the_eye Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αναφορικά τα watt σε εκπομπές είναι bluetooth 0.01 μέχρι 0.1 watt wifi 0.1 watt ασύρματα dect 0.01 μέχρι 0.12 κινητά τηλέφωνα μέχρι 2 watt (όταν έχουμε σήμα 1 γραμμή) κεραία κινητής 4,10 watt (μερικές τα χαρακτιριστικά τους λένε μέχρι και για 600 watt) CB 4 με 300 watt Ραδιόφωνικοί σταθμοί 1000watt μέχρι 80.000watt TV 30.000 μέχρι και 160.000watt Ας μην βλέπουμε οπότε μόνο τα κινητά και ανακαλύπτουμε ξαφνικά τον τροχό.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δεν ειναι τοσο απλα ομως, γιατι δεν μπορεις να εχεις 30.000 watt στην κινητη, θα καψει μεχρι και τους εξωγηινους. Παιζει τεραστιο ρολο και το μηκος κυματος ωστε να βγαλεις σωστα αποτελεσματα για την ακτινοβολια που εκπεμπει η οχι το καθε ενα απο τα παραπανω.
yioula Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 ε και καποια στιγμη μεσα σε αυτη τη χωρα πρεπει να σκεφτουμε και το παιδι του γειτονα που ειναι κ δικο μας παιδι τελικα, [ασε που μπορει να παντρευτει το παιδι σου κλπ], το αστικο περιβαλλον, τη γειτονια, το ηθικο αν ειναι και νομιμο κλπ... γενικα περα απο ακτινοβολιες κ τετοια μ η ν κ α ν ε ι ς α υ τ ο π ο υ ο ι α λ λ ο ι δ ε ν θ α θ ε λ ε ς ν α κ α ν ο υ ν σ ε σ ε ν α . . ξεκινα εσυ να αλλαξει κατι και απο εμας σε αυτη τη χωρα διοτι τα αφησαμε ολα στους πολιτικους!
the_eye Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 @pournaras Σωστό αυτό αλλά τα watt είναι τεράστια σε κάποιες περιπτώσεις. Η TV (UHF) είναι πολύ κοντά με την κινητή 900GSM επομένως οι επιπτώσεις είναι ίδιες. Απλά οι κεραίες είναι στα βουνά.
yioula Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αναφορικά τα watt σε εκπομπές είναι bluetooth 0.01 μέχρι 0.1 watt wifi 0.1 watt ασύρματα dect 0.01 μέχρι 0.12 κινητά τηλέφωνα μέχρι 2 watt (όταν έχουμε σήμα 1 γραμμή) κεραία κινητής 4,10 watt (μερικές τα χαρακτιριστικά τους λένε μέχρι και για 600 watt) CB 4 με 300 watt Ραδιόφωνικοί σταθμοί 1000watt μέχρι 80.000watt TV 30.000 μέχρι και 160.000watt Ας μην βλέπουμε οπότε μόνο τα κινητά και ανακαλύπτουμε ξαφνικά τον τροχό. -- οχι οι τηλεοπτικοι ειναι στα ιδια βαττ με τους ρ/σ περιπου 100 στην περιφερεια και κατω απο 1Κ στις μεγαλες πολεις...------ το θεμα ειναι τι ακτινοβολει και ποση ωρα πιο κοντα στο παιδι και το κεφαλι σου..κινητο,μπλουτουθ ασυρματο τηλ κ ιντερνετ και πιστολακι!
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Σωστό αυτό αλλά τα watt είναι τεράστια σε κάποιες περιπτώσεις. Ειναι, γιατι ειναι και χαμηλη η συχνοτητα. Σκεψου μονο οτι για τα FM ενας πομπος των 1000watt με πολυ μεγαδη δυσκολια θα καλυπτε το λεκανοπεδιο, αν ηταν μονος τους χωρις την απειροελαχιστη παρεμβολη. Αντιθετα, μια κεραια κινητης, μπορει να θελει μονο 10watt για να καλυψει την ιδια περιοχη (τα νουμερα ειναι ενδεικτικα). Απο την αλλη, σε ολες τις περιπτωσεις των πολλων watt, εχουμε μονο ληψη απο τη μερια του πολιτη, και τον πομπο (τηλεορασης ραδιοφωνου κλπ), σε καποια απομακρυσμενη περιοχη. Σε αντιθεση με τα κινητα-wifi κλπ, οπου ο απλος κοσμος κουβαλαει μαζι του και πομπο, κι εκει αρχιζει το σοβαρο προβλημα, διοτι με το να βαλεις μια κεραια κινητης πανω σε μια ραχουλα και να θεωρεις οτι εισαι εξασφαλισμενος απο κακες ακτινοβολιες, ξεχνας την προσπαθεια που κανει το κινητο να εκπεμψει σχεδον την ιδια ενταση ωστε να ξαναστειλει πισω στην κεραια το σημα.
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα! Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει τη λειτουργία των κινητών αλλά ούτε και των κεραιών. Βέβαια οι περισσότεροι φωνάζουν για τις κεραίες των τηλεφώνων αλλά δεν φωνάζουν για τις συσκευές wifi, αλλά ακόμα χειρότερα δεν φωνάζουν ούτε για τα ασύρματα τηλέφωνα που έχουν μέσα στα σπίτια τους και μιλάνε με τις ώρες, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι και χειρότερα από τα κινητά σε ισχύ εκπομπής. Έχεις απόλυτο δίκιο στο οτι το κινητό είναι πιο επικίνδυνο, απο την κεραία της κινητής τηλεφωνίας, όταν δεν έχει καλό σήμα και αγωνίζεται να στείλει στην κεραία τη θέση του, δεν θέλω να σκεφτώ (γιατί ξέρω) τί γίνεται μέσα στα παντελόνια μας, αφου οι περισσότεροι στην τσέπη του παντελονιού βάζουμε το κινητό μας. Βράζει ο τόπος και το χαιρόμαστε κιόλας. Η άποψη μου είναι βάλε την κεραία, πάρε και τα λεφτά, δεν θα πάθεις τίποτα ούτε εσύ ούτε οι γείτονες σου, εκτός και αν κάποιος πάει και σταθεί ακριβώς μπροστά στην κεραία και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων απο αυτή. Περισσότερη ακτινοβολία απο όση τρώνε τώρα δεν θα φάνε, αλλά θα έχουν πάρα πολύ μικρότερη εκπεμπόμενη ακτινοβολία από τα κινητά που κυκλοφορούν μέσα στα σπίτια τους, καλύτερα δηλαδή. Τώρα για όσους φωνάζουν, ας ψάξουν πρώτα πως λειτουργούν τα κινητά και μετά ας αντιδρούν. Με την ίδια λογική να σταματήσουμε και τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές κεραίες που εκπέμπουν σε υπερβολικά μεγαλύτερη ισχύ. Εμενα αυτο που ειναι σε bold γιατι δεν με καλυπτει? Μιλαμε για ταρατσα σπιτιου σωστα? Ο κοσμος εχει μια ταση να ανεβαινει στις ταρατσες (για πολλους λογους) παρεμπιπτοντως.
deker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Καταρχήν η εταιρεία είναι η vodafone και τα λεφτά δεν είναι 1500 - 2000...κάποιος που μίλησε για 50 χιλιαρικάκια έπεσε πιο κοντά (αν και όχι τόσα πολλά). Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι...αλλά νομίζω ότι τελικά δεν θα την βάλω παρά τα όσα έχω ψάξει που καθησυχάζουν τον κόσμο. Τελικά όντως πρέπει να είμαι ο πιο προστατευμένος με την κεραία πάνω απ' το κεφάλι μου αλλά οι γείτονές μου θα υποστούν ένα μικρό Τσέρνομπιλ :-D. Την Παρασκευή θα συναντηθώ με τον αντιπρόσωπο και θα μου πει λεπτομέρειες. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ίσως το ξανασκεφτώ... ΥΓ: 2 σπίτια είναι γύρω από εμένα σε ερημική περιοχή.
Praetorianos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Εφόσον είναι ερημική περιοχή εκεί γύρω σημαίνει ότι αν δεν την βάλουν σε σένα ή σε κανα γείτονα θα την φυτρώσουν κάπου εκεί γύρω μόλις βρουν κάποιο ύψωμα. Τα 50.000 δεν νομίζω να είναι αμελητέο ποσό. Όσο για την επικινδυνότητα των κεραιών παρόλο που κρατάω μια πισινή για το πόσο επικίνδυνες είναι τουλάχιστον μέχρι τώρα βλέπω καταστροφολόγους από την μια χωρίς όμως στοιχεία, και παιδιά που κάνουν συζήτηση με την όποια έρευνα μπορούν να κάνουν.
