Praetorianos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος εφόσον η κεραία θα είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι του και όχι δίπλα του δεν θα είναι ο μοναδικός στην περιοχή που δεν θα έχει πρόβλημα με την ακτινοβολία? Δηλαδή και θα εισπράξει και θα είναι ο πιο προστατευμένος απ' ότι αν την βάλει γείτονας όπου θα τρώει τρελή ακτινοβολία και από χρήματα, πούλους. Βάλτη
parsifal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος εφόσον η κεραία θα είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι του και όχι δίπλα του δεν θα είναι ο μοναδικός στην περιοχή που δεν θα έχει πρόβλημα με την ακτινοβολία? Δηλαδή και θα εισπράξει και θα είναι ο πιο προστατευμένος απ' ότι αν την βάλει γείτονας όπου θα τρώει τρελή ακτινοβολία και από χρήματα, πούλους. Βάλτη Σωστός. Από τη σελίδα Information On Human Exposure To Radiofrequency Fields From Cellular and PCS Radio Transmitters στο site της FCC, αντιγράφω: The signal from a cellular or PCS base station antenna is essentially directed toward the horizon in a relatively narrow beam in the vertical plane. For example, the radiation pattern for an omni-directional antenna might be compared to a thin doughnut or pancake centered around the antenna while the pattern for a sector antenna is fan-shaped, like a wedge cut from a pie. As with all forms of electromagnetic energy, the power density from a cellular or PCS transmitter decreases rapidly (according to an inverse square law) as one moves away from the antenna. Consequently, normal ground-level exposure is much less than exposures that might be encountered if one were very close to the antenna and in its main transmitted beam. Measurements made near typical cellular and PCS installations have shown that ground-level power densities are well below limits recommended by RF/microwave safety standards. In the case of cellular base station transmitters, at a frequency of 869 MHz (the lowest frequency used), the FCC's RF exposure guidelines recommend a maximum permissible exposure level of the general public (or exposure in "uncontrolled" environments) of about 580 microwatts per square centimeter (µW/cm2), as averaged over any thirty-minute period. This limit is many times greater than RF levels typical found near the base of typical cellular towers or in the vicinity of other, lower-powered cellular base station transmitters.
nikos_e34 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 2009 και η ημιμάθεια των Ελλήνων καλά κρατεί...παρ'όλο που το 99,9 % έχει τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση..οι κεραίες κινητής εκπέμπουν με το φαινόμενο της ομπρέλας..ακόμα και να είσαι κάτω απο αυτή το κινητό σου δεν θα πιάνει σήμα...καθόλου! επίσης μέσα στις πόλεις χρησιμοποιούνε micro-cells τα οποία η εκπομπή της "ραδιενέργειας" είναι 10-20-100 φορές μικρότερη από ότι εκπέμπει το κινητό εκείνη τη στιγμή..δλδ το κινητο είναι πιο επικύνδινο απ'οτι η κεραια κινητης...επίσης με το ξερίζωμα κεραιών επιτυγχάνεται λιγότερο σήμα στις συσκευές που οδηγεί τη συσκευή να "ζορίζεται" να πιάσει σήμα και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να ψήνεται ο εγκέφαλος μας... επομένως η κεραία δεν έχει πρόβλημα..το πρόβλημα είναι με το SAR των σουπερ-ντουπερ κινητών που αγοράζετε..
johnny21a Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Φιλε ουτε να το σκεφτεσαι, ειδικα αν προκειται για την οικογενεια σου και μικρα παιδια δεν αξιζει να το διακινδυνευσεις. Απλα σκεψου γιατι δινουν τοσο μεγαλα ποσα για να βαλουν την κεραια. Και φυσικα ΠΑΡΑΝΟΜΑ, γι'αυτο σου λεει οτι θα ειναι κατι σαν καμιναδα κλπ...
VKostas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Ας μη λέμε ότι θέλουμε χωρίς στοιχεία παίδες. Ο topic starter ζητάει επεριστατωμένες γνώμες! (Εμένα με κάλυψε ο parsifal πάντως...)
gilardino Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 2009 και η ημιμάθεια των Ελλήνων καλά κρατεί...παρ'όλο που το 99,9 % έχει τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση..οι κεραίες κινητής εκπέμπουν με το φαινόμενο της ομπρέλας..ακόμα και να είσαι κάτω απο αυτή το κινητό σου δεν θα πιάνει σήμα...καθόλου!επίσης μέσα στις πόλεις χρησιμοποιούνε micro-cells τα οποία η εκπομπή της "ραδιενέργειας" είναι 10-20-100 φορές μικρότερη από ότι εκπέμπει το κινητό εκείνη τη στιγμή..δλδ το κινητο είναι πιο επικύνδινο απ'οτι η κεραια κινητης...επίσης με το ξερίζωμα κεραιών επιτυγχάνεται λιγότερο σήμα στις συσκευές που οδηγεί τη συσκευή να "ζορίζεται" να πιάσει σήμα και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να ψήνεται ο εγκέφαλος μας... επομένως η κεραία δεν έχει πρόβλημα..το πρόβλημα είναι με το SAR των σουπερ-ντουπερ κινητών που αγοράζετε.. παιδια καντε ησυχια μιλαει ο επιστημονας τωρα.....
