nikosBruin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Παραλληλίζοντας τις συσκευές με γραφίδες και το iPhone με αντιστοιχίες Modem, θα έλεγα ότι οι συσκευές με γραφίδες είναι Modem 14.400kbps και το iPhone σαν ας πούμε γραμμή 24Mbps Δηλαδή τα Flash τα κατεβάζει γρήγορα και τα παίζει άψογα;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Δηλαδή τα Flash τα κατεβάζει γρήγορα και τα παίζει άψογα; Επειδή αρχίζει να γίνεται κουραστικό και, τουλάχιστον εμένα, μου φαίνεται ανόητο ως επιχείρημα: Πόσες φορές "κατέβασες" Flash στο κινητό σου; Και μην μου πεις για το YouTube γιατί μάθε, έστω και τώρα, ότι το iPhone έχει dedicated εφαρμογή YouTube και δεν έχει ανάγκη το Flash για να παίξει βιντεάκια. Πότε άλλοτε "χρειάστηκες" το Flash; Άλλο ένα thread που κατέληξε στο υπέροχο δίλημμα Αpple vs the rest - και στο οποίο η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει αλλά αρκείται να βάλλει κατά της Apple γιατί, όπως και να το κάνουμε, είναι κι αυτό ένα trend και είσαι "ψαγμένος" έτσι... Δεν πειράζει, όπως λέγεται ότι είχε πει κι ο αρχιτέκτονας της σύγχρονης επιστήμης της προπαγάνδας: "βρίστε μας, λοιδωρείστε μας, μειώστε μας... αλλά γράψτε σωστά το όνομά μας". Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2009 από paredwse
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Α, έτσι πάει; Εντάξει και όταν δεν είχε 3G λέγαμε καλά μωρέ, κάθε πότε το χρειαζόμαστε στην τελική...
vag3d Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Επειδή αρχίζει να γίνεται κουραστικό και, τουλάχιστον εμένα, μου φαίνεται ανόητο ως επιχείρημα: Πόσες φορές "κατέβασες" Flash στο κινητό σου; Και μην μου πεις για το YouTube γιατί μάθε, έστω και τώρα, ότι το iPhone έχει dedicated εφαρμογή YouTube και δεν έχει ανάγκη το Flash για να παίξει βιντεάκια. Πότε άλλοτε "χρειάστηκες" το Flash; +1 και επίσης εν συντομία για να μην είμαστε off topic (επειδή υπάρχει ήδη thread σχετικό με την Flash στα κινητά), ρώτησα έναν προγραμματιστή φίλο μου για την έλλειψη της δυνατότητας εκτέλεσης Flash προγραμμάτων (πχ. ιστοσελίδας που είναι δημιουργημένη σε Flash) στο iPhone μέσα στον Safari και μου είπε οτι ο λόγος που δεν το έχουν βάλει στο iPhone δεν είναι ότι "δεν μπορούν", αλλά ότι "δεν θέλουν". Και αυτό όχι επειδή είναι εγωιστές ή ανόητοι, αλλά επειδή η υποστήριξη πλήρους Flash API σε ένα τηλέφωνο θα του έδινε αυτομάτως και το δικαίωμα να εκτελεί πλήρες Set εντολών Flash, το οποίο θα δημιουργούσε χάος και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο θέμα ασφαλείας, μιας και ο καθένας θα μπορούσε να εκτελέσει οποιονδήποτε "ύποπτο κώδικα" σε Flash. Γενικά το να επιτρέψεις την Flash στο τηλέφωνο είναι μεγάλη ιστορία. Δεν είναι κάτι τόσο απλό δηλαδή όπως φανταζόμαστε οι περισσότεροι χρήστες. Θέλει μεγάλη προσοχή στο πως θα υλοποιήσει κανείς κάτι τέτοιο σε ένα τηλέφωνο. Δεν είμαι προγραμματιστής και δεν γνωρίζω να τεκμηριώσω/διασταυρώσω αυτή την πληροφορία, αλλά απλώς την παραθέτω.
