώρα για καλύτερη προστασία σου προτείνω να ρίξεις πισα στην ταράτσα για να μην περνάει η θερμότητα. Α και να φτιάξεις μια βάση κάμποσων μέτρων για την κεραία και να την βάλεις επάνω. Και πίστεψε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα από θέμα υγείας.

ΥΓ: Προς όλους όσους μίλησαν για καρκίνο. Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη έχουν μικρότερα ποσοστά παρουσίασης καρκίνου απο εκείνους της υπαίθρου. Πιο συγκεκριμένα η Κρήτη έρχεται πρώτη σε κρούσματα καρκίνου. Ο λόγος; ΘΕΡΜΟΚΉΠΙΑ, ΦΥΤΟΦΆΡΜΑΚΑ.

ΥΓ: Όταν το ηλιακό φως μας ακτινοβολεί ΣΥΝΕΧΩΣ σε μεγαλύτερες συχνότητες απ' ότι τα μικροκοίματα, εσείς συζητάτε για καρκίνο απο τις κεραίες; Έλεος. Η καταστροφολογία δίνει και πέρνει στην Ελλάδα με αποκορύφωμα το κονσερβοκούτι που το λένε και τηλεόραση.

ΥΓ2: Λίγο άκυρο γι αυτό το βάζω σε σπόιλερ

Είναι κάτι σαν το θέμα του τσιγάρου.

-Καταστροφολόγοι: Το τσιγάρο βλάπτει την υγεία όλων γι αυτό πρέπει να απαγορευτεί.

Αλλά δεν σκέφτηκαν ποτέ το καυσαέριο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και το καυσαέριο που φεύγει στην ατμόσφαιρα καθημερινά.

* Μιλάμε για την συχνότητα του ήλιου στην γη. Ο ήλιος σίγουρα παράγει κύματα με τεράστια συχνότητα αλλά αυτά λογικό είναι να εξασθαίνουν αφού καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...