trenoepe Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 δλδ ειναι τυχαιο για ολους εσας που στις περισσοτερες γειτονιες ο κοσμος αγωνιζεται να κατεβασει τις κεραιες? το κανει γιατι δεν γουσταρει να βγαζει λεφτα ο κοσμακης? τυχαια ειναι οι περισσοτερες επιμελως κρυμμενες, με τα καλωδια να κατεβαινουν απο λουκια για να μην φαινονται? τυχαια προσφερουν υπερογκα ποσα για να δελεασουν τον κοσμακη? ειναι σχεδον βεβαιο (εστω στο μυαλο μου) οτι η ακτινοβολια των κεραιων κινητης τηλεφωνιας βλαπτει. οχι αυτον που την εχει οπως προειπαν καποιοι, αλλα σιγουρα τους γυρω. το μονο σιγουρο αν την βαλεις παντως ειναι πως θα τσακωθεις με την γειτονια σου.κανεις δεν θα θελει να εχει διπλα του μια κεραια. οπως καταλαβες ειμαι εναντια σε αυτο που θες να κανεις, αν και αρκετοι θα υποστηριξουν το αντιθετο βεβαια. αν εχεις λιγο χρονο ριξε μια ματια στο παρακατω http://www.antikeraia.gr
arxaggelos Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Εγώ μάλλον δεν θα την έβαζα. και 1500-2000 χιλιάρικα είναι ένα ποσό, δε λέω, αλλά δεν νομίζω ότι καλύπτουν την χημειοθεραπεία. Το πρόβλημά σου είναι άλλο: αν η εταιρία έχει φαγωθεί να βάλει κεραία κάπου εκεί, θα τη βάλει, δηλαδή κάποιος από τους γείτονές σου δεν θα έχει τους ενδοιασμους και τις αντιστάσεις σου. Το αποτέλεσμα θα είναι και τα φράγκα να μην παίρνεις, και την ακτινοβολία να την έχεις αγκαλιά. Κανονικά θα πρέπει όλη η γειτονιά να ενημερωθεί και να αρνηθεί, αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό.
halvas0000 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Εγώ μάλλον δεν θα την έβαζα. και 1500-2000 χιλιάρικα είναι ένα ποσό, δε λέω, αλλά δεν νομίζω ότι καλύπτουν την χημειοθεραπεία. Το πρόβλημά σου είναι άλλο: αν η εταιρία έχει φαγωθεί να βάλει κεραία κάπου εκεί, θα τη βάλει, δηλαδή κάποιος από τους γείτονές σου δεν θα έχει τους ενδοιασμους και τις αντιστάσεις σου. Το αποτέλεσμα θα είναι και τα φράγκα να μην παίρνεις, και την ακτινοβολία να την έχεις αγκαλιά. Κανονικά θα πρέπει όλη η γειτονιά να ενημερωθεί και να αρνηθεί, αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν μιλαμε για 1500-2000... Απ οτι εχω ακουσει στο δινουν απο 50.000-100.000 τον χρονο! βεβαιως η κεραια εκπεμπει πολυ ραδιενεργεια και απ'οτι εχω ακουσει πρεπει να βρισκεται σε ερημη περιοχη και να μην υπαρχει σχολειο σε αποσταση 500 μετρων.
gilardino Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 απ τη στιγμη που υπαρχουν παιδια στο σπιτι εγω προσωπικα δε θα το κανα...αλλα εξαρταται και απο το πως το βλεπει κανεις...
