Προς το περιεχόμενο

DVD Shrink for MAC?

BlackScorpionX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο τίτλος τα λέει όλα, ψάχνω ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με το dvd shrink των windows.

Ύστερα από σχεδόν 3 μήνες που έχω το mac είναι το μόνο πράγμα που δεν έχω κάνει και εξαρτώμαι ακόμη από τα "Παραθύρια" :lol:

Λοιπόν κύριοι έμπειροι mac users, δώστε και σώστε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, εγώ μέχρι τώρα έχω βρεί δύο λύσεις:

Κατ'αρχάς Mac the ripper (free) για ριπάρισμα του DVD.

1. Μετά, εαν επιθυμούμε συμπίεση για εξοικονόμηση χώρου (με απώλειες φυσικά στην ποιότητα του βίντεο), χρήση του DVD2ONE X (εμπορικό, νομίζω). Εαν δεν επιθυμούμε συμπίεση σε μορφή DVD files (VIDEO_TS) αλλά συμπίεση σε αρχείο mkv, mp4, τότε χρησιμοποιούμε το handbrake (open source). Δεν νομίζω όμως ότι γίνεται να τα κάνεις και τα δυο ταυτόχρονα (rip + compression) όπως με το dvd shrink. Εγώ όμως έχω βολευτεί με αυτά.

2. Άνοιγμα του Roxio Toast (εμπορικό) και επιλογή fit to DVD compression. Αυτό έχει το καλό οτι μπορείς να αφαιρέσεις εξτρας και γλώσσες από την ταινία, και η συμπίεση να είναι αμελητέα. Μετά κάψιμο σε δισκάκι.

Ελπ'ιζω αυτά να βοηθάνε. Να διευκρινήσω λόγω των κανόνων του φόρουμ ότι τα παραπάνω ισχύουν για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δικών μας DVD, όπως πχ του εξαιρετικού DVD που είχαν "Τα Νεα" σχετικά με το πως λειτουργούν οι συσκευές κανελώματος ριζόγαλου, και όχι για αντιγραφή των DVD του βιντεοκλάμπ! Απαπα!:X

:-)

Thanks! Θα τα κοιτάξω και αν έχω απορίες θα ξαναστείλω (99,9999% θα έχω)

Όχι για τα dvd από βιντεοκλαμπ...απαπαπα...

n00b! ακόμα και τα dvd από "Τα Νεα" είναι παράνομο να τα αντιγράφεις! (νομίζω δηλαδή...)

Αλλά τώρα θα μου πεις..."αντίγραφα ασφαλείας" και θα σου πω ΟΚ!

Πάω να κάνω ένα αντίγραφο ασφαλείας με τις καλύτερες στιγμές από ντοκιμαντέρ που αφορά την αναπαραγωγή σκαντζόχοιρων! Εξαιρετικό!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...