kgkatzi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή τα Flash τα κατεβάζει γρήγορα και τα παίζει άψογα; It's a feature....!!! και πριν αρχίσετε να γκρινιάζετε το έχω το τηλέφωνο εδώ κι ένα χρόνο.Καταπληκτικό τηλέφωνο μπλα μπλα μπλα δε το αλλάζω με τίποτα αλλά καλό είναι να μην είμαστε κολλημένοι. Άλλωστε είμαστε στο insomnia.gr όχι στο weloveapple.com.
vag3d Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 It's a feature....!!! και πριν αρχίσετε να γκρινιάζετε το έχω το τηλέφωνο εδώ κι ένα χρόνο.Καταπληκτικό τηλέφωνο μπλα μπλα μπλα δε το αλλάζω με τίποτα αλλά καλό είναι να μην είμαστε κολλημένοι. Άλλωστε είμαστε στο insomnia.gr όχι στο weloveapple.com. +100000 Εννοείται αυτό...!!!
hasodikis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ας καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Έχω ηλεκτρονικό υπολογιστή από το 1989. Έχω περάσει απο Hundai -->msdos compaq--> windows 3.1 ktl. Compaq--> windows 98 P4 desktop--> windows xp, mandrake, debian, slackware, turbox laptop--> windowsxp pavilion--> windows xp (τελευταία φορά) και ακολούθως και μόνιμα PCLinuxOS C2D Desktop --> Mandriva, PClinuxOS, Msi Wind --> Hackintosh και το τελεταίο μου απόκτημα ΜacBook Pro (mid2009) 13" (στο μεσοδιάστημα δοκίμασα και απέρριψα τα Vista, δκίμασα και ψιλοθάυμασα τα w7 ) Δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο προϊόν της Apple, την απεχθάνομαι ως εταιρία. Τη θεωρώ εχθρό του ελέυθερου λογισμικού, μεγαλύτερο από την Μ$ (εντελώς κλειστό OS, EFI, ktl ktl ktl).ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τη νοοτροπία που πολλές φορές έχει δείξει, να κρίνει αυτή για μένα το τι είναι το καλύτερο για μένα και να μου το επιβάλλει. Να μη μου δίνει το δυνατότητα να επέμβω στο ΟS μου. Παραμένω ολόψυχα οπαδός του linux. Κατέληξα όμως να χρησιμοποιώ το MAC μου όλο και περισσότερο και, ενώ έχω ένα πολύ καλό για τις ανάγκες μου desktop σύστημα με linux, να φλερτάρω με την ιδέα του iMac. Πως καταλήγω εδώ..? με έχει απασχολήσει.. πολύ.. καθώς όπως προείπα η εταιρία μου τη δίνει στα νέυρα....και, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου guru:-D, δεν είμαι καθόλου άσχετος ούτε από hardware ούτε από OS. 1.OS Θα ξεκινήσω από το λειτουργικό, γιατί αυτό με έκανε να αγοράσω το πρώτο μου mac. To macos x έχει σίγουρα πολλές αδυναμίες.. επίσης έχει πολλά σπαστικά χαρακτηριστικά (π.χ. θέλω το GUI του OS μου να είναι document centric και όχι application centric). δεν πάυει όμως να είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό. (ισάξιο σχεδόν ... χμ... λιγότερο.... από πολλές διανομές linux). Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το λειτουργικό μου.. και επικεντρώνομαι στη δουλειά και τη διασκέδασή μου. Δε με απασχολούνε πλέον ( όχι ιοι, spyware, defrags, registry κτλ. αυτά τα έχω αφήσει πίσω μου καιρό) ζητήματα όπως -οι ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών μου για να μπορεί, ενώ τρέχει flash σε browser, απροβλημάτιστα να αναπαράγει βίντεο το vlc , - να πρέπει να ρυθμίζω μία ώρα το compiz για να μπορώ να παίξω βίντεο χωρίς διακοπές στην 4670 μου, -το font rendering, τα κρασαρίσματα, kernel panics... ktl. Τα πάντα απλα ρέουν με μία φυσικότητα με μία απλότητα που δεν την έχω δει σε άλλο σύστημα. Κινδύνω να αποβλακωθώ στο επίδεδο της ενασχόλησής μου με τα ενδότερα του συστήματός μου ... 