pp6210 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Φίλε μου αν εξαιρέσεις τα 2/3 των ποστ που μιλάνε για ραδιενέργειες, ψήσιμο/ τηγάνισμα κεφαλιού, λευχαιμίες και καρκίνους κτλ κράτα μόνο 2 θεματάκια που πρέπει να σε απασχολήσουν: 1. Νομιμότητα: ως κεραία είναι νόμιμη κατά 100%, αφού σίγουρα θα έχει έγκριση από κατασκευαστή, Επιτροπή Ατομικής Ενέργιας και ΕΕΤΤ (για τη συχνότητα και την ισχυ εκπομπής). Η υπόλοιπη κατασκευή της όμως (δώμα, παροχή ρεύματος από εσένα, περιβαλοντική μελέτη) που είναι θέμα πολεοδομίας, πιθανότατα δεν θα έχει άδεια αν σκεφτείς οτι θέλει μέχρι και 1,5 χρόνο η έκδοση πολεοδομικής άδειας. Εκεί θέλει προσοχή και ίσως συμβουλή δικηγόρου, αφού αν αυτή η κατασκευή είναι στην ταράτσα σου και παίρνει ρέυμα από εσένα, είσαι και εσύ συγκατηγορούμενος σε οποιαδήποτε μύνηση γίνει! 2. Ακτινοβολία και κίνδυνος κεραίας: οι κεραίες εκπέμπουν σε χαμηλή ισχή και οριζόντια, όχι κάθετα. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα υπερβολικής δόσης για σένα, ούτε και για τους δίπλα (αν τοποθετηθεί στο σωστό ύψος) - αλλά άντε να τους πείσεις!!! Άρα το πρόβλημα είναι και θα είναι η αντίδραση των γειτόνων - πάρε παράδειγμα από τις αντιδράσεις από στο συγκεκριμένο thead και φαντάσου τι έχει να γίνει με τη γειτονιά, όπου οι ημιμαθείς θα είναι σαφώς περισσότεροι!! Συνεπώς, και δεδομένου οτι θέλεις να ζήσεις στο σπίτι και τη γειτονιά αυτή θα σου πρότεινα να μην μπλέξεις.... ανιπρότεινε αν θέλεις να μπεί micro bts, το οποίο είναι και λιγότερο εμφανές και σίγουρα τη συμφωνία σας να την δει δικός σου δικηγόρος.
the_eye Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 @pp6210 To 2 είναι ανακριβές. Οι κεραίες που χρησιμοποιούν εκπέμπουν οριζόντια, αλλά υπάρχουν πλαινοί,κάθετοι και οπίσθοιοι λοβοί σήματος. Αν η οριζόντια εκπομπή καλύπτει 10-20 χιλιόμετρα θα υπάρχει σύγουρα και κάθετος λοβός 10-20 μέτρα. Horizontal Vertical
deker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Φίλε μου αν εξαιρέσεις τα 2/3 των ποστ που μιλάνε για ραδιενέργειες, ψήσιμο/ τηγάνισμα κεφαλιού, λευχαιμίες και καρκίνους κτλ κράτα μόνο 2 θεματάκια που πρέπει να σε απασχολήσουν:1. Νομιμότητα: ως κεραία είναι νόμιμη κατά 100%, αφού σίγουρα θα έχει έγκριση από κατασκευαστή, Επιτροπή Ατομικής Ενέργιας και ΕΕΤΤ (για τη συχνότητα και την ισχυ εκπομπής). Η υπόλοιπη κατασκευή της όμως (δώμα, παροχή ρεύματος από εσένα, περιβαλοντική μελέτη) που είναι θέμα πολεοδομίας, πιθανότατα δεν θα έχει άδεια αν σκεφτείς οτι θέλει μέχρι και 1,5 χρόνο η έκδοση πολεοδομικής άδειας. Εκεί θέλει προσοχή και ίσως συμβουλή δικηγόρου, αφού αν αυτή η κατασκευή είναι στην ταράτσα σου και παίρνει ρέυμα από εσένα, είσαι και εσύ συγκατηγορούμενος σε οποιαδήποτε μύνηση γίνει! 2. Ακτινοβολία και κίνδυνος κεραίας: οι κεραίες εκπέμπουν σε χαμηλή ισχή και οριζόντια, όχι κάθετα. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα υπερβολικής δόσης για σένα, ούτε και για τους δίπλα (αν τοποθετηθεί στο σωστό ύψος) - αλλά άντε να τους πείσεις!!! Άρα το πρόβλημα είναι και θα είναι η αντίδραση των γειτόνων - πάρε παράδειγμα από τις αντιδράσεις από στο συγκεκριμένο thead και φαντάσου τι έχει να γίνει με τη γειτονιά, όπου οι ημιμαθείς θα είναι σαφώς περισσότεροι!! Συνεπώς, και δεδομένου οτι θέλεις να ζήσεις στο σπίτι και τη γειτονιά αυτή θα σου πρότεινα να μην μπλέξεις.... ανιπρότεινε αν θέλεις να μπεί micro bts, το οποίο είναι και λιγότερο εμφανές και σίγουρα τη συμφωνία σας να την δει δικός σου δικηγόρος. Ευχαριστώ φίλε μου, πάνω κάτω τα ίδια έχω διαβάσει και μου έχουν πει. Θέλω να συζητήσω περισσότερο το θέμα της άδειας από την πολεοδομία και το κατά πόσο θα είμαι καλλυμένος αν χρειαστεί να πάω σε τίποτα δικαστήρια. Το πιο πιθανό είναι να αρνηθώ αν και τα χρήματα είναι εξαιρετικά καλά σε σημείο που δεν θα χρειάζομαι να δουλεύω :mrgreen: για 12 χρονάκια (απαραίτητη προϋπόθεση η παραμονή της κεραίας για 12 χρόνια στην ταράτσα).
nikos_e34 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2009 και να ηταν μονο οι κεραίες της κινητής... σε πολλά πράγματα οι Έλληνες δείχνουμε μεσαιωνικό σκότος και ουρλιάζουμε με το παραμικρό.. βλέπε κεραίες κινητής πετάγεται ένας και λέει λευχαιμία βλέπε αιολικό πάρκο πετάγεται ενα χωριό με μ@λ@κες και παραπονιούνται για το θόρυβο βλεπε εναλλακτικά καύσιμα (υγραέριο,μεθάνιο) και λένε όλοι θα σκάσει το αμάξι, θα εκραγει κλπ... είπα διο κουβέντες πετάχτηκε ένας "ακουστε τον επιστήμονα" ...2-3 γνώσεις φυσικής μαζί με το γεγονός οτι χρησιμοποιω το ιντερνετ και για αλλα πραγματα εκτος απο φεισμπουκ και τσοντα με κανουν να εκφρασω τη γνωμη μου πανω στο θεμα και ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος εχει το δικαιωμα να μου πει να κανω το αντιθετο. αλλα να εισαι καλα και εσυ και οι ομοιοι σου που δειξατε περιτρανα ποσο και τι κουβαλατε στους ομους σας. εγω ο ιδιος ζω σε αλλη ευρωπαικη πρωτευουσα πλεον και κανεις δεν ουρλιαζει για τις κεραιες κινητης.και εδω ειναι σε ταρατσες, παρκα κλπ...καμια κυρα κατινα δεν ειδα να βγαινει να ουρλιαζει...τεσπα...συνεχιστε! ειστε πολυ διασκεδαστικοι.. υγ. κατα τα αλλα ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ
xetasa Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Το οτι ζεις κάπου αλλού που δεν φωνάζουν για τις κεραίες δεν σημαίνει κιόλας οτι είναι ακίνδυνες. Αυτό μένει να αποδειχθεί και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ενδεχομένως εκεί που ζεις πριν απο καμιά 50αριά χρόνια να μην φώναζε η αντίστοιχη κυρά Κατίνα για την χρήση του αμίαντου, λόγω αμάθειας βέβαια! Σήμερα πάντως δεν χρησιμοποιούν αμίαντο ούτε στα τακάκια των αυτοκινήτων λόγω του γεγονότος οτι έχει εξακριβωθεί πλέον οτι είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα να έχει καταργηθεί τελείως.
VKostas Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Το οτι ζεις κάπου αλλού που δεν φωνάζουν για τις κεραίες δεν σημαίνει κιόλας οτι είναι ακίνδυνες. Αυτό μένει να αποδειχθεί και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ενδεχομένως εκεί που ζεις πριν απο καμιά 50αριά χρόνια να μην φώναζε η αντίστοιχη κυρά Κατίνα για την χρήση του αμίαντου, λόγω αμάθειας βέβαια! Σήμερα πάντως δεν χρησιμοποιούν αμίαντο ούτε στα τακάκια των αυτοκινήτων λόγω του γεγονότος οτι έχει εξακριβωθεί πλέον οτι είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα να έχει καταργηθεί τελείως. Μια χαρά τα λες για τον αμίαντο. Στην περίπτωση μας όμως, τι κάνουμε; Καταργούμε την κινητή τηλεφωνία; Εδώ σε θέλω! Γιατί στην αντίθετη περίπτωση, η καλύτερη λύση όπως έχει προαναφερθεί, είναι να υπάρχουν αρκετές μικρής ισχύος κεραίες κοντά στις κατοικημένες περιοχές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.