Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ειναι περισσοτερο θεμα κοντρας κατα του κατεστημενου

Lol' date=' όχι και επαναστάτες χωρίς αιτία οι μηλοπαθείς! Πιό πολύ σε "θύματα του φασόν" που λέει κι ο Τζιμάκος, φέρνουν.

Να πεις για τους linuxάδες πάει κι έρχεται...[/quote']

μπορω να σου πω οτι ποιο πορωμενοι οι μηλοπαθεις παρα οι linuxαδες. Τελος παντων ο καθε ενας εχει την θεωρια του επι του θεματος απλα εγω δεν δεχομε ατομα που ασχολουντε με υπολογιστες 2-3 χρονια να μιλανε για ανωτερωτητα του μηχανηματος τους.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το θεωρό λογικό για τους φανατικούς καταναλωτές οχι αυτό που λέει μέσα άλλα για το τίτλο.

Αν δεν είναι κάποιος φανατικός τις apple τότε το σίγουρο είναι ότι θα ξανά πάει σε windows ή Linux.

Εγώ πάντως ο λόγος που δεν έχω αγοράσει ακόμα macbook (εχει ο bro μου και ουδεμία σχέση εχει με pc και συσκευές) ειναι γιατί δεν εχει συμβατότητα με συσκευές. Ένα gps του γέρου μου ήθελα να συνδέσω ο κακομοίρης και δεν μπόρεσα.

'Aρα αφού οι mac έχουν τεράστιες ασυμβατότητες σε κινητά gps mp3s κλπ πως γίνεται να είναι πιο gadgetακιδες?

Η προπαγάνδα στο μεγαλείο της.

Να μας έλεγε τίποτα του στυλ οι mac χρήστες ασχολούντε περισσότερο με video games να το καταλάβω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λέτε ρε παιδιά???

Καταρχάς να σας πω οτι "ακόμη δεν έχω Mac".... (δηλαδή σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω τον πρώτο μου και την ψάχνω).

Κατά δεύτερον να σας πω οτι είμαι 20-25 χρόνια χρήστης υπολογιστή.

Αυτό που με "κρατάει" να μην πάρω Mac, είναι το υψηλό κόστος απόκτησης σε συνδυασμό με το χαμηλότερο σε επιδόσεις Hardware σε σχέση με τα PC (προσπαθώ να το χωνέψω αυτό ακόμη)...!!!

Ξεκινώντας λοιπόν απο το "άγνωστο για πολλούς" DOS, φτάσαμε σήμερα στα Windows 7, και προχωράμε...!!!

Άνθρωποι της δικής μου γενιάς, ξεκίνησαν με απλό επεξεργαστή περίπου στα 4Mhz....(δείτε τι επεξεργαστές έχουμε σήμερα)....

Με άλλα λόγια, η "εμπειρία" των λειτουργικών συστημάτων της MS, "κυλάει στο αίμα μας" πλέον...!!!

Κουραστήκαμε κάποια στιγμή με τα Windows και είπαμε να δοκιμάσουμε το Linux....

Πολύ καλό, πολύ γρήγορο, open source, δωρεάν, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει και να το στηρίζουμε για χάρη της ελευθερίας, αλλά όλο αυτό το παιχνίδι που πρέπει να κάνει κανείς με τους Drivers, με το Flash, κλπ γνωστά θέματα που ταλαιπωρούν τους χρήστες του Linux...σε απογοητεύει και σε τρελαίνει.

Δεν είμαστε πλέον φοιτητές με άπλετο ελεύθερο χρόνο...!!!! Θέλουμε να ανοίγουμε τα PC μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να το κλείνουμε....!!! (έτσι θα έπρεπε να είναι οι συσκευές...!!! Να μας εξυπηρετούν, όχι να μας ταλαιπωρούν)

Δεν θέλουμε να "κατεβάζουμε" και να ψάχνουμε κάθε λογής πρόγραμμα που βγαίνει και να πειραματιζόμαστε για να γουστάρουμε....