2. Hardware. Δε θα μιλήσω για design ktl. Σιγουρα θέλω το μηχανάκι μου να είναι όμορφο αλλά δεν είναι το πρώτο ούτε καν το δέκατο κριτήριό μου. Άλλωστε ούτε μεγάλη εμπειρία έχω στα προϊόντα της Apple, ενώ, θα συμφωνήσετε μαζί μου, ένα κομμάτι hardware αλλά και ένα application από μόνα τους δε λένε απολύτως τίποτα, χωρίς το κομμάτι που τα συνδέει και τους επιτρέπει να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό ακριβώς είναι που με ενδιαφέρει κυρίως σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα....Το τι δυνατότητες δίνει το Hardware, σε συνδυασμό με το OS , να τρέξουν οι απαραίτητες για μένα εφαρμογές. Καλά τα κουμπάκια που σου δείχνουν το ποσοστό φόρτησης της μπαταρίας, ta abient light sensors, το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο... αλλά αν δε μπορούσε να τρέξει το σύστημα word processor....βράστο.. Και στο macbook έχω βρει αυτό ακριβώς. Ένα καταπληκτικό δέσιμο ενός εξαιρετικού Hardware με το πολύ καλό OS του. Σιγά το κατόρθωμα και συμφωνώ. Όταν βγάζεις ένα OS και μόλις δέκα μηχανάκια .. αν δεν καταφέρεις να τα κανεις αμφότερα να τρέχουν τέλεια είσαι ανίκανος. Εϊπαμε συμφωνώ. Αυτό όμως δεν το έχω δεί σε κανένα άλλο σύστημα που είχα... Όλα απλά δουλέυουν απροβλημάτιστα.... και εγώ απλά δουλέυω απροβλημάτιστα. Εϊμαι τριάντα χρονών (σκατογέρασα....) .... δουλέυω γύρω στις 12 ώρες την ημέρα και το γουστάρω αυτό που κάνω.... γουστάρω στο σύστημά μου πλέον να ασχολούμαι μόνο για τη δουλειά μου (και κάνα παιχνιδάκι στον ελέυθερο μου χρόνο ή όταν με νευριάζει η κυρία.. καμια ταινιούλα, μουσικούλα κτλ.) με τίποτε άλλο....Απαιτώ να τρέχουν όλα άψογα , γρήγορα, απροβλημάτιστα... θέλω να κακοποιώ το λειτουργικό και μετά από 6 μήνες αυτό να συμπεριφέρεται όπως την πρώτη μέρα. θέλω να εγκαθιστώ μια εφαμογή σε 5 δεύτερα και να τη σβήνω σε 1, χωρίς να επηρεάζεται το σύστημα αν το κάνω 1000 φορές αυτό. θέλω το laptop μου να κλεινει σε 5 δευτερα. Είναι πολλά..... και καλύπτομαι στα περισσότερα. Αυτές είναι οι ανάγκες μου πλέον. Δεν είναι αυτοί που επιλέγουν προϊόντα της Apple - fashion victims, όχι περισσότερο ή λιγότερο από αυτούς που επιλέγουν σταθερά nvidia ή diesel jeans - geeks, αυτός που έχει freebsd δλδ τί είναι? - ασχετοι, όχι περισσότερο ή λιγότερο από τον μέσο χρήστη. - gay.... έλεος δλδ. - fun boys ( εντάξει υπάρχουν και τέτοιοι) - πλουσιόπαιδα και δεν ξέρω εγώ τι... Θα αγόραζα το macbook pro μου με την ελληνική τιμή του (1200) αντί με τα 920 που έδωσα στο san diego? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ! Το μετάνιωσα? Σε καμί απολύτως περίπτωση. Θα πάρω iMac 24" ? είναι θέμα χρόνου. Θα πάρω Iphone? ΠΟΤΕ Θα πάρω Ipod? να το κάνω τι? Εϊμαι καταναλωτής ... έχω κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες , υποκειμενικές πάντα, και προσπαθώ να τις καλύψω με τον καλύτερο για μένα δυνατό τρόπο. θέλω να πιστέυω πως όλοι αυτό κάνουμε..... Ας σταματήσουμε λοιπόν να μιλάμε για τους υπολογιστές (τους δικούς μας και των άλλων) και ας τους χρησιμοποιούμε περισσότερο (ο καθένας τον δικό του... ).