eliaslar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 2009 και η ημιμάθεια των Ελλήνων καλά κρατεί...παρ'όλο που το 99,9 % έχει τελειώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση..οι κεραίες κινητής εκπέμπουν με το φαινόμενο της ομπρέλας..ακόμα και να είσαι κάτω απο αυτή το κινητό σου δεν θα πιάνει σήμα...καθόλου!επίσης μέσα στις πόλεις χρησιμοποιούνε micro-cells τα οποία η εκπομπή της "ραδιενέργειας" είναι 10-20-100 φορές μικρότερη από ότι εκπέμπει το κινητό εκείνη τη στιγμή..δλδ το κινητο είναι πιο επικύνδινο απ'οτι η κεραια κινητης...επίσης με το ξερίζωμα κεραιών επιτυγχάνεται λιγότερο σήμα στις συσκευές που οδηγεί τη συσκευή να "ζορίζεται" να πιάσει σήμα και αυτό έχει ώς αποτέλεσμα να ψήνεται ο εγκέφαλος μας... επομένως η κεραία δεν έχει πρόβλημα..το πρόβλημα είναι με το SAR των σουπερ-ντουπερ κινητών που αγοράζετε.. Συμφωνώ απόλυτα! Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει τη λειτουργία των κινητών αλλά ούτε και των κεραιών. Βέβαια οι περισσότεροι φωνάζουν για τις κεραίες των τηλεφώνων αλλά δεν φωνάζουν για τις συσκευές wifi, αλλά ακόμα χειρότερα δεν φωνάζουν ούτε για τα ασύρματα τηλέφωνα που έχουν μέσα στα σπίτια τους και μιλάνε με τις ώρες, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι και χειρότερα από τα κινητά σε ισχύ εκπομπής. Έχεις απόλυτο δίκιο στο οτι το κινητό είναι πιο επικίνδυνο, απο την κεραία της κινητής τηλεφωνίας, όταν δεν έχει καλό σήμα και αγωνίζεται να στείλει στην κεραία τη θέση του, δεν θέλω να σκεφτώ (γιατί ξέρω) τί γίνεται μέσα στα παντελόνια μας, αφου οι περισσότεροι στην τσέπη του παντελονιού βάζουμε το κινητό μας. Βράζει ο τόπος και το χαιρόμαστε κιόλας. Η άποψη μου είναι βάλε την κεραία, πάρε και τα λεφτά, δεν θα πάθεις τίποτα ούτε εσύ ούτε οι γείτονες σου, εκτός και αν κάποιος πάει και σταθεί ακριβώς μπροστά στην κεραία και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων απο αυτή. Περισσότερη ακτινοβολία απο όση τρώνε τώρα δεν θα φάνε, αλλά θα έχουν πάρα πολύ μικρότερη εκπεμπόμενη ακτινοβολία από τα κινητά που κυκλοφορούν μέσα στα σπίτια τους, καλύτερα δηλαδή. Τώρα για όσους φωνάζουν, ας ψάξουν πρώτα πως λειτουργούν τα κινητά και μετά ας αντιδρούν. Με την ίδια λογική να σταματήσουμε και τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές κεραίες που εκπέμπουν σε υπερβολικά μεγαλύτερη ισχύ.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 παιδια καντε ησυχια μιλαει ο επιστημονας τωρα..... Ενω ολοι οι υπολοιποι εδω μεσα μιλησατε με στοιχεια και ντοκουμεντα ετσι; Σαν τον φιλο στο απο κατω quote moy. Μια ερωτηση μονο. Τι ειναι καλυτερο; 100 κεραιες σκορπιες μεσα στην κατοικιμενη περιοχη η 1 κεραια στο απεναντι βουνο; (που να μην τη βλεπουμε κιολας). Δεν μιλαμε για 1500-2000... Απ οτι εχω ακουσει στο δινουν απο 50.000-100.000 τον χρονο! βεβαιως η κεραια εκπεμπει πολυ ραδιενεργεια και απ'οτι εχω ακουσει πρεπει να βρισκεται σε ερημη περιοχη και να μην υπαρχει σχολειο σε αποσταση 500 μετρων. Μονο 100.000; Εγω ακουσα για εναν που πηρε 20 εκατομμυρια ευρω. Τι δε με πιστευετε;
Jason13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Στο νεο κοσμο εκαναν αμαν να βγαλουν κεραια wind για πολλα χρονια οπου το σπιτι ηταν μισοκτισμενο και ζουσε μονο ενας παππους και διπλα επαθαν δυο παιδιΑ λευχαιμια και τι φταινε τα παιδια για εναν μαλ.. Κα οπου ηθελε να παιρνει 3000. Χεστηκα εγω για το σημα της wind εγω εχω cosmote και πιανω απο τον υμηττο φουλ σημα μεσα στο σπιτι μου!! Ολοι αμεσως παρε λεφτα και φυγε και παρατα τα παιδια , αν ειχατε και σεις παιδια τι θα λεγατε;;
eliaslar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2009 @pournaras Πολλές κεραίες μέσα σε αστική περιοχή φυσικά, όχι σε υπερβολικά μεγάλο αριθμό γιατί τότε φυσικά θα ήταν επιζήμιες αλλά σε ενα φυσιολογικό πλέγμα ώστε να μένει σε χαμηλά επίπεδα η ακτινοβολία των κινητών. Αν είχαμε μια ή πολλές κεραίες περιμετρικά απο την αστική περιοχή, τότε απο την εκπεμπόμενη ισχύ θα καιγόμασταν όλοι @halvas0000 Δεν εκπέμπουν ραδιενέργεια τα κινητά......! Μην μπερδευόμαστε! Άλλο η ραδιενέργεια άλλο το ηλεκτρομαγνητικό κύμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.