Καλύτερα είναι να έχουμε ενα πρόγραμμα για κάθε δουλειά που θέλουμε να κάνουμε αλλά σωστό και δυνατό...!!!

Δεν έχουμε τον χρόνο...δεν έχουμε το κουράγιο....δεν έχουμε πλέον την όρεξη...!!!!

Θέλουμε ένα σύστημα που να είναι "Peace of Mind"....!!!

Θέλουμε ένα σύστημα που απλώς να δουλεύει χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάθε φορά που θα γίνεται πιό αργό Format, Defrag, κλπ και να κρασάρουν οι εφαρμογές και να κολλάει ολόκληρο το σύστημα...!!! (κλπ, κλπ, κλπ).

Τέτοιου είδους σταθερότητα και κατά κάποιον τρόπο "ξεγνοιασιά" προσφέρουν κατά κύριο λόγο μόνο τα Unix Based συστήματα λόγω αρχιτεκτονικής (όπως είναι το linux και το Mac OSX).

Συνεπώς ναι τα Windows έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους και το Linux έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του....

Και έρχεται ξαφνικά μια εταιρία που αλλάζει τα δεδομένα...!!!

Έρχεται μια εταιρία που έχει κάνει το "User Friendly" και το Stability πράξη...!!! Η Apple...!!!

Ποιός περίμενε οτι ένα κινητό τηλέφωνο --> το iPhone θα ήταν τόσο απολαυστικό στην χρήση του, τόσο σύνθετο και δυνατό και τόσο απλό ταυτόχρονα...???

Πιστεύει κανείς οτι ένα κινητό τηλέφωνο πρέπει να είναι αδύναμο, δύσχρηστο, να σου σπάει τα νεύρα και να είναι άσχημο? Ποιός είναι ο στόχος των συσκευών? Το να μας εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό και με τον πιό άνετο τρόπο....!!!

Θέλει κανείς να συνθέτει κώδικα DTMF με αλγόριθμους για να κάνει απλώς ένα τηλεφώνημα την στιγμή που το χρειάζεται? Η απλώς θέλει να δουλεύει η συσκευή για αυτόν και αυτός να γράφει απλώς ένα νούμερο? Ενδιαφέρει κανέναν την στιγμή που θέλει να γράψει κείμενο για να στείλει ένα SMS να το γράφει με κώδικα π.χ. ASCII? Η μήπως είναι πιό User Friendly το να πατάει απλώς τα γράμματα των χαρακτήρων σε ένα πληκτρολόγιο? (σκεφτείτε διάφορα παρόμοια παραδείγματα μόνοι σας).

Θέλει κανείς να οδηγεί ένα αμάξι που να έχει το φρένο στην πλάτη της θέσης του οδηγού και το γκάζι στην οροφή? Δεν είναι καλύτερα να είναι όπως είναι τώρα το γκάζι, φρένο, συμπλέκτης? Δεν είναι πιό User Friendly έτσι?

Όταν παίρνει κανείς ένα αμάξι είναι απαραίτητο να είναι μηχανικός αυτοκινήτων και να το ρυθμίζει συνέχεια?

Θέλει κανείς ένα αμάξι που συνεχώς χαλάει και θέλει συνέχεια συντήρηση καταναλώνοντας του πολύτιμο χρόνο κάθε μέρα? (και άς έχει μέσα δερμάτινο σαλόνι, ας έχει Home Theater, Ψυγείο με ποτά, κλπ...)

Θέλει κανείς ένα αμάξι που ενώ το οδηγείς χαλάει και σε αφήνει στην μέση του δρόμου?

Κάπως έτσι είναι και οι υπολογιστές και οι διάφορες συσκευές...!!!

Η Apple είναι η εταιρία που δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο User Friendly και μάλιστα με πολύ έξυπνο και διαφορετικό τρόπο...!!!

Ναι είναι πολύ ακριβά τα προϊόντα της, αλλά σας το ομολογώ οτι αν δεν βγάλει κάποια εταιρία ένα πολύ καλύτερο τηλέφωνο απο το iPhone, αδυνατώ να συμβιβαστώ με κάποιο άλλο τηλέφωνο πλέον...!!! Είναι ένα τηλέφωνο "Peace of Mind". Είναι ένα τηλέφωνο φτιαγμένο για να διευκολύνει την ζωή του χρήστη...!!!

Δεν είναι το Hardware του που το κάνει ξεχωριστό...ούτε η ομορφιά του...!!! Είναι το λειτουργικό του σύστημα αυτό που το κάνει ξεχωριστό...!!! (πχ. touch screen έχουν σχεδόν όλα τα τηλέφωνα της κατηγορίας του iPhone. Πόσοι απο εσάς δοκιμάσατε να κάνετε κλίκ με το χοντροδάκτυλό σας στον Safari στο iPhone κάποιο συγκεκριμένο link αναμεσα σε λίστα απο πχ 10 Link το ένα κάτω απο το άλλο...???

Το γεγονός οτι στο iPhone καταφέρνετε με ευκολία να κάνετε σωστά κλικ στο link που θέλετε, οφείλεται στις τρελές εργατοώρες και την αξία της ομάδας των προγραμματιστών της Apple που το υλοποίησαν...!!! Και αυτό που σας είπα τώρα είναι ένα μικρό δείγμα του "τί σημαίνει apple"....!!!

Και μετά το τεχνολογικό σοκ με την "εμπειρία iPhone" απο πρώτο χέρι, επέρχεται η σκέψη

Aν ένα τηλέφωνο σαν το iPhone που το έχει φτιάξει η apple, είναι τόσο απολαυστικό στην χρήση του και τόσο εύχρηστο και τόσο δυνατό, που σου λύνει τα χέρια και σου κάνει την ζωή πιο εύκολη, και σε οργανώνει και μάλιστα με τρόπο που να κάνει τα "άλλα κινητά" να μοιάζουν με "παντόφλες με οδοντογλυφίδες" και "άχρηστα πολλά κουμπάκια" που σου δυσκολεύουν την ζωή, και αν κάθε νέα λειτουργία των "άλλων τηλεφώνων" είναι μια λειτουργία που "μοιάζει" με αυτές του iPhone....αλλά του iphone είναι φτιαγμένη με καλύτερο και πιό "έξυπνο τρόπο"....τότε η αγορά ΚΑΙ ενός Mac δείχνει μονόδρομος...!!!

Και τα προϊόντα της Apple δεν είναι τέλεια. Εχουν και αυτά τις χαζομάρες τους...!!! Αλλά απέχουν παρασάγγες απο αυτά που ξέραμε μέχρι στιγμής...και βελτιώνονται συνεχώς !!!

Προσωπικά μετά την εμπειρία με το iPhone που έχω μέχρι τώρα, μου είναι αδύνατον να μην "δοκιμάσω" έναν Mac...και να μείνω στα σκοτάδια και την ταλαιπώρια των Windows και των PC γενικότερα...(εάν ισχύει βέβαια αυτό - η νεκροψία θα δείξει μόλις αποκτήσω προσωπική εμπειρία με έναν Mac όταν γίνω κάτοχος...)

Ακούγοντας απόψεις απο Mac users οι περισσότεροι είναι πρώην χρήστες PC, και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγυρίσουν σε PC όπως λένε...!!! Άλλοι πάλι έχουν και τα δύο...(και PC και Mac)!!! Αρκετοί - ίσως οι περισσότεροι, λένε οτι απλώς έχαναν τον χρόνο τους και την δημιουργικότητά τους με τα PC...!!! Δεν το καταλάβαινα....μέχρι που πήρα iPhone...!!! Λογικά έτσι θα είναι και οι Mac...!!! Μόλις πάρω και τον πρώτο μου Mac, θα σας δώσω περισσότερο Feedback....!!! Προς το παρόν θα περιοριστώ σε άποψη για το iPhone...!!!