Nomikaria Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Ας καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Εϊμαι καταναλωτής ... έχω κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες , υποκειμενικές πάντα, και προσπαθώ να τις καλύψω με τον καλύτερο για μένα δυνατό τρόπο. θέλω να πιστέυω πως όλοι αυτό κάνουμε..... Ας σταματήσουμε λοιπόν να μιλάμε για τους υπολογιστές (τους δικούς μας και των άλλων) και ας τους χρησιμοποιούμε περισσότερο (ο καθένας τον δικό του... ). +100 Ο καθένας έχει απόλυτα εξειδικευμένες ανάγκες και τις καλύπτει όπως εκείνος νομίζει καλύτερα...Ο διαγωνισμός Apple vs the rest δεν έχει βάση..
MixalisX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 αγοράστε όλη την i-συλογή, μην ξεχάσετε να είστε up to date στο τελευταίο i-paparia που βγαίνει. Ξοδέψτε απαράδεκτα ποσά για να είστε ''αντισυμβατικοί'', ''πρωτότυποι'', και ''ελεύθερα'' φρουτοφάγα βοοειδή.....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 αγοράστε όλη την i-συλογή, μην ξεχάσετε να είστε up to date στο τελευταίο i-paparia που βγαίνει. Ξοδέψτε απαράδεκτα ποσά για να είστε ''αντισυμβατικοί'', ''πρωτότυποι'', και ''ελεύθερα'' φρουτοφάγα βοοειδή..... Πρόσεχε τις εκφράσεις σου και μην γίνεσαι προσβλητικός!
teo64x Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πού είναι οι παλιές καλές εποχές που η γνώμη του καθενός μετρούσε ως μία και λέγαμε απλά "+1" όταν συμφωνούσαμε...
alexzzz Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πού είναι οι παλιές καλές εποχές που η γνώμη του καθενός μετρούσε ως μία και λέγαμε απλά "+1" όταν συμφωνούσαμε... +7.352 .
gtroza Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 hasodiki κέρδισες την δίκη ! +1 το puppylinux είναι το αντίστοιχο του OSX .
antonl Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 [offtopic] Πού είναι οι παλιές καλές εποχές που η γνώμη του καθενός μετρούσε ως μία και λέγαμε απλά "+1" όταν συμφωνούσαμε... +1 (10 char limit) για την ακρίβεια [/offtopic] Στο μόνο που αναφέρθηκε και θα διαφωνήσω είναι πως (βάσει προσωπικής εμπειρίας), προϊόντα της Apple (και mac-οειδή ειδικότερα) χρησιμοποιούν όχι οι ψαγμένοι αλλά άτομα είτε που δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το χώρο τον υπολογιστών (δεν το αναφέρω σαν κουσούρι) είτε που πλέον δε θέλουν/δεν έχουν χρόνο/διάθεση να ψαχτούν.
thanocaster Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 αγοράστε όλη την i-συλογή, μην ξεχάσετε να είστε up to date στο τελευταίο i-paparia που βγαίνει. Ξοδέψτε απαράδεκτα ποσά για να είστε ''αντισυμβατικοί'', ''πρωτότυποι'', και ''ελεύθερα'' φρουτοφάγα βοοειδή..... Γιατί θεωρείς ότι όποιος έχει mac αγοράζει όλη την i-συλλογή, δεν ξεχνάει να είναι up to date στο τελευταίο i-paparia που βγαίνει και ξοδεύει απαράδεκτα ποσά για να είναι "αντισυμβατικός", "πρωτότυπος" και "ελεύθερο" φρουτοφάγο βοοειδές; Άμα σου πω ότι πήρα το mac μου ακριβά, αλλά με κάλυψε από όλες τις πλευρές, και έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω στη δουλειά μου δεν θα το πιστέψεις; Ή θα μου πεις ότι με ένα pc θα κέρδιζα περισσότερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις