Προς το περιεχόμενο

Αγορα Κατοπτρου για HotBird και Astra απο Θεσσαλονικη

toninosfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και εψαξα αρκετα στο forum δεν βρηκα κατι αντιστοιχο...Εχω αγορασει εναν dreambox 500s κλωνο και δεν ξερω τι κατοπτρο να αγορασω για ληψη HotBird και Astra με παρακεντρο..(0.80 ή πανω απο 1μ π.χ 1,20??)..( απο Θεσσαλονικη)...Δεν ξερω αρκετα σε σχεση με τα δορυφορικα και γι'αυτο θα ηθελα τη βοηθεια σας στο τι διαμετρου κατοπτρο θα χρειαστει να αγορασω...Αν εχετε να μου προτεινετε και καποιο καταστημα (φθηνο) εδω στην Θεσσαλονικη για την αγορα του κατοπτρου (και satfinder)....θελω να κανω μονος μου την εγκατασταση (αν και θα παιδευτω αρκετα) για να μαθω...

Δημοσ.

ειναι πολυ ευκολο με satfinder, βαζεις το πιατο εκει που περιπου κοιτανε και τα αλλα πιατα τριγυρω σου (κατα 90% ολοι για hotbird και νοβα κοιτανε) και με το satfinder (κοστιζει απο 10 εως 15 ευρω) προσπαθεις να κεντραρεις σωστα το δορυφορο (παιζει αν εισαι αρχαριος να πιασεις και τον astra αρχικα..αλλα χωρις να πειραξεις το πανω κατω, αν απλα κανεις λιγο δεξια -νομιζω- το πιατο σου, θα πιασει hotbird, εχουν μονο μερικες μοιρες διαφορα βλεπεις...κι οταν στοχευεις στο διαστημα, λιγες μονο μοιρες κανουν μεγαλη διαφορα). πιστευω με πιατο 1.10 εισαι οκ. υπαρχει και ελληνικο site για δορυφορικα θεματα που θα βοηθηθεις πολυ σαν αρχαριος (http://www.sdtv.gr - παρακαλω να σβηστει το λινκ αν παραβιαζει κανονες).

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή πιάνω hotbird και astra στην Πάτρα με πιάτο 1.10μ.

Αν και συνηθίζεται να κεντράρεις τον astra και παράκεντρα να βάζεις τον hotbird, επειδή το πιάτο μου δεν μπορούσε να στρίψει άλλο λόγο τοίχου, έβαλα κεντρικό τον hotbird και παράκεντρο τον astra. Λειτουγεί άψογα.

Οι περισσότεροι προτείνουν πιάτο 1.20, αλλά και 1.10 κάνει την δουλειά του. Το 1.20 το προτείνουν επειδή έχεις λίγο μεγαλύτερα περιθώρια απόκλισης στην στόχευση.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πάρε 1.20 για την Θεσαλλονίκη.

Στην Πάτρα το σετ πιάτο 1.20, 2χLNB, Diseqc 2x1, βάση πιάτου κτλ κάνουν κάτω από 100€, και επιπλέον είναι το κόστος του καλωδίου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...