Α, ξέχασα να σας πω οτι είναι και όμορφα τα προϊόντα της...!!! (όχι το σημαντικότερο, αλλά όχι και αμελητέο) χιχιχι

Επεξ/σία από vag3d
Δημοσ.

Εμένα πάντως το motorola a1200 με linuxακι που εχει μέσα με διευκολύνει πολύ περισσότερο απο τα κινητά παντόφλες iphone htc κλπ.

Και οπως λες ενα κινητο πρεπει να σε διευκολύνει αρα ενα κινητό πρεπει να παραμένει κινητό.

Αν ειναι να ασχολούμαστε με εφαρμογές και τέτοια στο κινητό αστα να πάνε :-)

Η απάντηση εξαναγκασμένη διοτι λογόκρινες ολες τις απαντήσεις παραπάνω.

Σεβαστή η γνώμη σου btw αλλα αμα σε ενα μηνα δεν εχεις πάρει ακόμα mac θα πάω να σου αγοράσω εγω ενα :P

Ας μείνουμε ομως στην είδηση..

Δημοσ.
Εμένα πάντως το motorola a1200 με linuxακι που εχει μέσα με διευκολύνει πολύ περισσότερο απο τα κινητά παντόφλες iphone htc κλπ.

Και οπως λες ενα κινητο πρεπει να σε διευκολύνει αρα ενα κινητό πρεπει να παραμένει κινητό.

Σεβαστή η γνώμη σου btw αλλα αμα σε ενα μηνα δεν εχεις πάρει ακόμα mac θα πάω να σου αγοράσω εγω ενα :P

Εγώ το θέλω το κινητό για όλα τα άλλα εκτός από το να παίρνω τηλέφωνο πάντως :o

Internet/apps/games/sms/mail/music κλπ

Δημοσ.

Εγώ απλά θα διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό "μόδα" για την Apple, καθώς η εταιρεία υπάρχει (και στην Αμερική κυριαρχούσε) από τότε που πρωτοβγήκε η έννοια "οικιακός υπολογιστής". Επειδή εμείς εδώ είμαστε χίλια χρόνια πίσω, δε σημαίνει ότι η Apple γεννήθηκε χθες...

Δεν είμαστε όλοι πρόβατα και θύματα του marketing επειδή προτιμάμε τους Mac, έλεος με τις γενικεύσεις και τα στερεότυπα...τι gay μας έχουν πει, τι fanboys, τι άσχετους, τι gadgetάκηδες (άσχετο gadgetάκια πρώτη φορά βλέπω).

Έχω δοκιμάσει ενδελεχώς κάθε λειτουργικό της MS, (εκτός από τα Vista) και ναι, συμφωνώ ότι τα Windows 7 είναι ένα πολύ αξιόλογο λειτουργικό, όπως ήταν και τα XP , κατά τη γνώμη μου. Αλλά...το Mac OSX είναι καλύτερο λειτουργικό, πως να το κάνουμε. Και η συμβατότητα είναι πρόβλημα των PC, όχι των Mac. Εγώ στον iMac μου τρέχω και Windows και Snow Leopard, χωρίς hackintosh ή άλλες αλχημίες με συγκεκριμένο συνδυασμό hardware. Γιατί να θεωρήσω τον υπολογιστή μου "ασύμβατο";

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα Windows και με τα PC γενικά, τα γουστάρω μια χαρά, αλλά δεν γουστάρω κάτι παιδάκια άσχετα με την ιστορία των υπολογιστών να το παίζουν hackeronia και να χλευάζουν μια εταιρεία που, με όλα τα στραβά της, προσπαθεί να φέρει κάποια τεχνολογική καινοτομία.

Βγάλτε λίγο τις παρωπίδες κάποιοι και προσπαθήστε να δέχεστε ό,τι καλό υπάρχει, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Δημοσ.
Εγώ το θέλω το κινητό για όλα τα άλλα εκτός από το να παίρνω τηλέφωνο πάντως :o

Internet/apps/games/sms/mail/music κλπ

Εμ ναι πάνε στην ηλικια του πατέρα σου και ρωτα τον τι το θέλει το κινητό :P

Δημοσ.

εγω παντως θα ηθελα απο την apple να ανοιξει το λειτουργικο της ωστε να μπορει να εγκατασταθει σε ολα τα PC που εχουν συμβατοτητα με τους ηδη υπαρχοντες οδηγους της ωστε να μην χρειαζετε να καταφευγουν οσοι θελουν το MacOS και δεν αντεχουν να δωσουν τα χρηματα για ενα Mac σε λυσεις Hackindosh που ναι μεν δουλευουν καλα αλλα θελουν πολυ ψαξιμο και γνωσεις ωστε να ειναι πληρως λειτουργικες.

Δημοσ.
εγω παντως θα ηθελα απο την apple να ανοιξει το λειτουργικο της ωστε να μπορει να εγκατασταθει σε ολα τα PC που εχουν συμβατοτητα με τους ηδη υπαρχοντες οδηγους της ωστε να μην χρειαζετε να καταφευγουν οσοι θελουν το MacOS και δεν αντεχουν να δωσουν τα χρηματα για ενα Mac σε λυσεις Hackindosh που ναι μεν δουλευουν καλα αλλα θελουν πολυ ψαξιμο και γνωσεις ωστε να ειναι πληρως λειτουργικες.

Αυτό θα ήταν το καλύτερο από όλα...όσον αφορά την οικονομία του θέματος...!!!

Παρόλα αυτά το γεγονός οτι δεν το κάνει αυτό η apple μέχρι στιγμής, βοηθάει το MacoSX να είναι πιό Stable (επειδή και το Software και το Hardware τα φτιάχνει η apple - όπως λέει και η apple)...!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:46 ----------

+10000000000000

Έλα βρε παιδί μου...!!! Ε-σένα θέλουμεε...!!! Έτσι...!!!

Λοιπόν έχω μάρτυρες...!!! θέλω η το MBP το 13άρι (για να μην σου πέσει πολύ ακριβό) ή τον Mac Pro 8 Core...!!! Να μου το τυλίξεις σε συσκευασία δώρου παρακαλώ..χιχιχι :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Ποτε μα ποτε δεν θα το κανει αυτό.Δεν την συμφέρει:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:49 ----------

+10000000000000

Έλα βρε παιδί μου...!!! Ε-σένα θέλουμεε...!!! Έτσι...!!!

Λοιπόν έχω μάρτυρες...!!! θέλω η το MBP το 13άρι (για να μην σου πέσει πολύ ακριβό) ή τον Mac Pro 8 Core...!!! Να μου το τυλίξεις σε συσκευασία δώρου παρακαλώ..χιχιχι :lol: :lol: :lol:

Δεν το ορκίστηκα και ολας :lol:

Δημοσ.

Ειναι και μερικοι φτωχομπινεδες ομως (οπως ο υπογραφων) που τους αρεσουν πολυ τα mac αλλα δεν παιζουν φραγκα οποτε τη βγαζουν με hackingtosh το οποιο μπορει να τρεχει Snow 10.6.1 να παει σφαιρα να μη κολλαει με τπτ αλλα κοστιζει 100 euro, εκμεταλευονται καταστασεις και παιρνουν iphone 3G 16GB με 175 euro απο ενα κακομοιρη μονο και μονο για να το κανουν jailbreak και να περνουν εφαρμογες τζαμπα (navigator, games, Voip etc) αλλα μεχρι εκει, δε μας παιρνει για παραπανω..

Ειμαι φτωχομπινες τι να κανουμε :(

Δημοσ.

καλα ενταξει δεν φτιαχνει και ολο το λειτουργικο μονη της μην ξεχναμε οτι στιριζετε σε πυρηνα linux και μαλιστα το snow leopard σε debian linux και γιαυτο ειναι και γρηγοροτερο απο πριν. Η apple προσαρμοζει φτιαχνει gui και κανει οτι καλυτερο μπορει ωστε να ειναι το λειτουργικο της οσο σταθεροτερο και συμβατο και τα παλαιοτερα λειτουργικα της γινετε. Φυσικα το οτι χρησιμοποιει συγκεκριμενο hardware βοηθα στο να μειωθουν τα προβληματα με οδηγους στο ελαχιστο αλλα απο την αλλη χανεις την ευελιξια του να βαλεις κατι καλυτερο στο μηχανημα σου οπως πχ τωρα μια 5870 ας πουμε. Τελος παντων για να μην ξεφευγουμε τελειως και απο το θεμα εγω πιστευω οτι οποισδηποτε ανθρωπος (το εχω παρατηρησει και στον εαυτο μου) δωσει περισσοτερα χρηματα για να αποκτησει κατι που θεωρει καλο υπερασπιζετε περισσοτερο την επιλογη του απο καποιον που εδωσε λιγοτερα για να αποκτησει κατι παρομοιο με λιγοτερα χρηματα.

Δημοσ.
Τελος παντων για να μην ξεφευγουμε τελειως και απο το θεμα εγω πιστευω οτι οποισδηποτε ανθρωπος (το εχω παρατηρησει και στον εαυτο μου) δωσει περισσοτερα χρηματα για να αποκτησει κατι που θεωρει καλο υπερασπιζετε περισσοτερο την επιλογη του απο καποιον που εδωσε λιγοτερα για να αποκτησει κατι παρομοιο με λιγοτερα χρηματα.

Αυτο ξανα πες το.

Γενικα ειναι μλκ οτι περνούμε να το υποστηρίζουμε και αυτο το βλέπεις άνετα οτι το κανουν πάρα πολλοί.

Αν ανοίξει κάποιος θέμα του στυλ "τι οθόνη να πάρω" τα 9 απο τα 10 άτομα θα του προτείνουν την δίκια τους!

Και καταναλωτές και μλκες!

Δημοσ.
Ποτε μα ποτε δεν θα το κανει αυτό.Δεν την συμφέρει:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:49 ----------

Δεν το ορκίστηκα και ολας :lol:

Βασικά μήπως γίνεται να μου το αγοράσεις την νέα χρονιά - μπας και έχει τίποτα νέα καλούδια (απο αυτά που λένε και οι φήμες)? Διότι αυτό περιμένω εγώ..!!! Κρίμα είναι....αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις την κίνηση, κάντην τουλάχιστον την σωστή χρονική στιγμή...!!! χιχιχ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:13 ----------

Πάντως εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό της Apple (ούτε και κανενός)..!!! Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη.

Απλώς έχω δοκιμάσει απο πρώτο χέρι ένα προϊόν τους και έχω μείνει άναυδος και απόλυτα ικανοποιημένος - όντας έχοντας δοκιμάσει κάτι που με την εμπειρία μου στην τεχνολογία θεωρώ οτι είναι ο,τι καλύτερο έχω δει στο είδος του ...!!! Εννοείται οτι αν υπάρξει κάποια στιγμή κάτι καλύτερο θα προτιμήσω το καλύτερο και δεν θα παραμείνω στην αρχική μου επιλογή (δηλαδή στην apple) ως καταναλωτής...!!!

Θα μπορούσαμε όμως "εκλαϊκευμένα" να εκφέρουμε τον χαρακτηρισμό "φανατικός" για να δηλώσουμε όλα τα παραπάνω και κυρίως την υπέρμετρη ικανοποίησή μας για κάτι..!!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...